» »

Zklepanje v stanovanje-Kršenje človekovih pravic?

Zklepanje v stanovanje-Kršenje človekovih pravic?

1
2
»

BigWhale ::

amigo_no1 je izjavil:

Ni mi jasno, kako je lahko 21-letnica tako presrana -> torej situacija ni od včeraj, temveč traja +10 let (tako kot gre pri dresuri slonov, ko male slončke privežejo na vrv in se ne morejo iztrgati, ko slonček odraste še vedno misli, da je prešibak in ne stori ničesar).

Še 14 letniki so bili 10-20 let nazaj in dandanes bolj svobodni, da nima svojega ključa je absurdno.


Tako so jo vzgojili. In prevzgoja bo verjetno tako dolga kot je bila vzgoja. Tukaj ne gre za to, da je dekle presrano in preubogo, da bi kam slo. Gre za to, da je tako vzgojeno, da ne gre. Vsakdo, ki je bil kolikor toliko po standardih vzgojen, bi pri taksnem trpljenju, ce gre res za trpljenje, ze odsel. Ali pa bi vsaj delal na tem, da bi odsel.

Pomagati nekomu, ki ne zeli pomoci je precej tezko in dokler tista oseba vsaj malo ne popusti je to prakticno nemogoce.

Celotna situacija verjetno ni lahka, ni pa nic nemogocega.

vorantz ::

Vsekakor ima deklina zelo verjetno slabo samozavest in battered wife syndrome in si zato ne upa nič sama nrdit...bo zelo zelo težko jo prepričat v večino predlaganih stvari.
Naj OP potrdi kar se tiče samozavesti

Manu je izjavil:

Bi ti kupil 25% delež nekega stanovanja? Ne bi, a ne?


to sploh ni problem...od mame lahko zahteva, da ji izplača teh 25% direkt
smo meli lih tako sranje s stricem in smo mu morali izplačat 100k€ za 25% dedovane hiše (pri nas je bil totalen bullshit pri tej deklini bi blo to čist upravičeno :P)

Keyser Soze ::

Ni samo fotr tisti, ki mora spati pred zaprtimi vrati, če zganja družinsko nasilje. Po domače povedano.

Ko ostane pred vrati naj pokliče policijo. Če se redno šola potem ima mati do nje obveznosti (tudi vice versa gre seveda), katerim se ta ne more ogniti. To vedo tudi policaji.

Bo pač mati enkrat stala pred zaklenjenimi vrati namesto ona. Je pa res, da mora punca razčistit sama s sabo ali je pripravljena it tako daleč. Načeloma je to mogoče izpeljat, samo je vprašanje do kakšne mere bo to pripomoglo k normalizaciji stanja. Ne glih fino IMO.

Druga opcija je pa najem stanovanja/sobe z očetovo pokojnino. To plus štipendija bi moralo zadostovati, za eno skromno/normalno študentsko življenje.

P.S.: Kot so omenili, punca je vzgojena kot je, in IMO je največ na njenih kolegih, da ji probajo pomagat. Jebi ga, včasih ljudje nucajo tudi kakšno brco v rit, da kasneje vidijo kako zelo dobronamerna je bila.
OM, F, G!

Manu ::

St235 je izjavil:

Saj je na svojem. Zakaj bi plačevala najemnino drugje, če pa ima delež v svojem stanovanju? (Zapuščinske razprave še ni bilo in ta delež sklepamo.)


Popolnoma nič ne nakazuje na to, da bi imela kakršen delež. Lahko je stanovanje 100% pisano na mati in se v zapuščinsk irazpravi o njem ne bo niti govorilo.


Odgovarjal sem na komentar nekoga, ki je omenil, naj punca proda svoj delež in se odseli. Izhajal sem iz tega sklepa (in dopisal, da je samo sklep, ker zapuščinske razprave še ni bilo).
Sredi spečih in nepazljivih je modrec buden in pazljiv -
po poti gre kot hiter konj, ki je prehitel šibko kljuse.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Manu ()

Mehmed ::

miraldi je izjavil:

Mehmed je izjavil:

Ne vem zakaj podnajemnisko, sej verjetno dobis pike za socialno stisko pa prostor v domu.


