» »

Neverwinter MMO

Neverwinter MMO

1
2
3

Tr0n ::

Truga je izjavil:

Ali pa weapon, ki bi moral zanj grindat igro 10 let, lahko si ga pa pac kupis za 100 bux. :P

Tudi v tako ekstremnem primeru to ni P2W. Nekdo ima cas in ga je pripravljen vlozit v grind, drugi ima pa denar in bo takoj kupil. Na koncu bosta oba imela isti weapon, razlika je le v casu. :)

Ce bi to bil P2W, potem so vse online igre P2W, od PlanetSidea, pa do vseh MMOjev.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tr0n ()

yoco ::

A kdo špila Rouga? Zanima me kateri gear stati so najboljši za ta class? :)

Pa še to, v Foundry od lvl 37 ful velikokrat umrem, preh pa nkol. Do lvl 35 sm vsega 2x umru, pa še to po moji krivdi! Ne vem a je moj gear tok zanič, al pa majo npcji prevelik damage!

Tisti, pri katerih pise "recommended". :)

yoco ::

A pa mislis da so ti res najboljši?!

Truga ::

Tron: Za vse prakticne primere je to p2w. Nekdo ki igra ne bo itema imel verjetno nikoli (redki igrajo igre po vec let, pa tudi tisti ki jih, ne grindajo po vec let skupaj), drug si ga lahko kupi v par minutah.

Jaz sicer ne vem u cem je problem GW2 modela (ki jim ocitno tud zlo dobr laufa) da v cash shopu ne prodajas nicesar kar se da v igri dejansko uporabit, ampak moras geme najprej prodat (nekomu ki je denar tako ali drugace nafarmal v igri), da si lahko nabavis gear.

Tko resis problem ekonomije (ostane zaprta, ni itemov/golda ki se kar pojavi, nekdo je moral dobit/zasluzit) in ob enem nudis ljudem moznost kupit reci kot so character sloti z goldom (kdo dobi character slot ti je vseeno, ti si denar za geme dobil), in ubijes precej botov, ker so precej tezje konkurencni. 3 muhe na en mah. Na isti nacin dela tud EVE (in-game lahko kupis time-card, ce ga kdo kupi ga lahko proda in-game, kdo dobi sub ti je vseeno, vazno je da ga je nekdo kupu), in tudi tam to deluje super.

Ostali pa neki mutijo in prodajajo bilo vsega v shopu, da ja izpade kot cist prozoren money grab. NWO zal spada v to drugo kategorijo. Razlogi zakaj jaz ne bom igral so sicer predvsem drugje (pvp je itak joke, tak da who cares about p2w), ampak zen shop vsekakor ne pomaga pri zadevi.

Ed: http://www.reddit.com/r/Neverwinter/com...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Truga ()

ahac ::

Tr0n je izjavil:

Tudi v tako ekstremnem primeru to ni P2W. Nekdo ima cas in ga je pripravljen vlozit v grind, drugi ima pa denar in bo takoj kupil. Na koncu bosta oba imela isti weapon, razlika je le v casu. :)

Recimo, da greva na maraton. Ti tečeš, jaz pa organizatorju plačam, da me pelje z avtom do cilja... in seveda zmagam. A to ni p2w, ker bi ti lahko teoretično prehitel tudi avto, če bi dovolj treniral?
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Kaj MMO zmagas, ce prides prvi na cilj? :)

Eureka ::

Ne ampak če nekdo vloži vsaj 50% tvojega časa in recimo da si grinder pa te še vedno z denarjem povozi do amena in ga nikoli ne ujameš. Dvomim da je veliko rekeativnih igralcev, ki uporabljajo real money in igrajo samo uro na dan, ker tem pa verjmem da ne pomaga noben denar ...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Eureka ()

Eh, najboljsi so uni k si kupjo (pa magar od farmerjev) vse z real dnarjem, pa nimajo pojma kaj pocnejo, pa jih zgankas pa vse zlootas. :V

Zal so zdaj igre vedno bolj take da ce koga ubijes da mu niti loota nemors pobasat :<

ALAHCAR ::

Obstaja ze kak slo guild ali interesenti za formacijo le tega? Napiste mal, da nardimo ali joinamo. Pa plz ne delat guilda sam zato da bi pol invite se ostale, ce ga se ni, bi blo fino, da ga nardimo skupaj.

