» »

Neverwinter MMO

Neverwinter MMO

1 2
3
»

Izi ::

Truga je izjavil:

S to razliko da je DDO neprimerno boljsi, ker je narejen okoli d&d pravil (in ne 4. edicija), ki omogoca ogromno svobode pri delanju characterja.

Čeprav preveč svobode ni nujno pozitivna stvar, ker se lahko hitro izgubiš. Dober primer je igra Rift, kjer je za moj okus mnogo preveč svobode, kjer ima prav vsak klas 10 duš, ki ima vsaka svoje drevo skillov. Nadgrajuješ pa lahko kar 3 duše hkrati.

Neverwinter pa ima mogoče res malo premalo svobode. Tistih točk je pravzaprav ravno toliko, da na koncu zapolniš skoraj vse potrebno. Je ena samo pot za izgradnjo lika, ki pa ga zato ne moreš pokvariti.
Pozitivno pri tem je, da se lahko skoncentriraš na igro in zgodbo, medtem ko pri Riftu ves denar in čas zapraviš za resetiranje skillov in izbiro duš, na koncu pa karkoli že zgradiš se ne izkaže za zadovoljivo, možnosti pa je neskončno :P

Truga ::

Izgubis? Delas alte, ja. To ni nikoli slaba stvar, ker precej podaljsa zivljenje igre, ker se prakticno vsak character igra cisto drugace od prejsnjih. Jaz sem mel v DDO 3 razlicne rogue, eden se ni igral isto.

MIHAc27 ::

IZI kar se BETA iger tiče se kar strinjam. Sem prišel v Closed Beta za Mechwarrior..
Si nisem mislil, da se mi lahko kaj takega zagravža, ampak se mi je.
Sedaj so že v open beti in marsikaj spremenili... ampak se nekako ne spravim igrat (Krivca SWTOR in NWN).

Se pa ne strinjam z tistimi 5000 AD ki jih omenjaš na dan... Toliko jih dobiš, že če samo 1 quest za AD izpolniš (vzame okrog 1h). Pa ko častiš tudi 2-3x dobiš AD.. skupaj mislim da okoli 2000 na dan.

Je pa grozno to z dropanjem med dungeoni, ja... men so se zagravžal in se ne grem več, dokler ne bom v kakem guildu ali omogočijo, da se nov pridruži.

Webeg ::

Izi je izjavil:

Webeg je izjavil:

Koncept je super ampak spoliran pa ni spil cisto nic.
Koncept ni nič novega, je pravzaprav kopija "Dungeons & Dragons Online" iz leta 2006. Znan kot DDO.
Verjetno nisi dolgotrajen igralec MMORPG iger, ker drugače bi vedel, da če hočeš v taki igri uživati se jo je treba prvi 2 leti izogibati kot hudič križa. MMO igre so kompleksne igre, ki rabijo 2 do 3 leta "beta" stanja, da so končno pripravljene za uživaško igranje. Sploh prvo leto bete je bolj kot ne mučenje.
Po kakšnih treh letih je igra tako drugačna, da jo tisti, ki so igrali beto komajda še spoznajo. Recimo trenutno en najboljših MMORPG je SWTOR, ki je štartal decembra 2011 in ima ta hip komajda še kaj skupnega s tisto beto, ki smo jo takrat igrali. Ga je vsaj še za enkrat več, popravkov pa je bilo toliko, da nima skoraj nič več skupnega s tisto beto izpred leta in pol. Pa šele zdaj počasi postaja primeren za uživaško igranje.

V MMORPG-jih je prvo leto nekaj povsem običajnega, da se na vsakih nekaj minut nekam zatakneš, ali da celo padeš skozi tla nekam dol v praznino. Da pokvarjenih questov sploh ne omenjam. Vsega tega v Neverwinter ni. Je presenetljivo malo bugov. Pravzaptav ostane samo še piljenje mehanike in uravnoteženje likov. Vsaj Wizard je trenutno precej slaboten in dokler pri level 16 ne dobiš prvega soborca je napredovanje z njim pravi mazohizem.

Pravzaprav je tisto, ker me najbolj skrbi, da je za nujno končno opremo, potrebno močno pretirano število tistih diamantov, ki jih ob vsakodnevnem grindanju dobiš okoli 5000 na dan, rabiš pa jih težke milijone, da se na koncu spodobno opremiš, kar pomeni vsaj tam okoli 5 let vsakodnevnega grindanja, preden imaš vse kar igra ponuja. Druga možnost je seveda da odpreš denarnico in nakupiš Zene.
Pri podobnih igrah je za dosego končnih ciljev potrebno leto dni, maksimalno 2 leti igranja.
Tako navite cene (za najmanjšo malho za predmete je treba odšteti okoli četrt milijona diamantov, 1 sam Zen stane okoli 300 diamantov), znajo imeti nasprotni učinek od želenega. Marsikoga, ki zna dobro računati, zna vse to odvrniti od igranja, ker je jasno, da ne bo nikoli nič omembe vrednega dosegel razen če odpre denarnico.
Več kot 2 leti skupaj redko kdo igra eno in isto igro, in tukaj po mojih računih v dveh letih ne dosežeš kaj omembe vrednega.