Kakšne pike dobiš? Am ja penzija po fotru je bolj nizka mislim da 240Eur, samo si išče neki za delat preko študenta.


Lahko da se motim, ampak zdi se mi, da za studentski dom gledajo tudi druge stvari poleg oddaljenosti od doma. Za en nevzdrzevan socialni problem bi se verjetno naslo.
Poceni dom pa hrana na bone je ob stipendiji dovolj za zacetek, za kaj vec lahko dela.
Iskati stanovanje dokler ta moznost ne odpade se mi zdi neumno, student je vsaj pol cenejsi pa stroskov nima.

Procent stanovanja, ki ga bo podedovala, ji koristi samo toliko kolikor dalec je pripravljena iti. Ce ni pripravljena prijavljat policiji pa se toziti z materjo potem nima veliko od tega.
Tudi ce bo pripravljena zaostriti zadeve to v realnosti pomeni ziveti z nekom, kjer mora policija delati red ali pa cakati, da se vse skupaj iztozi, izplaca itd. V glavnem neprakticno.
S tem da mati zlahka zamenja vrsto pritiska, namesto svobode ji zacne regulirat obroke hrane itd.

Meni se zdi najbolj prakticno iti na socialno, vzeti neko pomoc za te primere pa skusati nasparati to in stipendijo kolikor se da do zapuscinske. Takrat bo v boljsem polozaju za pogajanje, ce se vmes nic ne popravi, ima vsaj za zacetek dovolj.

Mipe ::

Ganon je izjavil:

Mipe je izjavil:

Enosobno stanovanje? Z mamo? Pri 21-ih letih?

Tu lahko rečem samo eno - naj gre na svoje!


Ti pa si bedak. Si mogoče pomislil na to, da nima te možnosti? Najemnina, stroški, ...? Vsak si lahko privošči življenje na svojem, a ne? Zakaj ti sploh odgovarjam ...;((

Ali si sploh bral debato?

Zrelo za naziv.

miraldi ::

bajsibajsi in ostali ki mislite da hoče punca nonstop hodit domov po 22h uri in žurat okol cele noči, punca ne pije niti ne kadi kaj šele kakšne droge.Večinoma je doma že ob 21h, punca nevem če je bila 2x na kšnem partyju kar je poraz. Sploh se nikoli ni znorela v najstniških letih kakor se večina mora in je del odraščanja.

Gremo recimo v kino pa nemormo iti na predstavo po 19h uri, ker mora bit pač doma do 22h.
Ja to traja že zelo dolgo dolgo časa, to zatiranje in omejevanje svobode. Recimo tudi po telefonu se nemore pogovarjati normalno mora v wc hodit pa še to tastara vpije odzadi, mori ji tudi za tuširanje, če si slučajno vsake tok časa kupi eno poceni majčko ali kaj takega je tastara takoj surlasta in nevoščljiva a sama ima en kup majc, puloverjev, hlač, pajkic, petk in svašta. Da potem ko hodi okol zgleda cela zrihtana pa vzvišena čeprav živi od državne pomoči.

Glede samozavesti, jo ima samo pred svojo mamo ne toako močno kot sicer. Samo z mamo se je res nemogoče pogovarjati to zna samo dret se pa da ima ona skozinskoz prav ostali so pa itak glupi. A v stvari ima ona majhen iq.

Najhuje je pa ravno z temi ključi katerih nima in ji jih tastara trčena v glavo neda pa neda(verjetno zato ker bi izgubila nadzor al kaj).
Ta njena mama resnično nima vseh pik v glavi in bi bila primerna za kakšno ustanovo. Z njo se neda pogovarjati normalno. Tudi jaz sem se že pogovarjal znjo po telefonu pa brez uspeha ker ona tupi pa tupi svoje dokler jo poslušaš ko pa ji začneš nazaj v normalnem tonu govoriti(in njej seveda ni všeč to ko vidi da nima prav) in mi seveda dol vrže.

