» »

MMORPG

MMORPG

scubby ::

Katere mmorpg igre igrate? Razmišljam da bi začel igrati ampak se nemorem odločiti katero bi. Pred tem sem poskusil z RuneScape-om, sicer igra mi je ušeč ampak moti me to da je v brskalniku. Poskusil sem tudi Gates Of Andaron, zanimiva igra vendar je zelo malo napisanega, niti wikipedia nima nič o tej igri. Zanimajo me predvsem f2p (free to play) igre. Našel sem tudi slo mmo stran ampak niso tako aktivni, glede na njihov forum (mmoslo.si). Je pa tudi zanimiva spletna stran z gameplay-i, in review-i (mmorpg.com).

vorantz ::

aion - meni en bolših ampak sm nehal igrat kr v evropi vodijo nesposobneži
path of exile - tut zlo dobra zdeva....sicer ni mmorpg, je bol online arpg...tega bom najbrž še neki cajta igral
lord of the rings online - fajn zadeva, muzika me je najbol privlačla ampak cuzajo dnar preveč nasilno (če ne plačaš po level 20 nimaš kej delat)
fallen earth - post apokaliptični svet, idejno dobra stvar ampak spet cuzajo in cuzajo dnar in za ta dnar ne delajo kej preveč

drugače v preteklosti kar se spomnem , da sm probal
silkroad online - azijski grindfest
metin 2 - isto azijski grindfest

mislim da sm še kakega probal sam se ne spomnim zej

Meizu ::

meni je bil svoje cajte Hero Online res dobra stvar. Cabal je bil tudi takrat ko sem ga igral precej zanimiv. Potem sem nekaj časa igral Silkroad Online pa me je kmalu minilo zaradi prehude waiting liste.

LOTRO je kul, če plačuješ kot je vorantz rekel.
Aion je meni najboljši MMORPG ever, ampak kot je vorantz rekel, ne vem kako je možno, da takšo dobro igro dobijo takšni nesposobneži v roke.
Runes of Magic je meni takoj za Aionom, vendar mi je bla dbest svoje stare čase, pred vsemi temi updejti. Sedaj večinski del igre kar preskočiš, ker je nova mapa kjer hitrejše lvlaš, point je sam, da zgrindaš čimprej na end lvl, dobiš vse možne napitke, buffe itd. si nabiješ HP na 200k in gremo. Za tak način igranja pa je treba zmetat kar nekaj denarja noter.

Včasih je bilo veliko bolj zabavno, ko so bile še tastare instance in si ravno tako dobil groupe če si bil overgeared ali pa spodobno f2p gearan. Tudi lažje je bilo dobit uber gear kot sedaj. Danes če tam nimaš vsaj 100khp in uber DPSja sploh nisi zanimiv za group oz. dejansko prepogosto umiraš. Imam še zdej account, tam nekje 60kHP ampak postane tak gameplay hitro dolgočasen. Včasih kot sem rekel je bila tale igra topšit.

Če se ti zdi browser based koncept igre nezanimiv je to sigurno zato, ker si poskusil le runescape. Priporočam Drakensang Online, kr zakon špilca, zgleda ko en mix Diabla in ostalih podobnih špilov, le da je mmo. Pvp je baje kar zanimiv v tisti igri, prav tako igra dobiva updejte.

Če se še vedno ne vidiš v browser based igri, pa se ti stil igre kot je Drakensang dopade, poskusi Mythos Online. Tudi dober špil vsaj meni osebno.

Sam čakam na izid igre Raiderz, ki bo podobna GW2 le da bo bolj MMORPG in open world varianta. Pravzaprav bo nekakšna mešanica GW2 ter ostalih modernih MMORPGjev varianta Tera Online.

Če si bolj v arkadne hack'n'slash mmoje, potem poskusi C9, ali pa tudi Vindictus.

Dober špil za nekatere (sam nikoli nisem našel navdušenja nad to igro) je tudi Dungeons & Dragons.

Poglej mogoče za Shaiya, ali pa Seven Souls Online... Zanimiv koncept igre, ki sem ga kar nekaj časa igral je War of the Immortals (Battle of Immortals je od istega proizvajalca, ista fora, sam mal drugačna zgodba), nedolgo nazaj je prišla ven nova MMOjka Eligium, ki ga pa še nisem sprobal, potem Fallen Earth ki je prav zanimiv koncept, ampak meni ni ravno sedel, sem mislil da bo boljši. Je bil včasih p2p, ampak prešaltal na f2p model z ingame cash shopom.

