» »

SiOL tv + DVD kino + TV kako do zvoka preko dvd

SiOL tv + DVD kino + TV kako do zvoka preko dvd

gkovac ::

OK... včeri sem dobil SiOl TV in ga uspešno usposobil (bravo jest) zdej imam pa vprašanje za vas mojstre.

Imam namreč Phillipsov domači kino LX3600D in Phillipsov TV sedaj pa še SiOL tv.

Kino imam priklopljen na TV z enim SCART-om, SiOL tv pa sem priklopil na drugi SCART. "Problem" je pa v tem, da mi sedaj ne dela zvok (prostorski) preko sistema domačega kina. Na LX3600D ni dveh SCART priključkov so pa 4 "na banance" kjer piše aux in, line out in pa left in right. Na televiziji pa imam prav tako neke izhode (na desni strani ob strani), ki predpostavljam, da so za zvok nisem pa 100%.

Torej... zanima me kaj morm narest (če se da narest), da bi zvok poslušal preko DVD playerja in ne preko televizije.
Ima kdo podobno situacijo in kako ste jo rešili. Že v naprej hvala za odgovore.
lp,

Stepni Volk ::

Vprašanje mi ni jasno...

1 Ali sedaj DVD predvajalnikov zvok dela samo preko TV-ja?
2 Ali si želel vprašati, kako TV audio signal spraviti na domači kino?

Zgodovina sprememb…

Keyser Soze ::

Ah, kje. Če ima preko scarta povezanega, pomeni da zvok od DVD playerja dela v stereo obliki preko TVja in v prostorski preko ozvočenja kina(DVD predvajalnika).

Njega zanima, kako spravit audio signal iz siolovega sprejemnika na hišni kino.

Preprosto bi rekli. NAjti moraš audio izhod na sprejemniku od siola in ga zadegati na vhod od hišnega kina. Kako? Če lahko nalepiš sliko prilkjučkov na kinu in sprejemniku bi bilo verjetno lažje za nas, ki tega sistema ne poznamo do obisti. Če ga pa kdo ima, ima pa najbrž tudi izkušnje.

BigFoot ::

Obstajajo pa tudi kabli ki imajo na eni strani SCART prikljucek (ki bi ga priklopil na SIOL TV), na drugi strani se pa kabel razdeli na video in audio prikljucke. Te bi potem lahko priklopil na TV (video prikljucek) in na zvocnike (audio).

Mogoče se res nisem najbolj posrečeno izrazil in zastavil vprašanja.

Točno... zanima me to, kako zdej spravit zvok, da mi bo delal na domačem kinu (se pravi, da bom imel prostorski zvok) in ne na televiziji (kr mal čudno mi je blo včeri gledat TV na njegovih lastnih zvočnikih :D

Ko pridem domov, bom v toke vzel fotoaparat in obesil slikice sem gor, da boste vidli kaj točno me matra.
lp,

SuLc - že vemo, kaj te matra... Siol TV na domači kino.
V primeru, da ima Siol TV le scart izhod, si kupi ali naredi razdeljeni SCART in to takšnega, ki audi signal spravi na chinch, sliko naprej v SCART.
Na eni strani je tako polni SCART, na drugi SCART (video) in dva chincha z audio izhodi.

No evo... slike :D

aparat za SiOL TV ima smo 3 barvne činče za izhod na eni strani in pa SCART na drugi.

tole je slika DVD-ja. Pisane zadeve zraven ventilatorja so činči za zvočnike, zraven njih pa so 4 vhodi. Kje je pa SCART pa se tut lepo vidi.
Slika 1
Slika 2
Slika 3

tole je pa vse od vhodov, ki so mi ostali na TV-ju. Zgornji je za video, spodnja pa sta za audio. Najbolj spodnji pa je za slušalke.
Slika 4

Kakšne so zdej ideje?
Stepni Volk hvala za odgovor! Se torej da dobit "razdelilni" scart?
lp,

Zgodovina sprememb…

Seveda se da... v večini trgovin s takšnim blagom, ti ga naredijo.
Pred leti sem si ga skupaj spacal kar sam. Brez diagramov Metoda eliminiranja... pinov je tako, mislim da, le 21 :)

Da se ne boš mučil, tako kot sem se jaz: KLIK

AUX IN je prava zadeva oz. vhod. Problem je le, da lahko odpišeš prostorski zvok. Imel boš pač le levi in desni kanal. Kaj več pa ne.

