» »

Senzorji vožnje v rdečo luč - Maribor

Senzorji vožnje v rdečo luč - Maribor

Temo vidijo: vsi
««
6 / 10
»»

kuglvinkl ::

Ja, Laktnik, tako je. Miza, pa kar gor ostane.

Sims ::

"prekoračitve nad 70 km/h. Do tega trenutka je zabeleženih preko 5000 prekrškarjev."

Če je to res, potem z nami Mariborčani res ni nekaj v redu. Ne rečem, da ga vozijo 55-65 km/h(pri tabli 50). Ampak, če slika pri 70 in jih tolko ulovi, pol res bolje, da Maribor dol zapremo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Sims ()

St235 ::

francek1 je izjavil:

Info iz prve roke: zanke, ki detektirajo hitrost, so postavljene 2 m pred stebri, torej meriji prekoračitve nad 70 km/h. Do tega trenutka je zabeleženih preko 5000 prekrškarjev. Če bo šlo tako naprej, čez pol leta ne bo več voznikov z veljavnim vozniškim dovoljenjem...

Če je to res, potem boljše da jih čim prej poberejo vozniške pa bo mir. Zanimivo bi blo vedet kakšen procent vozil to predstavlja.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: St235 ()

ijatebi ::

Sem prav opazil, da če se pelješ iz DUPLEKA na občino-MB ni vmes nobenega radarja. ??..? 8-O ;((
" Gods loves black sheeps ! "

Truga ::

kronik je izjavil:

Tudi cona 30 velja do križišča, če ni prej znaka za preklic.

Tole pa ne bo res. Cona velja do izrecnega preklica (znak za konec cone). Zato tudi je cona, in ne samo znak 30.

Relanium ::

Torej glede na 5000 kršitev v enem dnevu, al nihče več v tej državi ne zna vozit al so pa radarji prav nesramno profitabilno nastavljeni.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Relanium ()

Truga ::

Jaz stavim na prvo, folk ne zna vozit.

francek1 ::

ijatebi je izjavil:

Sem prav opazil, da če se pelješ iz DUPLEKA na občino-MB ni vmes nobenega radarja. ??..? 8-O ;((

Ne bo držalo; nanj boš nabasal na križišču Meljska-Industrijska.
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

Da ne zna vozit je eno, da pa toliko prek 50 je pa malo čudno ... Sploh po mariboru, ko ti avto "razfuka", če malo hitreje pelješ. Ajde, ne vsepovsod ...

Invictus ::

Najbolj zafrknete vse te "prasce" če vozite po pravilih. Tako ne bodo dobili nič denarja od kazni :D.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Relanium je izjavil:

Torej glede na 5000 kršitev v enem dnevu, al nihče več v tej državi ne zna vozit al so pa radarji prav nesramno profitabilno nastavljeni.

Oboje...

Master_X ::

Radarji

Če komu kaj pomaga... na desni so napisane hitrosti.

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: kuglvinkl ()

kronik ::

Lakotnik29 : ti mi deluješ kot neki debilni kolesar.

Citiram:
Prometni znaki za izrecne odredbe veljajo do preklica oziroma do prvega križišča.
Od križišča naprej, velja omejitev, ki sicer velja na tej cesti (50, 90, 100, ali 130). Zakonska podlaga: 100. člen Pravilnika o prometni signalizaciji in prometni opremi na javnih cestah (Ur.l. 46/2000 in 110/2006), ki pravi:
" Znake za izrecne odredbe je treba ponovno postaviti za vsakim križiščem ceste, na kateri je takšen znak, z drugo cesto, če naj velja izrecna odredba tudi še za takšnim križiščem."

Zdaj pa prosim stfu, ker nimaš pojma in vrni kolo na bolšji sejem.

AndrejS ::

Če je toliko kršitev , je velika verjetnost da radarji ne delujejo pravilno !

Invictus ::

AndrejS je izjavil:

Ha ha,

mogoče pa tam ne vedo za omejitve ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Relanium ::

AndrejS je izjavil:

Pol jim pa poskusi to dokazat....