Good Guy ::

dej preselte svoje litanije in blodnje o p2w nekam drugam...

Špil je zmeri boljši...(lvl 40+)
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

Saj ni pogoj za zabavo, da moreš biti prvi, ker potem bi se vedno v vseh igrah samo 1 igralec/ekipa imeli dobro... Ampak vedeti, da za top ladder nimaš najmanjših pogojev ti pa ubije vso zabavo, četudi to ni tvoj glavni cilj oz razlog da ti je igra zaniva in se imaš med igranjem fajn ...

Ta prepad med plačniki in neplačniki je enostavno prevelik, zdaj je samo vprašanje ali mislijo kaj narediti glede tega ali ne, ker v slednjem primeru lahko ob levelu 60 kar nehaš špilat..

Je se kak interesent na mindflyer?

http://www.gameskinny.com/tcqpo/neverwi...

Glede gold valute se popolnoma strinjam, je useless ... Astral diamonds so glavna zadeva, ki je pa kot free to play igralec dobiš zelo malo in na ne preveč lahek način. še najboljša ideja, ki sem jo našel na spletu je ta, da preko craftinga začneš delat high level shirts in pants, ker se ne dropajo in jih lahko prodajaš v auction house in tako dobivaš astral diamonds.

Daliborg ::

...zaenkrat lvl 34, questal do lvl 10 potem pa : LFM AFK PVP. Ja boring ampak ce spil to dovoli.. v 12 minutah dobim vec xp-ja kot pa ce bi se kako rundo boril. To upam da bodo popravil da ce ne bos delal na tem da pac ne dobis ne glory ne xp-ja . Sicer pocasi odpravljajo buge, še nabolj sem bil presenečen ko mi je kolega povedal da je zleveliral v manj kot uri do lvl 60 z nekim quest exploitam. Denarja jaz ne bi vlagal zaenkrat. lp
Format life:
Warning all life will be erased!
Do you want to continue?(y/n) Y_

Ja saj exploitali so in še vedno to počno, četudi zanemarimo, da je igra p2w, je ekonomija igre že delno uničena, jaz pri 46 levelu razmišljam da neham, ker ni variante biti konkurenčen brez vlaganja pravega denarja, sploh pa da te buge, ki jih exploitajo ne popravijo, ampak jih folk exploita že vrsto dni zapored.

Aion here I come :P

Jaz sem sele lvl 28, tako da nisem naletel na te tezave. Imam 9 golda in tolko indent. scrollov, da ne vem kam z njimi. :)

kr?en ::

Rift je/bo sel F2P in je svetlobna leta pred tem spakedralom od Neverwinterja.

Samo Rift nima Foundry-ja. :)

Ja, jaz kokr zdej kle berem vidim to tkole...

Foundry bo pve verjetno resil, podobno kot ga je pri STO, PVP pa bo ostal joke. :<

No, nic hudga. Jst itak WvW igram spet..

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Truga ()

todman74 ::

Prvi MMO, ki ga špilam v življenju, pa gre že vse narobe.....serverji so down, nobenih uradnih obvestil, kaj jih j**e, samo nekaj se namiguje o AH.

Pa glih počas sem zaštekal tole....

http://nw-forum.perfectworld.com/showth...

Tocno se ve kaj je narobe. Nesposobni so. Welcome to Cryptic. :V

BorutK-73 ::

Jutri bo še večje sranje:'( ko Star Trek online dobi dolgo pričakovan dodatek (Romulans!!). hint: isti serverji-podjetje kot za Neverwinter;((.

vam še zmer ni kapnil da je to beta ane?