Tiste SCARTE z ekstra audio izhodom imajo pa praktično v vsakem MErkurju, BigBangu, Bofu, ipd. Tako da se ti tudi ni treba pretirano ukvarjati z izdelavo lastnega.

Prostorski zvok je še vedno možen, pod pogojem, da ima tvoj hišni kino DSP.
Potem zna črna škatlica to "ustvariti" celo iz mono zvoka :)

Dobro veš, da to ni to. Hočeš reči, da pixel plus tudi pomeni večjo ločljivost? Tehnologija sama ustvarja manjek slike?

piki64 ::

@sulc: če si mislil da boš imel digitalen zvok preko SiOL TV-ja temu ni kar tako. Moraš se zavedati da imaš ti digitalen signal le do tebe, potem pa ga tista škatlica, na katero priklopiš TV pretvori, tako da je zvok klasičen stereo.

Če bi resnično želel dobiti digitalen zvok, potem rabiš računalnik in pa receiver ki ima digitalne vhode, saj ta tvoj player le tega ne premore. (ti lahko imaš le kvazi prostorski zvok, ki se ustvarja iz stero zvoka).

LP, Piki64

LexLuthor ::

Na podlagi slik lahko povem tole rešitev, ki bo upam razumnljiva:

SiolTV> SCART z ločenimi audio činči na eni strani> Scart naprej v TV > činče nabiješ v DVD škatlo v AUX IN in to je to.
Če želiš "prostorski zvok", na DVD -ju nastavi Dolby ProLogic, če ga podpira, sicer bo običajen stereo.

Mogoče bo delovalo tudi, če činče nabiješ v tiste stranske luknje na TV-ju, ampak ni potrebe.

Ej fantje hvala za odgovore :)

zdej je vse kar morm narest it kupit scart z posebi audio činči pa sem zmagal :)
Kar se pa tiče tega mojga DVD playerja pa nimam pojma kaj podpira. Na netu vse kar dobim so reklame kje ga prodajajo... morm poiskat papirje in RTFM :)

hvala še enkrat!
lp,

mtic ::

tale tema je sicer že stara, vendar se stvari glede siol tv zvoka niso kaj dosti spremenile, ali pač?

Povezal sem namreč siolov sagem stb s 5.1 receiverjem preko s/pdif izhoda na stb-ju. V receiver pride običajen stereo zvok, sem preizkusil več kanalov (hbo, slo1, discovery, tv1000...) pa povsod samo stereo. Zanima me, ali se da kako nastavit tale stb, da bo dal od sebe večkanalni zvok? Če se ne da, ima kdo kakšno drugo rešitev?

lp, matej

telexdell ::

Glede na politiko SIOL-a, katera poudarja kvantiteto pred kvaliteto in tam kjer to ni pomembno (optika) poudarja večji profit pred kvaliteto smo lahko zadovoljni, da imamo še vsaj stereo zvok v komaj še sprejemljivi kvaliteti. Rešitev? Kakšen ponudnik kabelske televizije ali lasten satelitski sprejemnik?

jokl ::

Kolikor vem boš iz stb-ja spravil 5.1 zvok le na HD kanalih oz. na kanalih, ki oddajajo večkanalni zvok. Jaz imam AMIS IPTV in vem da takega kanala nimam, kako je pri drugih ponudnikih, pa ne vem. Vprašaj na siol, kakšne majo variante. Če ponujajo HD kanale, bo naslednja omejitev linija...

ajde

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Hisni kino

Oddelek: Zvok in slika
121143 (919) simone
»

Plazma LG 50 pk350 (strani: 1 2 3 4 5 6 )

29964426 (41396) rezator
»

ZVOK IZ TV NA HIŠNI KINO

132398 (2287) Vaseer
»

priklop hišnega kina na pc

91464 (1335) hONDAgamer
»

Povezava zvoka