Forum » Omrežja in internet » Wireless router - kaj kupiti?
Wireless router - kaj kupiti?
SkIDiver ::
Gledam Linksys WRT54GL in TP-Link TL-WR941ND.
Prvi je stari znanec in favorit, drugega ne poznam. Kaj izbrati? V vsakem primeru bi se trenutno odločil za Linksysa a si želim zbrati tehtne argumente in izkušnje lastnikov TP-Linka, da bi mogoče poskusil z njim. V vsakem primeru pa bo na routerju pristal dd-wrt.
Prvi je stari znanec in favorit, drugega ne poznam. Kaj izbrati? V vsakem primeru bi se trenutno odločil za Linksysa a si želim zbrati tehtne argumente in izkušnje lastnikov TP-Linka, da bi mogoče poskusil z njim. V vsakem primeru pa bo na routerju pristal dd-wrt.
- spremenil: SkIDiver ()
OmegaBlue ::
Predno ti kaj predlagamo, povej kakšno imaš linijo in zakaj ga boš uporabljal. Če imaš linijo hitrejšo tam od ~20mbit in misliš furat torrente, ne vzami 54GL (sploh pri več računalnikih)
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: OmegaBlue ()
Goldee ::
Brezveze komplicirat in delat znanost iz tega. (za domačo uporabo) kupi čim cenejšega z WPA2 zaščito in N standardom (če nimaš optike z vsaj 10-20mbit/s pa tudi N ne rabiš). Jaz imam doma wireless router za 18€ in krasno služi namenu.
And Now for Something Completely Different...
-two things I like about UK -Monty Python & Pink Floyd-
OmegaBlue uporabljal se bo na siolovi 2mbit adsl liniji. Uporabniki so nezahtevni. Njihova zahteva je wireless, ki bo delal Večino časa bo podpiral uporabo dveh prenosnikov pri katerem bo eden izmed njiju uporabljal torrent in dva pametna mobilnika. Z mojim doprinosom je še en prenosnik in še en pametni mobilnik. Skratka nič posebnega.
Sem pa razmišljal, da bi bila mogoče pametna izbira routerja z USB vhodom na katerega bi se priključil laserski tiskalnik.
Sem pa razmišljal, da bi bila mogoče pametna izbira routerja z USB vhodom na katerega bi se priključil laserski tiskalnik.
verjetno ne uporabljaš torrentov
Ja jih. Pa ni problema s tem.
No, podal se samo svoje mnenje / izkušnje.
Če si pripravljen namesto 20€ dati 40€ - tudi ok. Boš samo še na boljšem ;)
Je pa res, da na takih cheap routerjih ne moreš izvajat QoS in podobnih featurjev, kar bi tebi prišlo prav, glede na to, da si bodo uplink delili 4 uporabniki.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Goldee ()
OmegaBlue ::
OmegaBlue uporabljal se bo na siolovi 2mbit adsl liniji. Uporabniki so nezahtevni. Njihova zahteva je wireless, ki bo delal Večino časa bo podpiral uporabo dveh prenosnikov pri katerem bo eden izmed njiju uporabljal torrent in dva pametna mobilnika. Z mojim doprinosom je še en prenosnik in še en pametni mobilnik. Skratka nič posebnega.
Za minimalne potrebe bo 54GL ok, seveda nastavit ga bo treba solidno, za kako interno prenašanje datotek mogoče ne bi škodil kak router s solidno podporo 802.11n, tiste za 40€ je škoda denarja. pač G standard je dokaj počasen že, pri več uporabnikih in kakem stremanju čez mrežo pa zelo hitro premalo.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: OmegaBlue ()
Sem dodal v zahteve USB vhod in našel TL-WR842ND vendar še ni podprt s strani dd-wrt.
OmegaBlue nekako 50€ je zgornja meja. Tako zahtevni uporabniki pa spet niso.
OmegaBlue nekako 50€ je zgornja meja. Tako zahtevni uporabniki pa spet niso.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: SkIDiver ()
Drugače so tudi Mikrotik routerji dobra roba.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nov router (optika 20/20) - že spetOddelek: Pomoč in nasveti | 9091 (2515) | Han |
» | WLANOddelek: Kaj kupiti | 2017 (1915) | amigo_no1 |
» | WLAN RepetitorOddelek: Omrežja in internet | 2988 (2692) | krop |
» | Optika 20/20 ft. linksys wrt54g (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 9412 (5641) | Pyr0Beast |
» | Nakup Ruterja (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 13094 (9692) | Pyr0Beast |