Forum » Omrežja in internet » Windows Server 2003 bi delil WIFI omrežje. Kako ?
Windows Server 2003 bi delil WIFI omrežje. Kako ?
Boskox ::
Imam sistem sz windows server 2003. Rad bi ga nastavil tako, da bi z njim delil WIFI povezavo(server ima internet preko kabla) jaz bi se pa z laptopom lahko povezal na wifi.
Kako bi to izvedel? Prebrskal sem že 101 spletno stran in rešitve še nisem našel.
Hvala za vso pomoč..
Kako bi to izvedel? Prebrskal sem že 101 spletno stran in rešitve še nisem našel.
Hvala za vso pomoč..
Zadeva je takšna, da malo bolj obrazložim svoje namene:
V študentskem domu je na voljo Eduroam internet po UTP kablu. Ker server 2003 ne obvladam najbolš sem sedaj na računalnik namestil windows XP kateri bi bil priključen na internet v sobi.
Rad pa bi, da bi mi tale računalnik delil WIFI povezavo tako, da bi se lahko konektal z prenosnikom in z mobilnim aparatom. Tako da bi mi tudi remote desktop(upam) delal.
Rad bi pa slednje naredil najprej, da ga samo odnesem in priključim saj bi odnesel od doma le "kišto" brez monitorja.
Super zaadeva bi bila tudi, če bi lahko od doma dostopal do tega računalnika.(VPN?)
Seveda remote desktop se bi dal..zanimivo bi pa bilo da bi mi tudi kazalo disk tega računalnika zdraven mojih diskov na osebnem prenosniku.
V študentskem domu je na voljo Eduroam internet po UTP kablu. Ker server 2003 ne obvladam najbolš sem sedaj na računalnik namestil windows XP kateri bi bil priključen na internet v sobi.
Rad pa bi, da bi mi tale računalnik delil WIFI povezavo tako, da bi se lahko konektal z prenosnikom in z mobilnim aparatom. Tako da bi mi tudi remote desktop(upam) delal.
Rad bi pa slednje naredil najprej, da ga samo odnesem in priključim saj bi odnesel od doma le "kišto" brez monitorja.
Super zaadeva bi bila tudi, če bi lahko od doma dostopal do tega računalnika.(VPN?)
Seveda remote desktop se bi dal..zanimivo bi pa bilo da bi mi tudi kazalo disk tega računalnika zdraven mojih diskov na osebnem prenosniku.
andrej02 ::
Ali potrebuje eduroam preko kabla kakšno avtentikacijo ali samo priključiš v računalnik in dela?
Lahko bi.. ampak jaz bi pa imel en mali server do katerega bi dostopal..
morda kdaj spletno stran postavu na njega..(skrite želje) :)
morda kdaj spletno stran postavu na njega..(skrite želje) :)
andrej02 ::
No saj, če boš rešil vse to z routerjem boš potem lahko še vedno strežnik gor priklopil.
Hočem rečt, da je lažje to naredit z routerjem, kot pa s strežnikom pa najti pravo usb wifi kartico, ki to sploh podpira itd.
Hočem rečt, da je lažje to naredit z routerjem, kot pa s strežnikom pa najti pravo usb wifi kartico, ki to sploh podpira itd.
Spc ::
Uporabi router kot access point, Server 2003 pa kot gateway.
Z tem boš rešil oba problema
Internet > Server 2003 > Access point
Z tem boš rešil oba problema
Internet > Server 2003 > Access point
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 4 … 33 34 35 36 )Oddelek: Omrežja in internet | 567974 (4803) | c23po |
! | [Router] Kako forwardirat oz. odpret porte (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Omrežja in internet | 340596 (41052) | ignats |
» | Linksys WRT54G In Tomato Firmware (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 18721 (11658) | Hayabusa |
» | Internet v študentskih domovihOddelek: Šola | 10982 (9938) | hawkwood |
» | Pravice za wifi clienta?Oddelek: Omrežja in internet | 1057 (939) | jamiroq |