Forum » Problemi človeštva » Umetna oploditev samskih žensk
Umetna oploditev samskih žensk
Temo vidijo: vsi
Looooooka ::
Nihce ni trdil, da je karkoli treba ali ni treba.
Zakon bo ze poskrbel, da bodo mentalno nestabilne zenske imele pravico do froca...ce bo nam vsec ali pa ne.
Za moje pojme ni nobene diskriminacije.
Za vase je diskriminacija ze to, da se prepove skakanje cez okno na plocnik.
Different views.
Zato mamo pa sodisca, ki so na vaso sreco mnogo bolj liberalna, kot jaz in vecina ljudi v tej drzavi(na zalost).
Zakon bo ze poskrbel, da bodo mentalno nestabilne zenske imele pravico do froca...ce bo nam vsec ali pa ne.
Za moje pojme ni nobene diskriminacije.
Za vase je diskriminacija ze to, da se prepove skakanje cez okno na plocnik.
Different views.
Zato mamo pa sodisca, ki so na vaso sreco mnogo bolj liberalna, kot jaz in vecina ljudi v tej drzavi(na zalost).
lambda ::
nubes> Seveda je. Pri oploditvi samskih žensk že vnaprej sprejmemo znatno možnost, da bo otrok brez očeta.
Ampak če zakon zaradi te možnosti oploditev prepoveduje, potem jo mora prepovedovati tudi pri vseh ostalih ženskah, hkrati pa tudi prepovedati spolno občevanje vsem plodnim moškim - znatna možnost, da otrok ne bo živel v perfektnem svetu, obstaja _vedno_.
K sreči pri nas take prepovedi občevanja ni in je tudi ne bo, razen če komu uspe šarijo vzpostavit. Če dva občujeta in je spočet otrok, za katerega nista pripravljena skrbeti skupaj, je to sicer nekoliko neodgovorno, bi bila pa kršitev njunih pravic, da bi jim prepovedali to početi. Verjetno bi to našel v kakih konvenciji o človekovih pravicah.
Če pa ne dovoliš medicinskega postopka, pri katerem obstaja polno zavedanje vseh vpletenih, da bo otrok odraščal brez očeta, pa to ni kršitev nikogaršnjih pravic.
Clovekove pravice nas ne motijo.
Bolj je motece, ko jih norci zacnejo zlorabljati za namene, zaradi katerih niso bili pisani.
Kot recimo to, da potencialno dusevno motene osebe zahtevajo oplojevanje ob tem pa jih nihce ne more prisiliti, da prej resijo svoje probleme, ki so mogoce celo posledica zlorab.
Bolj je motece, ko jih norci zacnejo zlorabljati za namene, zaradi katerih niso bili pisani.
Kot recimo to, da potencialno dusevno motene osebe zahtevajo oplojevanje ob tem pa jih nihce ne more prisiliti, da prej resijo svoje probleme, ki so mogoce celo posledica zlorab.
jype ::
nubes> Če je temu tako, potem je nekaj narobe z ustavo ali interpretacijo le-te.
Ne. Zakonska zveza izhaja iz krščanske tradicije, izvenzakonska zveza je pa institut, ki popravlja problem zakonske zveze v odnosu do človekovih pravic. Oba instituta sta seveda popolnoma nepotrebna in v resnici nezdružljiva, tako s konceptom enakopravnosti kot tudi s konceptom človekovih pravic, ki so individualne in neodtujljive. Jasno je, da sodobne države krivice, ki izhajajo iz tega konflikta, vztrajno odpravljajo v obliki liberalizacije zakonodaje, ki bodisi ni več vezana na zakonski stan, bodisi zakonsko zvezo in izvenzakonsko zvezo prilagodijo tako, da vanjo lahko stlačijo tudi samske ženske in samske moške. Govorim seveda o sodobnih demokratičnih državah in političnem procesu, ki iz evrope počasi dela kontinent, na katerem je življenje znosno tudi za pripadnike marginalnih skupin, v življenja katerih se večina vedno manj vtika, hvala bogu.
nubes> Kaj pa spolna diskriminacija? Po isti analogiji imaš spet cel kup zakonov, ki kršijo ustavo. Podremo celotno slovensko zakonodajo torej?
