» »

PayPal dodaja kriptovalute

PayPal dodaja kriptovalute

Slo-Tech - Vrednost bitcoina se je povečala za približno desetino, za kar pa je bil to pot zaslužen PayPal. Podjetje je včeraj popoldne sporočilo, da bo v svoji plačilni platformi podprlo bitcoin, s čimer bo možno s to kriptovaluto nakupovati pri več kot 26 milijonih trgovcev, ki sprejemajo PayPal kot izvajalca plačil. Za zdaj bodo bitcoin dobile ameriške stranke, kar naj bi se zgodilo v začetku prihodnjega leta, kasneje pa sledita še storitev Venmo in ostali svet.

Izvršni direktor Dan Schulman je pojasnil, da želijo s tem vzpodbuditi uporabo digitalnih žetonov po svetu in svojo mrežo pripraviti na digitalne valute, ki jih bodo v prihodnosti morda uvedle centralne banke ali podjetja. PayPal ima več kot 300 milijonov uporabnikov, ki mesečno izvedejo za približno 70 milijard dolarjev plačil. PayPal bo bitcoin podprl tako, da ga bo možno kupiti ali prodati neposredno v PayPalu, prav tako pa bo možno imeti pozitivno stanje v bitcoinih in jih uporabljati za plačevanje, ne bo pa jih možno prenesti, torej dvigniti ali polagati. Glede na visoko volatilnost bodo plačila, ki se bodo tehnično izvajala v bitcoinih, preračunana v konvencionalne valute, torej dolarje, evre ipd. Nekateri drugi fintechi, denimo Revolut, bitcoin že podpirajo. PayPal bo dodal tudi bitcoincash, ether in litecoin.

PayPal je bil leta 2019 tudi član konzorcija za Facebookovo kriptovaluto Libra, a je oktobra lani izstopil.

4 komentarji

hr_natakar ::

Bitcoin...kontrolirana opozicija, kvazi anonimen, kvazi anti government, trojanski konj

Zgodovina sprememb…

  • predlagalo izbris: NubCake ()

RockyS ::

Tudi druge kovance so dodali. Ne vem zakaj novica govori samo o BTC?

PayPal will support four different cryptocurrencies -- bitcoin, ethereum, litecoin and bitcoin cash -- together with fintech startup Paxos.


Pa tudi nobenih omejitev ni omenjenih, ki so precej hude.

Currently, you can only hold the cryptocurrencies that you buy on Paypal in your account. Additionally, the crypto in your account cannot be transferred to other accounts on or off Paypal

NubCake ::

Za začetetnike dobro, za vse ostale pa meeh, not your keys, not your coins :) Ampak, za navadne ljudi dovolj dober začetek.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: NubCake ()

mailer ::

Se pravi je paypal dodal samo menjalnico za kriptovalute od katerih bo pobiral provizijo. Če bo enkrat mogoče omogočil prenos iz drugih na paypal denarnico pa boste takoj izgubili anonimnost. Nekatere bo ta poteza drago stala.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako vam plačujejo stranke iz tujine? (PayPal ogromni fee-ji)

Oddelek: Programiranje
202297 (1621) Ales
»

Libra 2.0 precejšen korak nazaj od Facebookove prvotne vizije

Oddelek: Novice / Kriptovalute
206519 (3788) AtaStrumf
»

Ebayjeva podružnica se pripravlja na bitcoin, heker napadel Nakamotov e-predal

Oddelek: Novice / Kriptovalute
127857 (6348) poweroff
»

Mining Biuld POMOČ (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
5414097 (12455) mmzzor
»

Paypal v Sloveniji (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
8517482 (10571) techfreak :)

Več podobnih tem