» »

Lord of the Rings online

Lord of the Rings online

Tumpy ::

Živjo, zanima me če se da kupiti Lord of the Rings online v slovenskih prodajalnah. Na spletu ali v trgovini. Namreč iskal sem že na igabiba, v big bangih v Celju in Mariboru in nikjer nimajo te igre.

Če kdo ve kje bi lahko to igro dobil, prosim da mi tu napišete.

Hvala.

XsenO ::

Priporočam, da malo počakaš saj naj bi igra v nekaj mesecih prešla na free2play
1 + 1 = 1

Tumpy ::

To je ravno problem, tale igra je sedaj zelo poceni za kupit in hočem to izkoristit. Čakam na SWTOR in sem malo naveličan WoWa, zato sem se odločil za LOTRO ker mi je zgodba zanimiva in svet v katerem igraš, medtem ko čakam na izid SWTOR.

Guzzy ::

XsenO si ziher da bo free2play? Lahko daš link ali poveš razlog zakaj bo free2play?
To bi blo super, mogoče igre skoraj noben ne kupi, zato bojo nardil free2play.. kdo ve.. :D

ahac ::

To bi blo super, mogoče igre skoraj noben ne kupi, zato bojo nardil free2play.. kdo ve.. :D

Mhm.
Dungeon & dragons online (od istih razvijalcev) je že nekaj časa f2p in zdaj bodo isto naredil z LotRO.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

XsenO ::

Guzzy je izjavil:

XsenO si ziher da bo free2play? Lahko daš link ali poveš razlog zakaj bo free2play?
To bi blo super, mogoče igre skoraj noben ne kupi, zato bojo nardil free2play.. kdo ve.. :D


Poglej: http://www.lotro.com/betasignup/
1 + 1 = 1

Bananovec ::

ahac je izjavil:

To bi blo super, mogoče igre skoraj noben ne kupi, zato bojo nardil free2play.. kdo ve.. :D

Mhm.
Dungeon & dragons online (od istih razvijalcev) je že nekaj časa f2p in zdaj bodo isto naredil z LotRO.

Zakaj pa je temu tako? Po nekaterih ocenah naj bi bila igra Dungeon & Dragons Online odlična. Jim ne gre prodaja? Premalo ljudi igra?

Sephardo ::

Enostavno se je sistem monetizacije iz D&D obnesel bolje kot fiksna mesečna naročnina, zato gre tudi LOTRO na F2P.

Zastonjkarji bodo deležni vseh dobrot, zaradi katerih je LOTRO vredno igrati, čeprav bodo omejeni na nakatera področja zemljevida. Torej, igrajo lahko vsi džabe, za nadstandard pa se plača. Poleg tega se lahko greš tudi neke vrste vmesni status, da ne bodo v LOTRU samo zastonjkarji in plačniki oz. samo črno in belo, temveč bo tudi sivo. To pomeni, da si boš nadstandard krojil in plačeval kakor hočeš in/ali zmoreš. IMHO precej bolj pošteno kot klasični abonentski sistem.

bdoxx ::

LOTR je od včeraj naprej zastojn

McGregorSL ::

? že 1 mesec je zastonj... ali so zdej tudi vse queste dal zastonj? ker zdej nad lvl30 skor ne morš igrat ker je vse za plačat...

...razen če je od včeraj res nekaj novega

Zgodovina sprememb…

Izi ::

Imam občutek, da bodo počasi vse online igre "zastonj", ker so ugotovili, da tako dobijo precej več denarja kot od mesečne naročnine.
Pri mesečni naročnini vsi plačajo tistih minimalnih nekaj EUR na mesec in to je vse. Pri "zastonjskih" igrah pa hardcore igralci, ki jih ni malo, plačajo tudi več sto EUR vsak mesec za raznorazne stvari, ki so tako rekoč obvezne, če hočeš kolikor toliko normalno igrati.

