» »

PayPal toži Google

PayPal toži Google

Osama Bedier

CNet - PayPal je včeraj vložil tožbo proti podjetju Google, ker naj bi z zaposlitvijo Osame Bedierja, ki je bil pred nastopom službe v Googlu glavni za razvoj platforme za mobilna plačila v Paypalu, pridobili poslovne skrivnosti. Bedier je sedaj v Googlu podpredsednik, zadolžen za razvoj sistema za plačila. Zanimivo je, da je PayPal vložil tožbo isti dan, ko je Google predstavil Wallet.

Bedier je bil med leti 2008 in 2011 v PayPalovi pogajalski skupini, ki je iskala skupni jezik z Googlom, da bi bilo mogoče PayPalove rešitve uporabljati za plačilo aplikacij v Googlovem Android Marketu. Medtem je Bedier šel na razgovor za zaposlitev v Googlu in položaj tudi sprejel, kar predstavlja konflikt interesov. Bedier PayPala ni obvestil o nameravanem prestopu, zato PayPal toži Google, Osamo Bedierja in Stephanie Tilenius. Slednja je prav tako prebežnica iz PayPala v Google.

13 komentarjev

Mipe ::

Grdi, grdi Google!

jan_g ::

Pa, če se ne motim, v tožbi omenja še 50 oseb ("John/Jane Does"), katerih imen ne poznajo. Verjetno tudi zaposleni na Paypalu? Menda so do tega prišli s sledenjem sms-om, 'privat' sporočanjem prek facebooka in podobnim.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jan_g ()

RoSeR ::

Prosti pretok dela in delavcev. Pa bi mu Paypal ponudil nekaj, kar ne bi mogel zavrnit in bi ostal.

Magic1 ::

Dvomim da lahko Paypal ponudi več česarkoli kot pa Google.
Magic

Sokrates ::

Tako je nazahodu in tudi pri nekaterih podjetjih pri nas. Klauzule v pogodbah itd itd in kazni so visoke če jih prekršiš, vbistvu saj sam podpišeš te pogodbe in če jih prekršiš je to tvoj problem in če te potem oškodovana firma toži za konkurenčno klauzulo je pa jok in stok, ker so vsote lahko vrtoglavo visoke ...videl na lastne oči kakšni denarji to lahko to...dobesedno glava boli ko to vidiš..
LP
Baracuda

pivmik ::

PayPal+eBay sta skoraj monopolista kar se tiče malih oglasov in dražb z online plačevanjem.
eBay bi trebalo sesut.
eBay ni hotel vključiti Google-ov Checkout v dražbe. Za PayPal pa je dovolj en klik + bonitete kot je brezplačno zavarovanje plačila zneska (če te kdo nategne) in to izključno če plačaš s PayPalom. Če to ni primer za monopolistično ravnjanje pol pa nevem kaj bi lahko bilo.
LP, Gregor GRE^

Bias ::

aha zato se ne da na Androidmarketu plačevati s paypalom

Reycis ::

Paypalove provizije in pogoji sodelovanja so taksni, da je groza. Problem je, da ni nikogar drugega na trgu, ki bi mu ljudje tako mnozicno zaupali ceprav je ogromno boljsih servisov. Then enter google.

amigo_no1 ::

Imaš kanadski Alertpay.

fosil ::

Nelogično je da tožijo google.
Če je prekršil konkurenčno klavzulo bi moral tožit njega.
Tako je!

techfreak :) ::

amigo_no1 je izjavil:

Imaš kanadski Alertpay.

Za uspešnost takšnega sistema ne potrebuješ samo dobrega sistema, vendar tudi sodelovanje prodajalcev. Alertpay je veliko manj popularen.

klavdijL ::

picnik - ne da bi hotel se pametnega delat ampak če sta dva ponudnika ne moreta bit monopolista (mono = eden)

je pa res ja - Googla nimajo kaj tožit - tožijo lahko tipa

BALAST ::

Lahko tožijo tudi Google, če je bil Bedier podpisnik kateregakoli dokumenta v medsebojni povezavi PayPal-Google, ker je potem tak dokument primer izdaje.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

PayPal se podaja tudi izven interneta

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
226681 (4999) ToniT
»

PayPal bo podprl plačila prek NFC-ja

Oddelek: Novice / Android
105437 (4638) techfreak :)
»

Kje lahko kupim TV s PayPalom?

Oddelek: Kaj kupiti
345395 (4682) dunker
»

PayPal nagrajuje nove ideje

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
173517 (2933) shal

Več podobnih tem