» »

Philips 40PFL7605H ali Sony 40NX700

Philips 40PFL7605H ali Sony 40NX700

allex ::

Pozdrav,

že nekaj časa je minilo od nakupa LCD Sony 40W4500, ki je po mnogih ocenah bil best of the best buy za takratnih 1400 eur!
Sedaj kupujem ponovno in nisem prepričan, kateri LED bi bil najustreznejši naslednik zgornjega modela.

Gledal sem Philips 40PFL7605H za 700eur ali Sony 40NX700 za 1000eur.
Oba sta 100hz, noben ni 3D, ker mi sploh ni za to, razni featursi mi pa tud ne predstavljajo prioritete, temveč zgolj globina, kontrast kvaliteta slike nasplošno!

Kakšen predlog oz. kateri od zgornjih dveh?
struggling with abundancy of computer power

RejZoR ::

Sony ima meni osebno nadogabno sliko. Še najbolj krš Philips al pa LG imata bolj ostro sliko.
Smo imel skupaj LG 37LD550 in KDL37EX500 in so bili closeup-i obrazov na Sony-ju neka velika packa brez vsakega detajla, robovi so migetali za znoret. Na LG-ju pa so se videle vse gubice na obrazu itd.
Pa smo probaval vse mogoče nastavitve, celo navil ostrino do konca pa ni bilo nič drugače. Še vedno slika brez vsakega detajla. Signal je bil isti na obeh, antenski, DVB-T torej iz iste antene.

NX700 močno dvomim, da ima kaj bistveno drugačne filtre, torej Bravia Engine 3. Za HD iz ekternega sourca (BluRay oz npr konzole in PC) ni neke bistvene razlike, pri standardnem SD signalu pa sem bil totalno razočaran nad Sony-jem. Edino kar je Sony-jeva prednost je še vedno kakovost izdelave. Tle mogoče Philips mal šepa čeprav je dandanes vse stvar sreče. Lahkod ela super 10 let al pa ti začne zajebavat že po pol leta.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

fpbs ::

Jaz ti predlagam LG 42LE8500, ki ima precej večje kontrastno razmerje od teh dveh, ki si jih gledal.

mat xxl ::

Jaz pa navijam za Sonya imam doma osnovnega Sonya v spalnici in top Philipsa, pa je žal Sony razred zase začeten model za pol sekunde prehiti v predvajanju vrhunskega Philipsa, res je samo, da Sony nima ambilighta !

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mat xxl ()

Dromar ::

Kupi topšit Panasonic plazmo. Takšni sliki se ne približa noben LCD

RejZoR ::

mat xxl je izjavil:

Jaz pa navijam za Sonya imam doma osnovnega Sonya v spalnici in top Philipsa, pa je žal Sony razred zase začeten model za pol sekunde prehiti v predvajanju vrhunskega Philipsa, res je samo, da Sony nima ambilighta !


In kaj ti to pomaga če je obdelava slike katastrofalna? Upam da je NX700 model kaj drugačen ampak glede na to da uporabljajo enake Bravia Engine filtre nekako dvomim. Tle ni problem v manjku kontrasta, svetilnosti al pa česarkoli, tle je bilo bolj videt kot da je engine povsem nezmožen kakovostno resizat SD signal na Full HD ločljivost ekrana. Slikco sicer poveča ampak se opazi grozen aliasing robov, kjer pa bi morali biti detajli pa jih enostavno ni. Kot bi čez dal zapretiravan noise filter in MPEG artefact remover. Smo rpobal tud to povsem izklopit pa je vse skupaj samo še bolj migetalo, detajlov pa še vedno ni bilo. In isto je bilo skozi celotni range, ne samo na enem TV-ju kjer bi lahko pomislil na tovarniško napako. Od 32 do 40 inčev, modeli od EX302 pa do EX50. Vsi z istimi simptomi. Najbolj pa se opazi razlika pri risankah kjer npr LG res lepo pudari vse linije risanih junakov, poudari črne robove in zategne živost barv, Sony pa ne naredi ničesar od tega. Spet medla bleda migetajoča slika pa tud če je vse navito na max. Ne vem no.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

mat xxl ::

