» »

Kje kupiti dober žar na oglje?

strani: « 1 2

Blindeye ::

Zdravo,

naslov pove vse. Iščem nekaj bolj konkretnega (seveda za neko normalno ceno). Zdaj je povsod polno teh žarov, ki imajo zgoraj pleh, ki ga upogneš z dvema prstoma. Verjetno 2-3 krat kuriš, pol pa adijo. A ima kdo idejo, kje kupiti kaj malo boljšega? A so tile Gorenc žari kaj boljši?

Hvala,
LP.

Shkorc ::

Američani so čist hudi z njihovimi žari. Osebno mi je zanimiv Big Green Egg, so pa cene kar konkretne.

blue ::

Se pridružujem vprašanju..
+ mora imeti preprosto nastavljanje višine

jest10 ::

Blindeye je izjavil:

A so tile Gorenc žari kaj boljši?


Zaenkrat mi dobro služi

Blindeye ::

Big Green Egg so malo predragi... :)

Jest10 - poveš malo več? Kako je s plehom - je bolj konkreten?

LP

RockyS ::

Kamin FTW.

TRIROG ::

Oglje?

Definitivno Weber!
(po možnosti takega ki ima posodo za lovljenje pepela - po peki samo ročko zasukaš 3-4x levo desno, in lopute ves pepel pospravijo v posodo za pepel --- čista zmaga ...

+
Posoda za zažig oglja (valj, v katerega daš spodaj 2 zažigalni kocki, na vrh pa oglje in cez 30 minut imaž žareče oglje... nič več kurjenja lesa piramid itn ...

Pečeš lahko dobesedno v srajci in kravati.

Aja prevleka je emajl, tako da je praktično doživljensko ...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: TRIROG ()

jest10 ::

Blindeye je izjavil:

Big Green Egg so malo predragi... :)

Jest10 - poveš malo več? Kako je s plehom - je bolj konkreten?

LP


Je malo debelejši, ni pa ne vem kaj. Samo zaenkrat nič ne kaže, da bi ga prežrlo.
Imam pa tega: klik

Posoda za zažig oglja (valj, v katerega daš spodaj 2 zažigalni kocki, na vrh pa oglje in cez 30 minut imaž žareče oglje... nič več kurjenja lesa piramid itn ...

Pečeš lahko dobesedno v srajci in kravati.

Heh>:D
Sušilc za lase, če ni blizu štroma pa 120mm ventilator na 9V baterijo. V 5 min je pripravljeno za pečenje:P

Janac ::

Bauhaus, Baumax

drugace ga pa sam naredi ali pa po narocilu
Get educated or get ripped off!

RejZoR ::

Shkorc je izjavil:

Američani so čist hudi z njihovimi žari. Osebno mi je zanimiv Big Green Egg, so pa cene kar konkretne.


Američani imajo itaq celo znanost okoli tega. In imajo barbecue in grill, kar sta dve različni stvari.
RejZoR's Flock of Sheep @ rejzor.wordpress.com

jest10 ::

RejZoR je izjavil:

Shkorc je izjavil:

Američani so čist hudi z njihovimi žari. Osebno mi je zanimiv Big Green Egg, so pa cene kar konkretne.


Američani imajo itaq celo znanost okoli tega. In imajo barbecue in grill, kar sta dve različni stvari.

Sam kaj jim ta znanost pomaga, če jih zna pečt 5%.(presušeno, zažgano, utopljeno v pivu, sto in ena omaka, da je sploh užitno itd) No sej pri nas je podobno:))

nebivedu ::

Tudi sam sem stalno hotel žar na oglje, potem pa je en kolega pokazal njegov žar na plin. Nad plinskim gorilnikom pa so postavljeni kamni (mislim da lava kamni al nekaj takega) in vmes ni luknje da bi ogenj od plina prišel skozi. Plin segreje kamne, ki zažarijo, ter tako oddajajo vročino. nad tem pa imaš mrežo za pečt. Uglavnem neka huda zadeva in zelo učinkovita, ker je vedno vse enako razžarjeno. Mi je zadeva postala bolj všeč kot žar na oglje.

