» »

Škart Inno GF 4 Ti 4200?

Škart Inno GF 4 Ti 4200?

Crimson_Shadow ::

V roku 10 ur mi je slika dvakrat "izginila" (power saving mode) , računalo pa je delovalo naprej. V obeh primerih mi je ob prihodu v WinXP javilo naslednje :the driver for the display was unable to complete drawing operation. Zraven tega pa še posible device failure. Gonilniki so detonaror 30.82 (ne niso beta, so WHQL certified), grafična pa Inno Gf 4 Ti 4200 (64 MB) Računalo imam sicer odprto tudi po več dni zapored ampak zaboga Gf2 MX400 mi je brez problema delal tudi cel teden neprekinjeno. SP1 imam nameščen.

Zanima pa me ali je kdo imel podobne težave in kaj je naredil. Gonilnike sem zamenjal za 30.87. V najboljšem primeru je problem v gonilnikih, v najslabšem pa grafična kartica sama ;(( . In to po komaj mesecu in pol ;((.

undefined ::

Si poskusil ponovno na frišno namestiti OS in gonilnike? Če ne, poskusi. Lahko bo to rešilo problem, ali pa tudi ne.

Če kartica še vedno ne dela po tem postopku, poskusi priložene gonilnike. Če je problem še vedno prisoten, jo nesi nazaj v trgovino, saj imaš garancijo.

Crimson_Shadow ::

Saj grafična trnutno dela. Samo malce nenavadno, da slika kar naenkrat zgine in mi ne preostane drugega kot pritisnit reset. Potem spet deluje normalno. Čeprav mi izpiše stanje registrov od napake, mi to popolnoma nič ne pomaga (a bi komu to pomagalo?) Naj pošljem to datoteko na nvidio?

Ponovna instalacija WinXP? Bolje, da niti ne pomislim na to, ker bi imel v tem primeru cel kup dela. Prav gotovo za dobrih 6 ur. Backup podatkov (mojih in od brata), poleg tega ima brat še certifikat od ene od bank, za katerega sploh ne vem, če ga ima kje shranjenega. In če slučajno na kaj pozabim, (stvari od brata) mi bo še zatežil, kje so njegove stvati ;((

Sicer pa upam, da se mi to ne zgodi več.

P.S. Brat je starejši od mene.

undefined ::

6 ur ni veliko za čez vikend, ali pač?

Drugače pa, kaj boš pošiljal na nVIDIO? Ti pravim, prvo poskusi ponovno namestiti sistem. Kot drugo, nosi kartico nazaj v trgovino in zamenjaj.

Crimson_Shadow ::

Mislil sem, da bi log napake poslal Nvidii.

undefined ::

Lahko poskusiš, če ti bodo odgovorili. Ali pa forum na www.nvnews.net.

Senitel ::

Kaj pa 40.72 beta driverji? Pa a lahko malo več poveš o samem sistemu?

undefined ::

Heh, 40.xx slavijo po množičnih hroščih. Teh ti pa res ne priporočam. Uporabljaj zadnje WHQL.

Crimson_Shadow ::

Nameščeni 30.87. Pred 25 minutami mi je slika spet odpovedala med igranjem Neverwinter Nights. Tokrat mi napake v WinXP ni napisalo (verjetno je bilo 2x dovolj, da ti ne ponavlja ene in iste napake). Več kot očitno je , da je nekaj narobe z grafično, saj je muzika prav lepo delovala računalnik se pa sploh ne sesuje, ostanem samo brez slike ;(( . Vključi se varčevalni način na monitorju . Preveril bom še kako se greje ohišje , ampak resnično dvomim da se grafična pregreva in se avtomatsko sklopi

undefined ::

Če imaš v BIOSu vklopljen ACPI, potem izklopi APM! To velja za vse v Win2k/XP.

Crimson_Shadow ::

Zelo dvomim , da bi bil kriv ACPI, ker mi je grafična delovala malce več kot en mesec brez problemov. Bom pa vseeno probal.

Med 23:00 in polnočjo mi je kar trikrat mrknila slika ;( ;((. Res za popizdit. Sedaj ko pa hočem, da mi pokaže prazen ekran, se pa mi sploh noče to zgoditi :(.

