Forum » Zvok in slika » Digital video - PC - DVD player v praksi
Digital video - PC - DVD player v praksi
ATCO ::
Ker o zadevi, ki se je lotevam se ne vem kaj dosti in sem pred (predvidevam) ključnimi odločitvami se obračam na "glas ljudstva".
Imam SONY-jevo digitalno video kamero DCR-TRV140E. Ima digitalni serijski interface i.LINK (IEEE 1394), prav tako UMAX-ov DVD player, ki "naj bi" podpiral raznorazne formate.
Želel bi si video posnetke preko PC-ja (ki ga nameravam v kratkem kupiti) zapeči na CD in tako sestaviti arhiv posnetkov v dobri kvaliteti gledljivih preko DVD playerja na TV.
Prosim za nasvete in sicer:
-solidna konfiguracija PC-ja (na žalost mi oče ni šejk ali poslanec)
- dodatna potrebna kartica (Pinnacle ali kaj podobnega)
- potreben software in kje se ga da dobiti.
V naprej hvala za odgovore.
Imam SONY-jevo digitalno video kamero DCR-TRV140E. Ima digitalni serijski interface i.LINK (IEEE 1394), prav tako UMAX-ov DVD player, ki "naj bi" podpiral raznorazne formate.
Želel bi si video posnetke preko PC-ja (ki ga nameravam v kratkem kupiti) zapeči na CD in tako sestaviti arhiv posnetkov v dobri kvaliteti gledljivih preko DVD playerja na TV.
Prosim za nasvete in sicer:
-solidna konfiguracija PC-ja (na žalost mi oče ni šejk ali poslanec)
- dodatna potrebna kartica (Pinnacle ali kaj podobnega)
- potreben software in kje se ga da dobiti.
V naprej hvala za odgovore.
IceIceBaby ::
Vem kako stvar laufa na Macih.
Priklopš kamero na računalnik prek firewire. Zmontiraš filmček (na Macu maš iMovie ki je ful enostaven in zmogljiv že zraven) pol pa posnameš VCD ki ga večina DVD playerjev zna predvajat.
Torej če te zanima mac lahko že za cca 150k dobiš tastarga iMaca in ne rabš nobenih kartic in posebi softvera zraven.
Priklopš kamero na računalnik prek firewire. Zmontiraš filmček (na Macu maš iMovie ki je ful enostaven in zmogljiv že zraven) pol pa posnameš VCD ki ga večina DVD playerjev zna predvajat.
Torej če te zanima mac lahko že za cca 150k dobiš tastarga iMaca in ne rabš nobenih kartic in posebi softvera zraven.
SasoS ::
hja...konfiguracija...lahk je tudi P-100, samo boš čakal 2 dni da bo zrenderiral 1 minuto videa , tako da...proc se najbolj pozna, ram niti ne toliko (ga pa mora biti dovolj za udobno delo, 256 minimum, 512 bi bilo pa že kar solidno). Rabiš še firewire vmesnik (najcenej te pride če je že kr na plati al pa kupiš Audigyja pa ubiješ 2 muhi na en mah), drugih video kartic ne rabiš (ne delajo nič posebnega, razen če se stegneš za kako s hardwareskim čipom za kodiranje -> muchos dineros). Pol rabiš pa še kup software (ki je, začuda ves freeware - tipa VirtualDub, Tmpgenc...). Če pa rabiš kakšno napredno editiranje (efekti, kadri, rezanje...) poglej za kakšnim Uleadom (moj stric ga uporablja kr dost efektivno ) al pa Premiere. Drugače pa...VCD standard suxx! Sploh ni primeren za gledanje, kaj šele arhiv...moraš uporabljat vsaj SVCD, seveda pa dandanes ko so DVD pečke praktično dostopne...ni razloga zakaj ne bi pekel kar na DVD. Se kr obnese, verjemi
ps...ne pozabi na goro diska...DV znese dobre 3 Megabyte na sekundo, pri editiranju rabiš, takole na uč, še ene 3x več...kar znese dobrih 30GB za uro posnetka...
ps...ne pozabi na goro diska...DV znese dobre 3 Megabyte na sekundo, pri editiranju rabiš, takole na uč, še ene 3x več...kar znese dobrih 30GB za uro posnetka...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: SasoS ()
IceIceBaby ::
SasoS, jaz sem mel na iMacu 10gb disk pa je blo dost da sem pol ure filma skupi spravu. Pa morš računat da sem mel še OS gor pa neki programov.
ATCO ::
Hvala za odgovore. Za enkrat Mac-a nebi nabi kupoval. Verjamem, da je boljši za grafiko (in še za kaj) vendar bom računalnik uporabljal še za kaj drugega. Za vso to "drugo" mi je lažje dobiti navaden PC software in kolegov je več, ki se na raznorazne napake spoznajo ter so mi tako v pomoč.
Torej, konfiguracijo računalnika že imam v glavi (Celeron 1.7 GHz, HDD 60 Gb, 512 RAM-a ter firewire vmesnik).
Z kolegom sva probala preko USB-ja sestavit navaden VCD. Res groza. Škoda casa, štroma, praznega CDja in še kaj. SasoS, tako kot praviš, suxx . Preden kupim pečico, bi moral probat še SVCD.
LP .
Torej, konfiguracijo računalnika že imam v glavi (Celeron 1.7 GHz, HDD 60 Gb, 512 RAM-a ter firewire vmesnik).
Z kolegom sva probala preko USB-ja sestavit navaden VCD. Res groza. Škoda casa, štroma, praznega CDja in še kaj. SasoS, tako kot praviš, suxx . Preden kupim pečico, bi moral probat še SVCD.
LP .
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | IPTV na PC: STB vs. VLC (strani: 1 2 3 4 … 7 8 9 10 )Oddelek: Omrežja in internet | 127615 (51815) | Looooooka |
» | Apple iMac. Ali se izplaca?Oddelek: Kaj kupiti | 4250 (3148) | Matty |
» | Pretvorba DV v DivXOddelek: Zvok in slika | 3462 (2365) | teoo |
» | kateri kodeki za super video cdOddelek: Zvok in slika | 1840 (1651) | boštjan |
» | Mac VS PC (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 6605 (5396) | lopov |