Nevem zakaj bi se morala odseliti od doma samo naj ji da tiste k****** kluče pa mir. Saj je upravičena do njih. Ta njena mama je enostavno navajna da nič ne dela in jo drugi živijo celo življenje. Prej jo je partner pa potem drugi partner(od punce oče) sedaj ga žal ni več in imam občutek da hoče doseči da bo punca delala in ji večino denarja dala.

Glede izplačila 25% deleža stanovanja pa nevem kako bi bilo to izvedljivo saj tukaj govorimo o 20.000-25.000Eur. ki jih njena mama nima od kje vzeti. Kje oziroma kam naj se obrne da preveri kako je z lastništvom stanovanja?
i7 12700k
RTX 4070ti
32Gb

bluefish ::

miraldi je izjavil:

Kje oziroma kam naj se obrne da preveri kako je z lastništvom stanovanja?
Zemljiška knjiga.
Seveda pa mora za spremembo lastništva priti do zapuščinske razprave.

Sims ::

miraldi

In če se izkaže, da ni od stanovanja njenega nič? Vse karte polagate na lastništvo. Zakaj odselit? Odselijo se tudi otroci, ki imajo doma super odnose. A tu se bo pa vztrajalo. NOBENA ampak res NOBENA materialna stvar ne bo rešila psihičnega terorrja. A mislite, da bodo k****** ključi rešili zadevo?

Ali se ne zavedate resnosti problema. Malo poglej koliko od parov, ki je živelo doma pri enih starših se je odselilo ali imajo probleme...(le primer) Torej. Če pod isto streho ni ODNOSA je vse ostalo no-go. Sicer so pa to že pred mano povedali ...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Sims ()

FlyingBee ::

vsekakor na socialno ustanovo, da pošljejo objektivnega in za to izobraženega človeka, tak problem je velik, če se ga ne reši, ne bo nikoli izginil

Vajenc ::

Glede izplačila 25% deleža stanovanja pa nevem kako bi bilo to izvedljivo saj tukaj govorimo o 20.000-25.000Eur. ki jih njena mama nima od kje vzeti. Kje oziroma kam naj se obrne da preveri kako je z lastništvom stanovanja?

Na urbinfo za LJ oz. ARSO za celotno SLO, lahko po naslovu stanovanja izveš št. parcele in k.o. kjer stoji blok. Na GURSovi strani lahko pod št. parcele najdeš št. objekta in nato v zemljiški knjigi pod posamezni deli stavb (ponavadi so od 1 naprej, pri tem da so na začetku verjetno kletni prostori) najde svoje stanovanje in izve trenutno lastništvo tega. Kolikšen delež bo dobila po očetu, pa bo jasno po zapuščinski obravnavi, kot ti je že bluefish pojasnil.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vajenc ()

Keyser Soze ::

miraldi je izjavil:

Najhuje je pa ravno z temi ključi katerih nima in ji jih tastara trčena v glavo neda pa neda(verjetno zato ker bi izgubila nadzor al kaj).
Ta njena mama resnično nima vseh pik v glavi in bi bila primerna za kakšno ustanovo. Z njo se neda pogovarjati normalno. Tudi jaz sem se že pogovarjal znjo po telefonu pa brez uspeha ker ona tupi pa tupi svoje dokler jo poslušaš ko pa ji začneš nazaj v normalnem tonu govoriti(in njej seveda ni všeč to ko vidi da nima prav) in mi seveda dol vrže.

Ja hudiča, a ste že kdaj klicali policaje, ko je prišlo do spora oz. je ostala zaklenjena zunaj?

Men res ni jasno, zakaj folk samo jamra, naredi pa ama nič. Na koncu je pa država za en kurac, ker kao nič ne naredi za njih. Enim bi moral še plenice menjat zgleda.
OM, F, G!

