Forum » Navijanje » navijanje RAMa
navijanje RAMa
tigrr ::
Ali obstajajo poleg pregrevanja se kake stranske posledice pri dvigovanju napetosti ram modulov?
Cudi me namrec, da so moduli kljub 0.4 V (na 3 V)dviga napetosti se vedno samo mlačni..
lp
Cudi me namrec, da so moduli kljub 0.4 V (na 3 V)dviga napetosti se vedno samo mlačni..
lp
Vesoljc ::
verjetn da migracija elektronov...
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...
tigrr ::
???
pamet mi pravi da ne bi smelo bit problemov, murphy pa, da nimam pojma kaj vse se mi lahko zgodi...
morphling, ti mas obilico sado- izkušenj z overvoltage-om..
lp
pamet mi pravi da ne bi smelo bit problemov, murphy pa, da nimam pojma kaj vse se mi lahko zgodi...
morphling, ti mas obilico sado- izkušenj z overvoltage-om..
lp
Jure2k ::
Mene tud to zanima. Čudno se mi zdi, da je moj ram lepo hladen medtem, ko nekateri jokajo, da ga ne morjo z roko držat ker je tako vroč
Čudno.
Pa še eno vprašanje, kakšen RAM lahko daš na 3.1V in še vedno deluje? Jaz sem do sedaj nabavil vedno tak RAM, ki je delal max na 2.95V.
Čudno.
Pa še eno vprašanje, kakšen RAM lahko daš na 3.1V in še vedno deluje? Jaz sem do sedaj nabavil vedno tak RAM, ki je delal max na 2.95V.
morphling1 ::
Če imaš ram dobro hlajen, potem se skoraj nimaš za bati da bi ga uničil pri recimo 3V. Kakšna voltaža je optimalna za maksimalno navit ram je pa odvisno od samega modula in to moraš sam ugotoviti , nekateri samsungi ne marajo več kot 3V in postanejo nestabilni, moj stari Kingmax je najbolj delal pri 3.2V in tako naprej.
Drugače sami sistemski moduli ne bodo nikoli vroči na otip sicer pa to ni ravno znanstveno merjenje temperature, kakemu paranoiku se bo zdelo nekaj hudo vroče, kar bo recimo meni normalno. Na grafičnih je malo drugače ker tam večino toplote prihaja od samega gpu-ja in so bolj vroči na otip, sami po sebi pa recimo ne bi bili.
Kar se pa tiče posledic je pa tako, ne morem ti garantirat da ne more crknit zaradi povišane voltaže .Če je modul in čip slabše kvalitete obstaja možnost za to, samo če je pa modul kvaliteten lahko brez težav dvigneš napetost. Primer moj stari Kingmax mi je več kot eno leto delal na 3.2V 24/7 brez težav, potem sem ga prodal kolegu in tudi zdaj dela brez problemov naprej. Meni ni še noben crknil
Drugače sami sistemski moduli ne bodo nikoli vroči na otip sicer pa to ni ravno znanstveno merjenje temperature, kakemu paranoiku se bo zdelo nekaj hudo vroče, kar bo recimo meni normalno. Na grafičnih je malo drugače ker tam večino toplote prihaja od samega gpu-ja in so bolj vroči na otip, sami po sebi pa recimo ne bi bili.
Kar se pa tiče posledic je pa tako, ne morem ti garantirat da ne more crknit zaradi povišane voltaže .Če je modul in čip slabše kvalitete obstaja možnost za to, samo če je pa modul kvaliteten lahko brez težav dvigneš napetost. Primer moj stari Kingmax mi je več kot eno leto delal na 3.2V 24/7 brez težav, potem sem ga prodal kolegu in tudi zdaj dela brez problemov naprej. Meni ni še noben crknil
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)
Jure2k ::
Vidm, da burn-in tehnika dela svoje. Na začetku nisem mogu furat Rama stabilno na 2.95V, zdej se pa lepo zabuta clo pr 3V. Kewl, mogoče bom prdobu še kak MHz več.
Klemenn ::
http://users.volja.net/jebediah/cpuz.htm
dejte mal tole pogledat...kje bi jaz lahk natšimal vse te timinge? k jz vidm samo 2.5cas pa 333mhz...druzga ne vidm...bi lahk dubu kej bolj kaj mislite?
AGP Side Band Addressing - kaj je tole je to dobr? kje enablat?
Chipset VIA KT266 rev. 0 - kaj ni chipset kt333?
dejte mal tole pogledat...kje bi jaz lahk natšimal vse te timinge? k jz vidm samo 2.5cas pa 333mhz...druzga ne vidm...bi lahk dubu kej bolj kaj mislite?
AGP Side Band Addressing - kaj je tole je to dobr? kje enablat?
Chipset VIA KT266 rev. 0 - kaj ni chipset kt333?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Klemenn ()
morphling1 ::
Kako misliš kje nastavit timinge, ja v biosu a ne. Btw pri gigabytu moraš v biosu pritisnit ctrl+F1 tako dobiš advanced nastavitve, ki jih drugače ne vidiš.
Agp side band adr. malenkost pomaga, ene plate ga vklopijo avtomatsko, lahko ga recimo vklopiš s riva tunerjem.
Čipset že imaš 333, samo ti programi običajno ne znajo zaznat pravilno čipseta, tako kot recimo SiSoft Sandra. Tako in tako pa skoraj ni razlike med 266a in 333
Agp side band adr. malenkost pomaga, ene plate ga vklopijo avtomatsko, lahko ga recimo vklopiš s riva tunerjem.
Čipset že imaš 333, samo ti programi običajno ne znajo zaznat pravilno čipseta, tako kot recimo SiSoft Sandra. Tako in tako pa skoraj ni razlike med 266a in 333
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)
Klemenn ::
kaj pa druge nastavitve so ok al bi ti kej spremenu? kaj moram potem že v biosu prtisnt ctrl + f1? al prej? k sem neki že probaval pa nagaja...neče mi prijet
schurda ::
Še ena zanimivost glede temperature: Imel sem ploščo Gigabyte VTXe, default napetost na RAM-u. Pri 150MHz je bil vroč ko hudič. Potem sem kupil ploščo Abit KR7A-RAID in je isti ram pri 159MHz popolnoma hladen. Tudi pri povečani voltaži je še vedno hladen.
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Navijanje amd athlona(tm) 64 ×2 dual core processor 4400 (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 7124 (5450) | Goldee |
» | Geil UltraX PC 3200 (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Navijanje | 10281 (7205) | b0r1s |
» | Malo pomoči pri navijanuOddelek: Navijanje | 2198 (1590) | gofra |
» | twinmos twister PC3700 C2 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 7560 (5692) | mare87 |
» | May the nforce2 be with you :) (strani: 1 2 3 4 … 12 13 14 15 )Oddelek: Navijanje | 33151 (19978) | OwcA |