Sistem je C600@900 (Dela brez problema že več kot eno leto. To ne more biti), 256 MB SDR RAM, osnovna plošča Abit BH6 1.01, Gf 4 Ti 4200 64 MB, Samsung Snycmaster 757NF, HD IBM DTLA-307030 (30 GB), HD IBM DTLA-350840 (8 GB), Pioneer DVD-116(DVD-ROM), TEAC CD W524E (CD-ROM), Logitech Mousman Wheel, HP 940C, ADMtek AN983 10/100 Mbps PCI Ethernet Adapter, Siemens ADSL šatulja.

Aja, ločljivost pod WinXP je 1152x864 v 32 bitnih barvah, frekvenca 85Hz. Slika mi je mrknila tudi v 1024x786, 32 bitnih barvah.
We create worlds

Zgodovina sprememb…

undefined ::

Problem ni ACPI, niti APM. Problem je kombinacija obeh skupaj. Zato v primeru, da imaš ACPI vklopljen, nujno izklopi APM!

Crimson_Shadow ::

Oboje mam v BIOS-u (ACPI in AMP) izklopljeno!

Malo sem gledal po netu in vsem ki napiše to napako, se jim to dogaja že od vsega začetka. Poleg tega običajno tipom tudi resetira mašino. Meni pa je to začelo delati pred dvema dnevoma (pred tem mi je delalo celih 6 tednom brez problemov?), poleg tega se mi mašina sploh ne resetira ampak normalno deluje naprej, samo da gledam v črn ekran :( .

Bom testiral mojo grafično pri frendu, njegovo pa pri meni (ima isto kot jaz).
We create worlds

mato22 ::

Jest mam tud C600 in se mi je pred kratkim začel računalnik sam od sebe resetirat. Celerona sem mel navitga na 801Mhz, plata pa je abit bx133 raid.
Problem sem rešil tko, da sem procesor dal nazaj na normalno hitrost. Ko sem to naredi nisem mel več tega problema. Tko da ne vem mogoče se je začel procesor pregrevat???

Crimson_Shadow ::

Da bi se pregreval procesor pri 33 stopinjah celzija? Mislim, da se nenavit čip na grafični greje precej več kot pa navit celeron.

Trenutno imam v kišti frendov Gf4 (isti kot moj) in že 16 ur dela. Čez kakšne štiri ure bom pa vprašal kako mu dela moja pri njem.

AngelOfDeath ::

Crimson_Shadow
Inno :D

Crimson_Shadow ::

Zaenkrat deluje brez probemov. Tudi frendu dela. Hmm, pa ne da bi moral samo iztaknit in nazaj potisnit grafično v AGP režo? Enkrat se mi je že zgodilo, da se mi je iztaknil IDE kabel na disku 8-O. In to pri zaprti kišti. Glede na to, da moram kabel običajno 10 sek. obračat levo-desno, da ga lahko potegnem ven, je to res nenavadno.

Zgodovina sprememb…

Crimson_Shadow ::

Mislim , da vem kaj je narobe. Na žalost pa je testiranje tega prav mukotrpno. Trenutno imam v kišti STB Velocity 3D (4MB PCI) namesto Gf4 Ti 4200. (nič iger! :( ;( ). Ko sem pisal svojo konfiguracijo nisem napisal, da imam 300W napajalnik. Čeprav komaj verjamem, da Gf4 Ti 4200 pokuri ravno toliko elektrike več od Gf2 Mx400 , da čez nekaj časa (čas je lahko zelo poljuben - 5 min ali celo nekaj dni) preobremeni 300W napajalnik. Je možno, da je ATX napajalnik tako "pameten", da izklopi najpotratnejšo napravo v računalu? No, sicer se mi je mašina tudi popolnoma sesula (verjetno je ATX napajalnik izklopil matično ?) skupaj z varčevalnim načinom na monitorju. In to na frišnih WinXP-jih!!

Kljub temu, da na napajalniku (6.000 SIT) piše 300W se mi zdi, da napajalnik sploh NI 300W ampak 250W ali pa še manj! Poleg tega ga imam v kišti dobre pol leta. Aja, trenutno mi s tem 3D zaviralnikom na PCI vodilu deluje brezhibno že dva dni. O stabilnosti mašine bom kaj bolj konkretnega lahko povedal šele čez kakšen teden.

Ali se da kako izmeriti koliko W prenese napajalnik? Bom moral res že po pol leta zamenjati napajalnik in pri tem dati slabih 18 jurjev za spodobno 350W kurjavo?