St235 ::

Ker policije razen nje ne more nihče klicat. Oziroma lahko policija bore malo ukrepa, če žrtev ni pripravljena sodelovati.

Ti povem konkreten primer, ki sem mu bil priča. Mož je zaklenil ženo na -15 pred vrata. Sosedi so klical policijo, ki je prišla na kraj dogajanja, kjer jim je mož pojasnil, da je prišlo do nesporazuma in so se vrata po nesreči zaklenila, on pa je zaspal na kavču in žene ni takoj slišal. Žena je zgodbo potrdila in so policaji lahko samo zaželeli lep večer.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

Keyser Soze ::

Ja, mi je jasno. Saj leti tako na kolege kot na njo, da ne bo dileme. Oz. dodatnih izgovorov. Če ona noče poklicat, naj jo vsaj oni brcnejo v rit ene parkrat, da bo to naredila. Pa se bodo stvari začele odvijat + ima zapisnike, če pride do kakšnih kasnejših sodnih sporov med njo in mamo (čisto realna možnost, glede na dogajanja).
OM, F, G!

bajsibajsi ::

@miraldi
V superlativih nakladati o tvoji prijateljici/punci/sestri nima smisla. Raje povej, kaj je ta punca ze naredila do svojega 21 leta, da bi si omogocila samostojno zivljenje. Seveda, v kolikor je res tako zelo neznosno pri grozni mami.


Sims je izjavil:

miraldi

Zakaj odselit? Odselijo se tudi otroci, ki imajo doma super odnose. A tu se bo pa vztrajalo. NOBENA ampak res NOBENA materialna stvar ne bo rešila psihičnega terorrja. A mislite, da bodo k****** ključi rešili zadevo?


Dobro povedano. Osebno sem se (na lastno zeljo in pobudo) osamosvajal ze v zgodnjih studentskih letih; kmalu za polnoletnostjo. Pa ne zato, ker se s starsi ne bi razumel... Ampak se mi je tako zdelo preprosto prav.

Keyser Soze ::

@bajsibajsi
Ja, jebi ga. Ne gre življenje vedno tako kot ga planiraš. Če se je tebi uspelo osamosvojiti, je lahko trem drugim na ta račun spodletelo. Plus, če punca dom dela, skrbi za stanovanje, morda celo plačuje kakšne stroške... Ne vem zakaj bi se selila? Konec koncev je nekaj naredila za streho nad glavo in ima vso pravico biti v stanovanju.

Problem pri njej je samo to, da se pri teh letih vede kot nevedna žrtev.
OM, F, G!

Unknown_001 ::

Če mate pri vas doma kako sobo frej jo lahko k seb povabiš pa matko zajebeš do groba:D
Sam ne vem kakšno je stanje pri vas doma, tak da ne bom kej preveč pameten s to izjavo, ker mnogi komaj zase poskrbijo.:8)

SplitCookie ::



Problem pri njej je samo to, da se pri teh letih vede kot nevedna žrtev.


Not her fault actually
SplitCookie> Prevoziš RDEČO ! jype> Ja? A to je kaj posebnega?
Ramon dekers> Ječa je lahko naravno okolje potem ko se adaptiraš.
jype> CPP ne spoštujem _NIKOLI_

vorantz ::

miraldi je izjavil:

Glede izplačila 25% deleža stanovanja pa nevem kako bi bilo to izvedljivo saj tukaj govorimo o 20.000-25.000Eur. ki jih njena mama nima od kje vzeti.


misliš da smo mi 100k iz riti privlekli? :P
bo sodišče prodalo bajto na dražbi če treba

imagodei ::

> "Nevem zakaj bi se morala odseliti od doma samo naj ji da tiste k****** kluče pa mir."

Zaradi ljubega miru? Ker je duševno zdravje tudi nekaj vredno?

