» »

Free MMORPG igre

Free MMORPG igre

air15 ::

Ob poplavi zastonj MMORPG iger (predvsem Azijskih) se sprašujem katere je vredno igrati. Morda mi lahko kaj svetujete z vašimi mnenji.

Lama ::

RuneScape jaz špilam :)

mogoče ti bo všeč . Probaj pa boš videl :)

air15 ::

Poskusil sem Silkroad (vendar mi še na server ni uspelo priti), Perfect world (nekdo mi je zbrisal characterje in se mi ni dalo še enkrat), Cabal online (sploh se mi nočejo Updati naložit), Florensia online (stil igre mi ni ugajal), ...
Edina pozitivna igra, ki sem jo igral je bil Dofus (..., ki pa je zastonj le delno-le pri nizkih lvl.)
Sedaj bom pa dal priložnost RuneScapu. Bom videl če bo meni tudi všeč.;)

bajsibajsi ::

Lista p2p in f2p mmo iger

Btw: Tabula Rasa in Hellgate: London, sta te dni postali free.

bajsibajsi ::

No nista ravno free..poguglaj. Drugace pa ena novejsa, omembe vredna f2p mmo igra, je Atlantica online. Zanimivost je mogoce le to, da je igra potezna in ne realnocasovna. Ima item mall tako kot vecino teh iger.

air15 ::

ja pa če kaj vem bodo Tabulo ukinili
No saj ni pomembno ali je igra realnočasovna ali potezna, važno je, da je zabavna ;)
*Bajsi ali igraš Atlantico?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: air15 ()

ahac ::

Btw: Tabula Rasa in Hellgate: London, sta te dni postali free.


Ampak samo zato, ker sta tako zanič, da ju nihče noče igrat. :P
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Rotaidal ::

Ampak samo zato, ker sta tako zanič, da ju nihče noče igrat


Hellgate: London je res tako zanič? :O

Tr0n ::

Yup.

Lahko pa sprobate Guild Wars. Majo spet free trial.

http://www.guildwars.com/freetrial/

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Tr0n ()

ahac ::

Yup.

Lahko pa sprobate Guild Wars. Majo spet free trial.

http://www.guildwars.com/freetrial/


Če že moreš omenjat Guild Wars v temi o FREE MMOjih lahko rečem samo:
Lahko sprobate tudi World of Warcraft. To dejansko folk še vedno igra (za razliko od Guild Wars) in seveda tudi ima free trial. Pa ne spet, ampak še vedno. :P
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Korupt ::

Dungeon runners je tudi free.
http://www.dungeonrunners.com/

Tr0n ::

ahac: Ne mores iz svoje koze, kaj? ;)

Drugace pa ze obstaja na tone tem o free MMORPGjih na STju. Poglej si tudi spodnji strani.

http://www.freemmorpglist.com/
http://mmolist.blogspot.com/

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Tr0n ()

Ciklamen ::

Tudi ArchLord ni slaba MMORPG igra, sem igral, mi je bilo všeč FUL :P

Ampak, čez čas mi je postala hudo dolgočasna, tako da sem prenehal z igranjem :)
- End of the Post ->

ahac ::

ahac: Ne mores iz svoje koze, kaj? ;)

You started!


Glede Archlorda. Spremljam ga od korejske bete (par let pred izzidom pri nas). Igral sem evropsko beto. Ob izzidu je bil špil plačljiv z naročnino. Kasneje so naročnino ukinil in se je samo še prodajal v trgovinah. Potem so pa še to ukinil in je zdaj čisto free. To ni ravno znak kvalitete... :P

No... sicer je pa tako. Free mmoji so čisto nekaj drugega kot plačljivi. Ko enkrat igraš nekaj resnega, pa naj bo to WoW, GW, LotRO al pa magar Lineage 2, potem free MMOjev ne moreš imet za kaj več kot par urc zabave.