4Story je tudi zanimiv špil, mešanica WoWa ter RoM, pač spet nekakšen MMORPG, mogoče za sprobat. Lineage2 je šel tudi v f2p model, vredno pogledat. Divine souls, ter Forsaken World sta tudi novejši špili, trenutno kar in v f2p svetu. Tales of Fantasy je kar lepo zgrajen špil, vendar ga nisem uspel toliko potestirat. Špil ki so ga hvalili je tudi SUN - Soul of the Ultimate Nation. Age of Conan je npr. tudi postal f2p. Twelve Sky 2 je prav tipičen primer korejske grind igre, če ti je takšen stil všeč, potem je tale špil odličen. 9 Dragons je tudi med bolje ocenjenimi špili.

Pa teh iger je še miljon. Ne da se mi zdej vsega pisat :) Če si šele zdaj spoznal MMORPG svet, potem imaš OGROMNO stvari za spoznat. :)

scubby ::

Ubistvu sem šele sedaj malo bolj zacel igrat, pred nekaj leti sem dobil WoW trial 14 dnevna verzija, ampak takrat mi ni bilo tako všeč. Vindictus sem tudi igral, od hack'n'slash mi je nekak všeč torchlight sicer ni mmo, bo pa torchlight 2 omogocal multiplayer. Mogoce ciljam na kakšne novejše. Za Mythos ni več evropskih serverjev. Bom pa sprobal Runes of Magic.

vorantz ::

pol poglej še path of exile
sicer je trenutno closed beta, sam se da z donacijo prit not al pa čakat
bo open beta kmalu

je pa dobra stran tega špila da so striktno proti p2w
se pravi ne moreš kupit moči
kuplo se bo lahko samo drugačne vizualne efekte spellow pa ostale lepotne reči

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: vorantz ()

bajsibajsi ::

ArcheAge, the one and the only. :)

Playlist 72 filmov.

Zgodovina sprememb…

Meizu ::

Waw, tole zna bit zanimivo. Sem gledal po njihovi strani pa nisem nič zasledil - a to bo f2p al p2p?

Drugo stvar ki sem jo pozabil omenit pa jo je pomoje vredno čakat je elder scrolls online, ki bi znala bit kr huda. But, time will tell.

scubby ::

Sm si inštaliru Runes of Magic, zanimiva igra, nekatere stvari ime podobne kot torchlight ali pa diablo, recimo ko greš z miško čez item ki ga imaš v inv. ti zdraven primerja se item ki ga imaš na sebi. Sem prisel do lvl 5, zdej bom pa še aion sprobal.

Meizu ::

Pravi RoM boš čutil šele po kakšnem lvl 30, ko se lik že razvije v njegovo pravo smer. Sploh pa pod lvl 10 ne boš mogu kaj dosti pogruntat iz igre, saj pri lvl 10 izbereš se secondary class, katerega primary abilitije lahko uporabljaš kot prvotni class. Seveda lahko classe med sabo tudi zamenjaš.

Npr. če igraš z warriorjem in secondary izbereš priesta recimo, boš dobil warriorja s healing abilitiji. Taki navezi v RoM rečemo Warrior/Priest. Lahko pa tudi obrneš. Swapaš classe in igraš primarno priesta, sekudarno warriorja in dobiš Priest/Warriorja. Tak lik je dobil v RoMu ime Battle Mage. Pa teh kombinacij imaš ogromno.

