» »

Kako vidna je izguba teže?

Kako vidna je izguba teže?

CleanPower ::

zee, brezveze mišična masa, ker ti bojo vsi rekli da si na steroidih in podobnih rečeh:(

jype ::

CleanPower> zee, brezveze mišična masa, ker ti bojo vsi rekli da si na steroidih in podobnih rečeh:(

To ni res. Mišična masa je lahko normalna, ekscesna ali pa prenizka. Če je prenizka, trpi tudi skelet, ker mora mnoge reči za optimalno obstojnost podpirati mišičevje (npr. kolena in hrbtenico).

_IKE_ ::

Keyser Soze je izjavil:

Huh, spet imamo naval broadband expertov na tem forumu? Fino fino, še bolj fino bi pa bilo če bi se vi nehali spreminjat v eno enormno reklamo za trolling. 8-O


Salonski teoretiki na prvih črtah kot običajno ...


thramos je izjavil:

No, marsikaj se da doseči brez športa. Bos. :)Zanimivo tole , vendar je vse skup čudno napisano......Ni podatka o končnem času tega "poizkusa", prvo govori o letu dni nato o maju ( spotoma omeni marec kot neko točko spremembe", zadeva se bere tako kot da je od marca do maja ( v 2 mesecih) izgubil 11 kg samo z prehrano, brez da bi se karkoli gibal ....


Kot rečeno vse skupaj je malo čudno napisano, in če pogledamo rezultate : izguba 11kg v 2 mesecih samo z prehrano ( brez športanja ) je fenomenalen rezultat.

Za razliko 1,4 kg pravi da je šlo za vodo in mišično maso. Torej 11kg, od tega navaja da je 9,6 kg maščob, preostalih 1,4 pa deli na vodo in mišično maso.
Pa recimo da je razmerje 50/50 torej je izgubil še 0,7kg mišične mase.
Tak rezultat ( 9.6 masti 0,7 mišic in 0,7 vode ) je nemogoče doseči z pomočjo ustreznih kemičnih pripravkov, on pa ga je v dveh mesecih ...

Je pa kakor vidim paleo dieta osnova njegovega jedilnika, ta dieta ima uspeh a nikakor takšnih kot je zgoraj zapisano...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: _IKE_ ()

thramos ::

Vprašanje na kakšen način si je meril odstotek maščobe ... verjetno na ne najbolj natančnega, zato potem takšni rezultati.

Po drugi strani pa, glede na to da že prej ni imel kaj veliko mišične mase je tudi ni mogel veliko izgubiti. In izgubiti 1 kg špeha na teden, ko ne gre za spuščanje v izjemno nizke odstotke maščobe ni neverjetno. Tudi brez gibanja ...

CleanPower ::

telesna teža in konstitucija je bolj odvisna od hormonskega stanja kot pa od prehrane.

_IKE_ ::

thramos je izjavil:

Vprašanje na kakšen način si je meril odstotek maščobe ... verjetno na ne najbolj natančnega, zato potem takšni rezultati.

Po drugi strani pa, glede na to da že prej ni imel kaj veliko mišične mase je tudi ni mogel veliko izgubiti. In izgubiti 1 kg špeha na teden, ko ne gre za spuščanje v izjemno nizke odstotke maščobe ni neverjetno. Tudi brez gibanja ...kako pa to izpelješ ?


Ker bi to potem izjemno poenostavilo hujšanje....

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: _IKE_ ()

energetik ::

Pogledaš si, kateri faktor ustreza sedenju in mirovanju, pomnožiš z njim svoj BMR in potem ješ vsak dan 300-400kcal manj od tega.
Saj hujšanje je izjemno enostavno. Meni povzroča ogromen problem rejenje oziroma pridobivanje mišične mase. Ko sem bil absolvent, sem praktično cele dneve presedel, ampak sem bil lažji kot sedaj. Samo zato ker se mi ni dalo jest.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: energetik ()

bajsibajsi ::

jype je izjavil:

ki bajsijem pomagajo hujšat.


Hey man, be careful with your words!


:D

jype ::

Sorry.

