Forum » Sedem umetnosti » Noče predvajat iz CD roma
Noče predvajat iz CD roma
tihi ::
DivX filme mi noče predvajat iz CD-roma oz natančneje iz pečice. Imam TEAC 524e. Potem sem si od kolega sposodil Philipsa PCRW804 in isto.
Zdej me pa zanima v čem je keč.
Imam inštaliran ACEMCP 5.0 in Win2kSP3.
Zihr je ena fora v tem, ker imajo pekači tolk velik buffer. Jest ne vidim druge for. Če je kdo že naletel naj mi pove, da ne bom edini na svetu s tem problemom. Še rajši bi pa zvedu, če se da to kako rešit.
To se drugače dogaja pri MPEG4 varianti filma (Xvid, DivX vsi, ...), VCD oz MPEG2 dela OK.
Zdej me pa zanima v čem je keč.
Imam inštaliran ACEMCP 5.0 in Win2kSP3.
Zihr je ena fora v tem, ker imajo pekači tolk velik buffer. Jest ne vidim druge for. Če je kdo že naletel naj mi pove, da ne bom edini na svetu s tem problemom. Še rajši bi pa zvedu, če se da to kako rešit.
To se drugače dogaja pri MPEG4 varianti filma (Xvid, DivX vsi, ...), VCD oz MPEG2 dela OK.
Han ::
Verjetno nimaš naloženih vseh potrebnih kodekov. Prenesi si Nimo Codec Pack in poskusi znova. Mislim pa, da bo bolje, če film najprej skopiraš na disk. Ne samo, da bo predvajanje tiše, tudi življenjsko dobo CD-ROM-u boš podaljšal...
JAo! kolk si ti pameten. A ti misliš, da sem z Lune padu al kaj?
Menda nisem dal tega vprašanja zarad lepšega. Če sem napisu, da mi neče predvajat iz pekača, mi neče predvajat iz pekača. Iz navadnega CD roma dela b.p. in iz HDD tudi. Ne mi srat s tistim Nimo CoDec Pack, ker je noter sama svinjarija. Če že hočeš imeti en CoDec pack si omisli Ace Mega CoDecs Pack.
No, kaj boš pa zdej pametnega napisu?
Menda nisem dal tega vprašanja zarad lepšega. Če sem napisu, da mi neče predvajat iz pekača, mi neče predvajat iz pekača. Iz navadnega CD roma dela b.p. in iz HDD tudi. Ne mi srat s tistim Nimo CoDec Pack, ker je noter sama svinjarija. Če že hočeš imeti en CoDec pack si omisli Ace Mega CoDecs Pack.
No, kaj boš pa zdej pametnega napisu?
Han ::
Veš kaj, če bi znal težavo bolj natančno opisati, se sploh ne bi mučil z odgovarjanjem takšnemu veleumu kot si ti.
Tako pa šele zdaj razkrivaš, da v navadnem cdromu dela ok, pa z diska tudi...
Tako pa šele zdaj razkrivaš, da v navadnem cdromu dela ok, pa z diska tudi...
Sorči, če nisem bil dovolj precizen.
Ampak vedno mi gre na živce, če mi kdo soli pamet s temi kodeki. Vem da nisem veleum, ampak tole je pa res banalna stvar. Tudi to vem, da se stvar mal manj matra, če dela na HDD-ju.
Drgač pa, a se kej s filmčki ukvarjaš? Jest jih namreč zbiram. Do njih pa ponavadi pridem z menjavami. A si pripravljen kaj zamenjat? Če si zainteresiran mi pošlji mail na andrejpandrej@email.si
LP!
Ampak vedno mi gre na živce, če mi kdo soli pamet s temi kodeki. Vem da nisem veleum, ampak tole je pa res banalna stvar. Tudi to vem, da se stvar mal manj matra, če dela na HDD-ju.
Drgač pa, a se kej s filmčki ukvarjaš? Jest jih namreč zbiram. Do njih pa ponavadi pridem z menjavami. A si pripravljen kaj zamenjat? Če si zainteresiran mi pošlji mail na andrejpandrej@email.si
LP!
brenx ::
Meni je Acemega.. delal tudi kar nekaj problemov, še posebno moraš paziti če si imel prej kakšne kodeke go naložene, sicer jih (nasilno) odstrani, sam sem imel probleme najprej z AC3 zvokom, pol pa sem ta pack dol dal pa še enkrat naložu, pa sem imel probleme tudi s sliko, sam da bi mi v enem Cd romu delalo, v drugem pa ne to pa ne. in če boš ta pck dol dal pol teh istih programov npr. Dvobsub ne boš mogel naložiti. recimo meni z temi kodeki ni šlo kodiranje filmov (backup lastnih DVD-jev), recimo moj kolega s tem nima težav. sicer pa je vzunaj že verzija 501. poskusi z to. lahko pa je tudi kakšen sistemski trik al pa hardwear-ska nakompatibilnost. poskusi naložiti druge aspi driverje.
Hvala ti za nasvet!
Drgač pa ni fora v tem, da mi iz enga predvaja iz druzga pa ne.
Fora je v tem, da ima pekač 2MB velik buffer. Niti moj TEACov niti kolegv PHILIPSov pekač nista hotlea delat.
Z LITEON navadnim CD readerjem pa dela. Zdej sem zamenjala tudi ta CD rom z enim NO NAME in tudi lepo dela.
Sej bom mogu res mal sistem popucat, ker je kr zbrka ratala. Ampak res pa je, da mi je to delal od frišne instalacije dalje, pa tud že prej.
Ma, ko bom disk nov nabavu bom pa še enkrat to rihtu. Sicer je pa dost boljš filme gledat iz HDD-ja.
Še enkrat Hvala.
Drgač pa ni fora v tem, da mi iz enga predvaja iz druzga pa ne.
Fora je v tem, da ima pekač 2MB velik buffer. Niti moj TEACov niti kolegv PHILIPSov pekač nista hotlea delat.
Z LITEON navadnim CD readerjem pa dela. Zdej sem zamenjala tudi ta CD rom z enim NO NAME in tudi lepo dela.
Sej bom mogu res mal sistem popucat, ker je kr zbrka ratala. Ampak res pa je, da mi je to delal od frišne instalacije dalje, pa tud že prej.
Ma, ko bom disk nov nabavu bom pa še enkrat to rihtu. Sicer je pa dost boljš filme gledat iz HDD-ja.
Še enkrat Hvala.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | DivX codec nadomestilo - ffdshow kodek (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Zvok in slika | 59436 (14584) | BaRtMaN |
» | [DivXviD] KISS predvajalniki (strani: 1 2 3 4 … 8 9 10 11 )Oddelek: Zvok in slika | 86535 (19558) | tomko030 |
» | Kaj je kodek? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 12692 (10547) | Jst |
» | Ultimativni Codec Pack?Oddelek: Zvok in slika | 2320 (1777) | gkovac |
» | Filmi ne delajo in ne delajo...grhhhh....!!!!Oddelek: Zvok in slika | 2349 (1915) | Damjan Jagar |