Drugače pa RoM je nekakšna WoW kopija, le da ima dodane te char mixe. Kar naredi igro veliko bolj zanimivo, saj lahko dobesedno ustvariš tak char ki si si ga zamislil. Če hočeš tanka, ki se lahko heala, izbereš Knight/Priest navezo. Če si si recimo zamislil Warlocka (nekakšen necromancer ki uporablja dark magic) lahko izbiraš npr. med Priest/Rogue ali pa Mage/Rogue za več DPSja ampak brez healinga, ali pa Druid/Rogue, ki ima spet svoje finte. Classov v RoM imaš res ogromno. Moraš pa oba classa levelat ločeno. Exp dobi samo tisti class, ki ga igraš primarno, sekundarni ta čas miruje. Če hočeš ustvarit ultimativen lik, potem moreš oba classa ločeno spravit do trenutnega lvl capa 70. Skratka point - če želiš res izkusiti pravi RoM, mu nameni malce več časa kot le lvl 5. Drugače btw RoM nima nikakršne povezave z Diablom ali Torchlightom razen skupnega oz. podobnega žanra. Diablo je npr. tipičen hacknslash tip igre, medtem ko v RoMu tega ne boš našel. Večinoma se gameplay vsaj dokler si ubergeared nanaša na 1v1 sepravi player vs mob.

Aion po drugi strani je pa itak zgodba zase - meni osebno najboljši MMORPG ever, sam imajo pa devi določene "fleše", ko implementirajo v igro nekaj, kar se vsaj za Aion gamestyle sploh ne obnese. Recimo rift blokade, kjer ob riftu na sovragovo zemljo nasprotnik dobi pvp attack in defense buff, kar je brezveze. Sploh pa sedaj stari serverji praktično niso vredni vohanja, ker so vsi old playerji overgearani z eternal seti, kar naredi pvp praktično nezanimiv. Dokler nimaš eternal seta se z njimi nimaš kaj dosti ubadat, problem pa je, ker je (trenutnega stanja ne vem) takšnih playerjev na starih serverjih največ. Tko da, če že greš špilat na novo, pojdi na najnovejši server, kar jih najdeš. Drugače Aion gameplay je pa kapa dol.

Edit: Če si bolj pvp nagnjen, potem definitivno poskusi Aion. Pvp je v RoM zelo švoh, znan je bolj po svoji PvE strani, ki je pa izredno zanimiva. Mogoče ne toliko za čiste WoW fane, ki imajo radi zgodbo in ne marajo repetitivnih questov stila "Pobij 10 takšnih in 20 takšnih mobov", ampak instance v endgame RoMu so zelo zanimive.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Meizu ()

Bananovec ::

Opozorilo > Izogibaj se Free2Play Pay2Win igram!

Da pokomentiram špile, ki so omenjeni:
Aion - ta igra mi je bolj malo znana, zato nič dobrega ali slabega o njej. Opevana, poskusi.
lord of the rings online - nateg od natega. Lahko probaš, ampak dvomim, da ti bo všeč.
silkroad online - ŠPIL, ki se ga IZOGNI na veliko. Boti so klasika že od kar pomnim, pa tudi devi so nateguni (homo). So bila obdobja, ko so devi dovolil igranje le nekaterim igralcem. Zbog tega so jim tisti, ki so ga dobili na suho tako pojedli forum, da je bil neprepoznaven. Cifre se tičejo po nekaj 10k folka.
Metin 2 - nisem igral, verjetno vredna, da ji nameni par ur, več že ne.
Runes of Magic - kao vleče vzporednice z WoW torej ima tudi nekaj istih slabosti. Poskusi, če hočeš free kopijo WoWa.
World of Warcraft - ne vem, zakaj folk tako pali na ta gejm. Je kot nekakšna MMORPG verzija tega, kar je Call of Duty v FPS. Questi so bili dokaj nezanimivi od začetka, tudi sicer ne vem kaj za vraga folk vidi na špilu. Do nekje 20 lvla štorije sploh ni bilo, kasneje ti dojadi.
Mythos - "kao" online klon Diabla 3, naj bi igra bila za svoj čas online naslednjica Diabla 2 z elementi MMORPGja. IGro sem mislil poskusiti, a mi ni uspelo, ker so se devi odločili, da bodo igro med razvojem 5x skenslali. Sedaj pa ne ponuja več nič mamljivega.
EverQuest2 - verjetno za svoj čas kul špil, vendar ko sem ga nazadnje igral, je bil poden od podna. Nekakšna trial verzija dema. Začuda jo imam še zdaj na disku, bo reba izbrisat.
Vindictus - zanimiv špil, osnovan Source pogonu, ki prvotno sploh ni namenjen MMORPGju. Igra ponuja nekaj svežine, ni neki P2W špil, moti me le lažna odprtost sveta. Začuda, sem tukaj prebral več dialogov kot pa v ostalih tudi plačljivih MMORPGjih. Poskusi, če si željan spremembe.
Cabal Online - še zdaj ne vem, kaj sem videl na tem špilu. Nekako sem ga preigral do 40 lvla, potem mi je dojadilo. Če grem danes gledat posnetke, potem vem zakaj. Klasičen azijski MMO.
Dungeons & Dragons - eden redkih zeeeeeeeelo opevanih free2play iger. Verjetno zato, ker je bila prvotno plačljiva. Še vedno nisem imel možnosti preigrati, nekako me niti ne zanima. Give it a try v vsakem primeru.
Knight Online - v tej igri sem neizmerno užival, vendar mi je hitro dojadila. Verjetno zato, ker sem igri dnevno posvetil do 15 ur in sem v parih dneh prišel tako daleč, kot so prišli nekateri v več tednih. Od začetka morda malo drugačen zaradi svoje tematike, a kasneje špil postane klasičen MMORPG > in klasičnega MMORPGja nočeš igrati, pa naj si bo zastonjski ali plačljiv.

