» »

Ubuntu in tearing slike ob predvajanju videa

Ubuntu in tearing slike ob predvajanju videa

paljer ::

Lep pozdrav,

pred nedavnim sem naložil Ubuntu 11.04, ki ga želim uporabiti tudi kot predvajalnik za filme na LCD-TV. Problem je v tem, da se ne glede na nastavitve video predvajalnikov (VLC ali Mplyer in odvodi: X11, Xvideo, gl, gl2...) vedno na LCD-TVju pojavlja zelo moteč tearing. V nastavitvah grafičnih gonilnikov (Geforce 8800) imam omogočen VSync. Sledil sem že več vodičem po različnih forumih, vendar problema ni nobena metoda odpravila. Tearing je največjih pri 1920*1080 (24) najmanjši pa pri 1920*1080 (60). Dodati moram, da se tearing pri predvajanju ne pojavlja na LCD monitorju računalnika.

Ali ima kdo kakšno rešitev za moj problem...v Windows okolju imam problem rešen z uporabo Media Player HC in izbiro 3D - načina izrisa slike ter uporabo Vsynca za D3D v driverjih od grafične -> torej postopek z enako logiko kot ga poskušam doseči, le D3D je zamenjan z OpenGL, vendar žal ne deluje.

V nasprotnem primeru bom moral iti nazaj na Windows, kar je nekoliko žalostno, saj mi Ubuntu zelo odgovarja.

Hvala za odgovore in lp, paljer.
  • spremenilo: paljer ()

nitramcek ::

Tudi meni se pojavlja ta problem na Ubuntu in LCD TV-ju. Če se slika malo hitreje premika levo-desno se vidi da se "lomi". Nisem pa probal kako je na Winsih, ker uporabljam Ubuntu 99% časa.

paljer ::

Ja, veliko uporabnikov ima ta problem. Opisane so nekatere rešitve, vendar za enkrat še nisem dobil delujoče.

dux ::

Kot workaround predlagam da v urejevalnik besedila vneseš:

#!/bin/bash
mutter --replace ccp &
vlc
compiz --replace &

in nato shraniš, označiš kot izvedljivo datoteko in poženeš.
Ta skriptica ti bo za čas, ko boš imel odprt vlc zamenjala compiz in težav s tearingom ne bi smelo biti več.
Za enega mojega kolega je to rešilo problem.
Upanje je v nasih odlocitvah

Icematxyz ::

@paljer

Ker praviš, da na LCD zaslonu nimaš te težave na TV zaslonu pa jo imaš je zadeva verjetno povezana z "multi-monitor" sestavom v navezi s TwinView. Se pravi verjetno večina predlogov na spletu, ki se ukvarja s tem področjem ni relevantna za tvoj primer, ker gre tam za težave pri "single-monitor" sestavu, kjer ti težave nimaš.

Nvidia-settings -> X Server XVideo Settings -> Sync to this display device

Spreminjaj nastavitev za zaslon in primerjaj kakšen bo rezultat na zaslonu!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

PC na TV - splošni nasveti (strani: 1 2 3 437 38 39 40 )

Oddelek: Zvok in slika
1962584560 (23889) Dominator
»

Screen tearing

Oddelek: Pomoč in nasveti
121181 (970) kozitheone
»

Ubuntu 10.10 - 10 Out Of 10 (strani: 1 2 3 419 20 21 22 )

Oddelek: Operacijski sistemi
1093168074 (125667) Icematxyz
»

Izšel KDE 4.7 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
14225454 (21471) driver_x
»

[TV] CRT oz. katodni televizorji (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Zvok in slika
22638052 (20495) mrheker

Več podobnih tem