Če je treba, seveda. A se ti zdi, da imamo izbiro? Me pa vseeno zanima, kateri natanko primer spolne diskriminacije te skrbi (če te skrbi doba do upokojitve se s teboj strinjam - nobenega pametnega razloga ni, da morajo moški delati dlje).
Looooooka> Kot recimo to, da potencialno dusevno motene osebe zahtevajo oplojevanje ob tem pa jih nihce ne more prisiliti, da prej resijo svoje probleme, ki so mogoce celo posledica zlorab.
Žal mi je, a tudi vzorne katoliško poročene pare (in seveda tudi samske ženske, če ne bi bil zakon do njih diskriminatoren) lahko medicinsko osebje prisili v rešitev vseh njihovih problemov, preden jim nudi kakršnokoli pomoč, kljub temu da takim parom zakon izrecno podeljuje pravico do biomedicinske pomoči pri oploditvi.
Da ti tega ne moreš razumeti, je pa popolnoma jasno.
Ne. Zakonska zveza izhaja iz krščanske tradicije, izvenzakonska zveza je pa institut, ki popravlja problem zakonske zveze v odnosu do človekovih pravic. Oba instituta sta seveda popolnoma nepotrebna in v resnici nezdružljiva, tako s konceptom enakopravnosti kot tudi s konceptom človekovih pravic, ki so individualne in neodtujljive. Jasno je, da sodobne države krivice, ki izhajajo iz tega konflikta, vztrajno odpravljajo v obliki liberalizacije zakonodaje, ki bodisi ni več vezana na zakonski stan, bodisi zakonsko zvezo in izvenzakonsko zvezo prilagodijo tako, da vanjo lahko stlačijo tudi samske ženske in samske moške. Govorim seveda o sodobnih demokratičnih državah in političnem procesu, ki iz evrope počasi dela kontinent, na katerem je življenje znosno tudi za pripadnike marginalnih skupin, v življenja katerih se večina vedno manj vtika, hvala bogu.
nubes> Kaj pa spolna diskriminacija? Po isti analogiji imaš spet cel kup zakonov, ki kršijo ustavo. Podremo celotno slovensko zakonodajo torej?
Če je treba, seveda. A se ti zdi, da imamo izbiro? Me pa vseeno zanima, kateri natanko primer spolne diskriminacije te skrbi (če te skrbi doba do upokojitve se s teboj strinjam - nobenega pametnega razloga ni, da morajo moški delati dlje).
Looooooka> Kot recimo to, da potencialno dusevno motene osebe zahtevajo oplojevanje ob tem pa jih nihce ne more prisiliti, da prej resijo svoje probleme, ki so mogoce celo posledica zlorab.
Žal mi je, a tudi vzorne katoliško poročene pare (in seveda tudi samske ženske, če ne bi bil zakon do njih diskriminatoren) lahko medicinsko osebje prisili v rešitev vseh njihovih problemov, preden jim nudi kakršnokoli pomoč, kljub temu da takim parom zakon izrecno podeljuje pravico do biomedicinske pomoči pri oploditvi.
Da ti tega ne moreš razumeti, je pa popolnoma jasno.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
krscanska tradicija, ki izhaja iz biologije in kjer je edini motec faktor bluzenje o poroki in grehu.
"Hvala bogu", da nas bodo v roku 100 let tako ali tako pohopali muslimani, ki namesto, da bi resevali norce lepo pridno stepajo otroke.
Ampak preden riknete boste mogoce imeli na papirju vse "pravice".
"Hvala bogu", da nas bodo v roku 100 let tako ali tako pohopali muslimani, ki namesto, da bi resevali norce lepo pridno stepajo otroke.
Ampak preden riknete boste mogoce imeli na papirju vse "pravice".
Ker zdravniki norcev ne upostevajo.
Ti isti norci jih potem tozijo, da so jih v to silili starsi in da so oni pravzaprav zeleli obdrzati roko.
Zdravnik pri norcih nikoli ne zmaga.
Lahko pa spi bolje, ce uposteva svojo vest.
Če je to potrebno da odpravit diskriminacijo, je odgovor jasen.