Zgodovina sprememb…

matter ::

Napajalnik prej sporbaj, da ne boš kupu pa bo potem enako ---> potrata dnarja. Drugač pa poglej kake tuje forume, ker sem že večkrat zaznal na tujih forumih, da gre gf4 v standby. In kolikor vem rešitev obstaja. Probaj TULE
ampak to so bolj problemi s zmrzevanjem, lahko pa se pojavi tut tvoj problem vmes (beri vse :)) in pa TULE
kjer probaj iskat problem tvoje sorte.
Aja, pa najnovejši bios matične plošče dej gor
Pa če maš SB live ga daj ven in probaj. Pa če dela nared tako, da najprej instaliraš drajverje od gragične nato od live-a. In probajz AGP aperature size 32-64. Zadnja rešitev pa je: Win98/Me

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: matter ()

Crimson_Shadow ::

Hja tole sem dobil od Abitove tehnične podpore :BH6 can not support GF4 card because the AGP power is not enough for the GF cards.;( ;(( Zagaman AGP port.

Frendu dela grafična na BX6 brez problema že tri dni. Vse kaže da AGP port na moji BH6 slabo "prebavlja" Gf4 ker pokuri preveč elektrike. ;((

Boky ::

Kako pa se je obnesla kolegova graficna? A je tud INNO ?
Malce se mi zdi cudno, da ti stvar dela 1 mesec, pol pa zacne zajebavat. S tega bi clovek sklepa, da je sibki clen graficna in ne plata.

Crimson_Shadow ::

Pred GF4 sem imel GF2 MX in je delal brez problema. Od danes naprej (ampak zjutraj) bom probal še frendovo GF2 MX. Upam, da ni kaj narobe z AGP vmesnikom.

Sicer pa je prav možno, da sem v teh 6 tednih preobremenjevanja AGP vodila znižal napetostno toleranco le-tega in imam sedaj težave z izginjajnem slike. Glede na to, kar sem dobil od Abitove tehnične podpore je to zelo verjetno .
We create worlds

Zgodovina sprememb…

Crimson_Shadow ::

Res, zanimivo. Najprej se mi je problem pojavil kar tako, ko sem "buljil" v sliko namizja (namig: praktično nič delal pod WinXP). Sedaj mi dela (ko ne delam s kišto). Vendar mi je danes ob 21:30 spet izginila slika med igranjem Civilization 3. In to le po 1 uri igranja :'(. Ko sem pa pred enim tednom igral Civ 3, mi je pa delalo brez problemov, in to celo 4, 5 ur? Pred nekaj časa (slab mesec nazaj) mi je kar trikrat izginila slika, (no v bistu dvakrat, enkrat mi je "zamrznilo" sliko in potem avtomatski reset) pod Neverwinter Nights. In to v 2 urah in pol ;((. In po tem sem lahko igral Neverwinte Nights brez problema tudi po več ur (tudi po 3, 4 ur) in to brez sesuvanj.

Res, mi ni jasno kaj je z mojo kišto. Bom moral še enkrat probat s kakšno drugo grafično (po možnosti GF 4 Ti) in pri tem preveriti s 3D Mark 2001, če je sposobna (moja grafična in sposojena) prestati 24 urno terstiranje.

Oh, saj res, kišto imam odprto.

Zgodovina sprememb…

MaX ::

Imam Inno GF4 ti4200 in se kartica zelo segreva ( na otip zapeče v prst ). Ima še kdo iste probleme in kje bi se dal dobit kakšen soliden hladilnik za grafo po dokaj normalni ceni?

Crimson_Shadow ::

Moj Inno GF 4 Ti 4200 ima prav fleten hladilnik in ventilator. Na otip je malce vroč, ampak ni sile, se kar dobro hladi.

Predvidevam da je ali plata, (AGP vodilu zmanjka štroma) ali pa grafična sama.

