» »

PayPal v Rusiji podpira gotovinsko plačevanje

PayPal v Rusiji podpira gotovinsko plačevanje

Slo-Tech - Za uporabo PayPala potrebujemo kreditno kartico, s katero povežemo PayPalov račun in se uporablja za bremenitve pri plačilih in odobritve pri prenosu prejetega denarja nazaj v banko. V Rusiji pa bo odslej mogoče uporabljati PayPal brez uporabe kreditne kartice, saj bo mogoče denar na PayPalov račun nalagati gotovinsko.

Seveda je mogoče PayPal brez kreditne kartice registrirati tudi drugod, a je v tem primeru funkcionalnost računa precej omejena; denar lahko le prejemamo od drugih uporabnikov, nato pa ga moramo nujno zapraviti prek PayPala. V Rusiji so kreditne kartice manj razširjene kot na Zahodu ali še zlasti v ZDA, zato se je PayPal povezal s storitvijo Rapida, ki v Rusiji omogoča prenos denarja.

Sistem bo deloval kot običajni predplačniški sistemi - pri obisku poslovalnice bo mogoče z gotovinskim pologom povečati stanje na PayPalu, ki ga bo potem moč porabiti za nakupe. Obratni vrstni red ni mogoč, torej da bi najprej kupili nek izdelek in ga plačali prek PayPala, potem pa bi šli dejansko položit ustrezno količino rubljev.

Rapida omogoča tudi gotovinske dvige in še nekaj drugih vrst izplačila, kot so poštna nakaznica, nakazilo na ruski bančni račun ali internetni plačilni sistem (WebMoney, Yandex.Money ...).

S tem je Rusija postala prva država, kjer je mogoče prek PayPala plačevati tudi gotovinsko. Ni pa še jasno, kako bo PayPal rešil povračila denarja, ki so pomemben način zavarovanja kupcev. Če namreč prodajalec nima vpisane kreditne kartice in je denar že dvignil, ga v primeru zlorabe namreč ne bo mogoče avtomatično odtegniti in vrniti kupcu.

Sistemi za gotovinsko plačevanje so razviti tudi v ZDA, kjer kljub razširjenosti kartičnega poslovanja še vedno okrog 60-100 milijonov ljudi plačuje pretežno z gotovino. Največji ponudnik je PayNearMe.

5 komentarjev

djurodrljaca ::

Rešitev za preprečevanj zlorab je pa ja enostavna. Prejetega denarja pač ne moreš porabiti ali dvigniti dokler ne poteče čas za prijavo zlorab.

jlpktnst ::

Om, a ni pri nas tudi možno prek trr nakazat nekako?

Magic1 ::

jlpktnst je izjavil:

Om, a ni pri nas tudi možno prek trr nakazat nekako?

Seveda je, a to ni isto kot v Rusiji. Tam lahko narediš račun na ime Jaka Racman in ga v trafiki nafilaš, potem pa nucaš ta denar preko interenta.
Poleg tega lahko narediš še eno predplačniško viso na Kajmanskih otokih na ime Jaka Racman in jo povežeš s ruskim Paypalom in tako imaš viso polno denarja, ki ga lahko naložiš anonimno v trafiki. Še kaj lepšega za pranje denarja?!? Rusko podzemlje je zelo veselo.
Magic

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Magic1 ()

Okapi ::

djurodrljaca je izjavil:

Rešitev za preprečevanj zlorab je pa ja enostavna. Prejetega denarja pač ne moreš porabiti ali dvigniti dokler ne poteče čas za prijavo zlorab.
Točno tako. Na Amazon Marketu recimo dobiš denar, ko poteče rok za pritožbo kupca, ali pa če prej kupec sporoči, da je vse OK.

erunno ::

Očitno je čas, da najdemo alternativo, ker po rvem januarju morajo biti VSI osebni podatki v strežnikih na ozemlju Rusije (to je če hočeš v Rusiji poslovati, ali biti dosegljiv), v prostem dosegu vseh njihovih obveščevalinh služb (in po vsej verjetnosti podzemlja).


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Paypal podpira tudi Slovenijo (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
817134158 (14122) igi82m
»

PayPal - kako deluje?

Oddelek: Pomoč in nasveti
103971 (3888) Hayabusa
»

PayPal bo olajšal odmrzovanje sredstev

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
258981 (7501) Okapi
»

Nakazanje na paypal (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5120125 (17202) Kwizlord
»

prejemanje denarja na paypal

Oddelek: Loža
2213690 (12130) fosil

Več podobnih tem