Forum » Pomoč in nasveti » kako pospešiti netbook
kako pospešiti netbook
noob96 ::
hej
lastim si netbook Asus eee PC 4g.
Zanima me ali je možna nadgradnja ram-a? na njem imam naložene windows xp. Kaj bi lahko še naredil, da bi računalnik deloval malo hitreje.
p.s. na njem nimam nameščenih nobenih programov, igric..., tudi učinkovitos delovanja sem že prilagodil.
lp
lastim si netbook Asus eee PC 4g.
Zanima me ali je možna nadgradnja ram-a? na njem imam naložene windows xp. Kaj bi lahko še naredil, da bi računalnik deloval malo hitreje.
p.s. na njem nimam nameščenih nobenih programov, igric..., tudi učinkovitos delovanja sem že prilagodil.
lp
- spremenilo: noob96 ()
RejZoR ::
Načeloma bi se dalo nadgradit na 2GB oz 4GB, odvisno od modela. Ker gre za majhne gizmote boš imel verjetno samo 1 ali največ 2 slota, tako da bo 1x 1GB modul verjetno treba v celoti zamenjat za 2GB. 1GB pa potem pač prodaš al pa kaj podobnega.
Vsaj na svojem Acerju sem naredil tako ampak tle je neka blesava omejitev na 1,5GB RAMa maksimalno, tako da sem 1x 512MB zamenjal z 1GB palčko. 512MB pa je že nalotanega na samo matično ploščo. ASUS te omejitve na srečo nima, tako da imaš načeloma malce več fore. Potem precej pomaga še kakšen 7200 RPM disk oz celo kakšen 40-64GB SSD disk, kar bi tud fino pohitrilo vse skupaj. Ampak to je pa že vprašljivo koliko smisla ima vlagat velike zneske v tako star netbook. V obeh primerih bi te tak disk olajšal za okoli 120-150 EUR.
Vsaj na svojem Acerju sem naredil tako ampak tle je neka blesava omejitev na 1,5GB RAMa maksimalno, tako da sem 1x 512MB zamenjal z 1GB palčko. 512MB pa je že nalotanega na samo matično ploščo. ASUS te omejitve na srečo nima, tako da imaš načeloma malce več fore. Potem precej pomaga še kakšen 7200 RPM disk oz celo kakšen 40-64GB SSD disk, kar bi tud fino pohitrilo vse skupaj. Ampak to je pa že vprašljivo koliko smisla ima vlagat velike zneske v tako star netbook. V obeh primerih bi te tak disk olajšal za okoli 120-150 EUR.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri netbook?! (strani: 1 2 3 4 … 42 43 44 45 )Oddelek: Kaj kupiti | 277660 (98218) | MrStein |
» | Kateri OS za prenosnik AMD Turion 64 X2 Mobile TL-60??? (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 11702 (10137) | T_F_7 |
» | Asus vs AcerOddelek: Kaj kupiti | 2863 (1818) | s1m0n |
» | Asus predstavil nov Eee (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Matične plošče | 10735 (7070) | Dr_M |
» | Windows XP hoče živeti (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 9016 (5881) | ALT |