Lakotnika pa puste, vrjetno še v avtu sedel ni

kronik ::

Seznam radarjev in omejitve po smereh

Seznam radarjev in omejitve po smereh

Zmajc ::

Če verjameš oddaji na radiu maribor so radarji nastavljeni da evidentirajo vse voznike ki prekoračijo 55 km/h. Zaenkrat bodo kazen poslali samo tistim ki so vozili 10 ali več prehitro. Kaj bodo s tistimi ki so vozili 5-10 km/h prehitro se še niso odločili.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Zmajc ()

gregor ::

če je to res, potem je ta cifra neverjetna, morda okvara sistema?

sicer pa glede na to da ima kangler že 10 ali ne vem koliko kazen. ovadb, bi že bil čas, da katero pozitivno zaključijo (seveda v prid državi), grozaaaa

LP

To pa je že bližje tistim 5000 :D

celada ::

kronik je izjavil:

Citiram:
Prometni znaki za izrecne odredbe veljajo do preklica oziroma do prvega križišča.
Od križišča naprej, velja omejitev, ki sicer velja na tej cesti (50, 90, 100, ali 130). Zakonska podlaga: 100. člen Pravilnika o prometni signalizaciji in prometni opremi na javnih cestah (Ur.l. 46/2000 in 110/2006), ki pravi:
" Znake za izrecne odredbe je treba ponovno postaviti za vsakim križiščem ceste, na kateri je takšen znak, z drugo cesto, če naj velja izrecna odredba tudi še za takšnim križiščem."

Tole se meni bere kot, da v križišču velja hitrost pred njim, ko pa je konec križišča pa odvisno a je tabla al je ni...

Zmajc ::

Samo čakam kako dolgo bo trajalo da bodo začeli "vandali" demolirat te stolpe po mestu.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Zmajc ()

ahac ::

francek1 je izjavil:

Kot sem že napisal; ko pripeljem v Kanglerbor, dam tempomat na 40 in jebi...e se kekci. Se bomo pa bedake delali.
Me pa zanima, če so v izračun profitabilnosti vključili popravila kanglerjevih ikeban....

Ja, če moraš že vozit po omejitvah naj se jebejo vsi. Lepo dokazuješ, da si prvi Slovenc / Balkanc. Še daleč smo od civilizirane Evrope, ja. ;)
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Tilen ::

413120536c6f76656e696a612c20642e642e

AndrejS ::

Samo čakam kako dolgo bo trajalo da bodo začeli "vandali" demolirat te stolpe po mestu.

Jaz se samo čudim da še ni noben padel

PaX_MaN ::

kronik je izjavil:

Citiram:

"Območje omejene hitrosti" je znak za obveščanje in ga prekliče samo znak za obveščanje "konec območja omejene hitrosti".
In še:
Razveljavi jo namreč že prvo križišče, medtem ko, tako so nam pojasnili na ministrstvu za infrastrukturo in prostor, območje omejene hitrosti velja od prometnega znaka, ki označuje območje omejene hitrosti (III-29, zgoraj opisani znak), do prometnega znaka, ki označuje konec območja (III-30, zgoraj opisani znak, ki je po diagonali prečrtan). In ker v tem primeru velja pravilnik o območju, je tako kot pri prometnem znaku, ki označuje naselje – se pravi, da križišče ne prekliče njegove veljave, ampak območje velja do njegovega preklica. Mora pa biti prometna signalizacija postavljena tako, da je z vseh možnih smeri jasno označen začetek območja omejene hitrosti in njegov konec.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: PaX_MaN ()

kronik je izjavil:

Citiram:

Jao ampak človeška neumnst je res brezmejna, kaj drugega ti pa jaz že pol ure dopovedujem???? Tako da si STFU nekam vtakni pa se nauči brat, ker že dve strani nabijaš idiotizme okrog tega, da je v križišču omejitev 50 km/h tudi kadar je pred križiščem stala tabla 70km/h. Tako da dokler ne zaobvladaš osnovne veščine bralnega razumevnaja predlagam da ostaneš v otroškem sedežu in pustiš odrasle da se ukvarjajo s prometom.

