» »

T-2 problem

T-2 problem

LazyJoze ::

Pozdravljeni.

Ukvarjam se s problemom,ki mi nikakor ni jasen. Google mi ni dal odgovora, prav tako tehnična pomoč pri T-2.
V stanovanju imam dva priključka (sem podnajemnik) in ob prihodu sem lepo v enega priklopil komunikator za TV, v drugega pa računalnik. Zadeva je delala brez problemov.

Problem je nastal z nakupom novega računalnika, ki ob priklopu internetnega kabla le tega tudi zazna ne. Če kable zamenjam, potem imam internet medtem ko se komunikator ne poveže. Probal sem tudi z prijateljevim računalnikom in zadeva je ista. Enako je z Edimax routerjem, če ga priklopim na priključek komunikatorja dela medtem ko na drugem ne. Če priklopim stari računalnik, dela v piko.

Kot sem že omenil, tehnična podpora T-2 ni znala pomagati, oziroma da je verjetno kaj z nastavitvami v računalniku. So pa resetirali modem, a to ni nič spremenilo.

Če ima kdo kako idejo, bom zelo vesel.
L.P.

Nikonja ::

Če dobijaš dinamični IP od T2 potem rabi časa da se sprosti za drugi računalnik, ker je očitno samo tvoj rač. dobi IP za izhod dokler drugi ne. Tko da počakaj vsaj en dan in jutri priklopi ruter ter na njega poveži oba računalnika.

OmegaBlue ::

Imaš optiko ali VDSL? Če ti kabla tudi zazna ne, torej predvidevam da javi "cable disconnected" ali podobno, potem ti ne dela mrežna kartica, imaš zanič kabel ali pa je port na modemu/switchu zanič. Glede na to da ti deluje, če zamenjaš kabel bi rekel da je zanič.

Na VDSL1 komunikator deluje samo na portu 4 če maš tega slučajno.

S tem ko pa menjaš računalnike si pokuril par IP naslovov. Če direktno priklapljaš računalnike imaš na voljo samo 2 (včasih 3) IP naslove. Router uštekaj na port ki ti deluje, potem pa vse računalnike vštekaj v router in ne direktno v modem/switch.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

LazyJoze ::

Imamo T-2 optiko. Mislim, da je problem v IP naslovih. Bega pa me to, da na eni liniji deluje samo stari računalnik, na drugi pa karkoli priklopim gor (komunikator, star računalnik, nov računalnik ali bilo kateri preko routerja-ko rešim problem bo router zaradi wirelessa,stari računalnik pa gre stran).
Malo prej sva z lastnikom celo preklopila v drug port na modemu, pa je enako. Probal bom še počakati dan ali dva z odklopljenim kablom.

L.P.

particle ::

Probaj po polnoči...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vleči še en UTP kabel ali kupiti Switch?

Oddelek: Pomoč in nasveti
4511231 (4764) SN1P3R
»

Amis TV komunikator za usmerjevalnikom (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
6113435 (9103) Master_Yoda
»

Vzpostavitev brezžičnega interneta

Oddelek: Omrežja in internet
163311 (3045) barbara2
»

IPTV na PC: STB vs. VLC (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Omrežja in internet
483126808 (51008) Looooooka
»

Novi SIOL-ovi "komunikacijski prehodi" (gateway-i) SAGEM F@st™3344 (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Omrežja in internet
15543885 (19425) imallears

Več podobnih tem