» »

Tony Soprano: ŽIV ali mrtev

Tony Soprano: ŽIV ali mrtev

Michaelosz ::

Sem velik ljubitelj serije The Sopranos. Za tiste, ki še ne veste kdo so jih lahko tukaj malo bolje spoznate.

Mislim, da vas je tudi na tem forumu nekaj, ki ste se kdaj vprašali ali je Tony Soprano preživel pečene čebulice0:) ali pa ga je ubil kdo izmed ljudi, ki so bili v tem malem kafiču. Obstaja kar nekaj teorij, ki favorizirajo smrt mafijskega bossa. Teorij, da je preživel pa je bore malo.

Tu je video, ki natačno prikaže nekaj teorij o možnostih, da je bil Tony po mafijsko rečeno "whacked"(ubit).0:)
Tu pa je video, kjer reporter Presspassa dan po koncu mafijske sage obrazloži, zakaj bi Tony Soprano lahko preživel.

Vsekakor bi raje videl, da bi Tony preživel, ker je namreč moj najljubši lik in škoda bi bilo, da bi se najboljša serija vseh časov končala na tak način.
Upam, da se vas bo našlo kar nekaj in boste vašo mnenje o usodi Tonyja delili z mano.0:)

lp
  • premaknilo iz Loža: STASI ()

Tic ::

Jaz sem pogledal vse dele Sopranovih pa glede konca lahko rečem samo to, da je čist vseno ali je žil ali mrtev. Nadaljevanke je konec.
persona civitas ;>

Michaelosz ::

Samo, če bi se televizijska mreža HBO v bližnji prihodnosti odločila za snemanje filma, bi bil zaslušek 1000000% zagotovljen. Namreč ob takšnem koncu kot je... Mislim, da je David Chase mislil tudi na to, ko je naredil takšnem konec, ker ni zanikal film namreč...

IVo ::

Pomoje je konec najboljše pustit tak kot je; v tem čar!

CyberDuck ::

Msilim da tukaj zgodba še ni zaključena! Ali bo film ali pa bo nadaljevanje čez par let ko bomo že vsi mal pozabl na to in bo potem spet cela evforija :)

Vikking ::

Glede da je bila nanizanka zelo uspešna, lahko priučakujemo soprano 1, 2, 3...mnogo. Ko se bodo filmi izpeli bo zadnji del imel takšen pocukran konec, da bo vsem žal da se ni vse skupaj končalo pri tem kar je sedaj.

Lahko pa bo tako kot OZ, konec in amen.

#000000 ::

Konec je tak da komot ni konec :) Če bodo še karkoli snemal, brez originalnih igralcev serija ne bo več kar je. Kdo bi lahko bil T. če ne James Gandolfini, z njim so zadel terno, ne verjamem da bi bila serija tako uspešna brez njega in ostalih kompanjonov.

Keyser Soze ::

Ma, real life Tony... Bi bil že davno mrtev. Sovražim "real life" serije, ki temeljijo na fantaziji. "Make up your mind", al boš delal fantazijske serije ala Heroes, Lost ipd. Ali pa "real life" serije, ki temeljijo na vsaj statistično količkaj verjetnih dogodkih.

Sem gledal Sopranove iz začetka. Ampak potem so postali taka "limonada", da je bilo kar groza. V resničnem življenju bi bili že vsi najmanj 10x mrtvi. Tu, tu pa so se ogibali krogel podobno kot Neo. Skratka... Bljah, pa taka serija. Zajebana kot še marsikatera druga. Kdaj bodo scenaristi dojeli, da življenje ni pravljica in da ljudje kdaj pa kdaj tudi umrejo. Čeprav so še tako pomembni.:\
OM, F, G!

Vikking ::

keyser katere so tiste real-life TV serije? Vsaj nekaj popularnih naštej.

Soprano je zanimiv, kaj je res in kaj je verjetno je pa stvar predstave.

Thomas ::

Sozetu je morda bolj všeč gangster Soze, po katerem si je tudi nadel nick. Pa ni tisti nič bolj realen od Sopranovega Tončka.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Keyser Soze ::

:D A maš spet slab dan? Al te še kakšna stara zamera daje?

