Prijavi se z GoogleID

» »

Kje kupiti dober žar na oglje?

Kje kupiti dober žar na oglje?

strani: 1 2 »

jest10 ::

Mesa se ne poliva. Z njega spereš "sok", maščobo, ga ohladiš, po možnosti še zapacaš s pepelom, ki se dvigne pri polivanju itd

Poliva so oglje, če je le to prevoroče(predhodno se jasno umakne pečenje). Jasno z vodo.
Če ti je okus prismojenega piva tako dober, ga raje zamešaj v marinado/maso za čvape.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jest10 ()

cebelar123 ::

Vino + olje kombinacija se šprica z šprico.
 šprica

šprica

Tako da ne gre kaj dosti na oglje. Tako sem vsaj jaz videl. Je pa kombinacija 1/4 olja drugo pa vino od oke.

Zgodovina sprememb…

jest10 ::

Ja, če pečeš zrezek 30x30cm, potem res ne bo šlo nič na oglje.
Že tako se pazi, da se čimmanj kaplja in žge po oglju, pol da bi pa še dodatno zalival z oljem?;((
(pečenje 1kg+ ribe je jasno nekaj drugega, pa še tam se ne špirca, ampak se maže)

Mesar ::

jest10 a misliš svinjsko ribo?
Your turn to burn!

cebelar123 ::

No torej če bi mazal namesto šprical potem pa bi blo vredu.

jest10 ::

Mazal čvape? Vratovino? Perutničke?,... Čemu že? Zadeve, ki so max 5min nad ognjem nimaš kaj za mazati, še manj pa za polivat.

Okapi ::

Američani mislijo na vse. Če pečeš na plinu, lahko dodaš okus po dimu. Izbiraš lahko celo med različnimi vrstami lesa.:)



O.

Mesar ::

Okapi je izjavil:

Američani mislijo na vse. Če pečeš na plinu, lahko dodaš okus po dimu. Izbiraš lahko celo med različnimi vrstami lesa.:)



O.


To ni samo za na meso, meni zraven jajc na oko to sede... pa poper seveda.
Your turn to burn!

Blazz ::

jest10 je izjavil:

Mesa se ne poliva. Z njega spereš "sok", maščobo, ga ohladiš, po možnosti še zapacaš s pepelom, ki se dvigne pri polivanju itd

Poliva so oglje, če je le to prevoroče(predhodno se jasno umakne pečenje). Jasno z vodo.
Če ti je okus prismojenega piva tako dober, ga raje zamešaj v marinado/maso za čvape.



meso se poliva brez problema... poliješ na koncu, ne izpereš ničesar z mesa, ko voda (recimo od piva) izpari, ostane ostali del piva na mesu... še nikoli mi ni ratalo dobiti pepel na meso med polivanjem.... ohladiš ga tud ziher ne, ker je temperatura tam taka, da jo dobi v parih sekundah nazaj na isto vrednost...

dejanradek ::

Priporočam žar od proizvajalca IKI iz Trbovelj. Izdelujejo žare po naročilu, katerihkoli dimenzij. Jaz sem kupil 2 žara, 60x40cm in 120x75cm in oba dva se odlično obneseta. Sta kvalitetne in masivne izdelave, noge se regulirajo po višini, najboljša pa je mreža, ker so palice debele in goste, pa prosto so vpete, zato se mreža ne more skriviti. Tudi ribe se odlično pečejo. Priporočam. Aja, tamali je stal 120 EUR, taveliki pa 300 EUR.
Če kdo potrebuje številko - 041 608 281

 Žar na oglje

Žar na oglje

Map ::

Kako pa kaj gori, glede na to, da na podnu ni nič lukenj? Pa iz kakšnega materiala je? Inox ne zgleda, za železo je presvetel, še najbolj zgleda aluminijast, ampak ne ve, če je aluminij najbolj primeren.