Se pa da rešit brez podiranja. Slabe zakone se lahko preprosto zamenja z boljšimi. 'Škodo' tako narediš le tistim ki diskriminacijo podpirajo.
Lahko se pa norci lepo odselijo nekam in zalaufajo svoj Izrael. Pa se prepovejo vstop vsem "groznim" "norim" drzavam.
Veliko boljsa resitev glede na to, da so norci manjsina.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Looooooka ()
Looooooka> Ti isti norci jih potem tozijo
Zdravnika, ki strokovno presodi da je poseg neprimeren, ne moreš tožiti nič lažje kot zdravnika, katerega pričeska ti ne ugaja.
Zdravnika, ki strokovno presodi da je poseg neprimeren, ne moreš tožiti nič lažje kot zdravnika, katerega pričeska ti ne ugaja.
jype > bodisi zakonsko zvezo in izvenzakonsko zvezo prilagodijo tako, da vanjo lahko stlačijo tudi samske ženske in samske moške
Zvezo jype. Zvezo. To ni nek imaginarni pojem, ki bi ga lahko tvorila ena oseba.
jype > Če je treba, seveda. A se ti zdi, da imamo izbiro? Me pa vseeno zanima, kateri natanko primer spolne diskriminacije te skrbi.
Moški delajo dlje, kot ženske. Why? (jaz vidim v tem smisel, samo eni ga ne priznavate in se sklicujete na diskriminacijo - pa se dajmo torej)
Zvezo jype. Zvezo. To ni nek imaginarni pojem, ki bi ga lahko tvorila ena oseba.
jype > Če je treba, seveda. A se ti zdi, da imamo izbiro? Me pa vseeno zanima, kateri natanko primer spolne diskriminacije te skrbi.
Moški delajo dlje, kot ženske. Why? (jaz vidim v tem smisel, samo eni ga ne priznavate in se sklicujete na diskriminacijo - pa se dajmo torej)
Pithlit ::
krscanska tradicija, ki izhaja iz biologije
Iz kje si pa to zdaj potegnil? 'Zakon' je biološka potreba... kako?
Life is as complicated as we make it...
nubes> Zvezo jype. Zvezo. To ni nek imaginarni pojem, ki bi ga lahko tvorila ena oseba.
Ja, je. Gre za pravno kategorijo, ki je lahko opredeljena na poljuben način.
Ja, je. Gre za pravno kategorijo, ki je lahko opredeljena na poljuben način.
A zdej se postov do konca ne beres?
Popoldne si imela problem samo z razumevanjem.
Kaj ti zdaj SPET ni jasno?
Popoldne si imela problem samo z razumevanjem.
Kaj ti zdaj SPET ni jasno?
nubes> Moški delajo dlje, kot ženske. Why? (jaz vidim v tem smisel, samo eni ga ne priznavate in se sklicujete na diskriminacijo - pa se dajmo torej)
Sem popravil odgovor zgoraj preden si odgovoril:
jype> (če te skrbi doba do upokojitve se s teboj strinjam - nobenega pametnega razloga ni, da morajo moški delati dlje).
Sem popravil odgovor zgoraj preden si odgovoril:
jype> (če te skrbi doba do upokojitve se s teboj strinjam - nobenega pametnega razloga ni, da morajo moški delati dlje).
Zgodovina sprememb…
nubes> Kje je torej smisel te kategorije, če vsak spada vanjo?
V tem, da _mora_ vsak spadati vanjo, da je zadoščeno konceptu enakopravnosti. Dovoliti, da zakon različno obravnava žensko, ki ima partnerja in žensko, ki ga nima, je enako kot dovoliti, da zakon ljudi z rjavimi očmi obravnava različno od ljudi z modrimi očmi.
V tem, da _mora_ vsak spadati vanjo, da je zadoščeno konceptu enakopravnosti. Dovoliti, da zakon različno obravnava žensko, ki ima partnerja in žensko, ki ga nima, je enako kot dovoliti, da zakon ljudi z rjavimi očmi obravnava različno od ljudi z modrimi očmi.
Moški delajo dlje, kot ženske.
To smo popravili. Pa noben ni umrl zaradi tega. Tudi pravni sistem ni imlodiral. Čudno?
nubes> Kje je torej smisel te kategorije, če vsak spada vanjo?