Je pa od campingaz firme.
Z400 (X5650,24GB ram,250GB SSD, 2x 500GB WD Black, 2x nvidia quadro 2000)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: nebivedu ()

Shkorc ::

Meni je oglje bolj všeč, okus hrane je boljši - dim naredi svoje.

nebivedu ::

Z400 (X5650,24GB ram,250GB SSD, 2x 500GB WD Black, 2x nvidia quadro 2000)

Bellzmet ::

Čez les in oglje ga ni. Pa še kurjenje in priprava ustrezne žerjavice je zame del roštiljanja:)

Rippy ::

Če ti ni predaleč (odvisno iz kje si) je dobro po takšne zadeve v Samobor (Hrvaška) na tržnico. Ponavadi imaš ogromno izbiro, kar se takšnih zadev tiče, so tudi kakovostni in poceni. Naš roštiljček, kupljen v Samoboru, je več, kot 20 let star in še vedno v dobrem stanju :).

Buggy ::

tisti, ki imate oglje zare...kolika casa pa vam zdrzi mrezica, jaz sem se ze navelical tega saj sem ze dva zara (low cost sicer ~30-50€) vrgel stran, ker mi je mrezica zacela rjaveti?
Sedaj sem kupil plinskega na zelezno plato pa je sicer enostavneje in hitreje, je pa tudi meni bolje pripravljen obrok ki ima se priokus dima in zazgano skorico od oglja.

gzibret ::

Jaz pa prisegam kar na tole:
 žični žar

žični žar



Ni ga lepšega, kot iti z drago nekam v naravo, narediti improviziran kamin s kamni, podkurit z lokalnim lesom in ogljem, vržt v žerjavico ene par krompirjev v alu foliji ter spečt nekaj na teh žicah. Plinski žari - bljah... mora biti malo pepela gor, če ne ni v redu ;)
Vse je za neki dobr!

Zgodovina sprememb…

  • zavarovalo slike: gzibret ()

Blazz ::

te weber žari na oglje, to je vse american barbecue style s pokrovom... prave čevapčiče pečt na tem bi bila sramota... te s pokrovom so za ribse pečt/kuhat, k se zadeva dela več ur, pokrito, in zraven imaš notri lonec z vodo/omako, ki dela paro...

Mislim da te žari niso primerni za YUGO roštiljanje....

Tole je že bolje:

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Blazz ()

Blindeye ::

Blazz... Točno takega sem nekje gledal (ali podobnega, bil je rdeč). Tale stranska pločevina je kot karton... Nekaj malo bolj kompaktnega.

LP

Tilen ::

Mi smo dali mrežico za kamin delat "po naročilu" iz nerjavečega jekla. ;)
boomy@P8P67 PRO/2500K@5Ghz/16GB DDR3/670GTX/ZR24w/VTX3

Buggy ::

Blindeye je izjavil:

Blazz... Točno takega sem nekje gledal (ali podobnega, bil je rdeč). Tale stranska pločevina je kot karton... Nekaj malo bolj kompaktnega.

LP


tega bi rekel da si gledal v SPAR-u , ker sem ga sam tam kupil in je ze v odpisu, pa ne zarad stranice (oluscila se je sicer barva) ampak zaradi zarjavele mrezice.

gruntfürmich ::

itq da ga narediti po meri. najbolje sam. za mero se vzame mreža, ki je itq potrošna roba. ali pa narediti mrežo iz močnejših profilov, lahko celo malce zaobljenih.
noter pa šamot podevat.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Mesar ::

Jaz sem si lesen žar skupaj zabil pa v njem kurim tedensko pa še ni razpado.
Go big or go home!

fosil ::

Blindeye je izjavil:

Blazz... Točno takega sem nekje gledal (ali podobnega, bil je rdeč). Tale stranska pločevina je kot karton... Nekaj malo bolj kompaktnega.
LP

Pa kaj potem če je kot karton?
Tista pločevina je tam predvsem za zavetrje in za to bi bil tudi karton dovolj.
Saj se ne boš obešal gor.
Tako je!

pine ::

Se pridružujem Trirogu. Sem pred kratkim naročil Weber grill in nimam pripomb. Smo cele prvomajske veselo pekli [:)].

Sicer pa za moje pojme žar ki ni na oglje ni žar. Ni lepšega kot vonj pira po žerjavci [:D]
>>>Srečno Kekec, triglavski mornar!<<<

Ted ::

Za moje pojma odlična žara za smešno ceno sem videl v Jysku. Ko domači dokončno izdihne grem po enega:

http://www.jysk.si/165/389/426/ag/catal...
Mah...

francek1 ::

Prava "mrežica" za roštilj mora biti iz kvadratnega železa 8x8 mm (Dalmatinci to imenujejo riba na gradele). Ko se to zagreje, tako enakomerno oddaja temperaturo in na takem se lahko speče tudi ribo brez bojazni, da bi koža odstopila.

Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: kuglvinkl ()

levaky ::

Tudi bratranec ima žar na lava rock. Spodaj plin segreva kamenje, ki oddaja toploto. Meni je full všeč, saj meso kljub temu dobi dober okus, ko se maščova, ki kaplja od mesa, "cvre" na kamenju, podobno kot na oglju. Veliko boljši okus kot na plinskih žarih. Me like...

Matej
---
http://www.zunaj.si - outdoor blog

Jok3r ::

Lahk si ga sam nardiš, jz sm si takšnega naredu. :D
 &#382;ar

žar


Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: kuglvinkl ()

Mesar ::

Če si priznamo ali ne je najboljši če si ga sam zazidaš, pa ti drži 10 let mesek noter je direkt odličen, jaz če sem pri volji grilam po 4x na teden... v totih žarih kar kupiš v trgovini pa enkrat malo bolj zakuriš pa razpade. Meni moj drži že preko 10 let sam je potreben že malo obnove, čisto zaradi vizualnih problemov, drugače še opravlja svojo nalogo.
Go big or go home!

urosh ::

Še mojih 5 centov:
Evo to si je brat kupil: http://www.hofer.at/at/html/offers/2867...
Zadeva rula. Je dokaj velik, vendar :)
Jaz sem ga kupil tudi v Hoferju ene 5 let nazaj 47 cm, ta je 57 cm) in še sedaj dela bp. Če ne vžge, ga samo malo porinem :)). Smo malo delali primerjavo cem z Weberjem in je za to velikost in opremo zelo ugoden nakup. En še je v Bad Radkersburgu (imajo jih samo v Avstriji) - bil včeraj. Predvsem kar je prednost s cenejšimi Weber in ostalimi grili, je posoda za pepel spodaj. Ostali imajo večinoma samo "krožnik" iz katerega ti ob vetru lepo odpihne pepel. Tu pa lepo ostane v posodi.

In še malo za pokušino:
 rebrca :)

rebrca :)

matajur ::

Sej tudi pri Webru dobiš posodo za pepel, sam tisti model je še cca 80-100€ dražji.
A ja pa za prižiganje briketov si kupi tisti kaminček v Hoferju, pa imaš en dva tri razžarjene brikete.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: matajur ()

urosh ::

to je pa dobil za rojstni dan ;)

jest10 ::

francek1 je izjavil:

Prava "mrežica" za roštilj mora biti iz kvadratnega železa 8x8 mm (Dalmatinci to imenujejo riba na gradele). Ko se to zagreje, tako enakomerno oddaja temperaturo in na takem se lahko speče tudi ribo brez bojazni, da bi koža odstopila.


No, mal nakladaš.

Riba se ne prime, če so rešetke dovolj vroče, ter če pred tem ribo dobro obrišeš/osušiš.
Oblika rešetk nima nobene veze

Mesar ::

urosh je izjavil:

Še mojih 5 centov:
Evo to si je brat kupil: http://www.hofer.at/at/html/offers/2867...
Zadeva rula. Je dokaj velik, vendar :)
Jaz sem ga kupil tudi v Hoferju ene 5 let nazaj 47 cm, ta je 57 cm) in še sedaj dela bp. Če ne vžge, ga samo malo porinem :)). Smo malo delali primerjavo cem z Weberjem in je za to velikost in opremo zelo ugoden nakup. En še je v Bad Radkersburgu (imajo jih samo v Avstriji) - bil včeraj. Predvsem kar je prednost s cenejšimi Weber in ostalimi grili, je posoda za pepel spodaj. Ostali imajo večinoma samo "krožnik" iz katerega ti ob vetru lepo odpihne pepel. Tu pa lepo ostane v posodi.

In še malo za pokušino:
 rebrca :)

rebrca :)



A ti vsako stvar ko pripravljaš tak zažgeš? Ziher gre črno iz tebe na WCju

jest10 je izjavil:

francek1 je izjavil:

Prava "mrežica" za roštilj mora biti iz kvadratnega železa 8x8 mm (Dalmatinci to imenujejo riba na gradele). Ko se to zagreje, tako enakomerno oddaja temperaturo in na takem se lahko speče tudi ribo brez bojazni, da bi koža odstopila.