_IKE_ ::

energetik je izjavil:

Pogledaš si, kateri faktor ustreza sedenju in mirovanju, pomnožiš z njim svoj BMR in potem ješ vsak dan 300-400kcal manj od tega.
Saj hujšanje je izjemno enostavno. Meni povzroča ogromen problem rejenje oziroma pridobivanje mišične mase. Ko sem bil absolvent, sem praktično cele dneve presedel, ampak sem bil lažji kot sedaj. Samo zato ker se mi ni dalo jest.emm....govor je bil o tem da se samo z prehrano in brez gibanja izgubi 1kg maščob tedensko ...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: _IKE_ ()

energetik ::

Potem pač ne ješ samo 400kcal manj od potrebne količine, ampak 1000kcal manj. Vprašanje pa je, če je to zdravo. Pa ni važno ali z gibanjem ali brez. Da pa se.

Jst ::

Jaz verjamem, da če izračunaš, koliko kcal ješ in potem narediš minus 300kcal, da lahko izgubljaš težo. Ni pa nujno. Imam kolegico, ki hujša že ene 5let. Sprobala je nešteto diet, priporočil, različne hrane, različnega načina prehranjevanja, različnih dodatkov,... ampak brez uspeha.


---

Glede tiste Sare. Treba ji čestitati za jekleno voljo, ampak treba poudariti, da preden se je slikala za zadnji rezultat po 10ih tednih, se je 100% znebila vode iz telesa, sigurno pred fotkanjem še trening, verjetno so jo tudi namazali s tistimi olji, ali kar se že uporablja in uporabili visoke pete, da je "optična prevara," pri nogah in riti, ter nazadnje uporabili fotografa, ki zna slikati "fitnes uspehe" in bodybuilderje.

Me prav zanima, kako izgleda, ko se zjutraj zbudi in ni prejšnji dan nič trenirala, brez osvetlitve, z navadnim fotkičem. Nevertheless, očitno je spremenila prehrambene navade in se začela ukvarjati s športom in če ji to ustreza oz. je to postalo njen način življenja, potem je dosegla še mnogo več, kot samo dobro propagando za fitnes in njenega trenerja, ter sexy fotke.


---

Sicer pa v svetu hujšanja je toliko bullshita in konfliktnih raziskav, da je že smešno. Ravno te dni sem bral, da "splošno znanje," da če delaš kardio več kot 45min, da potem še čez dan kuriš maščobe, sploh ne drži. Raziskava z najnovejšo tehnologijo je pokazala, da mora biti trening zelo zelo intenziven, da potem kuriš maščobe, ampak samo okoli 100kcal.

In the study, participants alternated between days of 45-minute sessions of vigorous exercise -- intense enough that it was difficult to hold a conversation -- and days of rest. To accurately monitor the minute-by-minute calorie burn of the study participants, they lived in a chamber that measured all their metabolic activity for 24-hour periods. Using such advanced technology, the researchers found that the days of intense exercise did produce a measureable caloric difference. In this study, less-intense exercises were not measured to see if they produced similar results.

...

The Bottom Line

Don't use the thought of an afterburn as an excuse to pig out after a workout since the effect is really not as large as most people think. Remember that most people (and most cardio machines) have a tendency to overestimate the amount of calories they burn during a standard sweat session, so track your calories consumed and calories burned carefully if you want working out to equal out to weight loss.

The good news is we now know that working out harder, not longer, could be the key to both a slimmer figure and a healthier body. As Knab and other researchers have shown, intense exercise can both boost your overall calorie burn and have additional benefits such as improved heart health. If you're not sure how to up the intensity, try an intense-but-effective boot camp class at your gym, or swap your regular treadmill routine for fat-blasting high-intensity interval training.


Vir: everydayhealth.com - Does Exercising Have an Afterburn Effect?
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

energetik ::

Jst je izjavil:

Jaz verjamem, da če izračunaš, koliko kcal ješ in potem narediš minus 300kcal, da lahko izgubljaš težo. Ni pa nujno. Imam kolegico, ki hujša že ene 5let. Sprobala je nešteto diet, priporočil, različne hrane, različnega načina prehranjevanja, različnih dodatkov,... ampak brez uspeha.
Je nujno. Zaradi zakona o ohranitvi mase/energije. Če poješ manj kcal kot jih porabiš, hujšaš. Ne more biti drugače. Razlika je lahko samo v hitrosti hujšanja, ker nekateri bolj absorbirajo hrano, drugi več izpustijo mimo. Ampak absorbirat več energije, kot je je v obroku je pa nemogoče.
Tvoja kolegica očitno poje enako ali več kcal, kot jih porabi. Torej ne hujša.

Jst ::

Še nekaj sem pozabil napisati. Pri hujšanju je zelo pomembna psiha. Verjetno najbolj.