Imam že celega zmodeliranega in ga lahko takoj naredim, ampak dobim vsake par dni kako dobro idejo pa popravim, pa še zato čakam. Jaz imam na modelu za noge kar matice na podnu, notri pa prišravfaš alu palice. Višine ne moreš nastavljat, ampak nima pa teh dolgih cevi v katere vstaviš noge. Razmišljal sem tudi o dodatku. Motorno gnana palica za pečenje piščancev.

Za ribe pa priporočam 10-15mm debelo železno plato. Naredi ti jo vsak vaški strojnik s CNC strojem. Če rabiš glede tega kak info pošlji ZS.

RejZoR ::

To je navaden inox. Ne vem zakaj bi kompliciral, ko pa je najbolj univerzalen, trpežen, ne rjavi in je enostaven za čiščenje.
RejZoR's Flock of Sheep @ www.rejzor.tk

jest10 ::

Map je izjavil:

Kako pa kaj gori, glede na to, da na podnu ni nič lukenj? Pa iz kakšnega materiala je? Inox ne zgleda, za železo je presvetel, še najbolj zgleda aluminijast, ampak ne ve, če je aluminij najbolj primeren.

Pri straneh narediš malo več lukenj in gori/tli enkratno. Imam podobnega, domača izdelava

Map ::

RejZoR je izjavil:

To je navaden inox. Ne vem zakaj bi kompliciral, ko pa je najbolj univerzalen, trpežen, ne rjavi in je enostaven za čiščenje.

Ponavadi se ne odločajo za inox zaradi cene, zato sprašujem.


jest10 je izjavil:

Pri straneh narediš malo več lukenj in gori/tli enkratno. Imam podobnega, domača izdelava

Možno, ampak še nisem takega žara nikoli videl. Vsi imajo luknje na podnu.

stb ::

dejanradek je izjavil:

Priporočam žar od proizvajalca...

Hvala, da si se registriral samo za to, da si obudil 2 leti staro debato.

borisk ::

stb je izjavil:

dejanradek je izjavil:

Priporočam žar od proizvajalca...

Hvala, da si se registriral samo za to, da si obudil 2 leti staro debato.


jao, žar tema ni nikoli neaktualna!!
žar je pa solidn, navadn RF je cena cca 2€/kg, kar je 1x dražje od črnega jekla, odpadejo pa težave z barvanjem in čiščenjem.

T0RN4D0 ::

Sem lani zamenjal en cenen žar za Weberjev Bar-B kettle in se obnese odlično, nad pričakovanji.

Compact je malo preplitev če hočeš spečt kaj več kot eno rundo, ga imajo pri boljši polovici.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

Oscar80 ::

Zelo kvalitetni, moderni in izjemno poceni žari: http://elegant-shop.com/product-categor...

jest10 ::

Lepo da reklamiraš svojo štacuno

framus64 ::

Če še koga zanima, kjer kupiti kvalitetni žar na oglje, objavljam spletno stran www.iki-pro.si

jest10 ::

Lepo reklamiraš po kupu forumov

Izaso ::

A je kdo že kupoval pri Kralj žara?

zelenkaktus ::

Js o kralju žara vem edino to, da je letos zmagal v kategoriji dom in vrt na konferenci sMind oz. tekmovanju Spletni trgovec leta, ki lahko potrdim, da je zelo kredibilno tekmovanje

          ::

Izaso je izjavil:

A je kdo že kupoval pri Kralj žara?


Moja stara tam navablja oglje in brikete ter kar je potrošnega materjala in so OK.

bauci ::

Sem nabavil ze kar nekaj stvari tam. Lahko jih samo pohvalim.
strani: 1 2 »


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Lotus grill

Oddelek: Loža
194393 (3482) Go-ahead
»

Peka na žaru (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5212478 (10715) Alec999
»

kakšen roštilj? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6216718 (10191) tabornik12
»

Električni žar

Oddelek: Loža
3111194 (10717) roko11111
»

Peka na žaru - maščoba pada po oglju...? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5119519 (16510) BigWhale

Več podobnih tem