» »

Letna vinjeta

Letna vinjeta

xdejvid ::

Pri nameščanju vinjete se mi je na sredini naredil zračni mehurček, zato sem malo odlepil, da bi ga odstranil, a del v obliki črke E ostal na steklu, zato sem jo raje zalepil nazaj, a črka E še je vedno vidna kot boste videli na sliki. Kaj to pomeni? A je zdaj neveljavna? Kaj mi je za naredit? Imam račun in odrezek. Ne piše pa, da je neveljavna.

  • zavarovalo slike: WarpedGone ()

WarpedGone ::

Stvar ni dovolj opazna, da bi te ustavili ob kaki kontroli na cestninskih postajah al pa na izvozu. Šparaj odrezek in račun za samozavest ter se lepo furaj.
Zbogom in hvala za vse ribe

T0RN4D0 ::

JSt se ne bi obremenjaval. Če ne moreš mirno spat, pokliči na DARS in preveri.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

xdejvid ::

torej je to ena črka od napisa "neveljavno", ki se pokaže pri odstranitvi...

sej jih bi poklical, sam je nedelja....

;-) ::

To ni nič. Je pa zanimivo. Ravno sem menjaval avto in sem probal iz prejšnjega cuknit dol do 3/4 sem prišel potem pa je začelo trgat pa sem zalimal nazaj.

Kupil pa že drugo letno vinjeto letos :8)

Bellatrix ::

Če se vinjeta pri nameščanju na vetrobransko steklo poškoduje, jo je mogoče reklamirati, vendar le v Cestninsko uporabniškem centru v Ljubljani.


http://www.dars.si/Dokumenti/Cestnina/N...

Vinjete (ali delov vinjete) ne poskušajte odstranjevati z vetrobranskega stekla. V takem primeru pokličite v Cestninski uporabniški center (080 15 03 ali +386(0) 151 88 350) in se dogovorite glede nadaljnjih postopkov. Če boste poskušali vinjeto odlepiti ali jo boste odlepili, se bo pojavil znak NEVELJAVNO, s čimer se vinjeta razveljavi in ne more biti predmet reklamacije.
People are quick to judge and slow to correct themselves.

Zgodovina sprememb…

xdejvid ::

Pri meni na vinjeti ne piše neveljavno oziroma ni tega znaka (je samo črka), torej je vinjeta veljavna, kolikor to jaz razumem ta pravila.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: xdejvid ()

mr1two ::

Koliko te pa stane, da jim v mailu priložiš sliko vinjete?
LP

Pyr0Beast ::

Neveljavna
en e je 10%

Torej je vinjeta 90% veljavna :)
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

xdejvid ::

Odgovor na moj email:

Praviloma vinjeta ne sme biti poškodovana kar narekuje tudi v 2. odstavku 12. člena Uredba o cestninskih cestah in cestnini (Ur.l. RS št. 109/2009). V kratkem navodilu na hrbtni strani vinjete je navedeno, da je potrebno vinjeto takoj po odstranitvi iz zaščitne folije namestiti na čisto in suho mesto na robu vetrobranskega stekla. Ko je vinjeta enkrat nameščena se jo ne sme premeščati ali popravljati, ker se pri tovrstnih poizkusih poškoduje. Kot je mogoče razbrati iz priloženih fotografij (sicer se zelo slabo vidi) je vinjeta že poškodovana, ker so se že začeli izpisovati deli napisa »NEVELJAVNO«.V kolikor bo mogoče ugotoviti nenamerno poškodbo oziroma da se je pri poizkusu namestitve zgodila nerodnost, bomo vinjeto vseeno poiskusili zamenjati.

Takšne primere žal lahko obravnavamo le osebno v Cestninskem uporabniškem centru v Ljubljani, kjer se vinjeta na vozilu fotodokumentira in izpolni ustrezna vloga. Pri sebi morate obvezno imeti tudi spodnji odrezek vinjete in pripadajoči račun. Ker gre za napako, ki je nastala na vaši strani, vam računamo strošek postopka v višini 6 EUR.

To temo sem dodal tudi sem gor, da se drugim ne bi zgodilo podobno.

kuglvinkl ::

Kul.

dukedl ::

hum, jz sm bil ene 14 dni nazaj tam, ker sta se mi malo videli črki E in V(se mi je vinjeta pr limanju upognila pa sm jo odlimal da bi jo poravnal). Tipo je poslikal, izpolnu sm formular, dobil novo vinjeto, jo spet nalimal, je tipo spet poslikal in to je blo to.

ni mi blo treba nč plačat.
lp dukedl

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dukedl ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Je tako nalimana vinjeta veljavna? (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
9820319 (7109) Netrunner
»

Vinjeta (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Na cesti
22349389 (32986) Mare2
»

Kazen za (ne)uporabo vinjete (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9120334 (15517) darkolord
»

Folija za vinjeto (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10635848 (33010) pegaso
»

Vinjeta - jo že imate? (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Loža
81256610 (26612) Mare2

Več podobnih tem