» »

Media Player z možnostjo upravljanja preko računalnika

Media Player z možnostjo upravljanja preko računalnika

srezi ::

Pozdravljeni.

Upam, da mi boste pomagali pri naslednjem problemu. Namreč, iščem media player, ki ga bi bilo mogoče upravljati preko računalnika (prenosnika) v isti sobi. Gre se za to, da bi rad predvajal glasbene datoteke, brez da bi imel odprt TV na katerega je Media player priklopjen - za predvajanje zvoka bi seveda bil priklopjen na receiver.

Nekoliko sem že brskal po angleških straneh in kot sem razumel WD TV Live (ali Wi-Fi) ni mogoče uporabiti na ta način. Zanima me ali obstaja multimedijski predvajalnik s to možnostjo - torej, da bi lahko na svojem prenosniku spremljal katera datoteka se trenutno predvaja in tudi upravljal player preko njega?

Hvala.

zoot ::

Sam imam kar prek wi-fi povezave na Windows media playerju. Blu-ray imam prikloplen na modem in tako desno tipko na datoteko na računalniku in predvajaj v "blu-ray". Verjetno bi se kaj takega dalo narest tudi prek medijskih predvajalnikov.

floyd1 ::

Tudi jaz sem se hotel znebiti prižganega TV/monitorja za predvajanje glasbe. Ker sem imel že vse (hardware) doma, sem stvar rešil malo drugače. Imam:
- NAS na katerem leti Logitech Media server (Squeezebox server) in je posneta vsa glasba (večinoma flac)
- HTPC v dnevni sobi, na njem leti Squeeze player program, PC pa povezan na ojačevalec, vse skupaj jasno na domači mreži z WL routerjem
- android ali ios telefon (oz. tablica), ki z logitechovim "squeezebox" programom služi za upravljanje vsega skupaj.

Idejo sem dobil tu, na slotechu, stvar pa deluje fantastično.

srezi ::

Hvala za odgovore.

zoot: kakšen je model blu-ray predvajalnika? Točno nekaj takega bi namreč rabil, zgolj, da bi še imel možnost predvajanja .mkv datotek.

Tudi sem že mislil nabaviti nov računalnik in starega prikopit na ojačevalec in ga nato upravljati preko novega, vendar bi še vedno raje imel kar media player, sploh zaradi gledanja filmov.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup A/V Receiverja (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Zvok in slika
23548932 (30397) Anney
»

h.264/DVD/DivX player (strani: 1 2 3 444 45 46 47 )

2330258819 (72911) dope1337
»

Brezžični prenos zvoka od tablice na hifi ojačevalec (strani: 1 2 )

5710514 (9442) axee
»

HTPC sestava in programska oprema (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

41760643 (22709) umexteacher
»

Prosim za pomoč pri postavitvi HDTV okolja

433766 (2577) Okapi

Več podobnih tem