"Zastonjske" igre so tako dejansko dražje ampak imajo pa prednost, da če se ti nekaj dni ne da igrati ali če nimaš časa ne izgubiš nič, ker ni naročnine, tako te nič ne sili v igranje kot pri igrah z naročnino.
Se pa v marsikateri "zastonjski" igri da uživati tudi če ne kupiš ničesar, seveda ne boš dosegel ničesar omembe vrednega, ampak opažam, da so novejše online igre vse bolj podobne nekakšnim socialnim omrežjem, kjer se ljudje družijo brez da bi se sploh odpravili v kakšno votlino pobijat pošasti.

Torej kakšne so kaj omejitve pri LotR online, če nimaš namena zapraviti niti Evra.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Izi ()

sparklyslo ::

Torej kakšne so kaj omejitve pri LotR online, če nimaš namena zapraviti niti Evra.


Občasno igram cca 1 mesec.

LOTRO F2P deluje preko turbine pointsov (TP), ki jih lahko nabavljaš s pravim denarjem,
nekaj pa jih lahko pridobiš v sami igri z raznimi questi ali dosežki.

Tja do cca lev 24 prideš brez vseh dodatnih TP (Bree oz. Šajerska), potem pa so določene mape,
kjer je večina questov (razen ključnih, ki so povezani s samo zgodbo) plačljivih.
Recimo področje Lone Lands je trenutno na akciji za 50 turbine points, ki jih v igri dobiš za šalo,
ima pa približno 100 questov od 22 do 30 levela. Ene dva tedna nazaj so bili podobno North Downsi od 28 do 40 levela.

Torej, če ne plačaš TB je mapa odprta z vsemi mobi, vendar je večina questov zaklenjena.
EXP lahko nad lev 20 dobivaš še z (neplačljivimi) skirmish ali skupinskimi bitkami (niso PVP).
Večje število se jih lahko ponovno odklene z TB.

Nad lev cca 42+ pa moraš pomoje tudi že kaj kupit (razen če bodo kakšne nove akcije), ali pa boš omejen na skirmishanje in grindanje do naslednjih ključnih questov.

McGregorSL ::

Takoj ko sm vidu da ne morm več špilat sem prekinu... free... not really :D Pa tut špil ni tok zanimiv... combat system je enak kot povsod (men se klikanje na iste skile ne zdi preveč zabavno, še posebi ker ni nobene kontrole in je vse avtomatsko)...
...maš lotr sceno to je pa tut vse kar je zanimivega.

Upam, da bo old republic vsaj 100x boljša ...

Meizu ::

Še sam se pridružujem vprašanju, ali se v sloveniji še da dobit product key? Špil je zelo zanimiv, moram reč, ampak raje plačujem mesečno naročnino, kot pa da strosim 100+EUR v LOTRO storeu, da pokupim vse questpacke...

balek ::

Iščem frenda ki bi lahko igral z mano v pvp.
naj me doda:
Server:snowbourn

Bramnil:Hunt 65lvl
Bramnix:rk 42lvl
Baros:lore-master 32lvl
bramnoc:warden 4lvl

lp ^^

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: balek ()

meebo ::

Ali kdo še igra LOTR? sem na snowborune se pa odločam ali naj igram CHampiona ali guardiana.

lp

Izi ::

Jaz občasno igram. Še vedno je igra z najlepšo grafiko med vsemi MMO igrami, podpira in tudi uporablja precej zadev iz DirectX 11.
Pa občutek, ko se znajdeš v zgodbi Gospodarja prstanov je tudi nezamenljiv.

Najboljši classi za moj okus so Hunter, Champion in Guardian. Za nedeljskega igralca je verjetno najprimernejši Guardian, ki je verjetno najenostavnejši za igranje iz preprostega razloga, ker zelo težko umre. Res težko narediš kakšno tako napako, da bi umrl, ker je Guardian tako trpežen, da lahko več kot minuto zdrži pretepanje štirih sovražnikov iz vseh strani. Zanj ne rabiš nobenih refleksov in bojevanje je lahkotno in nič stresno. Zato pa precej bolj dolgotrajno, kot pri ostalih klasah. Dela pač najmanj škode od vseh likov v igri ampak si to lahko več kot privošči, saj ima časa na pretek.