Tipični nasveti, kako se "napsihirati:"
-kupi en mali A6 zvezek;
-vsako jutro, ko se zbudiš, se stehtaj in izmeri obseg pasu, ter zapiši v zvezek;
-vsak obrok, vsako pijačo, vse kar gre skozi želodec, si zapiši v zvezek;
-tedensko se slikaj in slike dajaj v zvezek;
-veliko beri o tem, kako je nezdravo, če bi debel;
-veliko beri o hujšanju;
-kupi si hlače, majico,... ki so premajhne (ne preveč, ravno toliko, da jih ne moreš obleči) in jih vsak dan probaj zvleči nase;
-iz revij reži slike anoreksičnih manekenk in jih lepi v zvezek;
-vsak dan skrbno prelistaj zvezek;
-in verjetno še ducat drugih for.

Samo treba je paziti, da se ne "napsihiraš" toliko, da postaneš bulemičen (je to pravi izraz?) ali anoreksičen .
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

thramos ::

To je pravzaprav "znano" že dolgo časa.

Nizkointenzivna in aerobna vadba naj nebi povzročala opaznejšega afterburna, bolj v anaerobno območje kot greš in z večjo intenzivnostjo bolj je izrazit.

Jst ::

>Je nujno. Zaradi zakona o ohranitvi mase/energije. Če poješ manj kcal kot jih porabiš, hujšaš. Ne more biti drugače.

V teoriji. In se čisto strinjam, da je logično, da če ješ manj, kolikor porabiš, da hujšaš. Ampak naš organizem ni termodinamika. Če ne bi imel osebne izkušnje, bi to zagovarjal do nezavesti.

V naši evoluciji so imele potomce od alfa samca tiste ženske, ki so bile za naš čas debele. Tako se je ustvarila evolucijska prednost, tudi zato, ker preživiš dlje brez hrane. Naši daljni potomci so imeli obdobja hudega pomanjkanja hrane ter obdobja, ko je bila hrana na vsakem koraku.

Po mojem mnenju je v tej ženski aktiven gen za ultra nizko porabo energije. Če ne bi imela kronične bolečine in bi hodila na fitnes, verjamem, da bi shujšala. Sem enkrat bral, da ljudje porabimo različno količino energije za recimo 10km hitre hoje (ob tem, da so bili enako visoki in enako težki).

Naš organizem je zapletena mašina. Če odmislimo možgane in se posvetimo samo prebavi, je dokaz že to, da je na tržišču miljon različnih izdelkov za hujšanje ter za pridobivanje mišične mase. In s trial and error lahko sam ugotoviš, kakšni izdelki ti najbolj ustrezajo. Poglej samo proteine in aminokisline. Vsak produkt ima različna razmerja BCAA aminokislin. Če bi bilo tako enostavno, bi vsi izdelki imeli zelo podobno sestavo, pa je nimajo.

Sicer sem pa mnenja, da ko bomo bolj razumeli naš DNA in ko bo testiranje DNA tako poceni, da boš v lokalnem zdravstvenem domu v enem dnevu dobil rezultate - takrat bomo šele imeli personalizirano, najbolj učinkovito, hujšanje/pridobivanje mišične mase/zdravo prehrano...
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

energetik ::

Jst je izjavil:

>Je nujno. Zaradi zakona o ohranitvi mase/energije. Če poješ manj kcal kot jih porabiš, hujšaš. Ne more biti drugače.

V teoriji. In se čisto strinjam, da je logično, da če ješ manj, kolikor porabiš, da hujšaš. Ampak naš organizem ni termodinamika.

Torej trdiš, da je človek iz nič proizvaja maso? Ne se hecat no.

dolenc ::

Tudi če poješ več kcal kot porabiš lahko hujšaš in to rapidno. Samo odvisno kaj ješ. Jaz sem v svojem "eksperimentu" vrgel dol 6kg+ v enem mescu, pa sem jedel koker je šlo vame. Kalorije sem (cca seveda) spremljal in sem probal vsak dan pojest nekje 3k kcal, zmer mi ni uspel, sploh na začetku, potem pa že počasi. Tistih dnevnih priporočenih cca 2k pa sem zmeraj presegel.

Okapi ::

Nizkointenzivna in aerobna vadba naj nebi povzročala opaznejšega afterburna,
Ja, samo znano je pa tudi, da pri visokointenzivni vadbi ne kuriš maščob. Te začneš v resnici kurit šele po kakšni uri zmerne vadbe.