Če je mati pri hčerkinih 21 letih tak control-freak in če se je z njo poskusilo pogovoriti že več oseb, ne samo dekle, potem se očitno stvari ne bo dalo rešiti po mirni poti. Če mati svojo hči obravnava kot 12-letnico in ne kot 21-letnico in je to standard že vrsto let, potem se očitno brez nekega zunanjega dejavnika ne bo nič spremenilo.

Zdaj - zanimivo bi bilo slišati še materino stran, ampak, pustimo to.

Torej, IMO ima dekle več opcij:
- naslednjič, ko bo zaprta ven, kliče policijo, materi naredi sramoto pred sosedi in nato čez nekaj časa ponovno poskusi s pogovorom. Pri tem seveda tvega, da jo bo mati izselila (sploh če polnoletna hči nima lastniškega deleža).
- stopi na center za socialno delo, razloži svoj problem. Mati bo dobila vabilo na CSD, kjer bodo poskušali vsi skupaj najti neko rešitev
- materi pokaže, da njene tiranije ne sprejema in se odseli.

Vsakršen pogovor, prepričevanje in prošnje so na tej točki brez veze.
- Hoc est qui sumus -

St235 ::

Pod črto pa imajo vsi dobronamreni predlogi, ki jih je naštel imagodei en skupni imenovalec:

PROAKTIVNO vlogo osebe v težavah.

To je eden in edini pogoj, da se stvari lahko premaknejo.

Mipe ::

St235 je izjavil:

Pod črto pa imajo vsi dobronamreni predlogi, ki jih je naštel imagodei en skupni imenovalec:

PROAKTIVNO vlogo osebe v težavah.

To je eden in edini pogoj, da se stvari lahko premaknejo.

To je tako boleče očitno dejstvo, da ga je treba ponoviti, da ga ja ne bo kdo prezrl.

Če punca sama ne naredi ničesar, ji ne more pomagati niti Bog, kaj šele "dobronamerni kolegi".

SplitCookie ::


Pod črto pa imajo vsi dobronamreni predlogi, ki jih je naštel imagodei en skupni imenovalec:


Tole je vse skupaj en ku*ac vredno in situacijo le še slabša.


Naj se odseli pa je. Vse ostalo je samo mešanje dreka

Kaj resno mislite, da se bo po 21 letih zadeva kar naenkrat obrnila na bolje

ne se zezat
SplitCookie> Prevoziš RDEČO ! jype> Ja? A to je kaj posebnega?
Ramon dekers> Ječa je lahko naravno okolje potem ko se adaptiraš.
jype> CPP ne spoštujem _NIKOLI_

Mehmed ::

Dej zamisli se malo, selitev na silo je pa tako krasna resitev?
Nam tu se zdi grozno, ne recem. Njej verjetno malo manj, ker ima desetletje prakse. Nekomu s fotrom pijancem pa sploh ne, verjetno bi menjal z njo takoj.
Bolje zanjo bi bilo stisnit zobe, glede na to, da ima izpite kmalu. Zapuscinska bo verjetno takrat enkrat, dotlej pa lahko ze naspara nekaj denarja.
Je vseeno razlika ce imas vsaj za kavcijo nasparano, del stanovanja nase napisan pa koncano solo napram pobrati se cez noc. Sploh ker ji se ni treba.

SplitCookie ::

Dej zamisli se malo, selitev na silo je pa tako krasna resitev?


Je ja. Najmanj kompliciranja in najmanj 'collateral damage'
SplitCookie> Prevoziš RDEČO ! jype> Ja? A to je kaj posebnega?
Ramon dekers> Ječa je lahko naravno okolje potem ko se adaptiraš.
jype> CPP ne spoštujem _NIKOLI_

Mehmed ::

Zdej zvenis kot da ne bo zdrzala niti meseca dni vec. Na 21 let podlage.