Ker je LOTRO bolj ali manj Solo igra, kljub temu, da si občasno najdeš kakšne sopotnike, je Guardian spet najboljši, saj lahko sam opravi vse najtežje naloge tudi z Šefi nima pretiranih problemov. Je pa seveda počasen in je treba zanj imeti nekaj potrpljenja. Hardcore igralcem oziroma tistim, ki zase mislijo, da so boljši igralci kot ostali se bo Guardian zelo verjetno zdel dolgočasen.

Champion je po stilu igranja bolj podoben Hunterju kot Guardianu. Tako Hunter kot Champion morata ubijati zelo hitro, ker drugače sama zelo hitro umreta. Hunter se vsaj lahko teleportira nekam daleč stran iz boja, če mu sredi boja slabo kaže, Champion pa kot se morda čudno sliši, kljub težkemu oklepu umira najbolj pogosto med vsemi klasami.

meebo ::

Okej hvala. Samo recimo guardian za PVP ni slab ane?

vorantz ::

Od vseh MMOjev mi je ta najbolj ostal v spominu zaradi muzike
Še najbolj ta pesem

Izi ::

Ja, muzika je res mega, včasih se v kakšni jami kar ustavim in poslušam muziko, kar se mi še nikoli v nobeni igri ni zgodilo.

Znajo pa serverji, čeprav jih je 29, spet postati bolj zasedeni, ker bo vsak čas prišel menda letos najbolj pričakovan expansion med vsemi igrami in sicer "Rise of Isengard", ki bo kot tretja nadgradnja dodala 3 nova ozemlja in povišala level na 75.

meebo je izjavil:

Okej hvala. Samo recimo guardian za PVP ni slab ane?
Kakšen PvP neki, če si začel igrati LOTRO zaradi PvP si povsem zgrešil igro.
LOTRO je umetnija zaradi zgodbe, vzdušja in velikanskega ozemlja, ki do popolnosti posnema tistega iz knjig in filmov. Menda rabiš eno uro, da pretečeš ozemlje iz zahoda na vzhod, brez da bi kaj zavijal na sever ali jug.
LOTRO je bolj kot ne Solo igra, čeprav je v oblaku. Večinoma sam razrešuješ številne naloge, ki imajo vse zanimive zgodbe, Če pa imaš težave pa se začasno pridružiš kakšni druščini in skupaj rešite nalogo.

yoco ::

Živjo! Mene pa neki zanima. Na spodnjem linku sem našel igro za kupit. Zanime me samo, a se to splača sploh vzet, ko je igra zj free to play? A kj pridobim s tem? Pa še to, a so še vedno EU serverji?

http://www.gameshop.si/LordoftheRingsOn...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: yoco ()

Izi ::

Ta igra iz linka ni v redu in sem skoraj siguren, da jo niti nimajo več, samo izbrisati so jo pozabili.
Če bi ti tisto škatlo prodali bi jih lahko prijavil na varstvo potrošnikov, ker je zadeva neuporabna.
Je popolnoma napačna verzija, ki jo je nekoč izdajal Codemasters in je bila delana za Evropo. Potem je Codemasters vse skupaj prodal ameriški firmi Turbine, svoje Evropske serverje pa zaprl.
Sedaj vse skupaj deluje samo na Ameriških serverjih in nobena stara koda od Codemastersov ne deluje. Če kupuješ kaj v vezi LOTRO mora biti obvezno od Turbine. Problem pa je, da se v Evropi tega ne dobi.
Vse za igro LOTRO moraš kupiti direkt iz Amerike.
Igra je sicer "zastonj", ti iz njihove strani zdownloadaš kompletno verzijo, ki jo imajo vsi, samo nekatere stvari so zaklenjene in jih potem po želji odklepaš s "Turbine points". Lahko pa plačaš VIP naročnino in za ta čas se ti večina stvari odklene.
In naročnino in Turbine points pa lahko dobiš samo direkt iz Amerike.