Čemu potem sploh kakršnakoli kategorija? Zakaj se moje pravice razlikujejo od pravic romov (no offense, to je samo primer)? Ti predlagaš, da se jim kakršnikoli privilegiji odpravijo?
nubes> Zakaj se moje pravice razlikujejo od pravic romov
Saj se ne (in če se, je treba to popraviti prav toliko nujno, kot iz zakona o oploditvi z biomedicinsko pomočjo vreči pogoje, ki so protiustavni).
nubes> Ti predlagaš, da se jim kakršnikoli privilegiji odpravijo?
Ne, jaz predlagam, da še naprej nimajo nobenih.
Saj se ne (in če se, je treba to popraviti prav toliko nujno, kot iz zakona o oploditvi z biomedicinsko pomočjo vreči pogoje, ki so protiustavni).
nubes> Ti predlagaš, da se jim kakršnikoli privilegiji odpravijo?
Ne, jaz predlagam, da še naprej nimajo nobenih.
Zgodovina sprememb…
nubes> 65. člen ustave poglej.
To je člen ustave, ne zakona, zakon pa določa privilegije _romske skupnosti_ in ne kateregakoli posameznega človeka.
To je člen ustave, ne zakona, zakon pa določa privilegije _romske skupnosti_ in ne kateregakoli posameznega človeka.
nubes> 65. člen ustave poglej.
Vem da je to člen ustave, ne zakona, ravno v tem je bila ironija. Torej se moram le opredeliti za pripadnika romske skupnosti, pa bom imel te privilegije. Samo zakaj sploh privilegiji, če je vsakomur po ustavi zagotovljena enakost pred zakonom?
nubes> Torej se moram le opredeliti za pripadnika romske skupnosti, pa bom imel te privilegije.
Am, ne. _Biti moraš_ romska skupnost, da boš imel privilegije.
Am, ne. _Biti moraš_ romska skupnost, da boš imel privilegije.
Ko recete izven zakonska skupnost in mislite razlicne oblike partnerskih zvez...samske zenske ne spadajo v nobeno od teh.
Tako da upam da govorite o skupnosti neuravnovesenih zensk, ki ne znajo biti v zvezi in si zelijo otroka.
To je nekaj drugega
Tako da upam da govorite o skupnosti neuravnovesenih zensk, ki ne znajo biti v zvezi in si zelijo otroka.
To je nekaj drugega
Še enkrat, samo zate, dragi: Pripadnik skupnosti ne more biti v zakonu obravnavan drugače kot nekdo, ki to ni.
Am...glihkar si dobil primer, ko to ne drzi tako, da lahko pocasi spremenis stavek.
In again...mene zanima tvoja definicija skupnosti.
Nekdo z diplomatsko imuniteto recimo lahko pocne veliko stvari, ki jih jaz ne smem.
Pa sva oba clana skupnosti...as in drzavljana EU :)
In again...mene zanima tvoja definicija skupnosti.
Nekdo z diplomatsko imuniteto recimo lahko pocne veliko stvari, ki jih jaz ne smem.
Pa sva oba clana skupnosti...as in drzavljana EU :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Looooooka ()
OK, ko bodo diplomati z imuniteto želeli oploditev z biomedicinsko pomočjo se strinjam, da se jim to prepove.
deltacqb ::
vostok_1 ::
Guys and gals, calm the fuck down s temimi osebnimi napadi.
Mene še vedno zanima, kako vam nč ne gre v nos, da bi tak zakon efektivno omogočil vsem samskim ženskam pravico do ("imetja") otroka, medtem ko bi moški lahko sam the old fasion way. Pa Pithlit nehaj še s tem, da moški ne more zanosit. Ja res, ta zakon se sklicuje zgolj na samske ženske, ampak sem že neštetokrat omenil, da to ni relevantno ko pogledaš celotno sliko.
Bom tk reku, če se samskim ženskam omogoči dostop do otroka, prav bi bilo, da se tudi samskim moškim, ne?
