» »

web-register-slovenia ???

web-register-slovenia ???

dwinxp ::

Pozdravljeni!

Doma ima moja mama frizerski salon... nakar je danes po pošti dobila nek obrazec od Web-Register-Slovenia za poslat njene dodatne podatke jim za njihov register. Zadevo sem preveril na internetu ter zgleda, da zbirajo podatke o vseh podjetjih in delajo nekakšen register... Mami se za kakšne promocije in nevem kaj ne gre, ker ima dovolj strank... kar je mene zmotilo je to, da trenutne podatke, ki jih imajo na njihovi strani so od nekje pridobili... seveda jih ni veliko samo ime podjetja pa pošta, vendar vseeno me moti ker so te podatke objavili na njihovi strani brez nobenega našega odobravanja. Ali lahko to delajo? Mislim, da podatke so lahko dobili na spletni strani Ajpesa... vendar ali jih lahko uporabijo kar tako brez našega odobravanja ?

Ali je še kdo drug tudi dobil kakšno njihovo podobno pismo? Ali kdo pozna kaj več to zadevo? Osebno sem mami odsvetoval jim pošiljati bilo katere podatke ter pismo enostavno v smeti vrgel.

Spletna stran --> http://www.web-register-slovenia.com/

Hvala za vaše informacije.

popster ::

no če je že v smeteh potem nebo nič social networking z njimi.

Ziga Dolhar ::

Pač eden izmed mnogih nategov. Razni "2011 World Business Directory" in podobne storitve, ki ti računajo 1000 evrov za "vpis vaše iztekajoče naročnine" / "vaše potekle spletne strani/domene" / ... so precej stara zadeva. Ignoriraj.
https://dolhar.si/

Izi ::

Jaz sem danes dobil enako zadevo. Takoj je romala v koš za smeti.
Če imaš majhno firmo potem tisto čimprej vrzi v smeti. zadeva je v Angleščini in marsikdo ne prebere drobnega tiska spodaj, da objava tvojih podatkov v tistem imeniku stane slabih 900 Eurov.
Poznam kar nekaj ljudi, ki so poslali podatke, potem pa debelo gledali, ko so dobili račun za skoraj 900 Eurov. Plačilu pa se potem ne moreš nikakor izogniti, ker gre za povsem zakonito zadevo, ki si jo potrdil s svojim podpisom.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Izi ()

dwinxp ::

Sem zdej prebral vse... ma to je res eno nategovanje folka... sedaj sem še strgal tako, da ne bo kdo slučajno to izpolnil :D ...

Hvala vsem za informacije ter lep dan želim :D

optometrist ::

No evo jest sem pa dejansko nasedel. Na šihtu sem bil precej zaposlen in sem nahitro prebral vseskupaj. Misleč da gre za brezplačno storitev sem zadevo seveda izpolnil :'(

Zanima me pa naslednje, če je slučajno kdo tukaj bolj pravno podkovan.
Kakšne so moje možnosti, če sploh kakšne da rešim zadevo?

Ne gre se za to da nebi mogel plačati. Ampak ne maram da me kdo nateguje na suho.

Naj plačam in pozabim na vse skupaj?
Naj se pozanima na kakšnem uradu?
Naj pustim da me tožijo?

Glede na
http://clanskicenter.gzs.si/slo/clanki/...
problemov nebi smel imeti.


Zahvaljujem se za vse informacije.
www.oke.si

Zgodovina sprememb…

naivn ::

Zdravo,

a so izvajali pritiske v zvezi s plačilom?

Tudi jaz sem naivno in v sili izpolnil obrazec in ga poslal. Račun sem seveda tudi jaz prejel.

V skladu z navodili računovodkinje sem račun zavrnil z utemeljitvijo, da je prišlo pri podpisu obrazca do napake, da zavračam njihovo storitev in da naj me nemudoma izbrišejo iz registra.

Hvala za informacije

binka11 ::

Optometrist tudi jaz sem eden izmed tistih, ki je nasedel zadevi. Si dobil odgovor z njihove strani?
Jaz sem, da ni mogoča stornacija računa in da moramo plačati. Vedar kakor piše na linku: http://clanskicenter.gzs.si/slo/clanki/... seveda tega ne bom storil.
Prosim za informacije...

optometrist ::

Najprej sem jim poslal odgovor da je prišlo do napake. Takrat še nisem vedel da sploh gre za nateg, šele ko nekaj dni ni bilo odgovora se mi je zdelo sumljivo.