Sem pa preigral MMORPGjev še pa još. Cifra bi se mogla ustaviti pri kar nekaj ducatih. Na splošno pa za MMORPGje glej tukaj> http://mmohuts.com/gamelist?sort=desc&b...
Igrabilno vse, kar je nad 3 oz. 3.5
Priporočam igranje tistega, kar ima oceno večjo od 4 oz. 3.8

P.S. Ni ravno dobro ocenjena lestvica (MmoHuts), vendar za prvo silo bo.
Its only copying if samsung does it. And unless we patent this in 5 years,
this is the shittest tech ever ... and we'll sue you.
Regards, Apple

Zgodovina sprememb…

Dami ::

Bananovec je izjavil:


World of Warcraft - ne vem, zakaj folk tako pali na ta gejm. Je kot nekakšna MMORPG verzija tega, kar je Call of Duty v FPS. Questi so bili dokaj nezanimivi od začetka, tudi sicer ne vem kaj za vraga folk vidi na špilu. Do nekje 20 lvla štorije sploh ni bilo, kasneje ti dojadi.

Lahk vprašam koliko in kaj si dejansko igral v wowu? Jaz ostalih nisem igral zato jih tudi ne komentiram, sem pa igral wow skoraj 7 let. Če si ti tudi ostale tako kot wow (par levelov na 123 in uninstall), si lahko samo mislim kako si preigral še pa još mmojev.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

Bananovec ::

Če mi igra ne potegne v prvem dnevu in nato še v drugem, kjer tako v prvem kot v drugem mislim 8 ur, potem leti z diska. Nima smisla igrati do konca, če ti že v štartu ne potegne. WoW mi ni potegnil in mi verjetno ne bo. Sploh pa ne za tako ceno, kjer pri brezplačni alternativi dobim isto ali več zabave.
Valda so vsa mnenja subjektivna. Mnenja so bolj podobna First Impression, le da so razvlečena za faktor 10.

PS. Hardcore MMORPG friki, pojejte me.
Its only copying if samsung does it. And unless we patent this in 5 years,
this is the shittest tech ever ... and we'll sue you.
Regards, Apple

Zgodovina sprememb…

jizzer ::

WOW je za mene tut overpiced ... sem igral sicer odličen travniški server z low rates(3x blizlike), in sem prišel 2x do 80 lvl (ne naenkrat), ponavadi ga še špilam pozimi kaki mesec vse skupaj čez celo zimo in nič posebnega... Igram pa Silkroad travniško verzijo z low rates in se mi dopade, bot je nekak potreben ampak igra mi je fun :)

Svoj čas sem igral še HERO, Cabal, KalOnline ampak nisem človek ki bi po 15 ur na dan stiskaval številke 1,2,3 da bi prišel do nekega max lvla in niti nisem prišel ponavadi nad 40 lvl... Dosadne so mi te igre ko gre tak počasi do nekega max lvla, pol pa ko to dosežeš moreš še opremo dobit in to še ti konec koncev več časa vzame...

Aggressor ::

Bananovec je izjavil:


lord of the rings online - nateg od natega. Lahko probaš, ampak dvomim, da ti bo všeč.