Mene še vedno zanima, kako vam nč ne gre v nos, da bi tak zakon efektivno omogočil vsem samskim ženskam pravico do ("imetja") otroka, medtem ko bi moški lahko sam the old fasion way. Pa Pithlit nehaj še s tem, da moški ne more zanosit. Ja res, ta zakon se sklicuje zgolj na samske ženske, ampak sem že neštetokrat omenil, da to ni relevantno ko pogledaš celotno sliko.
Bom tk reku, če se samskim ženskam omogoči dostop do otroka, prav bi bilo, da se tudi samskim moškim, ne?
Truga ::
Sej moskim bi tud omogocu. Saj nisi ti kriv da nimas rodil.
Da ti dam idejo:
Da ti dam idejo:
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Truga ()
Res je. Standardni evolucijski vzorec postaja že krepko zastarel. Science, hurry up will ya!
Ampak, pustimo rodila. Dovolj je otrok, ki nimajo staršev in bi se jih lahko posvojilo. Sposobnost rojevanja je tu bolj postranskega pomena.
Ampak, pustimo rodila. Dovolj je otrok, ki nimajo staršev in bi se jih lahko posvojilo. Sposobnost rojevanja je tu bolj postranskega pomena.
Seveda.
Kar pa ne more biti podlaga za neumno zakonodajo. Ni razloga, da bi država meni prepovedala pljuniti 60 kilometrov daleč, čeprav jaz tega ne morem.
Kar pa ne more biti podlaga za neumno zakonodajo. Ni razloga, da bi država meni prepovedala pljuniti 60 kilometrov daleč, čeprav jaz tega ne morem.
In kaj jaz govorim že celo temo?
Posvajajo lahko otroke tako samske ženske kot samski moški! Glede na to da imajo rodila le ženske je pa nekako smiselno da se govori o umetnem oplojevanju žensk, ne pa moških. Nimam pa nič proti umetnemu oplojevanju moških.
Niso pa (v nasprotju s tvojo postulacijo) moški prav nič diskriminirani če se samskim ženskam dovoli umetno oplojevanje. Iz povsem fizičnih razlogov mimo katerih se sedaj še ne da. Nimam pa prav nobenega dvoma v to da bo to nekoč mogoče.
Če pa pogledamo trenutno zakonodajo... umetno oplojevanje je omogočeno tako moškim kot ženskam vendar le pod pogojem da so v razmerju. Ni pa omogočeno samskim moškim ali ženskam.
Dovolj je otrok, ki nimajo staršev in bi se jih lahko posvojilo.
V Sloveniji ne. Tukaj je razmerje približno 10 (potencialnih posvojiteljev) proti 1 (potencialnih posvojencev).
Posvojitve v tujini so pa smešno drage. Ampak tudi v to se spuščajo ljude ko so dovolj obupani.
Po mojem bo treba to zrihat kot roaming... cene po EU znižat. Ni hudič da ne bi skoraj vsak otrok našel staršev, in skoraj vsak starš otroka (nekateri, tako starši kot otroci, na žalost niso primerni za posvojitev). Jaz ne štekam zakaj je za posvojitev otroka v tujini treba plačat, ne vem, 50k... ko pa jim ga z 'grbe' povlečeš in jih rešiš stroškov s tem da jih preneseš nase.
Vajenc ::
Jaz ne štekam zakaj je za posvojitev otroka v tujini treba plačat, ne vem, 50k... ko pa jim ga z 'grbe' povlečeš in jih rešiš stroškov s tem da jih preneseš nase.
A ni že v osnovi mal perverzno, da lahko kupiš otroka? Tudi, če ga dobiš na razprodaji za 500€. Kot, da bi pri nas bilo uradno, da se lahko umetno oplodi samo tisti z najvišjo avkcijo v tekočem tednu. Ne rečem, če nimaš sredstev za osnovne potrebe otroka. Ampak tkole, kot na tržnici je pa mimo.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen
Woody Allen
A ni že v osnovi mal perverzno, da lahko kupiš otroka?
Ja je... samo v primeru posvojitve gre vseeno za neko 'dobro' dejanje da otroka potegneš iz sirotišnice in mu omogočiš dostojno življenje.
Razumem da ob tem nastajajo stroški, večinoma povezani z birokracijo. To pač plačaš in je (razne 'koleke' in podobno) ampak par tisoč evrov je pa brezveze - še posebej ko pomisliš da bi ves ta denar lahko namenil otroku.