Se pa da, če imaš precej potrpljenja, vse skupaj odkleniti tudi popolnoma zastonj. Med igranjem namreč dobivaš Turbine points (TP) za nagrado, pri nekaterih nalogah in le teh se da zbrati tudi po 200 na dan.
Narediš novega junaka, delaš naloge nekje do level 20, ker traja 2 dni in v tem času zbereš okoli 300 TP. Potem ta lik zbrišeš in narediš novega in spet vse skupaj ponavljaš.
Za vse glavne stvari odklenit rabiš okoli 10000 TP.
Se pravi narediti in spraviti do level 20 bi moral okoli 35 likov, za kar bi rabil okoli 3 mesece precej enoličnega dela :)) Potem bi imel za vedno odklenjeno zastonjsko igro in bi prišparal okoli 100 EUR.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Izi ()

yoco ::

Hvala za odgovor. Še dobro da sem najprej vprašal! :)
A se najde kaksn slovenc v igri?

Izi ::

Kot vidim igre sploh še nisi igral. Na začetku na rabiš prav nič zapravljati, ker je tam nekje do level 30 (od skupno 75) vse skupaj odklenjeno, do takrat pa že vidiš ali ti igra odgovarja ali ne.
Ti kar zdownloadaj vse skupaj iz tukaj: http://www.lotro.com/support/download-l...
Imaš 2 verziji, ki sta sicer enaki samo ena ima visoko resolucijske teksture. Če imaš dober in zmogljiv računalnik seveda vzemi tisti s HD teksturami.
In vedi, da rabiš za to igro, kljub temu da je MMO igra, precej zmogljiv računalnik. Igra ima namreč eno najlepših grafik med igrami nasploh. Recimo efekti na vodi podpirajo celo DirectX 11, kar je edina na svetu, saj večina iger še DirectX 10 niso začele uporabljati, 11 pa je bilo videti samo nekajkrat v kakšnih demonstracijah.
Ko zabredeš v vodo je tukaj videti pravo valovanje in ne samo neke bele obročke kot v trenutno vseh ostalih čisto najnovejših igrah.

Hja, sigurno se najde tudi kakšen Slovenec.
Je pa to ozemlje velikansko (in tu mislim resnično velikansko), tako da se igralci, kljub številu nekaj milijonov precej porazgubijo. Povrh vsega imajo kar 29 serverjev, ki med seboj niso povezani. Potem pa so še na istem serverju nekatera področja v več layerjih, da gužva ni prevelika. Večinoma je na istem območju samo po okoli 10 igralcev, dostikrat si tudi popolnoma sam. Edino v mestih se zbere nekje do 100 ljudi na kupu, ponavadi takrat, ko je v Ameriki popoldne, pri nas pa že sredi noči.

Je pa to, kljub MMO oznaki in dejstvu, da vse skupaj teče na serverjih, v prvi vrsti SOLO RPG igra, tako da je dostikrat prav nadležno, če te kdo prehiti pri nalogi in ti ravno pred nosom pobije potrebne sovražnike na katere moreš potem čakati tudi do 5 minut. Tukaj je precej drugače kot v običajnih MMORPG-jih kjer sovražnikov kar mrgoli in takoj ko enega ubiješ že drugi skoči iz zemlje. Tukaj moraš dostikrat kar malo iskati, da sploh najdeš kaj, kar je primerno za ubiti :P

Čeprav ni nikjer kakšnega pravila ali celo zapovedi, velja LOTRO za mrežno igro za odrasle (čeprav ni nikjer pomanjkljivo oblečenih deklet ;))
Je preprosto bolj zahtevna vsebina, ki temelji pretežno na zgodbi in ne na akciji. PvP-ja pa na začetku sploh ni bilo, kasneje so sicer nekaj na silo dodali, ampak v igri so večinoma starejši avanturisti, ki se med seboj nikoli na spopadajo ampak raje raziskujejo lepa ozemlja srednjega sveta, ki so narejena zvesto po knjigah.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Izi ()

Kapsi ::

Če še kdo igra naj se vpiše na forum ki je prov za igro LOTRO.

http://lotroslovenija.mojforum.si

upam da bomo kaksno odigrali....