Potem so mi še poslali eno pošto da je bil kao čas za stornacijo 14 dni in da sem to zamudil in da moram plačat. Potem sem jim poslal še eno pošto da gre za zavajanje in da ne priznavam pogodbe...

Od takrat naprej še ni bilo odgovora, pa tudi izbrisali so me iz strani tako da upam da bo sedaj mir...

majča ::

no, tudi jaz sem nasedla. Poslala sem ji že kar nekaj zahtev za izbris in tudi za prekinitev , vse preko odvetnice. Danes sem prejela 3. opomin in iz registra me še niso izbrisali. Pisala sem informacijski pooblaščenki, ki mi je dala kontakt informacijskega pooblaščenca iz Nemčije. Sedaj bom pisala še njim. Računa seveda ne bom plačala, saj je tudi brez podpisa in štampiljke, kar lahko naredi vsak, pa še račun na Kitajski. Tako to pač ne gre. Tistega, ki so ga izbrisali iz registra vljudno prosim, če se mi javi zaradi informacij (041 644 668. Prepričana sem, da nam bo uspelo.

Furbo ::

Ja svašta, da še najdejo toliko idiotov. A res ne gledate kaj podpisujete, ali je ta tema zajebancija?
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

jaz33 ::

take stvari vse v smeti....nobenih podatkov nikamor..nobeden nima pravice spraševat za vaše podatke..............

jaz33 ::

nič izpolnjevat,vse kar izpolnjujete prej preverite za podjetje če ima žig naslov telefon pokličete in preverite če je vse to res,tako delam jaz za vsako stvar nič ne podpisujem na slepo ker je preveč prevarantov danes...

c3p0 ::

Še pogodbe z znanimi partnerji, ki jim zaupam, natančno preberem.

Tukaj pa imamo povsem neznano firmo z drobnim tiskom, v katerem lepo piše tudi znesek, a kar na slepo podpišemo, poštempljamo in pošljemo.

Ko dobim kaj takega, raztrgam, dam v priloženo ovojnico in jim pošljem nazaj. Poštnino plačajo oni, ker nimajo nobene pogodbe s pošto. :D

majča ::

majča je izjavil:

no, tudi jaz sem nasedla. Poslala sem ji že kar nekaj zahtev za izbris in tudi za prekinitev , vse preko odvetnice. Danes sem prejela 3. opomin in iz registra me še niso izbrisali. Pisala sem informacijski pooblaščenki, ki mi je dala kontakt informacijskega pooblaščenca iz Nemčije. Sedaj bom pisala še njim. Računa seveda ne bom plačala, saj je tudi brez podpisa in štampiljke, kar lahko naredi vsak, pa še račun na Kitajski. Tako to pač ne gre. Prepričana sem, da nam bo uspelo.

majča ::

ker sem imela v zadnjem tednu veliko telefonskih klicev in ker telefonske številke ne morem izbrisat iz foruma, dajem odgovor vsem, ki jih zanima: Po prvem računu sem preko odvetnice dala odgovor, da tega računa ne priznavamo in smatramo pogodbo za neveljavno. Odgovarjala sem na vse opomine, ki so mi jih poslali in zmeraj znova smo pisali, da je pogodba neveljavna. Po poslanem popustu, ki ga nisem izkoristila, sem dobila obvestilo njihove pravne službe, na katerega je moja odvetnica ponovno odgovorila, da želi, da se komunikacija nemudoma prekine in da v kolikor bodo ponovno poslali dopis, da naj nanj navedejo polno ime in priimek ter čitljiv podpis osebe, ki te dopise pošilja. Mene so po manj kot letu izpisali iz registra, vendar sva tri mesece pred podaljšanjem pogodbe ponovno poslale dopis, da je pogodba neveljavna. Računa za naslednje leto nisem dobila, so pa mi ponovno poslali obrazec za izpolnit, kakor tudi moji odvetnici :). To je moja zgodba, vsak primer pa ima svojo. Obilo sreče in dobre volje pri reševanju problema.

Matev ::

jaz ponujam zapis v "imenik" za pol te cene

ne 900eur ampak 450eur... ajde navalite na privat

kekci

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matev ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

eizvršbe - ima kdo izkušnje? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7523935 (17316) MajorM
»

Cena izbrisa služnosti ob smrti (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13837287 (33861) dronyx
»

vprašanje za pravnike - sem dolžan plačati? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1098533 (6703) Mehmed
»

Izbrisani na Evropsko sodisce v Strasbourg! (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
20614302 (11287) Daedalus

Več podobnih tem