In kaj ti to pomaga če server reseta ne bo ? Ekonomija igre je uničena, igraš jo lahko samo še kot single player, ker pvp nimaš nobene možnosti za med najboljše, brez real moneya si pa tak adijo ;) Sem level 60 in sem nehal, mogoče če se nekaj konkretnega spremeni pridem nazaj, samo dvomim da se bo ...

kr?en ::

Good Guy je izjavil:

Beta je samo izgovor, da opravicijo razne (velike) buge.

Gmail je tudi bil par let v beta verziji.

kr?en je izjavil:

Good Guy je izjavil:

Beta je samo izgovor, da opravicijo razne (velike) buge.

Gmail je tudi bil par let v beta verziji.

zelo inteligentna primerjava.. :))

Eureka je izjavil:

ker pvp nimaš nobene možnosti za med najboljše

No, ko že glih pvp omenjaš.....včeraj sem bil še na level 29 in sem šel ene par rund. Prvo igro smo igral 4vs 4 in kaj kmalu smo se zapletli v single dvoboje. En tip me je poiskal osemkrat in vse dvoboje z mano je gladko izgubil, sploh nisem zastopil, zakaj skozi v mene rine. No in smo gladko zmagali. Pa sem že mislil, kakšen car sem, pa sem šel še eno rundo....in očitno sem naletel na eno organizirano grupo, tako so nas razbili, da kar res ni bilo. Če bi me kdo poznal, bi mi bilo še fejst nerodno.:D

Sicer sem šele lvl 30, pa mi je že sedaj jasno, da po level 60 v pvp nimaš kaj iskat, če ne pokažeš ojre.

kaj bi pa kupil za pvp in dal ojre?

ALAHCAR je izjavil:

Predstavljam si, da je "zen oprema" boljša od tiste, ki jo lahko dobiš v igri. Se morda motim? Odkrito povedano, prav preveč se še nisem v to poglabljal...sem šele level 32.

Guzzy ::

todman74 je izjavil:

ALAHCAR je izjavil:

Predstavljam si, da je "zen oprema" boljša od tiste, ki jo lahko dobiš v igri. Se morda motim? Odkrito povedano, prav preveč se še nisem v to poglabljal...sem šele level 32.

Ne isto je... ni nobene "zen opreme". Edino kaj se splača kupit z zenom glede geara so tisti itemi, ki ti povišajo možnost, da spojiš najvišji tier enchantment(7) z armorjem iz 1% na 100%.

Malce updejta iz moje strani. Sem lvl 60 in ze kar nekaj "Tier 2" opreme. Je relativno lahko in kar malce me je not potegnil spil. Glede P2W, ta spil ni! Vse kar kupis je dosegljivo ingame ali z malo truda ali pa z malo razmisljanja. Sam sem ze kupil z "zeni" 7 "Enchated key-ev", ter 2 z goldam(tako da ni lih brezvezna valuta gold), in enega z glory-jam.In ne rabis vsak dan po 2 ure grindat da tudi sam kupis vse te stvari...je dovolj ce naredis daily pvp (cca 1h igranja) ter vmes 2x zmolis, in das delat...ja delat "rough astral diamonds" z proffesionam - Leadership, ki pa je tudi neka valuta ingame s katero pomembnejše stvari kupuješ.
Zen-e sem kupil z astral diamanti v ingame marketu. Kljub temu da je kar nekaj dungeonov upam da jih bo v prihodnosti še več z več mehanike. PVP je enkraten z pravo ekipo namrec ce sta obe ekipi enakovredni lahko traja tudi 30 min en boj. Glede na ostale F2P spile ta resno ponuja lahko moznost da igraš brezplačno, ker jaz ne vidim da bi rabil karkoli zapravit vse se da v roku enega tedna ( 1h na dan ) igranja dobi prav vse. No pa da ne bom hvalil dneva pred koncem, bomo se videli kaj se bo izteklo.
@Guzzy tudi coalescent ward se kupi ingame z astral diamanti oz. ce vsak dan molis dobis 7 coinov s katerimi lahko kupis skatlo kjer imas moznost to dobiti.
Se vidimo v protector's enclave ;)
Lp
Format life:

