Forum » Pomoč in nasveti » problem z mrezo
problem z mrezo
jurc ::
imam switch, vanj mam vštekan adsl modem in dva računalnika. postavljen mam omrežje in do danes je vse delal ok. danes sem v enem računalniku zamenjal mrežno, da je 100mbit (ta ziher dela, ker jo mam že dolgo v uporabi). na tej mašini je tud sistem nov, ker se je disk sesul (na obeh so XPji). od danes naprej, pa mam vse naštiman kot vedno, na tej mašini se zgodi sledeče: ko kej snemam z neta, se snema pet sekund, nato se prenos ustavi, na switchu se prižiga sam še lučka od mrežne, od modema pa ne več. na drugi mašini je vse uredu, hardware je identičen, nastavitve pa tud. to dela v dveh različnih winxp profesional OSih. wtf??? a mi zna kdo razložit?
Phrozen ::
Mores vedet, da je Microsoft vedno neznanka. Vsi njihovi OS-i so totalno v kurcu, da ne govorimo o XP-jih
Jaz ti svetujem tako..
Poglej, ce mas v system hardware pravilno instalirane drajvere za mrezno kartico in ce ti kje javi kaksno napako. Nato poglej TCP/IP networking, ce so res vsi podatki vstavljeni pravilno in nato se poglej userlisto oz. seznam uporabnikov in njihova dovoljenja kaj kdo lahko, kaj pa ne. Ce to nebo delovalo probaj it na net iz tistega racunalnika, ki dela in potegni dol najnovejse drajvere za WinXP.
Ce se vedno ne bo delovalo zamenjaj OS al pa probaj postavit router iz kake stare pente in freebsdja.
Jaz mam Win2k Pro in sem za spremembo zadovoln z njimi. Imam 2 racunalnika (Win2k) na netu preko enga kabl modema in serverja in oba delata kot je treba..
Jaz ti svetujem tako..
Poglej, ce mas v system hardware pravilno instalirane drajvere za mrezno kartico in ce ti kje javi kaksno napako. Nato poglej TCP/IP networking, ce so res vsi podatki vstavljeni pravilno in nato se poglej userlisto oz. seznam uporabnikov in njihova dovoljenja kaj kdo lahko, kaj pa ne. Ce to nebo delovalo probaj it na net iz tistega racunalnika, ki dela in potegni dol najnovejse drajvere za WinXP.
Ce se vedno ne bo delovalo zamenjaj OS al pa probaj postavit router iz kake stare pente in freebsdja.
Jaz mam Win2k Pro in sem za spremembo zadovoln z njimi. Imam 2 racunalnika (Win2k) na netu preko enga kabl modema in serverja in oba delata kot je treba..
Lep pozdrav,
Phrozen
Blup ::
Jst mam tut tako povezavo, v obeh rač. isti čip mrežne toda enega računalnika ne morm prpravt, da bi delu na 100... no, teb saj tistih par minut dela... men sploh nč ne dela če dam na 100... če mam pa na 10 pa vse lepo dela
Blup
Blup
gumby ::
poceni switchi imajo ponavadi probleme, če se naenkrat pojavlja 10 in 100Mbps promet... mogoče je to problem
če bi rad imel 100M mrežo in adsl, bi bilo pametno kupiti še eno mrežno samo za adsl (dobiš jo že pa par 1000 SIT)
če bi rad imel 100M mrežo in adsl, bi bilo pametno kupiti še eno mrežno samo za adsl (dobiš jo že pa par 1000 SIT)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 4 … 33 34 35 36 )Oddelek: Omrežja in internet | 569485 (6314) | c23po |
» | Windows Server 2003 - mnenje ? (strani: 1 2 3 4 … 7 8 9 10 )Oddelek: Operacijski sistemi | 30113 (13547) | darkolord |
» | ADSL ?Oddelek: Omrežja in internet | 7935 (4666) | BlazP |
» | ADSL povezava pa še en problemček v GentooOddelek: Operacijski sistemi | 1240 (1086) | Brane2 |
» | izjemna počasnost v win xp homeOddelek: Pomoč in nasveti | 1125 (1037) | marvin42 |