» »

Practice

Practice

Thomas ::

Obožujem in občudujem to TV nadaljevanko, kot nisem še nobene.

A kdo to gleda? V petkih zvečer na TVSLO?

Ne samo, da so mi všeč zapleti - zdi se mi tudi zelo pravilen opis prava, vsaj kot ga jest laik, razumem.

Čista desetka!

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi
  • spremenil: Thomas ()

Tero ::

Prvic cujem.
Bomo mogli videt.
Give a man a fish, he'll be fed for a day.
Teach a man to fish and he'll drown himself.

Tloramus ::

Med pocitnicami sem gledal ponovitev sezone. Full mi je bilo vsec pa se ura je bla taka fajna: med deseto in enajsto zvecer.

Zdej pa... Kaj pa vem... Petek ob osmih zvecer mi res ni do gledanja TV-ja...

Drgac pa rox!:D
Expirience is what you get, if you don't get what you want!

sketch ::

Serija je ful dobra, ena izmed boljših... To pa Zahodno krilo sorazmerno rad pogledam.
Sicer jim storyline sem ter tja malo zašepa, ampak na splošno se mi zdi dokaj RL posnetek prava.

lp
s.

(sicer je naslov "the Practice"... malo slovničnega cepidlačenja ne škodi :D
Adapt and overcome.

Kar on očita, Thomas koj popravi ...

:D

Tr0n ::

Heh, se absolutno strinjam. Gledam vsaki del, in ni boljse.

BaRtMaN ::

Jp, jst jo tud občasno ujamem. Nekje sem prebral, da je dost priljubljena in realistična, ker so tud scenaristi pravi odvetniki. Al je sm eden...?
Vatevr, kot bi rekel moj profesor sociologije. :))

kuglvinkl ::

Začetni deli + ne vem katera sezona, so bili jako v redu. Zdej pa... preveč osladno za moj okus.

Sicer pa, ima HBO kar srečno roko. Absolutno najboljša nadaljevanka, ki sem jih gledal,je bila Soprano. Ma štima popolnoma vse. Takoj za tem dam Oz.

Vse ostalo...
Your focus determines your reallity

Ja, Soprano je bla OK. Ampak so Amerikanci zatežili s svojo politično korektnostjo, da "vsi Italijani pa že niso taki ... "

Eni so. Amak osladnost sama nima veze več, kot notranji design njihovih pisarn. Itak da majo svinjake, če hočjo dobr delat.

Sami pravni principi, so pa tako jasno in dramatično izpostavljeni, da mora biti vsakemu Evropejcu jasno, da kontinentalno pravo, je v resnici samo en blef.

kuglvinkl ::

Ja, kontinentalno pravo predvsem ni dramatično oz. ni potrebe, da bi bilo, ker se ne potrebuje prodajati. To ti je menda jasno.:)

Me pa zanima, kateri pravni princip ti je bil tako neznansko všeč.

Glede korektnosti. Praksa je veliko bolj politično korektna kot pa Soprano. Oz še manj in verjetno ga ravno zaradi tega ne snemajo več.
Your focus determines your reallity

> Ja, kontinentalno pravo predvsem ni dramatično oz. ni potrebe, da bi bilo, ker se ne potrebuje prodajati. To ti je menda jasno.

Potreba seveda je. Samo nekoliko hinavsko se skrije, zakamuflira. V sodne zaostanke, naprimer.

> Me pa zanima, kateri pravni princip ti je bil tako neznansko všeč.

Da recimo, klient je vse!

> Praksa je veliko bolj politično korektna kot pa Soprano. Oz še manj in verjetno ga ravno zaradi tega ne snemajo več.

Sej kaj sem pa jest reku. Isto.

Tomi ::

Good point, kar se tiče Prakse. Jaz sem tudi poleti gledal vse dele, sicer deloma zato, ker nisem imel kaj boljšega, deloma pa zato, ker je nadaljevanka dobra.

Se pa strinjam, da so pa Sopranovi boljši.Saj so konec koncev pobrali več nagrad. HBO ima smisel, kot kaže.
metrodusa.blogspot.com

TheJack ::

Tudi meni se zdi Praksa odlična. Čeprav je res, da sem bil jezen zadnjič, ker so tako populistično-ceneno poteptali ekskluzijo, ki je, vsaj zame, največja pridobitev kazenskega prava.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: TheJack ()

perci ::

Men je bil zlo všeč zadnji del, k se je model zavestno odločil, da bo dal klienta na drugo mesto (ma jajca tip).

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Tony Soprano: ŽIV ali mrtev

Oddelek: Sedem umetnosti
231863 (968) oo7
»

Microsoft pojasnjuje, kaj je šlo narobe s Tay

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
3813340 (9270) Glugy
»

[pravni nasvet] Ali lahko zadržim osebo... (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
11211363 (9178) hruske
»

Ali je Slovenija ustavno protipravna? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
694625 (3870) kuglvinkl
»

usmrtitev - civiliziranost ali barbarstvo? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
565246 (4745) Yohan del Sud

Več podobnih tem