No... Dungeon Runners je kul. Dobil sem cel kup orožja, ki je bil nekajkrat boljši od mojega, ampak ga nisem mogel uporabljat z free accountom... potioni so se stackal samo na plačljivih accountih tako, da sem imel takoj full inventory, itd... Takrat sem opazu, da čisto preveč omejujejo free accounte in sem nehal igrat. Glede tega je bil Mythos dost boljš. RIP.
Je pa še vedno Dungeon Runners verjetno edini free MMO, ki bi ga bil jaz pripravljen igrat. :P
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

bajsibajsi ::

Sam sem nad f2p mmo igrami prakticno obupal. Vem da morajo od necesa dobiti denar, a enostavno ne morem prenasati item mallov. Pa tudi skoraj ni f2p mmo igre, kjer ne porabis "pol zivljenja", ce zelis nekaj opaznega doseci in konkurirat ostalim v pvp, ekonomiji, skilih, itemih...

Vsake tolko pa lahko naletis na kaksn manj znan mmo, ki po sami kvaliteti in meri zabave, ne zaostaja prav nic za poplavo instant korejskih mmojev. Eden izmed takih manj znanih je LinkRealms. Na nek nacin pravi mali biser, zanimiva nova "skoraj sandbox oldskul" mmo igra, ki lahko pritegne marsikaterega igralca starejsih mmojev. Game client velik le malo preko 100MB. Sem igral preko prijateljevega beta accounta, nekaj malega in moram rec, da sem bil prijetno presenecen. Igra prakticno deluje z lepljenjem malih mapic, kjer si vsak igralec naredi svoj domisljijski dom z zelo preprostim editorjem. Videl sem nekatera res nora mesta; vojaski poligon, igralnico..itd. Skratka interesantni pravi mali (ali veliki, kakor se vzame) mmo svet za "kr eno" firmo. No v bistvu ne kr eno, saj so nekateri razvijalci iz amaterskega studija, ki je leta 2000 naredil Gunman Chronicles, fps igro na HalfLife pogonu. V parih urcah igranja, sem bil nadvse presenecen nad ingame supportom. Dejansko se lahko pogovarjas z developerji, jih sprasujes, ti dajo nasvet..itd. Beta je "uradno" nazalost zaprta, a vam lahko zaupam, da se vsake tolko dni odpre za par minut, za nekaj deset novih testerjev.

Tr0n ::

Hmm, LinkRealms zgleda zanimiv.

air15 ::

Najprej bi se vsem zahvalil za odgovore.
Poiskusil sem RuneScape, ampak mi ni všeč.
Sedaj nalagam Atlantico, filmčki na Youtubu izgledajo precej obetavno ;)
Rad bi poizkusil tudi LinkRealms, ampak je sedaj še Closed Beta.
Če mi Atlantica ne bo všeč bom poizkusil Runes of magic, ker mi izgleda kot WoW ;)
Mislim, da f2p MMORPG igre lahko uspejo, če prinesejo svežino in ne, da (preslabo) kopirajo velikane te zvrsti, ki so uspeli ( WoW, GW, L2, ...)

Tr0n ::

LinkRealms je v bistvu open beta, ampak odprejo registracijsko formo samo za par minut vsaki dan, ker je velik naval. Upajmo, da bodo kmalu odprli application form.

Sem malce vec prebral o zadevi in zgleda kar zanimivo. :)

Pegaz ::

@Tr0n
Jaz tudi. Našel sem link do nekega ventrila, ki naj bi obveščal, kdaj je registracija odprta, a ni skoraj nikogar online.

Tr0n ::

Mnja, ne verjamem, da je tisto developer ventrilo kanal. :)

Tr0n ::

No, mi je koncno uspelo prit v LinkRealms beto. So odprli nekje okoli polnoci za par minut. ;)

Zanimiv spilcek, ni kaj. Precej unique, veliko stvari za delat, je pa graficno bolj "old school" UO vs. Diablo varianta. Skille, spelle etc. se ucis tako, da jih treniras, ni levelov, veliko non-combat aktivnosti (cooking, craftanje, gardening ipd.).

GUI je se malce cuden, pa tudi vidni zaslon je majhen za moj okus (4:3 format v v windowed nacinu), ampak to bodo po mojem se spreminjali.

Se pa vidi, da so vlozli ze precej dela.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Tr0n ()

ZaLoMaT ::

Moj glas za Archlord,... (velik slovencov je gor):))

Offtopic:
Če koga zanima, prodam Guild Wars :)
-Baje, da sem v 12lvl in 3lvl (sem dobil v darilo igro, vendar jst tega ne igram,...)