O.

energetik ::

dolenc je izjavil:

Tudi če poješ več kcal kot porabiš lahko hujšaš in to rapidno.
To seveda lahko (zaradi slabe absorbcije hranil), ne more pa biti obratno, torej da bi pojedel manj kot porabiš in se redil.

Okapi ::

Ampak naš organizem ni termodinamika.
Seveda je.

Kot zanimivost - pred leti je en naš ultramaratonec trdil, da lahko pokuri več kalorij, kot jih poje, ne da bi hujšal, in je to razlagal s tem, da mu te dodatne kalorije proizvajajo simbiontske bakterije.;)

Tudi če poješ več kcal kot porabiš lahko hujšaš in to rapidno.
Če si bolan oziroma imaš pokvarjeno prebavo.

O.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

dolenc ::

Pa se kar vredu počutim, hvala :)

Pa vsi sadjejedci tudi, pa presnojedci itd... Kar najdi enega bajsija, pa žrejo tudi po 5k kcal

jype ::

Okapi> da mu te dodatne kalorije proizvajajo simbiontske bakterije.

Če same hodjo v merkator po sendviče, pol to sploh ni nemogoče!

Shkorc ::

Prijatel mi je govoril o njegovem sodelavcu, kako je presedlal na sadje izrecno, in da je v 3 letih popolnoma shujšal, da je sedaj čisto "posušen".

Verjetno mu ni jasno, da so za izgradnjo mišic potrebne beljakovine in da si s tako dieto dela samo škodo in uničuje mišično maso.

dolenc ::

Sej ne da bi rad zdej preveč iz teme skrenil, ampak če šaltaš na sadje moraš kar precej prehrano naštudirat, da ti kje kaj ne sfali, pa še zmeraj ti. Ziher se ne spotakneš ob beljakovine in kaj delajo.

thramos ::

Okapi je izjavil:

Ja, samo znano je pa tudi, da pri visokointenzivni vadbi ne kuriš maščob. Te začneš v resnici kurit šele po kakšni uri zmerne vadbe.

O.


Seveda, gre zgolj za porabo kcal. In če jih na koncu dneva ne nadomestiš z hrano se bodo prav tako pridobile iz maščobe.

Okapi ::

Štos je v tem, da če nisi ravno natreniran športnik, ne moreš pri 80-90% srčnega utripa pokurit toliko kalorij, kot jih lahko pri 60-70%, ker pač prej omagaš, in ti tudi afterburn ne pomaga. Če imaš na voljo samo pol ure časa, je pa jasno bolje, če greš na ful, boš pokuril več kalorij kot lagano sportski.

O.

mr1two ::

Ampak z vadbo tudi pridobiš na kondiciji, tako da lahko potem delaš na večjem pulzu več časa. Pač začet je treba, pa ne se polomt prvi tedn, ker pol se ti sam zameri vse skp.
Ko sm jaz začel po zimi telovadit, sm komaj naredu 30 trebušnjakov, mogoče 20 sklec vse skp...in še bolelo me je vse naslednje 2-3 dni... Potem pa vedno več.
Pri teku je podobno- najprej se malo vlečeš, tečeš kot pač lahko zdržiš neko razdaljo(čeprav zgleda vse skupaj kot malo hitrejša hoja), potem pa poskusiš vedno hitreje tečt, ali pa na daljše razdalje.

jype ::

Shkorc> Verjetno mu ni jasno, da so za izgradnjo mišic potrebne beljakovine in da si s tako dieto dela samo škodo in uničuje mišično maso.

S tem ni nič narobe, če si uničiš mišično maso. Manjše mišice so bistveno učinkovitejše od večjih.

Zgodovina sprememb…

Keyser Soze ::

Kaj ti nuca učinkovitost, če je moč premajhna?

Šur, gume ne boš mogel zamenjat. Lahko se boš pa hvalil, da maš bolj učinkovit mišičevje. Gut for ju.
OM, F, G!

.:joco:. ::

Ubistvu je več mišic skoraj vedno bolje kot manj. Velik del klinične prehrane in nege se ukvarja samo s tem kako obdržat mišično maso, ki upada s staranjem, med operacijami, kemoterapijami, komami, kroničnimi boleznimi, v posteljah ipd. Tisti z več mišicami majo manj problemov in hitrejše okrevanje.
"Is science true?"
You don't get it.
Science is the process of trying to find out what's true.

blackbfm ::

V teoriji. In se čisto strinjam, da je logično, da če ješ manj, kolikor porabiš, da hujšaš. Ampak naš organizem ni termodinamika. Če ne bi imel osebne izkušnje, bi to zagovarjal do nezavesti.