Zmajc je izjavil:

Če verjameš oddaji na radiu maribor so radarji nastavljeni da evidentirajo vse voznike ki prekoračijo 55 km/h. Zaenkrat bodo kazen poslali samo tistim ki so vozili 10 ali več prehitro. Kaj bodo s tistimi ki so vozili 5-10 km/h prehitro se še niso odločili.

glede na to, da je omejitev 70 km/h je to po radiu bolj kot ne brezvezno nakladanje.

Zgodovina sprememb…

flbroker ::

Pa ne povsod, joj.

Master_Yoda ::

Sem poslusal to z radia in so jasno povedali da tam ko je omejitev 70, da so radarji nastavljeni na 70.
Povedali so tudi da v enem primeru ko je tabla 70 par metrov za tem pa tabla za zacetek naselja da je trenutno nastavljeno na 70. Samo ne se na to zanasat, ker jo lahko verjetno prej kot v minuti spremenijo :D.

Toleranca pa je mislim da 10%, tako da si naj* ce se pri omejitvi 50 peljes vec kot 55, pri 70 vec kot 77,....

Zgodovina sprememb…

tudi če je tabla za 70 postalvjena par metrov za križiščem ,to ne pomeni, da vmes ni 70 km/h. Včasih preprosto tehnično ni možno postavit table prej kot par 10 metrov za križiščem.

Pravilnik jasno določa, da se mora tabla za križiščem ponovit, če omejitev velja naprej. Ne piše pa da se mora ponovit 0,42m za križiščem.

Toleranca je 5km/h, ki se odšerejo od meritve radarja. Glede na to da radar kaže z natančnostjo +/- 3 km/h, lahko dobiš kazen tudi če voziš točno 55 km/h (kako veš z gotovostjo veš da si vozil točno 55 km/h je pa druga zgodba).

Zgodovina sprememb…

klemenSLO ::

Teoretično je znak lahko tik PRED križiščem, vendar bo praktična veljavnost znaka nikakršna.

Torej postaviš znak 70 tik pred križišče.
V križišču velja splošno pravilo.
Za križiščem velja naprej splošno pravilo, če ni postavljen nov znak, ki predstavlja drugačno omejitev.
Life is not measured in minutes, but in MOMENTS...

klemenSLO je izjavil:

Teoretično je znak lahko tik PRED križiščem, vendar bo praktična veljavnost znaka nikakršna.

Za križiščem velja naprej splošno pravilo, če ni postavljen nov znak, ki predstavlja drugačno omejitev.

Še 100x. NI RES in dokler ne bo kdo dal konkretnega vira od kje vam ta nebulozo vse, ki to trdijo smartam za nepismene idiote.

Omejitev pred križiščem velja v križišču.

first_line ::

Sedaj me pa resno zanima oziroma skrbi kako je s to omejitvijo hitrosti v križiščih??
Jaz sem zmeraj mislil da velja omejitev do (vključno z) križišča: izven naselja omejitev 70, od križišča naprej pa veselo pičiš 90.

klemenSLO ::

St235 je izjavil:

klemenSLO je izjavil:

Še 100x. NI RES in dokler ne bo kdo dal konkretnega vira od kje vam ta nebulozo vse, ki to trdijo smartam za nepismene idiote.

Omejitev pred križiščem velja v križišču.

Meni se zgornji stavek bere takole : Torej če hočeš, da izrecna odredba velja ŠE NAPREJ, jo moraš ponovno postaviti za križiščem.
hm...Je pa res da se to navezuje na cesto ki pelje naprej od križišča, ne pa na križišče samo.
Life is not measured in minutes, but in MOMENTS...

lej glede tega obstaja točno ena poved, ki je relavantna:
Znake za izrecne odredbe je treba ponovno postaviti za vsakim križiščem ceste, na kateri je takšen znak, z drugo cesto, če naj velja izrecna odredba tudi še za takšnim križiščem

Torej, če je splošna omejitev 50 km/h in z tablo dvignejna na 70 km/h to velja dokler ne zapustiš križišča. Če naj bi se 70 km/h nadaljevalo tudi naprej (torej ZA križiščem) je potrebno postavit novo tablo.

ahac je izjavil:

francek1 je izjavil:

Kot sem že napisal; ko pripeljem v Kanglerbor, dam tempomat na 40 in jebi...e se kekci. Se bomo pa bedake delali.
Me pa zanima, če so v izračun profitabilnosti vključili popravila kanglerjevih ikeban....