En velik LOL na tole. LOTRO je bil ob nastopu ena inovativnejših iger in je po kvaliteti še danes v vrhu. Tko da te tudi pri vseh ostalih mnenjih ne morem jemat 10% resno.
en CRISPR na dan odžene zdravnika stran

scubby ::

Hvala za vsa pojasnila, razlage, in predloge, trenutno igram samo Runes of Magic na PVP serverju. Kakšna je sploh razlika med pvp in pve? Igra mi je do sedaj všeč sem 11 lvl, in si še nisem zbral sekundarnega clasa. Aion sem si namestil ampak ga še nisem igral, planiram pa ga tekom tega tedna, če bom imel čas. Zanimiv mi je Star Wars the old republic, sicer ni še na voljo. Bo pa plačljiv, obljubljajo pa dobro zgodbo. Triler je pa tudi obetajoč.

Meizu ::

jizzer je izjavil:

WOW je za mene tut overpiced ... sem igral sicer odličen travniški server z low rates(3x blizlike), in sem prišel 2x do 80 lvl (ne naenkrat), ponavadi ga še špilam pozimi kaki mesec vse skupaj čez celo zimo in nič posebnega... Igram pa Silkroad travniško verzijo z low rates in se mi dopade, bot je nekak potreben ampak igra mi je fun :)

Svoj čas sem igral še HERO, Cabal, KalOnline ampak nisem človek ki bi po 15 ur na dan stiskaval številke 1,2,3 da bi prišel do nekega max lvla in niti nisem prišel ponavadi nad 40 lvl... Dosadne so mi te igre ko gre tak počasi do nekega max lvla, pol pa ko to dosežeš moreš še opremo dobit in to še ti konec koncev več časa vzame...


Heh, Hero Online je takoooooo dolg špil za prit do lvl capa (čeprav zdaj ko je upadlo št. igralcev so jo konkretno pohitrili z neko krepko uber opremo že takoj na začetku), da si si že med farmanjem za lvl nafarmal dovolj keša, da si lahko nakupil že kar direkt kakšno napol enchantano uber opremo :)

Aggressor ::

scubby je izjavil:

Zanimiv mi je Star Wars the old republic, sicer ni še na voljo. Bo pa plačljiv, obljubljajo pa dobro zgodbo.

The Old Republic je zunaj od 20. decembra lani. Pripoved je res med najboljšimi v žanru, predvsem pa imajo kvesti velikokrat več možnih zaključkov. Če špilaš bolj zaradi singleplayer frp izkušnje, je fajn. Ni pa boj nič posebnega, pa endgame je dolgcajt.

Če igraš zaradi mlatenja, vzemi Tero; ne vem, kdaj sem nazadnje tako užival v boju v mmorpgjih. Rift se po drugi strani preveč zgleduje po WoWu za moj okus; rift invasioni se ti po mesecu fajtanja izpojejo, čeprav so na začetku zanimivi. Ma pa res fajn gradnjo klase.

Guild Wars 2 je še v beti, The Secret World sem pa komaj začel igrat, rajš ne dajem sodb.
en CRISPR na dan odžene zdravnika stran

Bananovec ::

Aggressor je izjavil:

Bananovec je izjavil:


lord of the rings online - nateg od natega. Lahko probaš, ampak dvomim, da ti bo všeč.

En velik LOL na tole. LOTRO je bil ob nastopu ena inovativnejših iger in je po kvaliteti še danes v vrhu. Tko da te tudi pri vseh ostalih mnenjih ne morem jemat 10% resno.

V bistvu je F2P P2W igra, tako kot velik del MMORPGjev. V precejšnjem delu F2P se vežeš mikrotransakcije, da dosežeš "zmago". Take modele prepoznaš včasih tudi po tem, da so prej bili plačljivi.
I absolutely despise the F2P of the game, every little thing costs. You have to pay for a mount, you have to pay to not have a gold limit on your character, you have to pay for character slots, you have to pay to use the auction house, you have to pay for the bank, you have to pay to be able to open quest areas in the game. LOTRO has the absolute worst way of using microtransactions, the F2P version of this game is so pathetic it can hardly even be called a trial.
LOTRO as a game itself is solid and very good, too bad they had to ruin it with all this crap, I rather just pay a sum per month, any day.