Ekstremen primer ampak tam v Auschwitzu ni bilo nobenga z odvečnimi kilami:P


Sem enkrat bral, da ljudje porabimo različno količino energije za recimo 10km hitre hoje (ob tem, da so bili enako visoki in enako težki).


Nekdo ki gre stotič na tako pot bo porabil bistveno manj kot tisti ki gre prvič...to ni nič čudnega.


Če odmislimo možgane in se posvetimo samo prebavi, je dokaz že to, da je na tržišču miljon različnih izdelkov za hujšanje ter za pridobivanje mišične mase. In s trial and error lahko sam ugotoviš, kakšni izdelki ti najbolj ustrezajo. Poglej samo proteine in aminokisline. Vsak produkt ima različna razmerja BCAA aminokislin. Če bi bilo tako enostavno, bi vsi izdelki imeli zelo podobno sestavo, pa je nimajo.


Dafaq? :p Večina teh preparatov je nateg..Za hujšanje ne rabiš nobenih izdelkov, rabiš pa malo zdrave pameti in samodiscipline..

CleanPower ::

Tisti z več mišicami majo manj problemov in hitrejše okrevanje.

pol smo moški nasplošno tu v prednosti?

_IKE_ ::

CleanPower je izjavil:

Tisti z več mišicami majo manj problemov in hitrejše okrevanje.

pol smo moški nasplošno tu v prednosti?Zanimivo vprašanje....bom kolegico ki je dohtarca na icu malo o tem povprašal ...

seu_ ::

Jst je izjavil:

Imam kolegico, ki hujša že ene 5let. Sprobala je nešteto diet, priporočil, različne hrane, različnega načina prehranjevanja, različnih dodatkov,... ampak brez uspeha.


Ne verjamem. Ali ne vztraja zadosti ali pa si je tako zjebala metabolizem, da je njeno telo začelo normalno funkcionirati tudi pri 500 kcal dnevno in manj, ne da bi hujšalo.

jype ::

.:joco:.> Ubistvu je več mišic skoraj vedno bolje kot manj.

Dokler jih imaš premalo, potem pa vedno velja obratno. Več mišic tudi v mirovanju več porabi, bolj obremenjuje srce in ožilje in je manj učinkovito zaradi manj učinkovitega metabolizma. Idealna mišična masa je seveda odvisna od tega, kaj človek počne, ampak za veliko večino je bolj zdravo, če ima mišične mase in telesne maščobe blizu tega, kar predpisuje BMI (z upoštevanjem zgradbe telesa).

CleanPower ::

jype da neboš odkril tople vode

jype ti si idealen! vsaj po postavi

jype ti si idealen! vsaj po postavi

Zgodovina sprememb…

jype ::

Če nehate pisat neumnosti obljubim, da ne bom več težil.

kitewing ::

Precej poenostavljeno o mišicah:

Imaš tri tipe mišic:
Tip 1. počasne mišice (rdeče tkivo, so počasne in vzdržljive)
Tip 2. hitre mišice (belo tkivo, velika moč, explozivnost)
Tip 2a vmesne mišice (bela vlakna, malo počasnejša od tipa 2)

Kateri tip prevladuje je gensko pogojeno. Nekaj pa tudi pridobljeno, glede na tip treninga.
Kolesarjem, ki imajo najbolj razvit tip 1 pravimo hribolazci in so najbolj učinkoviti(izgledajo suhi).
Kolesarji, ki imajo več tipa 2 in tip 2 a so šprinterji. Ti so hitri a potratni.
Različni tipi mišic porabljajo tudi različen vir energije...

gendale ::

>manj učinkovitega metabolizma
za shujšat hočeš čim manj učinkovit metabolizem
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)

.:joco:. ::

jype ::
Več mišic tudi v mirovanju več porabi
Če si eskim leta 1920 brez ribiške mreže, je to problem ja.
bolj obremenjuje srce in ožilje
Manj kot druge skrajnosti. (če že govorimo o skrajnostih).
manj učinkovito zaradi manj učinkovitega metabolizma
Elaborate, please. Kaj je učinkovit metabolizem?

Drugač, ja, bodybuilderji (ali kakršnikoli drugi ekstremisti) so kategorija zase. Ampak za ostalih 99% ljudi je dolgoročno gledano bolje stremet k večji mišični masi in manjši telesni maščobi.
"Is science true?"
You don't get it.
Science is the process of trying to find out what's true.

lopov ::

seu_ je izjavil:

Jst je izjavil:

Imam kolegico, ki hujša že ene 5let. Sprobala je nešteto diet, priporočil, različne hrane, različnega načina prehranjevanja, različnih dodatkov,... ampak brez uspeha.