Kapsi ::

a če kupiš original igro pol imaš tudi notri product key, pa a moreš pol vsakih par mesecev kupovati key da vpišeš isto k pr WOW-u, al je tuki drgač?

ahac ::

Ne rabiš kupit nič, ker je zdaj "free to play".
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ahac ()

Meizu ::

Ja, sam morš pa plačevat, če hočeš celoten content igre. Drugače maš queste tam do lvla 20 če se prav spomnem, potem pa morš kupovat quest packe. Kar je skoraj isto kot če bi plačeval naročnino.

Edit: Niti map nimaš vseh, ampak jih moraš kupit.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Meizu ()

Izi ::

Meizu je izjavil:

Ja, sam morš pa plačevat, če hočeš celoten content igre. Drugače maš queste tam do lvla 20 če se prav spomnem, potem pa morš kupovat quest packe. Kar je skoraj isto kot če bi plačeval naročnino.

Edit: Niti map nimaš vseh, ampak jih moraš kupit.
Besedo "moraš", bi moral dati v narekovaje.
Lahko tudi "grindaš" toliko, da nabereš dovolj Turbine točk s katerimi potem kupiš vse potrebno. Nekje pri level 35 je treba začeti kupovati dodatne mape. Do "konca igre" se da priti brez da bi kdajkoli kaj plačal s pravim denarjem.
Edina razlika je, da s pravim denarjem prideš do najvišjega levela nekako v dveh tednih, brez denarja pa rabiš okoli pol leta. In na koncu še dodatnega pol leta, da si po opremi primerljiv s tistimi, ki si vse odklenejo s pravim denarjem.

Meizu ::

Ja. Sam takšne razlike so abnormalne. Mislim, itak da brez takšnega sistema pač ne gre. Ampak da nucaš toliko več cajta, da prideš na isto kot plačniki je pa absurd.

vorantz ::

Niti ne...to je point free2play

Meizu ::

Ja, to je point free 2 play. Ni pa normalno, da so razlike tolikšne. Noben se ne bo šel jebat pol leta, da bo nardil to, za kar rabi nekdo 2 tedna, če za to plača. No, so izjeme, večinoma pa jih ni junakov. Na ta način izgubiš tudi potencialne kupce, ki bi sicer mogoče celo kaj investirali v samo igro. Ampak, da pa rabim za vsako neumnost kupovat quest packe ipd. je pa že divje.

Aion je lahko recimo lep zgled, kjer imaš vse queste, mape, lvle odklenjene že v zastojn verziji, z nakupom gold packa si praktično samo cooldown čas instanc enormno znižaš. Fora je pa v tem, da lahko prideš zastojn do top lvla, če imaš živce in čas si lahko tudi najboljšo opremo dobiš zastojn, saj gold pack ne viša drop ratea.
Edit: Ne rabim pa kupovat osnovnih quest packov in map, kakšen absurd je to...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Meizu ()

vorantz ::

No ja je treba priznat da je res rahlo pretirano :)

bdoxx ::

AION je tud že f2p?

Nejc1994 ::

Nov expansion: Riders of Rohan. Mounted combat.

Sem pa novi player v lotro, ampak se mi zdi da je tale f2p nateg. sem level 9 elf hunter. Do katerega levela lahko igram in kolk contenta imam za f2p?

bajsibajsi ::

F2P so itak vsi nategi. :)

vorantz ::

bajsibajsi je izjavil:

F2P so itak vsi nategi. :)


path of exile ne bo :P

sicer pa ja lotro lahko igraš do levela 20 pol pa naenkrat ugotoviš da če ne boš zmetal dnar not ne bo nič
zato sm nehal igrat

verunA ::

Zanima me če kdo od vas še igra Lord of the rings online, da bi mogoče odšpilal kšn raid ali kaj podobnega?
tank: lvl 75
Server: snowbourn


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Neverwinter MMO (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Igre
11317883 (7134) Lizzy
»

MMORPG

Oddelek: Igre
333658 (3098) bdoxx
»

LOTRO ali AOC ?

Oddelek: Igre
61400 (1134) Truga
»

LOTRO Free to Play

Oddelek: Igre
231807 (1141) ahac
»

katero MMORPG priporočate (strani: 1 2 )

Oddelek: Igre
837554 (4791) pr0sac

Več podobnih tem