» »

Kje je jezus sedaj ...

Kje je jezus sedaj ...

brodul ::

Zdravo,

ze nekaj casa me muci vprasanje kje kristjani mislijo, da je jezus sedaj.
Mal sem preklikal wikipedijo, ker pise da je seveda umrl, kar je logicno saj so ga pribili na kriz.
Vendar kolikor vem je spet ostal od mrtvih zato sedaj barvamo jajca.

Sedaj si pa ne vem razlagat, ali je potem umrl neke normalne starosti ali je se med nami in dela koristne stvari. Ali je sel v nebesa pa je tam "nesmrten".

Lep pozdav

P.S.
pa nimam nic proti Cerkvi ali verniki, resno me zanima, kako se to tolmaci
Pretending to be a mature adult is so exhausting.
  • zaklenil: Mavrik ()

Gladi ::

brodul je izjavil:

Sedaj si pa ne vem razlagat, ali je potem umrl neke normalne starosti ali je se med nami in dela koristne stvari. Ali je sel v nebesa pa je tam "nesmrten".

Jezus je bil križan, položen v grob in po 3 dneh je vstal od mrtvih. Zdaj pa "kraljuje" skupaj z sveto trojico( oče, sin, sveti duh). In za veliko noč se ravno praznuje to vstajanje, ki je bistvo okoli katerega so zgradili celotno vero.In to se praznuje.

To je seveda verska interpretacije dogodkov v zgodovini.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gladi ()

figula ::

Menda je razlaga tako pomanjkljiva zato, da bi jo razumeli primitivni ljudje takratnega časa.
Recimo, da smo sedaj za kakšen možganski zavoj bolj pametni in bi jo za nas lahko nadgradili, don’t you think?

Mavrik ::

Še enkrat si preberite vprašanje v izvornem sporočilu in se potrudite ostati na topic. Ostalo blodenje je tu offtopic - minimalen nivo boste morali držati.
The truth is rarely pure and never simple.

Aston_11 ::

Vprašanje je, kje je. Je tam, kjer ostali, ki so ex. Down under.

GoodSatanist ::

Baje pride spet dol, ko bo apokalipsa oz. 3. svetovna vojna, da bo naredil sranje spet.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

Gladi ::

figula je izjavil:

Menda je razlaga tako pomanjkljiva zato, da bi jo razumeli primitivni ljudje takratnega časa.
Recimo, da smo sedaj za kakšen možganski zavoj bolj pametni in bi jo za nas lahko nadgradili, don’t you think?

Si se na napačnega obrnil, če na kaj namiguješ. Sem nekje že omenil da se distanciram tako od vere kot od ateizma, agnostik v bistvu.

Sicer pa take razlage še nisem slišal, da je zaradi tega pomanjkljiva celotna zadeva. Ti pa lahko povem da sem spoznal do sedaj 2. vrsti duhovnikov. Ena vrta je čisto sledila svetemu pismu, kot recimo zgodbi, tadruga vrta je pa poizkušala interpretirat dogodke v bolj "spiritualno" zadevo. Ta slednja je tudi nekako bistvo vseh verovanj, konc koncev.

Mi je pa smešno da recimo Cerkev je zavračala poganske vere in obtoževala ljudi da malikujejo določene predmete, Cerkev pa dandanes isto narekuje. Častimo neke predmete, hostje, kelihe, tebernaklje, križe in podobno.

Osebno dopuščam možnost obstoja boga, bude, alaha, karkoli, vendar zagotovo če že obstaja ne deluje na koncept kakršnega smo si ljudje zamislili.

Sicer je že več kot pol posta offtopic ampak kaj čmo.
Še citat iz nekega filma, kako se počutim ob tej zadevi.
Sometimes I wonder, will God ever forgive us for what we've done to each other? Then I look around and I realize... God left this place a long time ago.

Janac ::

jezus je poslal odresenika da nas posvecuje, sam pa odsel v nebesa.

Od kdaj je pa biblija vir za karkoli?

dzinks63 ::

Prečitaj si veroizpoved, tam je zajeto.

Ne bi dal smernic, se mi zdi, da ti gre tema na živce?

figula ::

Joj, gladi, nič ne namigujem na karkoli, kar si zapisal in moje vprašanje na koncu je bilo postavljeno za vse.

Avtor teme sprašuje kje je Jezus. Kako naj vemo, če je uradna razlaga tako skopa z informacijami?

Nikar se ne jezi.

Mavrik ::

Po dvanajstih neuspelih poskusih vam očitno ne bo uspelo odgovoriti niti na preprosto vprašanje o dogmi, kaj šele začet konstruktivno debato - zaklepam.
The truth is rarely pure and never simple.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Jezus je vstal od mrtvih. Kaj misliš ti? (strani: 1 2 3 432 33 34 35 )

Oddelek: Loža
171663481 (20991) Bananovec
»

Nauki in navade v RKC, njeni pripadniki in sveto pismo

Oddelek: Problemi človeštva
453926 (2888) Saladin
»

Kako izstopiti iz rimokatoliške cerkve? (strani: 1 2 3 4 )

16616383 (6674) poweroff
»

Napake krscanstva (strani: 1 2 )

928220 (6232) Thomas

Več podobnih tem