» »

HDMI inštalacija -zvok ne dela

HDMI inštalacija -zvok ne dela

BoRDaH ::

Zdravo,

pred časom sem si po steni in podstrešju napeljal HDMI kabel, zdaj pa sem preizkusil kako zadeva laufa in zvok ne dela. Imam tole vtičnico: http://www.enaa.com/oddelki/racunalnisk... na obeh straneh. Na enega sem priklopil PC na drugem imam TV (PC z meterskim kablom in tv z 3m kablom hdmi). Slika dela tako kot je treba, zvok na drugi strani pa ne dela. Možni je nekaj varjant kje sem ga polomil vendar me zanima kaj je najbolj pogost vzrok za nedelovanje zvok pri tej situaciji? Če preiskusim direkten priklop z kablom TV -PC deluje vse normalano.

Ko sem napeljeval kabel je šlo zelo na tesno v kanalu, ki meri 32mm ..saj je baba na vtičnici zelo debela - možno da je tam prišlo do slabega kontakta ...druga možnost pa je da sem morda malce zarezal v kabel z olfa nožem, vendar le površinsko, ko sem ga vlekel na podstrešju, da sem ga dobil v kanal. Skratka ... napaka je po vsej verjetnosti moja, vendar me zanima kako je s tem pri HDMI kablu če je slika zvoka pa ni, kaj je za to običajen razlog?

Hvala za pomoč in lp,

BoRDaH ::

aja...po steni je napeljan 10 m hdmi kabel ... prej omenjena kabla 3m in 1,5 m za PC in TV pa delujeta normalno - sem preveril.

Nikonja ::

prvo - hdmi kabel prenaša podatke DIGITALNO tko tudi če bi kje zaj... kabel tudi slike nebi bilo
drugo - najlažje je to testirat da si najdeš kakšen dvd player z hdmi izhodom ali če imaš mogoče t2 ali siol box z hdmi-jem. Priklopi in vidi če imaš zvok.
In še, ni mi jasno zakaj si vlekel, ne vem kolk metrov, kabla a ni bilo bolj enostavno uzet kakšen predvajalnik tipa popcorn, wdlive.... se pač zdaj dobijo pod 100 eur večina zdaj,ker si sigurno za vse te kable skeširal čez 30-40 eur.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Nikonja ()

BoRDaH ::

moj cilj je bil, da lahko komp prilopim iz ene strani sobe in projeciram sliko na TV (za gledanje filmov, igranje PC iger ipd.)-na drugi strani sobe. mam Siol box, vendar ne vem točno kaj misliš ... popcorn, wdlive? prvič čujem. za kabel sem se skeširu 20€ pol vtičnice 25€ +2 dodatna kabla ... cerka 60€ me je pršl. Je pa res da sem mel še en 10 m kaebel katerga sem po butastem uniču ... :) a je možno, da priklop med babo in dedom ni (vtičnica-kabel) vredu vstavljen? da zato ni zvoka?

refosk ::

Ali si aktiviral zvok preko HDMI (digital out) na audio kartici v računalniku ?

BoRDaH ::

nisem gledal ... sem pa zato poskusu direktno povezavo pod istimi nastavitvami s kablom med TV in računalnikom in je deloval brez problemov.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

PC na TV - splošni nasveti (strani: 1 2 3 437 38 39 40 )

Oddelek: Zvok in slika
1963564514 (3843) anjica
»

HDMI (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5110870 (3435) acookook
»

siol tv - dve televiziji

Oddelek: Pomoč in nasveti
1310832 (10668) dottor
»

Kakovost DVI HDMI kablov in vpliv na sliko (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5523283 (14587) al3n
»

DVI -> HDMI na LCD 42LG5030 brez zvoka?!

Oddelek: Zvok in slika
397533 (5313) milos75

Več podobnih tem