Forum » Zvok in slika » Povezava zvoka
Povezava zvoka
Carpuzy ::
Živjo,
zanima me sledeča stvar:
imam siol boxS, led tv in sistem za domači kino. problem je pa v tem, da bi rad imel zvok iz boxa na hišnem kinu, vendar le ta ne dela oz ga ne znam povezati. probal sem povezati s hdmi box-kino-tv, box-tv-kino, ampak mi zaenkrat še nobena povezava ni delala.
pri prejšnjem sprejemniku sem s činči povezal sprejemnik in kino in je stvar delala, razlika je sedaj samo v tem da box nima izhoda s činči.
ve kdo mogoče kako pametno rešitev?
lp,
Luka
zanima me sledeča stvar:
imam siol boxS, led tv in sistem za domači kino. problem je pa v tem, da bi rad imel zvok iz boxa na hišnem kinu, vendar le ta ne dela oz ga ne znam povezati. probal sem povezati s hdmi box-kino-tv, box-tv-kino, ampak mi zaenkrat še nobena povezava ni delala.
pri prejšnjem sprejemniku sem s činči povezal sprejemnik in kino in je stvar delala, razlika je sedaj samo v tem da box nima izhoda s činči.
ve kdo mogoče kako pametno rešitev?
lp,
Luka
popster ::
hdmi kabel je tezje pretvorit na činče. Če jih nimaš na tvju boš verejtno rabil ojačevalec.
St235 ::
kakšne avudio izhode imaš na Boxu? Načeloma moraš v nastavitvah nastavit,da gresta tako zvok kot slika preko HDMI. A zvok preko televizije dela?
na tv-ju mam činče, na boxu jih ni...
izhodi na boxu: optični, hdmi, scart. sem probal povezat s scartom box pa dvd in ne dela, enako če ga povežem s hdmi...sem pa probal povezat tud tv in dvd s činči in isto nobenga zvoka...
prek televizije pa dela zvok normalno ja.
izhodi na boxu: optični, hdmi, scart. sem probal povezat s scartom box pa dvd in ne dela, enako če ga povežem s hdmi...sem pa probal povezat tud tv in dvd s činči in isto nobenga zvoka...
prek televizije pa dela zvok normalno ja.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Carpuzy ()
zavajon ::
Si proval s tem?
Načeloma je zadeva taka: SCART in chinch sta za analogne signale, po HDMI, optičnem pa se pretaka digitalni signal. Če hočeš torej iz HDMI narediti analogni signal, potrebuješ DA konverter, npr. tega. Rabiš še kabel jack -> chinch, ki pa je poceni.
Evo, tale ima jack izhode, pa tudi EU vtikač.
Načeloma je zadeva taka: SCART in chinch sta za analogne signale, po HDMI, optičnem pa se pretaka digitalni signal. Če hočeš torej iz HDMI narediti analogni signal, potrebuješ DA konverter, npr. tega. Rabiš še kabel jack -> chinch, ki pa je poceni.
Evo, tale ima jack izhode, pa tudi EU vtikač.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: zavajon ()
ta prva opcija bi verjetno bla delujoča ja, edini problem je, da je izhod na boxu mini DIN (prej sem se zmoto, se pardoniram:)), scart je na drugi strani kabla (ki gre v tv).
zavajon ::
Mini DIN ima kar nekaj izpeljank. Najprej moraš preveriti, če se po tvojem sploh prenaša audio. Če se, boš moral najti ustrezen Mini DIN -> RCA pretvornik in uporabiti samo audio izhode. Vsekakor pa imaš tam že analogen signal, torej kakšne konverzije niso potrebne.
zvok se prenaša, ker če povežem s tem kablom na tv, dela vse...
bom probal to opcijo in poročam pol če je uspešna al ne.
hvala za pomoč!
lp
Stvar deluje! hvala majster!
bom probal to opcijo in poročam pol če je uspešna al ne.
hvala za pomoč!
lp
Stvar deluje! hvala majster!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Carpuzy ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | PC na TV - splošni nasveti (strani: 1 2 3 4 … 37 38 39 40 )Oddelek: Zvok in slika | 584172 (23501) | Dominator |
» | ZVOK IZ TV NA HIŠNI KINOOddelek: Zvok in slika | 2392 (2281) | Vaseer |
» | povezava laptopa,reciverja in plazmeOddelek: Zvok in slika | 1870 (1725) | kokos25 |
» | LCD TV + DVD + RecieverOddelek: Zvok in slika | 3569 (3443) | Okapi |
» | SiOL tv + DVD kino + TV kako do zvoka preko dvdOddelek: Zvok in slika | 3616 (3212) | jokl |