Ko enkrat prilezes do T2 geara lahko samo dungene med DD eventom runnas pa ce mas vsaj mal srece dobis nekje do 100k-1000k iz AH za iteme k ti podropajo.

Dober primer je Shadow Weaver gear za CWje... Chest vredn 200k head pa armsi pa 1.2kk.

Se pa strinjam glede tvojega komentarja da rabijo cas da se spolirajo... Ampak neke osnovne funkcije kot dopolnit group ce ti kdo leava mid run bi lahko bilo od zacetka.

P.S.: Nikjer nism napisu da je koncept kej novga. Napisu sem samo da je vsecen.

todman74 ::

No zgleda, da bom končal z igro prej, kot sem mislil.....danes mi brez kakršnega koli posebnega vzroka "kreša" game launcher in to kar nenadoma, po več kot treh tednih igranja....

FireBurn ::

Nihče več ne igra tega :D ? Sam sem trenuton lvl 58 danes nameravam do konca. Imam pa vprašanje glede lvlov, mislite da bodo pozneje igro nadgradili in dodali lvle ?

todman74 ::

Nekaj bojo morali narediti, ker ljudje zapuščajo igro. Sam še vedno vztrajam, ker imam neko čudno željo dobiti top gear v igri in pa predvsem zato, ker ni nobenga "pametnega" RPG naslova na vidiku.

FireBurn ::

Jaz poizkušam z glory pridobiti celo opremo. Danes sem kupil orožje, nameravam pa do 60 spraviti še tricksterja potem pa res nevem kaj bi še lahko delal gor če nebodo kaj spremenili.

todman74 ::

Glory oprema je neka osnova za lvl 60, za kaj boljšega moraš iti vsaj v T2 dungeone, ali pa delat GG evente (moraš bit v guildu), če hočeš še kaj PvP-jat. Gear Score 10k+ je nujen, če ne te čakajo porazi, pa si lahko še tako dober....

FireBurn ::

Jap to vem, ampak najprej moram to osnovo dobit :) Bom videl koliko časa bom zdržal eno in isto početi :)

Truga ::

todman74 je izjavil:

Gear Score 10k+ je nujen, če ne te čakajo porazi, pa si lahko še tako dober....
Jezus. Pa so ljudje k delajo te igre ze kdaj igral kaksno igro ki ni totalno gnila? Se dobro da sem ostal na DDO...

FireBurn ::

Ah meni je pa sistem te igre kar simpatičen, pritegnilo me je predvsem zelo hitro lvlanje in način bojevanja. Nažalost pa bo igra ostala brez igralcev če se v smeri lvlov kaj ne spremeni.
Nisem pa jaz ravno najboljši kritik na podlagi teh iger, ker jih nisem igral veliko :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: FireBurn ()

MIHAc27 ::

Tukaj leveli enostavno prehitro letijo. Vem, da sem imel ene hlače lvl 20, pa sem že bil lvl 40 preden sem jih utegnil zamenjat. 5-6 levelov na dan sem brez težav dosegel, pa nisem niti veliko igral, še manj pvp-jal.
Pri Swtor se moraš mnogo bolj potruditi da prilezeš do lvl 50 (pa kje drugje tudi).

End game je pa problem, kot povsod. Zgodbe ni nobene več, sam nisem mahnjen na PVP zato mi tudi grindanje dungenov za elite gear ne diši preveč.

Je pa fino, ker so klase med seboj kar različne, kar se igranja tiče. Se kar splača še enkrat od začetka, čeprav questi so spet isti.
Dobro da obstaja Foundry.

Lizzy ::

Mene pa zanima , ali kdo tukaj še igra to igro in ali obstaja kaka slovenska guilda??? sama sem začela to igro igrati pred kakimi 3meseci in mi kr sede, sicer sem sedaj malo opustila, ker v bistvu čakam na MOD 16 in bomo pol videli naprej kako pa kaj.

LP
RAČUNALNIK: i7, 16GB DDR4, Nividia 1060GTX 12GB GDDR5, 525GB SSD/1TB HDD, 2017
KONZOLA: PS4-1TB-slim 2017, PS3-FAT
1 2
3
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

The Elder Scrolls Online (strani: 1 2 3 413 14 15 16 )

Oddelek: Igre
763143657 (10464) oo7
»

Kateri MMO?

Oddelek: Igre
254631 (3228) sash69
»

World of Warcraft je ostal brez naslednika

Oddelek: Novice / Igre
2910625 (8186) HeMan
»

MMORPG

Oddelek: Igre
333700 (3140) bdoxx
»

Lord of the Rings online

Oddelek: Igre
374478 (2886) verunA

Več podobnih tem