Se ne bi strinjal ampak gledati začetne modele Sonya Ex302-502 je tAKO, NEKDO, KI GRE Z crt 50hZ in kupito bo mislil, da se mu je Marijaprikazala za zelo zahtevne uporabnike pa so tisti naj naj modeli, čeprav je res, da TOP modelov z več tunerji nimata ne Sony ne Philips, vseeno pa če bom še kaj kupoval, bom raje Sony, čeprav sem tudi dosti slišal pripomb na slabo kvaliteto, samo Philips nikakor ni boljši... žal

allex ::

jah, zdej ko mam 40w4500 moram priznat, da je SD slika iz siolTV-ja katastrofalna,
ampak sem bolj al manj vse pripisoval precej stisnjenemu signalu , ki ga mam zarad oddaljenosti od centrale.
za to moram rečt, da me pravzaprav algoritem za SD signal tud ne moti preveč, ker če je slika slaba ali slabša, mi je vseeno.

prioriteta mi je, da ob gledanju ene FHD vsebine lahko rečem vau, cool, to je to.
recimo pri LG-ju niti na prvi pogled ne opazim razlike med SD in 720p, medtem ko sem pri 40w4500, ko sem prehajal iz CRT na LCD, samo buljil in bil oh in sploh povsem zadovoljen z nakupom, čeprav sem za tv dve leti nazaj odštel 1500eur.

sedaj mi nekako odgovarjajo tanke linije, torej v prvi vrsti ciljam na LED, čeprav (baje, po prebranih testisih) ne zagotavlja kakšne bistvene izboljšave pri kvaliteti slike, zgolj nižjo porabo energije, oz. tisti z Direkt LED in lokalnim dimljenjem nekolk boljši kontrast - valda za dodatnega jurja.

zdej sem v paco postavu še 40ex500, čeprav je samo LCD, ampak ga povsod neki blazno hvalijo, pri deepici celo bolj kot precej dražje modele in pa že omenjenega lg 40le8500, ki pa ima tako direct led in lokal dimming, za sumljivo nizko ceno, poleg tega pa nekateri namigujejo, da ima lg nek globalni filter, ki v določenih momentih slike naredi temne, ampak generalno pa to sploh ni to to...

v glavnem odločitev je al izjemno lahka oz. brezbrižna al pa skoraj nemogoča, če upoštevaš preveč dejstev:)
struggling with abundancy of computer power

Dromar ::

Očitno si moj komentar zignoriral...
Pomisli na neko topšit Panasonic plasmo. Dobiš za okrog 700-800€ Panasonic 42G20E, ki bo definitivno dal od sebe tako sliko, da ti bo čeljust padla na tla, medtem ko se bodo tej vstopni modeli LEDa lahko skrili. Pojdi v trgovino in poglej ;)

RejZoR ::

Edina prednost plazem dandanes je cena. Ker dobiš ogromne diagonale za ugodno ceno. Niso pa tolk superiorne napram LCD-jem kot so bile nekoč. Sploh pa ne proti LED LCD-jem. Sony-ja pa sam ne bi nikoli kupil za SD signal. HD ja, kjer se obnese dobro, drugače pa ne. Najbolj od vsega mi je šla v nos zanič podpora formatov iz USB-ja. Karkoli sem mu pofutral ni hotel predvajat. Edino navaden DivX je šel. LG pa vrti karkoli in to s podnapisi, če jih vržeš zraven.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Nikonja ::

@rejzor Ne nakladaj, najdi mi eno lcd ali led tv katera ima boljšo sliko od Panasonicove g20 ali vt modela ?

Dromar ::

No, ta je pa dobra...

fpbs ::

Nikonja kakšna je pa razlika med lcd in led tv?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Plazma ali LCD televizor? (strani: 1 2 3 4151 152 153 154 )

Oddelek: Kaj kupiti
76961192975 (417346) antonija
»

Sony v finančnih težavah na veliko odpušča

Oddelek: Novice / Ostale najave
4510981 (8820) fpbs
»

lg ali Philips lcd tv (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
709454 (8162) damirez
»

LCD TV SONY ali PHILIPS

Oddelek: Kaj kupiti
133345 (3054) Calligula

Več podobnih tem