Lahko jo igraš brezplačno, ne pa konkurenčno proti vsem plačnikom... Če si občasen igralec te to ne bo motilo, jaz pa vse kar igram želim biti med boljšimi ali pa vsaj vedeti da je to možno. Človek ti pišeš, kot da si nevem kaj odkril,profession je kar velik del igre in profession AD(sploh na zacetku) so kapljica v morje LOL ... To kar si napisal ni niti za beginners guide, ti pa misliš da si že preučil špil in potem zavajaš ljudi, ki bojo navalili samo zato, ker bodo mislili da je resnični free2play ... Vsaj preberi si za začetek njihov uradni forum in delaj&preverjaj njihove kalkulacije, pa boš videl kam pes taco moli ...
For some, it's drugs. For some, it's gambling. For many of us, it's food.

Eureka, Opisal sem svoje izkusnje z igro. V 2 tednih sem takorekoc ze zapravil 10€ pa ceprav jih nisem ampak samo z ingame valutami. Na predhodne izkusnje z F2p Igrami sem preden sem prisel do koncne stopnje nehal ker je bil p2w faktor razviden ze pri levelanju, ker dejansko dolocenih stvari sploh nisi mogel dobiti/doseci ingame brez placila. Pri NW zaenkrat se nisem zasledil pa imam ze 10.4k GS ( kar je dovolj za endgame pve/pvp). Resda imam samo 50% hitrost na konju ampak glede na ingame trznico se ( odvisno od tebe kok si trgovca ) da dobiti tudi 110% hitrega konjicka v roku enega meseca.
Lp.
Format life:

Lahko pa tud farmas t2 dungeone in prodas gear, ki ga ne rabis na ah. Tako si hitro lahko kupis zadeve z AD ali z AD/zen nakupom. Cene za posamezne kose so lahko tudi 1mio +

Daliborg je izjavil:

Sam sem ze kupil z "zeni" 7 "Enchated key-ev", ter 2 z goldam(tako da ni lih brezvezna valuta gold),

Se pravi skupaj si odprl deset lockbox-ov....daj "povej", si dobil ven kaj vrednega, ali so tisti very rare itemi redki kot zadetek na loteriji.

todman 74 hahaha ...ja je loterija ampak jaz sem kar profitiral kar se AD tice :), se mi je uzegnalo da sem dobil not 3x coalescent ward katere sem dal na AH za AD in phoera vse skupaj naneslo 500k ad tako da profit je bil. Lahko pa tudi ne bi bil. Ampak zaenkrat sem zapravil 0€.
lp
Format life:

No jaz sem dobil tisto najslabše, enega od "zelenih" paketov, čista zguba.

BorutK-73 ::

Tisti lockbox so velik požiralec denarja. Isto ima STO in je verjetnost da dobiš glavno nagrado 1 proti 100. Tako da se izogibajte teh box-ov. Jaz jih zbrišem pa je mir.

FireBurn ::

Jaz sem pravtako začel igrati in sem trenutno lvl 24. Se da še kako htireje dobiti exp kot z questi in pvp ?

Ja, tako da uzivas v contentu in ne gledas na level. :)

MIHAc27 ::

Meh levele dobivaš kar prehitro. Na dan igram 1-2 urce max. Par dni nisem niti igral nič, pa sem v 2 tednih odkar igram že lvl 54. Vsak dan zlahka 2-3 levela še vedno dobim.