Ja, če moraš že vozit po omejitvah naj se jebejo vsi. Lepo dokazuješ, da si prvi Slovenc / Balkanc. Še daleč smo od civilizirane Evrope, ja. ;)

Zdaj mi pa povej, koliko profitiraš do centra, če se namesto 40 voziš 50 ??? Balkanci so pa tisti, ki se ne znajo kontrolirat, potem pa bentijo nad sistemom.

Kaj pa ti profitiraš, če voziš 10 km/h pod omejitvijo in oviraš promet?

St235 je izjavil:

tudi če je tabla za 70 postalvjena par metrov za križiščem ,to ne pomeni, da vmes ni 70 km/h. Včasih preprosto tehnično ni možno postavit table prej kot par 10 metrov za križiščem.

Pravilnik jasno določa, da se mora tabla za križiščem ponovit, če omejitev velja naprej. Ne piše pa da se mora ponovit 0,42m za križiščem.

Toleranca je 5km/h, ki se odšerejo od meritve radarja. Glede na to da radar kaže z natančnostjo +/- 3 km/h, lahko dobiš kazen tudi če voziš točno 55 km/h (kako veš z gotovostjo veš da si vozil točno 55 km/h je pa druga zgodba).

Točno to pomeni ta člen. Od križišča do table je omejitev 50(splošna omejitev v naseljih), ne pa 70! Tehnično gledano seveda. Točno hitrost ti pa pokaže navigacija. Števci avtomobilov so nezanesljivi.

St235 je izjavil:

Kaj pa ti profitiraš, če voziš 10 km/h pod omejitvijo in oviraš promet?

Živce, gorivo, pa nestrpnežem se lahko smejiš....Če pa se že gremo, kdo ovira promet, so to ti debilni radarji!!!!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: francek1 ()

GPS bolj natančen od namesnkih merlilnikov hitrosti ... ROFL

Od križišča do table je omejitev 50(splošna omejitev v naseljih), ne pa 70! Tehnično gledano seveda.

Člen jasno pravi, da če je namen, da omejitev velja tudi od križišča naprej potem se mora tabla ponovit. Oziroma drugače, če se tabla za križiščem ponovi, potem to pomeni da ni prišlo do prekinitve omejitve.

PaX_MaN ::

francek1 je izjavil:

Če pa se že gremo, kdo ovira promet, so to ti debilni radarji!!!!

Tos mislu rečt znaki za omejitev hitrosti?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: PaX_MaN ()

ne ne, je kar radarje mislil. znaki ne pošiljajo kazni, kar je za povprečnega slovenca tako ali tako edini razlog da upošteva prometne predpise.

Zgodovina sprememb…

St235 je izjavil:

Če se smejiš temu, se pa res nima več smisla s tabo pogovarjat...vsak otrok ve, da merilniki hitrosti v avtomobilih lažejo.

Aston_11 ::

Nič ne lažejo, samo skalo imajo prilagojeno.

francek1 je izjavil:

St235 je izjavil:

Če se smejiš temu, se pa res nima več smisla s tabo pogovarjat...vsak otrok ve, da merilniki hitrosti v avtomobilih lažejo.

Namenski merilnik hitrosti = radar. Daj še enkrat preberi moj originalni post pa mogoče, mogoče boš razumel.

St235 je izjavil:

francek1 je izjavil:

St235 je izjavil:

Namenski merilnik hitrosti = radar. Daj še enkrat preberi moj originalni post pa mogoče, mogoče boš razumel.

Namenski merilnik se je rodil v tvoji .... glavi. Sam sem napisal : "Števci avtomobilov so nezanesljivi."

Namenski merilnik se je rodil v tvoji .... glavi. Sam sem napisal : "Števci avtomobilov so nezanesljivi."

In jaz sem ti odogovril, da tudi GPS ni bol natančen od namenskih merilnikov hitrosi, kar si ti v svoji glavi zamešal z avtomobilskim števcem.