No, mal nakladaš.

Riba se ne prime, če so rešetke dovolj vroče, ter če pred tem ribo dobro obrišeš/osušiš.
Oblika rešetk nima nobene veze


Oblika rešetk ima vezo, ker če so pravilno oblikovane je ribo strah pa se ne prime kr hoče čimprej dol...
Go big or go home!

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: Shkorc ()

xCore ::

Vrjetno še nisi videl kako zgledajo pečena rebra če je tole črno :)
.:R Š T:. [.: Trust is a wakness :.]

urosh ::

@mesar: poglej si peko rebrc (prosti prevod):
Mlada svinjska rebrca začinimo:
1/4 skodelice rjavega sladkorja trdno pakirane
1/4 skodelice sladka paprika
3 žlice črnega papper
4 žlice grobe soli
2 žlici česna v prahu
2 žlici čebule v prahu
2 žlici zelena semena
1 žlice kajenski poper

Lesne sekance ZA dim namočimo v ogenj
3/4 dimnika oglja (10 minut)
oglje da v kotu en proti drugem IMA posodo z vodo
doda lesne pelete zavite proti Aluminiju, Na dnu naredi luknjice
rebrca položi nad posodo z vodo, kontra črke U
Peče ni podatkov temperaturi MED 107 v 135
Po ENI URI Jih namaže
PO dveh ura da enega ni podatkov drugega v Padski naslednji Uri menja
PO štirih urah v Pol Jih Da narazen
zdnjih 15 minut Jih namaže z BBQ omako
5 ur Jih vsega total cmori

Drugače so na koncu bile še bolj zažgane ;)
Če bi pa si seveda vzel čas in celo pogledal sliko, bi videl, da tukaj ni nič zažganega. Še pečeno ni, v bistvu...

in še video samo za mesarja:

Mesar ::

urosh, ni še pečeno? Torej ješ surovo hrano? Veš, da to ni zdraov ker lahko dobiš kake nore krave pa svinjsko prašičjo in ptičjo gripo? Super nasveti, če bi se človek po tem ravnal bi ga pobralo v roku tedna dni.
Go big or go home!

Zgodovina sprememb…

  • predlagalo izbris: Sale_One0 ()

urosh ::

ne, dragi moj mesar, niti slučajno še ni pečeno. Kot zgleda ti ješ surovo meso... Moje meso je pečeno, ko je med "malo zažgano" in "fejst zažgano". Če tebi ustreza surovo, pa kar.

jest10 ::

Fuj! Ameriški recepti s pol kile cukra;((

Mesar ::

urosh torej ješ zažgano al surovo? Sprašujem ker mi prej nisi odgovoril na vprašanje.
Go big or go home!

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: Shkorc ()

flipflop ::

Kaj ko bi se pogovarjali o žarih? Kako ima kdo rad meso pečeno, je pa brezveze debatirat. Enim je všeč surovo, da še kri vn teče, kdo drug pa hoče met že mal črno. Kakor komu paše ane.

Mesar ::

Maš popolnoma prav, jaz imam doma lesen custom made žar in sem zadovoljen, odličen je!
Go big or go home!

Bellzmet ::

Lesen žar?

maticko ::

You've been trolled ...

cebelar123 ::

Bom še jaz malo napisal glede grilla na oglje. Nekoč sem gledal mojstra grillanja na Tvju in je rekel, da pravilna temperatura za grillanje je takrat, ko lahko 3 sekunde držiš roko nad mrežo. To od takrat zmeraj prakticiram in so čvapi prfektni.
Imam pa še eno vprašanje ali kdo šprica meso z mešanico olja in rdečega vina?

Janac ::

lahko tudi

probaj si pivom!
Get educated or get ripped off!

Mesar ::

Najboljše, da jih kr z vodko polivaš, pa v tem primeru ne uporabi alu folije ampak samo mrežico.
Go big or go home!

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: connel ()

cebelar123 ::

S pivom itak, samo me zanima ta varianta z vinom.:)
strani: « 1 2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Peka na žaru (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
523504 (1741) Alec999
»

kakšen roštilj? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6210211 (3684) tabornik12
»

DIY PIzza... (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
20512798 (5172) Venomus
»

Kaj vse znate skuhati? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
542500 (1087) STASI
»

Električni žar

Oddelek: Loža
315515 (5038) roko11111

Več podobnih tem