Forum » Zvok in slika » Onemogoči zvok na HDMI ?
Onemogoči zvok na HDMI ?
KontraCepec ::
Imam WD-TV, ki je priklopljen na TV. Iz WD-TV sem iz 3.5 izhoda speljal zvok direkt na zvočnike. Tako dobim zvok iz zvočnikov + tv speakerjev. Kako bi lahko izklopil zvok preko HDMI?
Ne TV ne WD-TV nimata te funkcije, zato bo treba nekaj hardwareskega. Gledal sem, da bi onemogočil kak pin na HDMI kablu, ampak na shemah ne piše kateri pini so za zvok. Druga možnost, o kateri razmišljam, je priklop 2 dodatnih konverterjev:
1. HDMI > DVI na izhod WDTVja
2. na prvega direkt DVI > HDMI in naprej navaden HDMI kabel do TVja
To bi po moje prepuščalo video, zvoka pa DVI ne more prenašat. A bi to šlo?
PS: Zvoka zanalašč nočem speljat preko TVja, ker bi rad poslušal muziko tudi, ko je TV ugasnjen.
Ne TV ne WD-TV nimata te funkcije, zato bo treba nekaj hardwareskega. Gledal sem, da bi onemogočil kak pin na HDMI kablu, ampak na shemah ne piše kateri pini so za zvok. Druga možnost, o kateri razmišljam, je priklop 2 dodatnih konverterjev:
1. HDMI > DVI na izhod WDTVja
2. na prvega direkt DVI > HDMI in naprej navaden HDMI kabel do TVja
To bi po moje prepuščalo video, zvoka pa DVI ne more prenašat. A bi to šlo?
PS: Zvoka zanalašč nočem speljat preko TVja, ker bi rad poslušal muziko tudi, ko je TV ugasnjen.
Krijejtiv
damirez ::
DVI lahko prepušča zvok. Originalni DVI-HDMI konverterji, ki sjih dobil pri radeonu HD4xxx so prepuščali zvok, sam sem kupil v trgovini pretvornik DVI-HDMI in ta ni prepuščal zvok, tako da to s konverterji je vredu.
Samo me pa zanima, zakaj bi to sploh rabil a ni lažje samo stišat zvok na TVju?
Samo me pa zanima, zakaj bi to sploh rabil a ni lažje samo stišat zvok na TVju?
KontraCepec ::
Super! Hvala za odgovor. Sem naročil in poročam.
Veliko lažje mi je priklopit preko nekega pretvornika, kot pa vsakič tiščat vol down /up gumb ob preklopu.
Veliko lažje mi je priklopit preko nekega pretvornika, kot pa vsakič tiščat vol down /up gumb ob preklopu.
Krijejtiv
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | PC na TV - splošni nasveti (strani: 1 2 3 4 … 37 38 39 40 )Oddelek: Zvok in slika | 585639 (24968) | Dominator |
» | DVI(PC)--->HDMI(TV) ni zvoka (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 21740 (10852) | BorutK-73 |
» | Kako dobiti zvok iz prenosnika na receiverOddelek: Zvok in slika | 5319 (4587) | Primoz7 |
» | DVI + AUDIO -> HDMIOddelek: Zvok in slika | 7297 (5484) | Okapi |
» | Razlika med HDMI in Pb,Pr,Y priklopom??Oddelek: Zvok in slika | 3614 (3256) | Vens |