Moj osnoven post je namreč bil:

Na kar si mi ti odgovoril da točno hitrost veš preko GPS, kar je navaden bullshit. ČE je namenski merilec hitrosti - radar natančen za +/-3 km/h je ni navigacije, ki bo bolj točna od tega.

Zgodovina sprememb…

m0LN4r ::

Oh btw to je število tistih, ki so prekoračili hitrost več kot 70km/h ali število tistih, ki so prevozili več kot 77km/h in posledično bojo kaznjeni?

Če se zdaj vozijo 80. Me zanima ali se bo čez kak teden upočasnil promet ali se že zdaj kaj opazi? Ali bo to šele takrat, ko bojo položnice v poštnem nabiralniku, čez kak mesec al pol leta nevem kak dolgo bodo rabili, da prefiltrirajo tiste ki jih treba kazni pa tiste katere ne in tiste kateri imajo privilegij in tiste, ki se bojo pritožil...

A motorje tut kazni ali se tem radarjem lahko motorji izognejo?

Ja najboljš da se bojo ljudje po ptujski s kolesom vozili :D

Kje pa je garancija, da ti radarji niso nastavljeni slučajno na 5km/h manj? Tak nemore noben dokazat, da so ali niso.
Jaz se vozim tak da mam kazalc na 75kmh pa še avto laže in toleranca, nebi smel dobiti kazni tut če bi se vozil, da mam kazalec na 80.
Kaj pa če vseeno dobim kazen?
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ahac ()

Da bi bili radarji namensko narobe nastaljeni je teoretično možno. Vendar malo verjetno, ker slej kot prej bi se to ugotovilo in potem, bi dobesedno glave padale, da o oškodninskih tožbah ne govorimo. Špekulirat o tem je približno tkao kot pri vseh ostali teorijah zarote. Potem lahko enako sklepamo, da so tako ali tako vsi policisjki radarji fake in tako dalje. V bistvu v tej smeri neke konstruktivne debate ni možno peljat.

Jaz se vozim tak da mam kazalc na 75kmh pa še avto laže in toleranca, nebi smel dobiti kazni tut če bi se vozil, da mam kazalec na 80.

Tukaj se motiš. Avtomobilski števec lahko presenetljivo dobro kaže hitrost. Recimo v meganu mi tempomat kaže 1 km/h manj od GPS. Kot drugo radarji so natančni na 3 km/h kar pomeni, da ti radar dejansko lahko zmeri hitrost višjo od tvoje za 3 km/h. Zato se vedno uporablja od vsake meritve odšteje 5mk/h s čimer se zagotovi, da zagotovo ne dobiš višje kazni kot si dejansko peljal. Kaj hitro se lahko zgodi, da se razlika števca pokrije z odstopanjem radarja v plus in kar naenkrat tudi 5km/h tolerance ni dovolj.

m0LN4r ::

Eni mamo 10 let ali več stare avte. Ne verjamem, da majo tako točne števce (če greste mimo une informativne radarje, ko vam izpiše hitrost, vedno pokaže drugač).

A so to policijski radarji? Niso privat in od občine?

"Most speedometers have tolerances of some ?10%, mainly due to variations in tire diameter."
Speedometer @ Wikipedia
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

• spremenil: m0LN4r ()

Radarje upravlja mestno redarstvo pri čemer morajo izpolnjevat popolnoma enake zahteve kakor radarji, ki jih uporabljajo policisti. Z vidika standardov in delovanja ti radarji v ničemer ne smejo odstopad od zakonskih določil, ki veljajo za tak tip opreme. RAvno tako se prekrškovni postopki v ničemer ne razlikujejo od tistih ,ki jih vodi policija.
««
6 / 10
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vrhunska signalizacija slovenskih cest (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
6715200 (9770) jype
»

Hitrost na cesti (strani: 1 2 3 4 5 6 )

26157191 (46397) Oki
»

Peljem po avtocesti, zunaj piha nenormalno, dobim kazen ker ne peljem ravno v črti (strani: 1 2 3 )

11530673 (25464) Engineer_
»

Pojav cone 30km/h v LJ in MB (strani: 1 2 3 4 5 6 )

29250621 (45241) BlueRunner

Klub Počasni voznik (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Loža
48683718 (76418) Gandalfar

Več podobnih tem