DSmidgy ::

Meni se je pojavil identični problem. Plošča matsonic 9047 (za p4) in powermagic 7500. Prej sem uzel 9000ko samo se računalnik niti prižigal ni. Ko sem recimo v wordu scrollal tekst gor in dol je računalnik zelo hitro zamrznil - in ekran je postal črn. Po resetu pa mi je napisalo isti error kot pa tebi. In sem zamenjal napajalnik, plato pa je bilo isto. Pa sem priklopil grafično pri prijatelju in je normalno delovala. Potem pa sem odklopil ventilator na grafični in je tudi pri meni delovalo normalno. Verjetno ventilator (12V) preobremeni 12V napajalno linijo od plošče. Samo ti ne priporočam da odklipiš ventilator (pri meni se hladilnik ne segreje dosti brez ventilatorja) - ker se pomojem GF4 dosti bolj greje.

Microsoft ::

Pa jst mam isto grafično, pa se mi tud včasih dogajajo neke take fore. Jst tak največ igram GP4, pa se mi včasih zgodi, da po parih sekundah igranja igra kar arzne. Slika obstoji, zvok skos neki brni, pa s tipkovnico se PC ne da prepričat. Tak da morm PC pol resetirat, pol pa stvar dela.
Osnovno polščo mam Epox 8K3A+, pa napajalnik je nek 300W Enhaence. To je nekot taka standardno, neč kej neverjetno dobrega. Pa res je tud, da sm PC kupu julija...
Pa med drugim sm mel že naložene tri različne gonilnike: 38.xx, 40.xx pa 41.xx

In ka bi pol pr men lahka bil bleem, da stvar učasih mrkne?:\

DSmidgy ::

Popravek .. spet mi je zamrznlo. Se pa na stečo to dogaja manj pogosto. Prej sem poskusil z vsemi driverju (privzeti za XP, catalyst).

swar ::

Jaz sem imel probleme nedolgo casa nazaj ko sem kupil r 8500,testiral vse mozno zabol cel vikend,kupil nov mocnejsi napajlnik in nato ugotovil da je graficna sfukana,nova dela BP.Priporocam ti da jo neses zamenjat...

Gejmer ::

Kaj pa če je kej z Biosom narobe...Probi dat AGP na manjšo vrednost (2×)...Nevem nisem specijalist.Drugače pa kar zamenat če maš garancijo...Aja pa Inno ma velikrat probleme...
Nanda yo?

Dami ::

Crimson_Shadow: men se je tud ful pregreval in mi je kišta tud zmrzvala (kljub 6 dodatnim ventom v ohišju). Pol sem pa tist gnili vent dol dal pa dal gor tist TT gf4 cooler. Hec je samo da je tist pritrdilni mehanizem prešvoh in cooler ne pritiska na proc, tako da planiram že nov podvig:\
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

BoLhCa ::

hello:) menjaj Innota za Leadtek in problem bo resen:)))
Med tvojimi odgovori sem zasledil, da ti je crknila med Neverwinter Nights! Ta spil ze dolgo iscem in me zanima, ce bi se dalo zmenit de mi ga nekako presnames->posljes:)))
email: fakeforillusion@hotmail.com
tel. st.: 041/437-470
No ja fajn bodte

smilyxx ::

Jst mam enako težavo. Sem kupil 350W enermaxa, vse priklopil in je lepo delalo kaksen teden. Pol sm pa ponesreči zlomil vtičnico od tipkovnice in vzel sem eno starejšo tipkovnico. Prižgem računalnik in vse lepo dela. Pol sm začel tipkat en tekst nakar se mi monitor ugasne. Mam pa Herculesa 9700 pro, pa najnovejše driverje, ki sm jih potegnil z herculesove strani. Meni pa tut reset ne pomaga, tko da morm na napajalniku ugasnt. Zdej se mi rač. ugasne že med bootanjem.

lp
Save water.
drink beer.

Gejmer ::

Men so rekl ,da enermax ni tko dobr nevem no...
Nanda yo?

Dami ::

Men dela čist v redu.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

LeQuack ::

Mam iste probleme s to grafo kljub 430w enermaxu in dobremu hlajenju. Bruh pa ta Inno nazaj ga nesem.

paper ::

enermax sucks cocks. /me kupil 300W napajalc za 6900sit s 25A na 5V in deluje vse bp. Kdo bi razumel folk ki pljune nekajkrat vec za napajlca z zlatimi mrezcami =)

BoLhCa ::

LeQuack mas prou glede(Bruh pa ta Inno nazaj ga nesem:)) moj frend ga je tud nesu nazaj, preden ga je dobu je bil pa tok pameten in kriticn do mojga Leadteka de me se zdej glava boli! no ja zdej ma Leadteka in je vs srecn k ga nic ne jebe.
lp

Crimson_Shadow ::

Grafična je iz Jokerjeve akcije. Mislite, da bi mi jo Mlacom zamenjal za Leadteakovo? Mislim, da bi mi zaračunali razliko, kot so mi to že naredili pri zamenjavi CD-RWja. ;(( V tem primeru, raje počakam, da cene malce padejo.