Izi ::

Probal tole zadevo in je še kar zanimivo. Vsekakor se mi zdi precej boljša igra od Rift. Je pa seveda SWTOR še vedno svetlobna leta naprej ampak kaj ko je dejansko plačljiv.

Ne vem ali sem jaz, ali pa je Wizard na začetku popolnoma neuravnotežen. Prišel sem do level 8 in naprej ni šlo več. Umiral sem kot za stavo na vsakih nekaj minut in tistega glavnega questa za naprej nisem mogel nikakor narediti. Opreme nisem imel še nobene, napitkov mi je zmanjkalo, denarja takrat tudi še ni nič, da bi kaj kupil, zdravje se ne obnavlja, non-stop pa so me napadale skupine s šefom in štirimi pomagači in še preden sem pobil eno skupino je bila ne meni že druga skupina.
Potem sem v grupo povabil še enega Rogueta, pa še vedno ni šlo, namesto na 2 minuti sva umirala na 4 minute, ampak naprej ni šlo.
Kot kaže je nujno grindanje tistih stranskih questov, ki sem jih videl na tablah in so jih večinoma naredili drugi igralci.

Pa pri dropih mi je tudi malo čudno. Vsak drugi sovražnik odvrže po 2 bakrena kovančka, en sam napitek pa stane več kot srebrnik, kar pomeni, da je treba za nakup enega samega zdravilnega napitka pobiti okoli 50 sovražnikov :O
In po pobitih približno 200 sovražnikih sem dobil samo 4 kosa opreme, pa še to so bili vse za druge klase, jaz pa sem bil še vedno nag.
Saj ne pričakujem Diablo, ker te sovražniki kar zasipajo z robo in denarjem, ampak tukaj so vsaj po moje hudo preveč škrtarili.

Wizarda sem pobrisal, bom probal še s Clerikom, če bo kaj lažje. Brez zdravljenja, kot kaže tukaj ne bom prilezel nikamor :D

Vprašanje: Ali solo igranje v tej igri odpade in je grupiranje nujno ali pa sem jaz že prestar za tovrstne igre?

Guzzy ::

Jaz sem igral solo guardian fighterja in sem mel denarja več kot dovolj, sam nisem mel nobenih težav, healal pa sem se s potioni. Dost denarja sem tudi dobil z prodajanjem dropov.

Problem je bil Wizard. Sem sedaj probal Clerica in je vse skupaj skoraj prelahko, pa še vse napitke lahko prodam, ker jih vsaj zaenkrat niti približno ne rabim.

Guardian fighter, večinoma solo, level 56. Na začetku sem imel iste probleme kot Izi z Wizardom, nakar sem ugotovil, da se ne splača delat queste na področjih, kjer so isti, ali celo višji level sovražniki, kot si sam. Od takrat naprej golda več kot dovolj. Je pa treba za top opremo pokazat real money, ali pa imeti neznansko srečo, mogoče bo šlo tudi z garanjem ure in ure.....no, tudi drugorazredna oprema je več kot dovolj dobra, za večino stvari.

MIHAc27 ::

Jaz imam tudi Guardian fighterja 56. Nisem imel nobenih težav. Do sedaj sem spustil samo 1 šefa, ki ga pa res takrat nisem mogel premagat, kasneje se mi pa ni dalo nazaj. Edino kar sem opazil.. spremljevalec (Cleric), ki ga dobiš pri LVL 16. je kar naenkrat postal skoraj neuporaben, ker mi ga hitro fentajo. Je pa lvl 15 pa brez enchantmentov, razen dveh kosov opreme, ki jih lahko nosi.

Začel sem igrati tudi na novo Clerica... prišel sem do lvl 12 v enem dnevu brez kakih težav ali umiranja.

Webeg ::

Blah... lvl 60 z T2 gearom.
Razocaran nad spilom neverjetno...