Ikspe ::
Narava se spreminja počasi, zato na te stvari vedno gledam skozi zgodovino.
Kar se tiče oploditev samske ženske ne vidim problemov, ker narava je temu prilagojena. Posilstva izhajajo že odkar človek obstaja. Enak problem nastane tudi, ko pride do ločitev ali pa smrti očeta.
Kar se tiče zamrznitve semena pa ne odobravam, ker v naravi se nikoli ni zgodilo da bi bilo seme zamrznjeno in šele potem uporabljeno. Kot vsaka zamrznjena stvar izgubi del svoje pristnosti, verjamem, da je tako tudi v primeru semena. Mislim, da se spremeni vsaj duhovni del človekove narave, ki je pač najbolj občutljiv, zato tak osebek mogoče ne toliko intenzivno doživlja sveta kot ostali.
Kar se tiče oploditev samske ženske ne vidim problemov, ker narava je temu prilagojena. Posilstva izhajajo že odkar človek obstaja. Enak problem nastane tudi, ko pride do ločitev ali pa smrti očeta.
Kar se tiče zamrznitve semena pa ne odobravam, ker v naravi se nikoli ni zgodilo da bi bilo seme zamrznjeno in šele potem uporabljeno. Kot vsaka zamrznjena stvar izgubi del svoje pristnosti, verjamem, da je tako tudi v primeru semena. Mislim, da se spremeni vsaj duhovni del človekove narave, ki je pač najbolj občutljiv, zato tak osebek mogoče ne toliko intenzivno doživlja sveta kot ostali.
deltacqb ::
Narava se spreminja počasi, zato na te stvari vedno gledam skozi zgodovino.
Ko boš fasal raka in ti bodo s kemoterapijo in obsevanjem uničili vse zdrave hitro razvijajoče celice, si še enkrat oglej drugi del tvoje objave. Tisto o posilstvu pa niti ne bom komentiral.
Kot vsaka zamrznjena stvar izgubi del svoje pristnosti, verjamem, da je tako tudi v primeru semena.
Na srečo znanost ve da temu ni tako.
Mislim, da se spremeni vsaj duhovni del človekove narave, ki je pač najbolj občutljiv, zato tak osebek mogoče ne toliko intenzivno doživlja sveta kot ostali.
Pravljice. Pa da te vprašam... ali mogoče misliš da folk zamrzuje svoja semena iz zabave? Ta špas _ni_ poceni. Dobro, tudi grozno drag ni... je pa metanje denarja skozi okno če nimaš dobrega razloga za takšno početje.
Ko boš fasal raka in ti bodo s kemoterapijo in obsevanjem uničili vse zdrave hitro razvijajoče celice, si še enkrat oglej drugi del tvoje objave. Tisto o posilstvu pa niti ne bom komentiral.
Če bi dobro prebral bi razumel da nisem reklamiral posilstva ampak hotel rečt da je ob posilstvu bila oseba rojena brez očeta.
Kot vsaka zamrznjena stvar izgubi del svoje pristnosti, verjamem, da je tako tudi v primeru semena.
Na srečo znanost ve da temu ni tako.
..
Znanost je na področju znanja o človeku še v plenicah.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ikspe ()
Ta mi je nova...semenčica imajo sedaj dušo?! A to je postulat novega papeža al kako?
Je pa res, da o zamrzovanju semenčic ne vem kaj dosti...a ne tej mikro kristali poškodujejo DNK?
Je pa res, da o zamrzovanju semenčic ne vem kaj dosti...a ne tej mikro kristali poškodujejo DNK?
Res je. Glede zamrzovanja semenske tekočine imajo pa kar dosti pojma. Več kot ti.
Brez škode se semensko tekočino lahko zamrzne do 50 let. Boš pa za ta podvig verjetno odplačal en avtek srednjega razreda.
mtosev ::
ja res je.pred dnevi je bilo na tvju kak zelo malo razumemo delovanje človeških možganov npr
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
mtosev> ja res je.pred dnevi je bilo na tvju kak zelo malo razumemo delovanje človeških možganov npr
A zato lahko Hawking še vedno predava in tetraplegiki že z možgani krmilijo robotske roke?
