» »

Do katere vrednosti ni davka in vir

Do katere vrednosti ni davka in vir

technolog ::

Da ne boste rekli, da se nisem pozanimal. Na mnogih forumih sem prebral da pri naročilih izven EU do 25€ nekje ni davka.

Zanima pa me točna vsota ter nek zanesljiv vir. Je ta znesek nek dogovor med cariniki, ali pa je to prav zakon/pravilnik? Sem googlal, pa nisem nič našel, žal.

amigo_no1 ::

Preberi še enkrat moj post, prosim.

T0RN4D0 ::

(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

hamax ::

Na mnogih forumih sem prebral da pri naročilih izven EU do 25€ nekje ni davka.

In zakaj si iskal po forumih namesto na carini?
Plačila DDV so oproščene:
- pošiljke neznatne vrednosti, poslane prejemniku kot pismo ali paket v skupni vrednosti do 22 evrov. Oprostitev ne velja za alkoholne pijače, tobak in tobačne izdelke ter parfume in toaletne vode
- pošiljke nekomercialnega blaga, ki jih fizična oseba s prebivališčem v tujini brezplačno pošilja fizični osebi na carinskem območju do vrednosti 45 evrov. Pošiljka se šteje kot pošiljka nekomercialne narave, če: ...

http://www.carina.gov.si/si/informacije...

edit: Pejt se solit tornado :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hamax ()

amigo_no1 ::

Dal sem ti link za točne cifre.
Dogovor med cariniki to definitivno ni.

St235 ::

22€
Kje si pa iskal te famozne zakone in ureditve? Namreč če te zanima nekaj vezano na DDV pogledaš v hmmmmmm. Zakon o lovstvu? zakon o minimalni višini IQ, da še obdržiš državlanstvo?

Ker za uvoz in carinske dajatve je pristojen carinski urad, ki ne boš verjel ima svojo spletno stran na kateri v 2 minutah najdeš:
http://www.carina.gov.si/si/vprasanja_i...

je pa ta številka magično določena na podlagi konstalacije zvez, povprečnega števila dlak na cariniku in 51. člena zakona, ki se ukvarja z ne boš verjel DDV, oziroma na podlagi tega člena sprejetem pravilniku. Saj bi dal linke, pa me zanima če boš sedaj našel.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: St235 ()

Sem gledal ravno na tej strani, ne boste verjeli. Pa se mi je podatek izmuznil :)

Hvala za pomoč!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ebay carina iz ZDA (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
6734038 (2826) Nesta

CARINA ebay (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Omrežja in internet
27096491 (73356) Tilen

CARINA