Ne verjamem. Ali ne vztraja zadosti ali pa si je tako zjebala metabolizem, da je njeno telo začelo normalno funkcionirati tudi pri 500 kcal dnevno in manj, ne da bi hujšalo.


Mogoče ma problem s hormoni, s ščitnico.

jype ::

.:joco:.> Elaborate, please. Kaj je učinkovit metabolizem?

Metabolizem, pri katerem se skozi tkiva lahko prinašajo vse sestavine zanj dovolj hitro, da ne nastajajo zoprnejši vmesni produkti in se hkrati lahko odvajajo vse odpadne snovi.

.:joco:.> Ampak za ostalih 99% ljudi je dolgoročno gledano bolje stremet k večji mišični masi in manjši telesni maščobi.

Treba je telovadit - obremenjevanje z mišično maso je za 99% ljudi nesmiselno.

seu_ ::

kitewing je izjavil:

Precej poenostavljeno o mišicah.
Kateri tip prevladuje je gensko pogojeno. Nekaj pa tudi pridobljeno, glede na tip treninga.


Število vlaken se ne spreminja, ampak le velikost posameznih vlaken in s tem %.

_IKE_ ::

jype je izjavil:

Če nehate pisat neumnosti obljubim, da ne bom več težil.


Razmišljanje in ideje ki se ne skladajo z tvojim načinom mišljenja in teorijami takoj označiš za neumnosti, skratka vsi ostali se motijo, ti imaš vedno prav.

Tako kot tista zgoraj ...o velikosti in učinkovitosti mišic ....zakaj hudiča pa potem kozmus nima 65kg?

In verjemi, marsikdo na tem forumu bil zelo vesel če bi ti nehal pametovat v marsikateri temi , žal pa bo prej pekel zmrznil....

jype ::

_IKE_> zakaj hudiča pa potem kozmus nima 65kg?

Ker ni tekač na dolge proge.

_IKE_> In verjemi, marsikdo na tem forumu bil zelo vesel če bi ti nehal pametovat v marsikateri temi , žal pa bo prej pekel zmrznil....

Mhm, najbolj pa prodajalci "prehranskih dopolnil", ki zelo uspešno prodajajo "zdravo mišično maso".

Zgodovina sprememb…

  • predlagalo izbris: Limit-sky ()

Keyser Soze ::

seu_ je izjavil:

Število vlaken se ne spreminja, ampak le velikost posameznih vlaken in s tem %.

Kar se tiče hiperplazije, je zadeva bolj malo raziskana. Se spomnim enkrat enega članka, ki je povzemal par raziskav na to temo.

Večino so bile opravljene na živalih (kjer je bila hiperplazija potrjena), pri ljudeh pa se spomnim, da je bila ravno tako opravljena študija, ki je zaradi povečanega volumna mišice, brez opazne hipetrofije, sklepala na hiperplazijo. Bolj se nisem poglabljal v zadevo, ker dan na žalost nima 48 ur. :|

Kar se tiče pa tipa mišičnih vlaken, se mi zdi pa kar tak lep poljuden članek, ki sem ga prebral pred kratkim.
http://www.simplyshredded.com/muscle-sp...
Se potrjuje tudi v praksi.
OM, F, G!

jype ::

Dohtarji se že držijo za glavo, ker dejansko vedo, kaj pomeni beseda "hipertrofija".

kitewing ::

jype je izjavil:

Dohtarji se že držijo za glavo, ker dejansko vedo, kaj pomeni beseda "hipertrofija".
Do določene hipertrofije pride s treningom. Verjetno misliš na fante iz fitnesa?

jype ::

Hipertrofija je posledica poškodb mišičnega tkiva zaradi preobremenitve. Članek, ki govori o "optimalnem" treningu, v resnici govori o največjem sistematičnem poškodovanju mišičnega tkiva, ki je še vzdržno, kar ni na noben način zdravo, koristno ali kakorkoli drugače pozitivno, razen jasno za tiste, ki radi opazujejo hipertrofirana mišična tkiva v ogledalu.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zdrava dieta (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
25734312 (27929) friendbreez
»

Hujšanje (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5610392 (8616) goldenratio
»

Telesna teža (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11815900 (13333) Okapi
»

Vaje z utežmi (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
14818775 (15713) Okapi

Več podobnih tem