Forum » Strojna oprema » Menjava čipa na matični plošči
Menjava čipa na matični plošči
čipMB ::
Pozdravljeni,
lepega dne moj prenosnik (Acer) ni zaznal več DVD pogona. NIKJER! Odhod na servis, mojster odpre mašino, pogreje čip na MP, DVD pogon se pojavi in dela. Teden, dva in spet ga ni. Odprem, pogrejem sam, dela. Teden, dva...
Serviser že na začetku predlaga menjavo čipa in tudi pravilno napove, da se bo napaka ponavljala, verjetno bo odpovedalo še kaj, na koncu zna "pasti" cel računalnik, ker pač gre vse preko tega čipa. Do sem vse o.k. in se strinjam z menjavo, TODA:
cena čipa z delom in 9-mesečno garancijo => 150 €.
Baje, da so ti čipi precej dragi; baje, da jih redko kdo sploh menjuje - raje predlagajo kar menjavo MP (kar pa itak odpade, ker je praviloma predrago)...(?)
In še: kateri servis prenosnikov v LJ predlagate za takšne "posege"? Cena mi je seveda pomembna, še veliko bolj pa kvaliteta opravljene storitve - ne bi rad bil tedenski gost servisa po menjavi tega čipa. ;-)
lepega dne moj prenosnik (Acer) ni zaznal več DVD pogona. NIKJER! Odhod na servis, mojster odpre mašino, pogreje čip na MP, DVD pogon se pojavi in dela. Teden, dva in spet ga ni. Odprem, pogrejem sam, dela. Teden, dva...
Serviser že na začetku predlaga menjavo čipa in tudi pravilno napove, da se bo napaka ponavljala, verjetno bo odpovedalo še kaj, na koncu zna "pasti" cel računalnik, ker pač gre vse preko tega čipa. Do sem vse o.k. in se strinjam z menjavo, TODA:
cena čipa z delom in 9-mesečno garancijo => 150 €.
Baje, da so ti čipi precej dragi; baje, da jih redko kdo sploh menjuje - raje predlagajo kar menjavo MP (kar pa itak odpade, ker je praviloma predrago)...(?)
In še: kateri servis prenosnikov v LJ predlagate za takšne "posege"? Cena mi je seveda pomembna, še veliko bolj pa kvaliteta opravljene storitve - ne bi rad bil tedenski gost servisa po menjavi tega čipa. ;-)
- spremenilo: čipMB ()
Hja, vreden... Na "trgu" verjetno hudo malo; zame pa veliko, ker je do sedaj delal popolnoma brez težav in če bi bilo tako še naprej, bi bil jaz popolnoma zadovoljen. Če pa bi hotel novega na nivoju, kot je bil ta, ko sem ga kupil, bi me prišlo vsaj 1.000 €. In zdajle jih nimam viška... ;-)
Ne. Gre za en čip (ko/če bo čas, ga bom slikal in pripel fotko sem); sicer pa tisti, ki so jim stvari poznane, gotovo vedo, za kateri čip gre.
Zanima me samo (ker sem laik na tem področju), če so ti čipi res tako dragi oz. če se da zadevo kje urediti ceneje (ker imam do sedaj pač samo eno info.) in kateri servis v LJ bi mi priporočili - jih je kar nekaj v LJ, sam pa nimam izkušnje z nobenim.
Zanima me samo (ker sem laik na tem področju), če so ti čipi res tako dragi oz. če se da zadevo kje urediti ceneje (ker imam do sedaj pač samo eno info.) in kateri servis v LJ bi mi priporočili - jih je kar nekaj v LJ, sam pa nimam izkušnje z nobenim.
69charger ::
Ceneje bo šlo zelo težko ker je zelo natančen poseg. Tudi čipi niso precej poceni.
How many guys from a tech forum does it take to change a lightbulb?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | BGA Reballing popravilo prenosnikov ( koliko računate?) (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 11415 (2074) | mat xxl |
» | XBOX kot [DivXvid] predvajalnik in še več (strani: 1 2 3 4 … 36 37 38 39 )Oddelek: Konzole | 171294 (10134) | kiFni |
» | Zamenjava grafične v Macbook early 2011Oddelek: Pomoč in nasveti | 1459 (1311) | Vrocipes |
» | [XBOX 360] RRoD (strani: 1 2 )Oddelek: Konzole | 9780 (8073) | #000000 |
» | Cena servisa?! (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 6627 (4955) | deco16 |