Isto sranje kot EverQuest 2 torej.
Its only copying if samsung does it. And unless we patent this in 5 years,
this is the shittest tech ever ... and we'll sue you.
Regards, Apple

Zgodovina sprememb…

Bananovec ::

Za nekaj branja vrednih komentarjev si preberi tukaj[ http://www.blisteredthumbs.net/2011/01/... ] in me hkrati skušaj prepričati, zakaj bi folk danes igral to sploh.
Its only copying if samsung does it. And unless we patent this in 5 years,
this is the shittest tech ever ... and we'll sue you.
Regards, Apple

Meizu ::

Jst pri LOTRO-u ne vidim problemov. Ko sm jst igral še LOTRO, se je dalo v cash shopu za nekaj denarja mesečno odkleniti točno vse, kar LOTRO ima. Vse expansione, queste itd.

Sam da zdej maš možnost ali igrat zastonj (če prideš do max lvla in narediš vse queste npr. ti ni treba skrbet, da boš vsak mesec plačeval, kot si moral prej), ali pa vsak mesec plačaš (če se ne motim stane isto kot prej) nekaj denarja in igraš kot prej p2p.

Isto je pri AIONu. Sedaj je F2P in res je, starterji res ne morejo dosti ampak - gold pack ki jim to omogoči si lahko celo kupijo z ingame denarjem in to za zelo malo denarja (praktično zaslužiš dovolj denarja za nakup gold packa že pri lvl 20-30), ali pa kupiš goldpack, ki ti prinese vse funkcije, ki si jih imel pri p2p Aionu in to celo za manj denarja. Gold pack sedaj stane AFAIK 10eur, prej je pa mesečna naročnina stala med 10-15eur (sem že pozabil). S tem da v cash shopu ne ponuja orožij, armorjev ali enchant orodij, temveč samo skine, pete (ki so sicer uporabni ampak definitivno ne game breaking material - npr. lahko kupiš peta, ki v pvpju opozori na sovrage brez da rabiš radar obračat (ki ga obrneš v četrt sekunde, če samo z miško zamahneš), in ostali lepotni material.

Dokler cash shop ne ponuja itemov, ki so ključnega pomena za top gear v igri (kot to npr. počne RoM - saj ne da se teh itemov ne da dobit v igri, ampak traja dobesedno mesece preden sploh dobiš kakšen drop, medtem, ko z vloženimi 200-500eur (odvisno od sreče) v enem dnevu enchantaš najboljši gear v igri in se pridružiš OP ligi. In ja, folk dejansko (sicer ne v enem dnevu) zmeče takšne denarje v to igro), je f2p model ubistvu zelo dobro zbalansiran in doprinese razvijalcem ogromno denarja, igralci so pa obojestransko zadovoljni.

Aggressor ::

Bananovec je izjavil:

Za nekaj branja vrednih komentarjev si preberi tukaj[ http://www.blisteredthumbs.net/2011/01/... ] in me hkrati skušaj prepričati, zakaj bi folk danes igral to sploh.

LOTRO sem sam igral in ga igra več kolegov, zato ga dobro poznam. Res je, igra je v F2P formatu na štartu precej fragmentirana in zahteva kupovanje ... če hočeš do reči hitro. Če pa si vsaj malo potrpežljiv, lahko 90% stvari odkleneš samo preko igranja, kar ti podrobno razložijo vodiči, ki jih na netu najdeš milijon. Plačal boš za nekatere dodatke, kar te bo prišlo nekaj deset evrov. To res ni zastonj, ampak pričakovat, da boš tak AAA mmorpg v celoti igral povsem zastonj, je slaboumje. Everquest 2 ima bolj zatežen oz. omejevalen model - za tisto se strinjam, da je tečno.
en CRISPR na dan odžene zdravnika stran

bdoxx ::

Hei.
Iščem nek f2p MMORPG, ki ni preveč baziran na pay2win modelu :), pa da ima kar velik community, in da igra kakšen slovenec, oz od vas tu gor da skupaj kaj pogrindamo :).
Lp.

//(pred leti sem že igral vsega boga od f2p do p2p mmorpgjov vse to kar je meizu omenu pa še več...)