Moj kolega ima isto plato (Abit BH6) in grafično (GF 4 Ti4200) pa mu dela brez problemov. No, res pa je, da ima 360W napajalnik.

Ali bi grafična z AGPx8 podporo sploh delovala na BH6? Saj plošča podpira le AGPx2.

DSmidgy ::

Crimson_Shadow: Če grafična podpira AGP2x (možno da podpira samo 4x, 8x) potem bo (naj bi) delalo (za atijevo najdeš info na www.ati.com, za nvidio ne vem). Včasih je tako da plošča recimo podpira samo AGP4x kartica pa ne, kar je bolj pogosto.

Crimson_Shadow ::

Je mogoče, da bi tako napako povzročil disk? 8-O Zanimivo je, da vedno ko mi je to naredilo v Civilization 3, mi je šel zadni avtosave po gobe. Tudi Neverwinter Night uporablja avtosave, vendar sem tam zelo malokrat naložil posnet položaj od avtosave. O, saj res, enkrat mi je tudi v NWN javil napako v posnetem položaju (avtosave).

Ta napako se mi lahko zgodi že po 10 - 20 minutah igranja ali pa šele po nekaj dnevih, tednih nabijanja. (več ko rabi igra začasno datoteko, večja je verjetnost) Bi mogoče lahko uveljavljal garancijo za disk za tako napako?
We create worlds

freakolowsky ::

a ima kedo tuki kakšen PSU z ene 400W za posodt da sprobam ako je težava moje konfiguracije v napajanju, imam torej podobne probleme kot ostali: v novejših 3D špilih črn ekran.
Driverje, fresh OS, et cetera sem že prebavil brez uspeha.
Tist cooler na grafični je kmalu shodil, tako da imam trenutno mal provizorike ampak razmišljam o TTju ali Zalmanu za grafično.

Trenutno imam v odprti kišti Epox 8K3A, 1800XP, Inno GF4 Ti4200, 256MB PC2700, 300W PSU torej podobno konfiguracijo kot je blo slišat iz prejšnjega pritoževanja.

torej če ima kdo PSU za posodt za kkšn tedn, bi bil zelo vesel ... mailto://freakolowsky@email.si

matter ::

Men je isto jebal ta inno iz jokerja --> mlacoma.
Friznu je v d3d igrah. Pa sem vprašu če zamenajo ta leadteka, s tem da je leadtek ravno tako v akciji kot je bil inno. Da bo ceneje (% gledano), če ne bi raje počaku, ampak se mi je zdela dobra šansa zarad zlo nizke cene (subvencionirana pa še na foro vzeto) mislm da sm naračunu 29k za gf4 4200.
Ampak niso hotl in sem denar nazaj vzel, pa čakam in čakam. :)

LeQuack ::

Spet jst. Imel sm iste tezave z Innotom, sicer sm to ze gor napisu (crn ekran, freeze). Preden sm zamenju kartico sm zamenju plato, psu, ram, cpu :)) . No v glavnem zdej sm nabavu Abit Siluro Ti4200 in napaka je odpravlejna :\ Priporocam da jo nabavte ce mislte zamenjat, ker Ledtekove so povsod razprodane, medtem ko imaje te pri Jae in AGT. Poleg tema imajo se 3.6ns Hynix ram (obicajno 4ns) in se lepe so povrhu:

Tocn otaka je samo brez 8x agp.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Navijanje Ti4200

Oddelek: Navijanje
291607 (1089) Cranchi
»

navijanje gf ti4200 (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
824750 (3612) mloncar
»

Koliko moči rabijo grafične?

Oddelek: Strojna oprema
121002 (756) OZZY
»

GF4 Ti4200 - problem z AGP

Oddelek: Pomoč in nasveti
111202 (1012) ssokec
»

kupujem novo mašino

Oddelek: Kaj kupiti
361919 (1141) bond007

Več podobnih tem