Igra je pa taka:


Pa zanima me, kolk je to sploh vredno?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ZaLoMaT ()

bajsibajsi ::

Jaz imam tudi GW: Nightfall. Kupil kaksn let in pol nazaj skatlo za 36 evrov, pa igral samo cca. 3 ure. Ce se prav spomnim naredu en char do lvl3. :) Cist lep box se, pa vse sameva v omari. Verjamem da je GW kul igra, samo nekako mene ni potegnila. No sj mu niti nisem dal priloznosti takrat, ko sem tako hitro uninstaliral.

Tr0n ::

Ce koga zanima LinkRealms.

Ta vikend bodo dodali nov server, zato bodo odprli registracijo za vecje stevilo ljudi. Lahko pa samo potrdim mnenje bajsija; zelo unikaten in zanimiv spilcek. Evo, se eden screenshot.

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: Mavrik ()

bajsibajsi ::

Hehe, melee fighter, strength/agi all the way? :p

btw: ma naj se grejo solit, ce bo sub + item mall

Tr0n ::

Spodaj je link do njihovega mnenja o item mall-u.

http://www.linkrealms.com/store/

Prodajali bodo iteme, ki bodo olajsali delo ali dopolnili content (recimo dodatni sprajti za realm, modeli). Prodajali bi naj tudi event module, s katerimi bos lahko prozil posebne evente na svojem realmu ipd.

Na kratko, nic takega, kar bi povecalo moc tvojega chara, ampak samo olajsalo delo ali ti ponudilo vecjo izbiro pri kreaciji realma.

Pa se en screenshot mojega na hitro vkup spacanega realma. Editor je precej simple, ampak je se malo bugast. :)

bajsibajsi ::

Sej nekaj takega oz. podobnega ima vecina f2p mmo iger napisano v alfa/closed beta stadijih, a le redki se tega res drzijo. Jaz tudi na predmete, ki ti "olajsajo" delo gledam, kot na predmete, ki dajo neko vrste prednost; pac odvisno od vrste drugih dejavnikov v igri. Ni treba, da so to samo razni napitki, zvitki, napoji, kamni.. itd., ki povecajo moc ali kaj podobnega, ampak so to ravno tako predmeti, ki olajsajo/pohitrijo tvoj napredek v igri. Na kakrsnkoli nacin, naj si bo to hitrejst exp, hitrejse skilanje, craftanje... al pa zgolj auto zdravljenje. Ker to ne spada v kategorijo, kot so razni kozmeticni dodatki, svetlikajoci kamni, dodatni gibi, plesi...
Saj ne recem, da bodo sli z LR tako pot, kot vecina drugih f2p iger, ampak kokr sm igral (kar je blo mal), se mi zdi, da sem ze videl predmete, ki ti "olajsajo" rokodelstvo in umetnije. Itak pa naj naredijo, kar pac zelijo - njihova igra, njihove odlocitve. Sam naj si ne domisljajo, da jim bo EA ponudla, da jih kupijo. >:D

Tr0n ::

V bistvu bos z itemi prihranil na casu, neko veliko prednost pa s tem ne bos imel. Seveda v primeru, da ostanejo pri trenutni filozofiji item malla.

Na igri v bistvu ze vec let delata dve osebi, ter kaksen prostovoljcev tu pa tam, tako da ne gre za nek velik team. Klasicen indie game, ki se razvija zgolj iz ljubezni do UO/sandbox zanra.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Tr0n ()

Mavrik ::

Hmm, sam tole pa hudo spominja na Ultimo Online.
The truth is rarely pure and never simple.

Tr0n ::

Jup. :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri MMO?

Oddelek: Igre
254581 (3178) sash69
»

MMORPG

Oddelek: Igre
333654 (3094) bdoxx
»

Last Chaos - ne razumem ..

Oddelek: Igre
151464 (812) david-sesko
»

katero MMORPG priporočate (strani: 1 2 )

Oddelek: Igre
837554 (4791) pr0sac
»

dobre MMORPG??

Oddelek: Igre
363851 (2654) ahac

Več podobnih tem