Meizu ::

To iščem tudi jaz ja, ampak zaenkrat osebno čakam na ArcheAge, zgleda very promising, več pa, ko izide.

bdoxx ::

trenutno igraš kaj?
jaz sem zadnji špil, ki sem ga zagnal od f2p mmorpgjov je atlantica online kakšni 2leti nazaj, študiram če bi spet, samo iščem še enga kandidata, ker samemu se mi ni za špilat :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bdoxx ()

Meizu ::

Nazadnje sem igral Aion.

Edit: Pa drakensang online, sam me je minilo. Pa tudi nekega časa nimam več toliko, da bi lahko zmetal ogromno časa v en MMORPG... Žal so brezsrbni časi nabijanja MMOjev od zjutraj do zvečer minili, hehe...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Meizu ()

b00mer ::

Js sm spilov samo Warcraft. 1 let sm biu brez lajfa, ker ko se usedes, da bos malo igral ti ne gine 6ur :) Igrala sva s frendm in je bilo kulsko..
Nehal sem zato, ker na koncu ni vazn skill, tako kot pri FPS, ampak samo ure sedenja za racunalom (raidi..in s tem boljsa oprema..)

Ce imas punco, bo katastrofa (moja je bila ZELO "razumevajoca", ampak je biu tudi house :>>)

NE PRIPOROCAM :d

St235 ::

Drugač bo tudi Star wars the old republick F2P z septembrom, že zdaj je pa zastonj do levela 15.

bdoxx ::

@b00mer bo že mogla :), ona pred žajfncami jaz pa za compom
@Meizu jaz sem tud zaradi pomanjkanja časa nehal, zdaj pa ga mam spet malo več :)

preden sem pred enima 2ma letoma nehal z mmorpgji sprobal pa sem skoraj vse kar je blo omembe vrednega če koga zaniam: CABAL Online, 9Dragons, DANCE! Online, Dragon Age: Origins, Shin Megami Tensei: Imagine Online, Knight Online, MapleStory,Rusty Hearts, 2Moons, Dungeons & Dragons Online: Eberron Unlimited, League of Legends, Perfect World, Fiesta, Dragon Nest, Karma Online, Flyff, Jade Dynasty, Three Kingdoms, Battle of the Immortals, Twelve Sky,Twelve Sky 2, Allods Online, Sword of the New World, Archlord, Aika Online, Scarlet Legacy, Eden Eternal, Age of Conan: Unchained, Shaiya, Runes of Magic, Atlantica Online, World of Warcraft, Guild Wars, Silkroad Online
(spisek je od najmanj preigranih ur do največ), ostalih katerih sem preigral oz. sprobal za manj kot 2ure pa sploh omenil nebom xD

Meizu ::

Archlord ima recimo skrajno zanimiv koncept igre, sama igra je res enormna, mape so velikanske... Sam kaj ko je sama izvedba igre poden od podna. Da ne omenjam grindanja v kasnejših lvlih, ko nucaš dobesedno mesece, da sploh opazno napreduješ kam...

bdoxx ::

archlord je biu kar zanimiv na začetku ja :)., pvp pa mi je biul zelo kul v antalntici online (homm stayle) :)

nič odločil sem se da grem pogledat v Lineage II 8-)

Meizu ::

Mene je Lineage II odvrnil ravno zaradi point'n'click sistema. Zame mora dober MMORPG vsebovati vsaj dve obvezne stvari - wasd movement in pa možnost skakanja. Meni osebno ful doprinese k igralski izkušnji. Pa potem seveda zgodba in to.

bdoxx ::

emm kdaj pa približno pride ArcheAge v open beto?

Meizu ::

Treba it pogledat na njihovo uradno stran, pa prebrskat kakšne novice in objave.

bdoxx ::

done
novembra baje :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Aion (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Igre
81461072 (23367) Meizu
»

World of Warcraft je ostal brez naslednika

Oddelek: Novice / Igre
2910466 (8027) HeMan
»

Lord of the Rings online

Oddelek: Igre
374440 (2848) verunA

RPG/MMORPG - a je kej hudga na sceni? (strani: 1 2 )

Oddelek: Igre
556276 (5363) Rotaidal
»

Free MMORPG igre

Oddelek: Igre
293062 (2435) Tr0n

Več podobnih tem