Forum » Pomoč in nasveti » Thunderbird in html
Thunderbird in html
simon20 ::
Mogoče kdo ve, kako Thunderbird pripraviti do tega, da pravilno prikazuje HTML maile??
Pogled imam nastavljen kot izvorni html, vendar mi nekatere slike v htmlju kaže, druge pa ne, mislim, da sem pogruntal, da tiste slike, za katerimi je neka povezava, kaže, druge pa ne kaže, oz. je namesto njih bel pravokotnik, in pa neki znak v zgornjem levem kotu...
Kolikor sem prebral na Mozillinem forumu naj bi bil to nek bug v Thunderbirdu, pa me zanima če ga je komu ratalo odpravit.. :)
Pogled imam nastavljen kot izvorni html, vendar mi nekatere slike v htmlju kaže, druge pa ne, mislim, da sem pogruntal, da tiste slike, za katerimi je neka povezava, kaže, druge pa ne kaže, oz. je namesto njih bel pravokotnik, in pa neki znak v zgornjem levem kotu...
Kolikor sem prebral na Mozillinem forumu naj bi bil to nek bug v Thunderbirdu, pa me zanima če ga je komu ratalo odpravit.. :)
Izi ::
Thunderbird in mislim, da tudi vsi ostali poštni odjemalci po defaultu ne prikazujejo slik, ki so v besedilo vstavljene kot povezave.
Tiste, ki pa so v celoti v pošti pa prikaže normalno.
To je zaradi varnosti, ker spamerji zelo radi pošiljajo naokoli HTML pošto s slikami, ki niso direkt v pošti ampak se je treba najprej povezati na njihove strani, da dobiš slike, spammerji pa tako dobijo potrdilo, da si pošto dejansko prebral, hkrati pa dobijo tvoj IP in večino podatkov, ki jih računalnik pošilja naokoli ob vsaki povezavi.
Prikazovanje slik iz povezave se da vklopiti v nastavitvah, ampak je to močno nespametno početje.
Tiste, ki pa so v celoti v pošti pa prikaže normalno.
To je zaradi varnosti, ker spamerji zelo radi pošiljajo naokoli HTML pošto s slikami, ki niso direkt v pošti ampak se je treba najprej povezati na njihove strani, da dobiš slike, spammerji pa tako dobijo potrdilo, da si pošto dejansko prebral, hkrati pa dobijo tvoj IP in večino podatkov, ki jih računalnik pošilja naokoli ob vsaki povezavi.
Prikazovanje slik iz povezave se da vklopiti v nastavitvah, ampak je to močno nespametno početje.
Hmmm, ampak Outlook Express mi ob prejemu maila javi, da mail lahko vsebuje škodljivo vsebino (nekaj takega) in potem potrdim, naj pokaže slike in slike pokaže normalno, thunderbird dela podobno, vendar tudi ob potrditvi slik ne pokaže..
Izi ::
Potem pa mora biti nekaj narobe pri tebi. Če potrdiš, da naj prikaže slike bi se moral takoj povezati na internet in prenesti slike. Jaz imam Thunderbird že dolga leta in vedno prikaže slike, če potrdim.
Nič ne vem, da bi bil kakšen bug. Meni dela normalno.
Probaj ugasniti firewall ali antivirus ali kaj podpobnega, da ugotoviš če ti kaj blokira povezavo Thunderbirda ko hoče prenesti slike iz interneta.
Nič ne vem, da bi bil kakšen bug. Meni dela normalno.
Probaj ugasniti firewall ali antivirus ali kaj podpobnega, da ugotoviš če ti kaj blokira povezavo Thunderbirda ko hoče prenesti slike iz interneta.
Hja, ne vem, pogovarjal sem se tudi že s prijatelji, ki imajo iste težave.
Poskusil sem tudi že ugasniti firewal, antivirus...brez uspehov. :/
Poskusil sem tudi že ugasniti firewal, antivirus...brez uspehov. :/
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Poštni odjemalci (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Programska oprema | 279610 (24541) | Matko |
» | Ubuntu vprašanja (strani: 1 2 3 4 … 19 20 21 22 )Oddelek: Operacijski sistemi | 188118 (56957) | poweroff |
» | Ubuntu Oneiric Ocelot 11.10 (strani: 1 2 3 4 … 14 15 16 17 )Oddelek: Operacijski sistemi | 194316 (160255) | Icematxyz |
» | Ali je to vdor v moj PC?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1899 (1160) | Azrael |
» | ThundrBird -> OutlookOddelek: Programska oprema | 1811 (1659) | Container |