Forum » Zvok in slika » ZVOK IZ TV NA HIŠNI KINO
ZVOK IZ TV NA HIŠNI KINO
DAMJAN0 ::
Imam eno prošnjo za pomoč. Imam starejši hišni kino AIWA AVJ-R5 in TV LCD SAMSUNG. Rad bi imel zvok televizije na zvočnikih hišnega kina, a mi ne uspe. Imam pa SIOL BOX.
Ali je to sploh možno?
Hvala lepa v naprej za pomoč!
Lp
Damjan
Ali je to sploh možno?
Hvala lepa v naprej za pomoč!
Lp
Damjan
Zdravo!
siol box ga ima, nima ga pa hišni kino. Ta ima 2 x scart, aux in video ter audio IN (činči)
siol box ga ima, nima ga pa hišni kino. Ta ima 2 x scart, aux in video ter audio IN (činči)
ja ima, sem že priklopil, vendar ne dela, mogoče bi na hišnem moral kaj vklopiti, ker za AUDIO IN imam tam napisano:
AV3 IN
(OPT) - in ne vem kaj to pomeni!
Lp
D
AV3 IN
(OPT) - in ne vem kaj to pomeni!
Lp
D
kokos25 ::
iz siol boxa optika na fršterker in je to to...seveda samo če imaš optiko in na fršterkerju.
lp
lp
Ne mi ponujat celeronu 366mhz za 70€....hvala...
Ne, nima optike fršterker, je mal starejši, samo mislim, da bi nekak moralo iti!
Hvala za pomoč
Hvala za pomoč
_geek_ ::
Na mojem hišen kinu če želim poslušati TV ali kaj drugega moram spremeniti vir (source) na OPT (optical). V mojem primeru se ta zadeva naredi z AUX gumbom.
kiks ::
Verzija 1:
Box ima činče za zvok (L+D). Od tu pelješ na hišni kino aux in. In na boxu na nastavitvah nato nastaviš, da ne gre zvok preko HDMI.
Verzija 2:
Samsung TV ima najbrž (moj ima) činče za zvok. Torej pustiš BOX in TV povezan s HDMI, nato pa televizor povežeš s hišnim kinom (zopet činč na aux in).
Verzija 2 je boljša, ker ko gledaš dnevnik, pustiš kar zvočnike od televizorja, ko gledaš filme, koncerte in podobno pa prižgeš še hišni kino.
Če boš pa hotel kakšen prostorski zvok in podobno, boš pa moral povezati optični izhod iz boxa na hišni kino. Kar pa najbrž pomeni nov hišni kino...
Box ima činče za zvok (L+D). Od tu pelješ na hišni kino aux in. In na boxu na nastavitvah nato nastaviš, da ne gre zvok preko HDMI.
Verzija 2:
Samsung TV ima najbrž (moj ima) činče za zvok. Torej pustiš BOX in TV povezan s HDMI, nato pa televizor povežeš s hišnim kinom (zopet činč na aux in).
Verzija 2 je boljša, ker ko gledaš dnevnik, pustiš kar zvočnike od televizorja, ko gledaš filme, koncerte in podobno pa prižgeš še hišni kino.
Če boš pa hotel kakšen prostorski zvok in podobno, boš pa moral povezati optični izhod iz boxa na hišni kino. Kar pa najbrž pomeni nov hišni kino...
Vaseer ::
Jaz imam to rešeno z RCA -> činč kablom
RCA priklopiš v TV in avtomattsko prekine zvok preko TV zvočnikov, činče pa na hišni kino.
RCA priklopiš v TV in avtomattsko prekine zvok preko TV zvočnikov, činče pa na hišni kino.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Vaseer ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zvok iz Tv na hišni kinoOddelek: Zvok in slika | 1416 (1337) | errhec |
» | kako dati zvok iz tv na hisni kino??? Prosim za pomocOddelek: Zvok in slika | 5369 (4961) | krepki |
» | Povezava zvokaOddelek: Zvok in slika | 1397 (1278) | Carpuzy |
» | Hišni kino Sony in LCD Philips - Kako nastaviti zvok?Oddelek: Zvok in slika | 4088 (3830) | Dekinio |
» | SiOL tv + DVD kino + TV kako do zvoka preko dvdOddelek: Zvok in slika | 3615 (3211) | jokl |