Vsak tedn nov exploit... Glih vceraj se en pa ga se niso spatchal do dans...
Queanje za instance je porazno, mece kr random clase skupaj.
Ce ti kdo leava 3 minute po zacetku instance jo moras z manj igralci koncat, ker ne bo vec zafilal mesta + ne mors nobenga invitat.
V vseh instancah je kak glitch za hitrejsi finish... Al preskocis trash al kej podobnega...

Uglavnem sj razumem da je spil beta ampak ce ne mislijo naredit wipa je za moje pojme polom.

Koncept je super ampak spoliran pa ni spil cisto nic.

Webeg je izjavil:

Koncept je super ampak spoliran pa ni spil cisto nic.
Koncept ni nič novega, je pravzaprav kopija "Dungeons & Dragons Online" iz leta 2006. Znan kot DDO.
Verjetno nisi dolgotrajen igralec MMORPG iger, ker drugače bi vedel, da če hočeš v taki igri uživati se jo je treba prvi 2 leti izogibati kot hudič križa. MMO igre so kompleksne igre, ki rabijo 2 do 3 leta "beta" stanja, da so končno pripravljene za uživaško igranje. Sploh prvo leto bete je bolj kot ne mučenje.
Po kakšnih treh letih je igra tako drugačna, da jo tisti, ki so igrali beto komajda še spoznajo. Recimo trenutno en najboljših MMORPG je SWTOR, ki je štartal decembra 2011 in ima ta hip komajda še kaj skupnega s tisto beto, ki smo jo takrat igrali. Ga je vsaj še za enkrat več, popravkov pa je bilo toliko, da nima skoraj nič več skupnega s tisto beto izpred leta in pol. Pa šele zdaj počasi postaja primeren za uživaško igranje.

V MMORPG-jih je prvo leto nekaj povsem običajnega, da se na vsakih nekaj minut nekam zatakneš, ali da celo padeš skozi tla nekam dol v praznino. Da pokvarjenih questov sploh ne omenjam. Vsega tega v Neverwinter ni. Je presenetljivo malo bugov. Pravzaptav ostane samo še piljenje mehanike in uravnoteženje likov. Vsaj Wizard je trenutno precej slaboten in dokler pri level 16 ne dobiš prvega soborca je napredovanje z njim pravi mazohizem.

Pravzaprav je tisto, ker me najbolj skrbi, da je za nujno končno opremo, potrebno močno pretirano število tistih diamantov, ki jih ob vsakodnevnem grindanju dobiš okoli 5000 na dan, rabiš pa jih težke milijone, da se na koncu spodobno opremiš, kar pomeni vsaj tam okoli 5 let vsakodnevnega grindanja, preden imaš vse kar igra ponuja. Druga možnost je seveda da odpreš denarnico in nakupiš Zene.
Pri podobnih igrah je za dosego končnih ciljev potrebno leto dni, maksimalno 2 leti igranja.
Tako navite cene (za najmanjšo malho za predmete je treba odšteti okoli četrt milijona diamantov, 1 sam Zen stane okoli 300 diamantov), znajo imeti nasprotni učinek od želenega. Marsikoga, ki zna dobro računati, zna vse to odvrniti od igranja, ker je jasno, da ne bo nikoli nič omembe vrednega dosegel razen če odpre denarnico.
Več kot 2 leti skupaj redko kdo igra eno in isto igro, in tukaj po mojih računih v dveh letih ne dosežeš kaj omembe vrednega.

S to razliko da je DDO neprimerno boljsi, ker je narejen okoli d&d pravil (in ne 4. edicija), ki omogoca ogromno svobode pri delanju characterja.
1
2
3

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

The Elder Scrolls Online (strani: 1 2 3 413 14 15 16 )

Oddelek: Igre
764151069 (6072) oo7
»

Kateri MMO?

Oddelek: Igre
254988 (3585) sash69
»

World of Warcraft je ostal brez naslednika

Oddelek: Novice / Igre
2911164 (8725) HeMan
»

MMORPG