Se ne spomnim trenutno niti ene resne "real life" serije. In tudi ne spremeni dejstev o Sopranovih, če bi se jih.
Če gledaš Lost, Heroes, Prison Break, ipd. si bil že na samem začetku postavljen na realna tla. Da serija vsebuje elemente, ki imajo bore malo z realnostjo. OK, Prison Break malček izstopa, ker je na začetku hotel biti resen, samo je nanizal par takšnih cvetk, da je kmalu postalo jasno kako in kaj. Plus, v velik plus PBju lahko štejem to, da ne šparajo igralcev. So kar hitro "wasted". Tudi takšni, ki imajo pomembno vlogo (vsaj navidez).

Sopranovi so pa na začetku vzbudili eno upanje, da bo serija res pokazala življenje ene mafijske družine. Kar jim je uspelo v določeni meri. Samo veliko preveč so šparali glavne karakterje. Velika napaka kar se tiče mene. Ne poznam nobenega kriminalca, ki bi bil "bullet proof". Tem modelom je to vseskozi uspevalo.

Morda so bila pa samo moja pričakovanja glede te serije prevelika?

P.S.: A si se že pomiril Thomas?:)
OM, F, G!

Michaelosz ::

Včeraj zvečer sem na internetu prebral še eno teorijo. Namreč v predzadnji epizodi, ko Tony leži v postelji v varni hiši, je imel oblečeno ledratno jakno(če sem prav razumel), v rokah je imel kalashnikov in pravzaprav sploh ni spal, temveč je zgolj zadremal. V zadnji epizodi pa se Tony zbudi oblečen v pižamo, postelja je vsa razmetana, puško pa vzame ven iz omare..:\ Tako, da bi bilo možno, da je zadnja epizoda zgolj tisto kar Tony sanja...

#000000 ::

@Keyser Soze

Men se zdi da v celi seriji ni bo enga streljanja na T-ja in ostale, razen v predzadnji ali zadnji epizodi, če pa se je streljal tisti ni več ustal. LP

ripmork ::

zadnji del je brilijanten, en najboljših koncev kar sem jih kdaj videl.

keč pri začetni sceni je, da ko Tony leži s kalašnikovko v postelji, izgleda ko da leži v krsti , potem je tu še simbolika "zadnje večerje" kjer so zbrani različni kerekterji, katere je Tony prizadel
(brat tovornjakarja katerega je dal Tony ubit je tam, bratranec ki bo maščeval smrt Phila Leotarda, črnca ki sta že poskušala ubit Tonija 1x v prvi sezoni itd...)
ma cela teorija je o zadnjem delu, mojstrsko posneto do zadnjega detajla.

Nekaj najboljšega je ravno to da je konec odprt in si ga vsakdo lahko razlaga po svoje, čeprav je povsem jasno vsakomur ki je gledal zadnjo sezono "koliko je ura"
Večkrat je naprimer omenjen pogovor med Tonijem in Bobby-jem o tem, kakšen je občutek ko te zadane krogla, v stilu "tak hitro se zgodi da še čutiš ne, le tema"
in prav na koncu naenkrat nepričakovano temna slika postane, strelec pa v stilu prvega dela botra prihaja iz sekreta, kjer si je skril pištolo.

Vikking ::

Keyser: še vedno mi nisi naštel noben popularne TV serije ki je real-life. Da se ti pa PB zdi real-life:\. Poglej si OZ.. da vsaj vidiš kako se real-life pobegne iz zapora ne pa da načrtuje nevem kakšen fantazijski pobeg.

Keyser Soze ::

Tabi pa konkretno primankuje bralnih sposobnosti. Probaj ne bit preveč užaljen, pa sprejmi dejstvo, da serija nekaterim preprosto sucks.

P.S.: Pa še enkrat (dvakrat, trikrat?) preberi kar sem napisal. Lep dan še naprej.:)
OM, F, G!

itak37 ::

RIPMORK je zadel bistvo zadnjega dela. Ze cela zadnja sezona je nakazovala, kako se bo koncalo vse skupaj. V zadnjem delu je vse polno simbolov smrti in vsi dogodki napeljujejo k smrti Tony-a. Briljanten konec super serije.

