Forum » Pomoč in nasveti » Težave z XP2000+ kaj narediti ? NUJNO !!!!
Težave z XP2000+ kaj narediti ? NUJNO !!!!
M&M ::
Pred kratkim je kolega nabavil računalo in sicer AMD Athlon XP2000, plošča QDI KuDoz 7x, 256 DDR2700, GeForce 4 Ti 4200 64 DDR ....
Problem pa je naslednji:
Ko hoče zagnati bilo katero igro, se zadeva normalno naloši ,.. itd... po kakšnih 30 sekundah igranja pa se računalnik popolnoma izklopi. Zoprna zadeva.
V čem je lahko problem ??? Gonilniki za grafo so povsem novi (na originalnih je bila težava ista).
Ali je lahko težava tudi v tem, da plošča podpira AGP 8x, grafična pa premore le 4X ???
Za vsakršno pomoč se že vnaprej lepo zahvaljujem,... pa prosim ne pisat bedarij.
Problem pa je naslednji:
Ko hoče zagnati bilo katero igro, se zadeva normalno naloši ,.. itd... po kakšnih 30 sekundah igranja pa se računalnik popolnoma izklopi. Zoprna zadeva.
V čem je lahko problem ??? Gonilniki za grafo so povsem novi (na originalnih je bila težava ista).
Ali je lahko težava tudi v tem, da plošča podpira AGP 8x, grafična pa premore le 4X ???
Za vsakršno pomoč se že vnaprej lepo zahvaljujem,... pa prosim ne pisat bedarij.
M&M ::
In kaj lahko sedaj naredimo. Kako naj ugotovim ali je napajalniki ali plata.??
Čeprav sem še vedno prepričan, da z grafiko neki ni vredu, ker računalnik zataji le kadar je "grafično obremenjen"
Čeprav sem še vedno prepričan, da z grafiko neki ni vredu, ker računalnik zataji le kadar je "grafično obremenjen"
dexter_II ::
napajalnik
kake vrednosti (Voltaze) imas v windowsih (speedfan,mbmonitor...)
mogoce kak program lahko belezi vrednosti v kak txt file ko zacnes spilat igro
?
plata
probaj vse v biosu dat na safe (ram,pa recimo procesor na 100/100...)mogoce bo poj potegnilo (zdej bi lahko napjalc bil kriv)
graficna
ce je res graficna kriva-daj poj kak stability test zalavfaj (grafa bo zlo mal zraven,verjetno sam 2d)
ce se ne podre, po moje ni plata- napajalc al graficna
sem mel pred kratkim doma podoben sistem pa je delal OK
xp2100,asus plata kt333,gf gainward 4200, pa so ble voltaze na napjalcu zlo mim pa je sistem delal OK
pod `igro` si pa verjetno mislil kako 3d directx al opengl, ne pasjanso al srca...
kake vrednosti (Voltaze) imas v windowsih (speedfan,mbmonitor...)
mogoce kak program lahko belezi vrednosti v kak txt file ko zacnes spilat igro
?
plata
probaj vse v biosu dat na safe (ram,pa recimo procesor na 100/100...)mogoce bo poj potegnilo (zdej bi lahko napjalc bil kriv)
graficna
ce je res graficna kriva-daj poj kak stability test zalavfaj (grafa bo zlo mal zraven,verjetno sam 2d)
ce se ne podre, po moje ni plata- napajalc al graficna
sem mel pred kratkim doma podoben sistem pa je delal OK
xp2100,asus plata kt333,gf gainward 4200, pa so ble voltaze na napjalcu zlo mim pa je sistem delal OK
pod `igro` si pa verjetno mislil kako 3d directx al opengl, ne pasjanso al srca...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dexter_II ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Resetiranje računalnikaOddelek: Pomoč in nasveti | 1479 (930) | chili00 |
» | [težka tema] računalnik zmrzujeOddelek: Pomoč in nasveti | 1863 (1555) | solatko |
» | Težava z navijanjem na 8RDA3+ (strani: 1 2 3 )Oddelek: Navijanje | 7782 (5464) | pele-on |
» | May the nforce2 be with you :) (strani: 1 2 3 4 … 12 13 14 15 )Oddelek: Navijanje | 33269 (20096) | OwcA |
» | Škart Inno GF 4 Ti 4200?Oddelek: Strojna oprema | 2487 (1431) | LeQuack |