» »

samomor in zakoni

samomor in zakoni

1
2
»

WizmoTo ::

V praksi to pomeni, da če vidiš, da se nekdo hoče obesiti, ga pustiš nekaj časa, da se mu možgani poškodujejo do te mere, da ni več sposoben samomora. Nato mu rešiš življenje, ki ga nato srečen prebije v ustanovi, kjer mu brišejo rito.

imagodei ::

technolog je izjavil:

To so stvari, ki jih zakon ne bi smel regulirati.

Sicer pa je to večna dilema. Si gospodar nad lastnim življenjem ali ne? Do kje segajo meje, da s svojo smrtjo prizadaneš svoje bližnje... Pač eni trdijo tako eni drugače in to bo večna dilema.

Sicer pa, tak zakon, da je treba popisat in preizkus, da si zavesten (da ne prihaja do zlorab) je zgolj formalnost. Kdor se hoče fentat, se tud bo. Recimo če si pogoglaš EXIT %28Australia%29 @ Wikipedia imajo pripravljen priročen Suicide bag @ Wikipedia, popolnoma neboleč način, ki ne predstavlja nevarnosti za druge in ni krvav (kot naprimer če z avtom zapelješ pod vlak).

Stvari niso tako preproste. Ne gre vedno za nekoga z neozdravljivo boleznijo, ki se želi posloviti pod svojimi pogoji. Kaj pa, če gre duševno nestabilno osebo, ki se je zlomila pod težo sicer povsem rešljivih problemov? Kaj če gre za labilnega najstnika in nesrečno ljubezen? Pa so po sredi še kakšne opojne substance? Kaj če je kdo v navidez brezizhodni situaciji, nakopičena gora računov, rubežniki z vseh strani, otroci nimajo za jesti, ima občutek, da je totalna zguba in da bi bilo vsem boljše, če njega ne bi bilo? Veliko ljudi, ki razmišlja o samomoru, je depresivnih in imajo izskrivljeno sliko realnosti. Mnogi zgolj ne vidijo izhoda, ki je na dosegu roke, če le prosiš za pomoč.

Nadalje, mnogo samomorilcev podzavestno upa, da jih bo kdo ustavil. Tisti, ki mislijo resno, samomor naredijo doma, v banji, prerežejo žile po dolgem in basta. Ali pa se zaprejo v garažo, s prižganim avtomobilom. Ali pa si v zasebnosti svojega doma oz. nekje na samem poženejo kroglo v glavo. Že to, da teatralno stojiš na robu zgradbe in čakaš na čim večjo publiko, je lahko samo po sebi podzavesni klic na pomoč.

Skratka, ko vidiš nekoga, da želi storiti samomor, ni niti časa, niti nisi usposobljen, da boš preverjal te detajle. Tvoja naloga je da pomagaš. Če misli resno, gre samomor naslednjič lahko storit tako, da ga ne bo mogel nihče ustavit.
- Hoc est qui sumus -

harmony ::

Kako pa je z duhovniki, so tudi oni dolzni k molcecnosti tudi ze gre za take zadeve. Npr. prides k zupniku se izpoves, da se bos danes ob tej in tej uri fental. Zupnik po RKC mora molcati.

Ali npr. da priznas da si enga fental pri zupniku. Je on dolzan to prijaviti na policijo?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Evtanazija - zakaj tabu? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Problemi človeštva
31554125 (49488) jype
»

Pešec se vrže pred avto (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
12422181 (18340) m0LN4r
»

Umrl je "JSTOR-ov heker" Aaron Swartz (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / NWO
5921531 (17426) BaToCarx
»

Ali je nagovarjanje k samomoru kaznivo dejanje? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
13313004 (10920) Tear_DR0P

Več podobnih tem