Komur so bili vsec Sopranovi, priporocam The Black Donnellys, na zalost so serijo prekinili po 1. sezoni, mozno pa je, da se bo nadaljevala.

Avby ::

Pred leti že sem gledal par delov te serije pa je nisem maral. Še več, sploh nisem vedel zakaj se gre... Zdaj sem pa eni 2 sezoni, ko so imeli na naši TV tako notri padel da nisem mogel brez da bi gledal iti spat. Čez dan sem pa razmišljal o tem kako bom zvečer gledal.

Nevem če sem kiro nanizanko sploh kdaj gledal tak zavzeto kot to. Je pa res da potem proti koncu sem spet malo ven padel.

Ampak tam vmes ko sem gledal... Adijo pamet. Prav živel sem z to nadaljevanko priznam.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Avby ()

Vikking ::

Tabi pa konkretno primankuje bralnih sposobnosti. Probaj ne bit preveč užaljen, pa sprejmi dejstvo, da serija nekaterim preprosto sucks.

Vse se nanaša na tvoj prvi post, jaz bi rad samo vedel katere serije si imel v mislih, in ne nisem užaljen in vem da je tisoč okusov ampak razpravljama o točno določeno stvari, ne govorima o stvari okusa, govorima kaj je tako zelo neresničnega oz. resničnega v svet PB-ja in Tony-a in kateri so bolj fantazijski.

STASI ::

Vikking mogoče je ena izmed real-life serij Six feet under. Res ni takega profila kot Sopranovi vendar je IMO dobra serija (kolikor sem jo gledal).
"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"

abcčdefghijklmnoprsštuvzž

Pegaz ::

Kje gledate vse te nanizanke? Če gledate, tam kjer ne bi smeli, imate podnapise?

Keyser Soze ::

Saj so vse v angleščini. To pa ja ne rabiš podnapisov.
OM, F, G!

Michaelosz ::

Glede konca: dokazano je, da mož pri šanku ni Phil Leotardov nečak, pa kako bi vedel, če bi si seveda pištolo skril v wcju(Godfather), da bo Tony jedel prav v tem revnem kotičku. Vsi liki, ki so namreč v tem baru, prej v epizodah še niso nastopali. Po mojem mnenju je zadnja epizoda Tonyjeve sanje... Če pa niso sanje, pa mislim da Tony ni umrl, ampak je David Chase hotel da si vsak predstavlja to kar mu paše(če mu lik Tonyja odgovarja, bo želel da umre, če pa ga ne mara, pa ga bo hotel videti mrtvega). Naslov pesmi v zadnjih trenutkih sage o Sopranovih: Dont Stop Believin...Naslov pove veliko... Pa še en verz, ki bi lahko povedal nekaj o koncu: Some will win some will lose...Phil loses Tony wins:D and the movie goes on and on and on and on...0:)

oo7 ::

EXCLUSIVE: Character Reveals for 'The SOPRANOS' Prequel 'THE MANY SAINTS OF NEWARK'

http://www.thathashtagshow.com/2018/10/...


Earlier this year it was announced that New Line Cinema had acquired the rights to creator David Chase's Sopranos prequel film to be titled The Many Saints of Newark. This summer Alan Taylor, who directed several episodes of the show during its six season run, had signed on the helm the film said to be set during the riots that took place in the late-60s, seen in a flashback during the seventh episode of Season 1, titled Down Neck.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Serija: Breaking Bad - spoiler contaminated (strani: 1 2 3 420 21 22 23 )

Oddelek: Sedem umetnosti
1106195778 (11859) oo7
»

R.I.P James Gandolfini

Oddelek: Sedem umetnosti
131158 (807) RejZoR
»

Kaj se nej gledam od TVserij?

Oddelek: Sedem umetnosti
393838 (2469) C4rtm4n
»

"24" (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Sedem umetnosti
11812100 (8483) Jst
»

The West Wing Experiment

Oddelek: Sedem umetnosti
141716 (1306) luka257

Več podobnih tem