A zato lahko Hawking še vedno predava in tetraplegiki že z možgani krmilijo robotske roke?
mtosev> ja res je.pred dnevi je bilo na tvju kak zelo malo razumemo delovanje človeških možganov npr
Za tiste, ki pridejo za nami čez tisočletja bomo na takem nivoju, kot je sedaj za nas pračlovek, ki se je podil za lesenim kolesom.
Podcenjuješ ti napredek znanosti malo. To bo že čez par 100 let, ne pa 'čez tisočletja'.
V zadnjih 100 letih (give or take) smo nardil tak napredek kot prej od odkritja ognja (pa tja do ~100 let nazaj).
V zadnjih 100 letih (give or take) smo nardil tak napredek kot prej od odkritja ognja (pa tja do ~100 let nazaj).
Zame je odkritje ognja precej bolj pomembno odkritje kot so optika in vsako leto boljsa cepiva :)
Je pa res, da je folk nad vsem zadnje case hudo impresioniran. Bolj kot si napreden manj bi se moral cuditi napredku.
In realno gledano prevec pricakujete.
Ce pogledate manj kot 50 let nazaj bi glede na trenutno letnico in glede na nasa pricakovanja v tistem casu morali ze imeti letece avtomobile ce ne celo transporterje...da o robotih sploh ne govorimo(pa ne to malo plesoce sranje iz Japonske).
Eni pricakujejo prevec drugi so pa nad vsako neumnostjo osupli.
Po drugi strani je folk z iphoni osupel, ko vidi kako kmet z leseno napravo iz mleka naredi kislo smetano ali pa sir.
Never mind. Cez 100 let bomo kreteni impresionirani nad dejstvom, da je folk vcasih sah igral z lesenimi figurami...
You're fscking right
Je pa res, da je folk nad vsem zadnje case hudo impresioniran. Bolj kot si napreden manj bi se moral cuditi napredku.
In realno gledano prevec pricakujete.
Ce pogledate manj kot 50 let nazaj bi glede na trenutno letnico in glede na nasa pricakovanja v tistem casu morali ze imeti letece avtomobile ce ne celo transporterje...da o robotih sploh ne govorimo(pa ne to malo plesoce sranje iz Japonske).
Eni pricakujejo prevec drugi so pa nad vsako neumnostjo osupli.
Po drugi strani je folk z iphoni osupel, ko vidi kako kmet z leseno napravo iz mleka naredi kislo smetano ali pa sir.
Never mind. Cez 100 let bomo kreteni impresionirani nad dejstvom, da je folk vcasih sah igral z lesenimi figurami...
You're fscking right
Saj zato piše "od odkritja ognja". Pol do parnega stroja ni bilo praktično nič razen občasnih 'ooooo... lej kolo, vitel...'
Mimogrede... robotika je preklemano napredovala. Za razne robotske spremljevalce tipa C3PO pa niti interesa ni. Je še teh is mesa in krvi preveč.
Aja...
Mulariji zdej pisalni stroj pokažeš pa rečejo da je to računalnik. Pa ni tolk dolgo nazaj kar so se pisalni stroji na veliko uporabljali.
Mimogrede... robotika je preklemano napredovala. Za razne robotske spremljevalce tipa C3PO pa niti interesa ni. Je še teh is mesa in krvi preveč.
Aja...
Cez 100 let bomo kreteni impresionirani nad dejstvom, da je folk vcasih sah igral z lesenimi figurami...
Mulariji zdej pisalni stroj pokažeš pa rečejo da je to računalnik. Pa ni tolk dolgo nazaj kar so se pisalni stroji na veliko uporabljali.
Zgodovina sprememb…
- spremenila: Pithlit ()
sprasujem ::
Zadeva je na ravni zgodbe o posvajanju otrok. Ali pravica ali privilegij. Zame je to privilegij.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: sprasujem ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kitajci napravili miši s starši istega spolaOddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 9122 (7173) | jype |
» | Klinično oplojevanje Da ali Ne?!? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 6817 (5758) | blue96 |
» | Umetno oplojevanje (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Loža | 16014 (13666) | Ljubavnik |