SplitCookie ::

Ne rabi
SplitCookie> Prevoziš RDEČO ! jype> Ja? A to je kaj posebnega?
Ramon dekers> Ječa je lahko naravno okolje potem ko se adaptiraš.
jype> CPP ne spoštujem _NIKOLI_

alexa-lol ::

Prvi stavek... imam kolegico staro 21 let... pove vse. Naj pošlje mater v 3PM pa gre na svoje... sej ni mongoloidna.

Glugy ::

Punca naj se obrne na Beli obroč: http://www.beliobroc.si/Vsebina.aspx?id... in pa na Varne hiše: http://www.maminajdi.si/druzina/pomoc-v...

Probajte jo dobiti na samo in se v miru pogovoriti z njo, povejte kaj čutite ko vidite kaj se dogaja in ji svetujete naj se obrne na katero izmed ustrezno društvo. Z vašo pomočjo bo tako izkušeno osebje prijaznih ljudi poskušalo pomagati. Lepo je če jo pospremite in s tem daste nekaj več občutka varnosti, da se ne čuti da je sama. V primeru da jo mati zaklene in je v stiski ji dovolite da potrka na vaša vrata in se vsaj čez zimo malce ogreje.

Lahko ste tudi bolj direktni in greste do njene matere vendar tega ne priporočam saj lahko še poslabša težave deklice.

Policija dela strogo po zakonih, ki pa si s kmečko logiko velikokrat (sploh pri malih zadevah) že po uradni dolžnosti ne smejo pomagati. Društva so veliko bolj svobodna in odprta. Tudi če problema samega društvo ne odpravi je že to razumevanje, ki ga punca prejme zagotovo tudi nekaj vredno.. in pa vaše varstvo v primeru zaklepa. Razumem da je težko se vmešavati v življenja drugih ampak še težje pa je gledati kako jo mati ne razume.

Keyser Soze ::

alexa-lol je izjavil:

Prvi stavek... imam kolegico staro 21 let... pove vse. Naj pošlje mater v 3PM pa gre na svoje... sej ni mongoloidna.

Verjetno ne. Je pa za razmislit o avtorju tacgale posta. lol
OM, F, G!

imagodei ::

SplitCookie je izjavil:


Pod črto pa imajo vsi dobronamreni predlogi, ki jih je naštel imagodei en skupni imenovalec:


Tole je vse skupaj en ku*ac vredno in situacijo le še slabša.
Naj se odseli pa je. Vse ostalo je samo mešanje dreka

A ti si resno prebral moj post, al samo trolaš? Nekako fino je, da če že sodeluješ na forumu, kjer se za komunikacijo uporablja pisana beseda, da znaš brat in da tudi razumeš napisano.
- Hoc est qui sumus -

Mesar ::

Če ji manjka še čisto malo... konča faks čimprej, pa iskat službo že preden konča faks, ko ima enkrat faks končan pa službo pa je tako ali tako neizbežno, da slej ko prej gre od starih... če je njej v interesu je lahko to pač malo prej.

Situacija je takšna verjetno že dalj časa, tudi prijatelji so mogli to že opazit ne vem kdaj... tako, da če lahko v začetku naslednjega leta konča faks in dobi službo je to najboljša rešitev. Potem pa lahko mater ... snaho? pozabi in je ne rabi pri več niti od daleč pogledat če noče. Lahko pa še svoj delež stanovanja izmolze iz nje če je res solastnik.
Your turn to burn!

miraldi ::

Težko je pomagati nekomu, ki si sam nemore/noče..
i7 12700k
RTX 4070ti
32Gb
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Mesečni stroški bivanja (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
11222866 (18720) zobnik
»

Lahko oče prepiše hišo na sina (in ženo "pusti na cesti")?

Oddelek: Loža
359337 (7312) Cveto
»

Problemi v druzini.

Oddelek: Loža
499921 (8083) Vikking
»

Dediščina in prodaja stanovanja. Kako in kaj brez nategov?

Oddelek: Loža
4914443 (12893) St235
»

Dediščina in izkoriščevalski dedek (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
17734207 (29321) erkgheoruugh

Več podobnih tem