» »

Nakup grafične v tujini

Nakup grafične v tujini

Hammer ::

Zanima če je že kdo kupil grafično iz amerike.Ali je treba plačati davek.Pošiljajo tudi v slovenijo poštnina 10USD.

Gainward GeForce4 Ti4200 VIVO 128MB AGP 37800sit+poštnina
link

iggy0611 ::

Plačaš carino in DDV. Več o tem pa tukaj! Mislim, da se ti tole ne bo splačalo!
lp Iggy

boštjan ::

vse lepo in prav napisano,samo nikjer ne piše kolko se plača.namreč jaz sem danes po pošti iz USA dobo CPU (amd retail).zdaj pa bi rad vedo kolko bom mogo plačat te carine.teža paketa pa je 0,7kg.
Hammer,kera trgovina pa to pošilja čez lužo.

Hammer ::

Monarh computers pošiljajo pa v skoraj vse države sveta link

iggy0611 ::

Boštjan, splošna carinska stopnja je 15%, DDV je 20 %, v carinsko osnovo se všteje tudi poštnina, sedaj pa si izdračunaj - cena izdelka plus poštnina krat splošna carinska stopnja, na vse to DDV. Tako bi naj bilo. Za ostale info. pa lahko pokličeš na carinsko pošto v LJ! Dobro bi bilo tudi za druge forumaše, ki kupujejo, da poveš svoje izkušnje po končani papirnati in finančni vojni!

lp Iggy

boštjan ::

saj tile % so meni jasni,samo jaz nisem nič naročo iz ZDA,ampak mi je fizična oseba poslala ta paket,zato tudi ni nikjer izdanega računa.na tistem linku samo piše da tudi v tem mojem primeru se plača poštnina,samo koliko?15% od kaj,če ni gor nikjer računa.

iggy0611 ::

Boštjan, a si lahko malo bolj natančen. Od kod ti je fizična oseba poslala robo? A je ta fizična oseba morala napisati na paket, kolikšna je vrednost le tega? Ali je ta fizična oseba napisala, da je omenjena roba darilo ali trgovska roba ... To bo še zanimivo!

boštjan ::

poslal je iz usa .mam tudi kopijo računa,samo ko povečaš sliko se nič ne vidi.sma pa se dogovorila ,da naj posebej zavije in naj zgleda kot darilo in ne kot kupljen izdelek v trgovini.več bom vedel jutri.

boštjan ::

evo jaz sem v soboto dobo sporočilo da me čaka paket.na tem listu piše da je paketna pošilka ,prijavljena pod PCP št.45/45(sem si jo zmislo),dne 17.1.2003,sprejemna št.36783568,sprejmna pošta USA,masa 0,7kg,pošiljatelj:james.

Pol pa dalje piše:
PROSIMO ,DA POŠLJETE ALI DOSTAVITE SKUPAJ S TEM OBVESTILOM račun(fakturo).
Koji račun bi oni radi meli?

fizolcek ::

Ja racun kolk je ta stvar vredna, drugac bojo oni po svojih cenikih ugotovili vrednost, ki pa sigurno ne bo najbolj ugodna. Tudi ce gre za darilo, bos placal DDV, carine pa kakor vem za racunalniske izdelke itak ni, tako da ne vem zakaj si se sel take igrice.

Vse informacije so iz online strani, kako pa to v resnici poteka, pa ne vem.

boštjan ::

bomo vidli jutri kaj mi bodo rekli .Upam samo da ne bom debelo8-O

fizolcek ::

Ker tudi sam nameravam nekaj kupit v USA, me zanima, kako si se zmenil danes? Moti me pa, da ze itak je tolk malo prodajalcev, ki posiljajo v Evropo, pa se tisti ki ja, ponavadi z kaksnim UPS, da te pride postnina too much.

boštjan ::

na računalniške komponente ni carine.to je 100%,je samo 20%DDV na vrednost blaga.torej kolko boš dal za poštnino+20% pa si zračunaj če se splača.najbolje je če bi poznal koga iz USA in bi on kupo,pa bi ti poslal in na paket neko znosno ceno napiso.meni je možak za 18$ poslal CPU iz ZDA.

||_^_|| ::

In kok si pol plaču? sam 20% na 18$?

boštjan ::

malo narobe sem napiso,sem komaj zdaj vido.18$ je on plačal za poštnine.20% pa bom jaz plačal na vrednost blaga ki je v paketu in jutri jim bom poslal pismo vrednosti blaga.računa nimam,saj sem paket dobil od fizične osebe,ki ni napisala vrednosti blaga.tako da jaz lahko recimo napišem tudi 1SIT:D

boštjan ::

stvar je bila taka,da nisem čisto nič plačal,čeprav sem napisal da je vrednost blaga 5k sit.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ebay carina iz ZDA (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
6733202 (1990) Nesta

CARINA ebay (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Omrežja in internet
27094074 (70939) Tilen

Carina (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13840003 (35784) Tilen
»

Posiljanje paketa iz ZDA v SLO

Oddelek: Loža
94467 (4191) Jan987
»

Online nakup iz ZDA -raport

Oddelek: Kaj kupiti
395556 (4443) mlav

Več podobnih tem