Forum » Zvok in slika » Ubuntu in tearing slike ob predvajanju videa
Ubuntu in tearing slike ob predvajanju videa
paljer ::
Lep pozdrav,
pred nedavnim sem naložil Ubuntu 11.04, ki ga želim uporabiti tudi kot predvajalnik za filme na LCD-TV. Problem je v tem, da se ne glede na nastavitve video predvajalnikov (VLC ali Mplyer in odvodi: X11, Xvideo, gl, gl2...) vedno na LCD-TVju pojavlja zelo moteč tearing. V nastavitvah grafičnih gonilnikov (Geforce 8800) imam omogočen VSync. Sledil sem že več vodičem po različnih forumih, vendar problema ni nobena metoda odpravila. Tearing je največjih pri 1920*1080 (24) najmanjši pa pri 1920*1080 (60). Dodati moram, da se tearing pri predvajanju ne pojavlja na LCD monitorju računalnika.
Ali ima kdo kakšno rešitev za moj problem...v Windows okolju imam problem rešen z uporabo Media Player HC in izbiro 3D - načina izrisa slike ter uporabo Vsynca za D3D v driverjih od grafične -> torej postopek z enako logiko kot ga poskušam doseči, le D3D je zamenjan z OpenGL, vendar žal ne deluje.
V nasprotnem primeru bom moral iti nazaj na Windows, kar je nekoliko žalostno, saj mi Ubuntu zelo odgovarja.
Hvala za odgovore in lp, paljer.
pred nedavnim sem naložil Ubuntu 11.04, ki ga želim uporabiti tudi kot predvajalnik za filme na LCD-TV. Problem je v tem, da se ne glede na nastavitve video predvajalnikov (VLC ali Mplyer in odvodi: X11, Xvideo, gl, gl2...) vedno na LCD-TVju pojavlja zelo moteč tearing. V nastavitvah grafičnih gonilnikov (Geforce 8800) imam omogočen VSync. Sledil sem že več vodičem po različnih forumih, vendar problema ni nobena metoda odpravila. Tearing je največjih pri 1920*1080 (24) najmanjši pa pri 1920*1080 (60). Dodati moram, da se tearing pri predvajanju ne pojavlja na LCD monitorju računalnika.
Ali ima kdo kakšno rešitev za moj problem...v Windows okolju imam problem rešen z uporabo Media Player HC in izbiro 3D - načina izrisa slike ter uporabo Vsynca za D3D v driverjih od grafične -> torej postopek z enako logiko kot ga poskušam doseči, le D3D je zamenjan z OpenGL, vendar žal ne deluje.
V nasprotnem primeru bom moral iti nazaj na Windows, kar je nekoliko žalostno, saj mi Ubuntu zelo odgovarja.
Hvala za odgovore in lp, paljer.
- spremenilo: paljer ()
nitramcek ::
Tudi meni se pojavlja ta problem na Ubuntu in LCD TV-ju. Če se slika malo hitreje premika levo-desno se vidi da se "lomi". Nisem pa probal kako je na Winsih, ker uporabljam Ubuntu 99% časa.
paljer ::
Ja, veliko uporabnikov ima ta problem. Opisane so nekatere rešitve, vendar za enkrat še nisem dobil delujoče.
dux ::
Kot workaround predlagam da v urejevalnik besedila vneseš:
#!/bin/bash
mutter --replace ccp &
vlc
compiz --replace &
in nato shraniš, označiš kot izvedljivo datoteko in poženeš.
Ta skriptica ti bo za čas, ko boš imel odprt vlc zamenjala compiz in težav s tearingom ne bi smelo biti več.
Za enega mojega kolega je to rešilo problem.
#!/bin/bash
mutter --replace ccp &
vlc
compiz --replace &
in nato shraniš, označiš kot izvedljivo datoteko in poženeš.
Ta skriptica ti bo za čas, ko boš imel odprt vlc zamenjala compiz in težav s tearingom ne bi smelo biti več.
Za enega mojega kolega je to rešilo problem.
Upanje je v nasih odlocitvah
Icematxyz ::
@paljer
Ker praviš, da na LCD zaslonu nimaš te težave na TV zaslonu pa jo imaš je zadeva verjetno povezana z "multi-monitor" sestavom v navezi s TwinView. Se pravi verjetno večina predlogov na spletu, ki se ukvarja s tem področjem ni relevantna za tvoj primer, ker gre tam za težave pri "single-monitor" sestavu, kjer ti težave nimaš.
Nvidia-settings -> X Server XVideo Settings -> Sync to this display device
Spreminjaj nastavitev za zaslon in primerjaj kakšen bo rezultat na zaslonu!
Ker praviš, da na LCD zaslonu nimaš te težave na TV zaslonu pa jo imaš je zadeva verjetno povezana z "multi-monitor" sestavom v navezi s TwinView. Se pravi verjetno večina predlogov na spletu, ki se ukvarja s tem področjem ni relevantna za tvoj primer, ker gre tam za težave pri "single-monitor" sestavu, kjer ti težave nimaš.
Nvidia-settings -> X Server XVideo Settings -> Sync to this display device
Spreminjaj nastavitev za zaslon in primerjaj kakšen bo rezultat na zaslonu!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | PC na TV - splošni nasveti (strani: 1 2 3 4 … 37 38 39 40 )Oddelek: Zvok in slika | 584560 (23889) | Dominator |
» | Screen tearingOddelek: Pomoč in nasveti | 1181 (970) | kozitheone |
» | Ubuntu 10.10 - 10 Out Of 10 (strani: 1 2 3 4 … 19 20 21 22 )Oddelek: Operacijski sistemi | 168074 (125667) | Icematxyz |
» | Izšel KDE 4.7 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 25454 (21471) | driver_x |
» | [TV] CRT oz. katodni televizorji (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Zvok in slika | 38052 (20495) | mrheker |