» »

Prosim za pomoč - iskanje psa

Prosim za pomoč - iskanje psa

Keyser Soze ::

Prosil bi vas za malček pomoči, ker smo izgubili psa (no ja, bolje rečeno, se je izgubil sam - posledica novoletnega pokanja bi rekel), in ker po štirih dneh še ni duha ne sluha o njem bi nucal malček razširit besedo o tem.

Sploh po dolenjskem koncu. Okolica Ivančne Gorice pa tudi širše (dolenjsko področje), glede na to da ga nismo videli že štiri dni, je lahko če je še pri sebi, prišel že kar daleč.

Bi cenil, če nalimate spodnjo sliko na kakšen FB profil, jo posredujete kakšnemu kolegu iz dolenjskega konca, ipd. Najditelj se lahko nadeja denarne nagrade.

Brin

OM, F, G!
  • zavarovalo slike: WarpedGone ()

Evo ti.

Prblem rešen. Po štirih dneh iskanja in samo pol ure po objavi na S&Tju smo ga našli nekje "bogu za ledžima". Zdravega in sitega.

Drugič takoj dam oglas na S&T. :D

P.S.: Hvala vsem, ki ste že posredovali info naprej.
OM, F, G!

Zgodovina sprememb…

tsh2 ::

Si bom kar to temo sposodil.

Pogrešan kužek
Že tri dni pogrešamo kužka, ki sliši na ime Reksi. Je manjše rasti, svetlo rjave barve, star slabi dve leti. Na sebi nima ovratnice, je čipiran in cepljen. Predvidevamo, da se nahaja na območju občine Dobrepolje, ampak v tem času je lahko prišel že v sosednje dolenjske občine.
V soboto 1.1. zvečer je cvilil, da bi šel ven in se ni vrnil. Mislimo, da se goni za kakšno psico, ker tudi nekdo drug v vasi pogreša večjega črnega psa. Novoletnega pokanja se je tudi bal. Nagrada za najditelja.

Če imate kakšne informacije sporočite na 01 7808 188 ali 031 476 102

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: bluefish ()

smo ga že našli, mrtvega s pregrizenim vratom. blizu, kjer se je ena psica gonila. en večji pes ga je moral.

jazbec ::

moje sožalje:'(

mtosev ::

zal je to tak, ce pes ni pod nadzorom
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

ja, treba ga bi bilo kastrirati.

Brane2 ::

Valjda. Potem ko te v bistvu štihnejo, ti "milostno" še jajca odrežejo...:|

Luštkan kuža BTW.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Brane2 ()

kmetek ::

tsh2: sožalje.

Janac ::

tudi moje sožalje.

Mipe ::

Sožalje. Tako je to, če psa spuščate brez nadzora.

Vsake toliko mi grede na šiht v Trebnjem sledi kakšen pes, zadnjič mi je eden sledil vse do stavbe, v kateri delam. Tudi sam sem imel psa, ki je poginil - od takrat ne bom imel nobenega več, ker zahteva preveč odgovornosti, nimam pa srca, da bi ga zanemaril oziroma puščal brez nadzora.

Časi, ko je človek lahko mirne vesti spuščal pse na prosto, so že zdavnaj minili.

Take stvari so se vedno dogajale. Samo "sredstva obveščanja" so bila bolj oskubljena in takšnele vesti niso prišle do tebe.

Žal, če je pes lovski, kaj drugega kot spustit ga ne moreš ane? Kako hudiča bo pa sledil divjadi? Boš laufal za njim? Da se pa vedno vrne je pa tud banalno pričakovat. Ko brak jazbečar dobi sled, ga je praktično nemogoče odpoklicat (iz lastnih izkušenj - več rodov oz. primerkov). In lahko sledi tudi 1 uro +. Veš kako daleč lahko pride v tem času?

Boh ne daj, da pa zavoha kakšno psico. Takrat pa res nič ne deluje. Žal, psi ponavadi zgubijo pamet ko se začne "gonja".
OM, F, G!

AmokRun ::

Žal, psi ponavadi zgubijo pamet ko se začne "gonja".

Pa ne samo psi.:D

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: AmokRun ()

Mipe ::

Zato bi morali ljudem prepovedati posedovanje lovskih pasem, če nimajo ustreznega prostora za prosto gibanje. Majhen vrt ni dovolj, kaj šele balkon! Ker živim izven mesta, je tu okoli kar nekaj travnikov in njiv, tako da je ravno prav za nemškega ovčarja, kot sem ga imel. Vseeno ni bil nikoli spuščen brez nadzora; ljudje hodijo na njive delat, z njimi pa gredo tudi domači psi.

Enkrat je bila srna med koruzo... zaman sem psa klical nazaj :P

Žal je tako, da ljudje zapirajo pse v majhne ograde ali jih puščajo na verigi... Kot da bi bili del inventarja. To zimo sem videl psa, ki je tekal po cesti in za sabo vlekel pretrgano verigo. Če imajo pse samo za stražo, naj si raje omislijo senzorje, so cenejši. Če pa kompenzirajo svoj mali ego z velikim psom (Baričević)... zanje ni pomoči.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zavetišča za živali: Popolnoma zdrave pse, ki jim v 30 dneh ne najdejo lastnika, lahk (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10218112 (15424) Invictus
»

Napad psa - kdo je kriv? (strani: 1 2 3 )

14831563 (27159) Mare2
»

Maltežan za parjenje :) (strani: 1 2 3 4 )

19146392 (42543) Ramon dekers

Napad psov (strani: 1 2 3 4 5 )

20115154 (11677) Tody
»

Ustreljan mucek (strani: 1 2 3 )

10310787 (8249) enkratzoja

Več podobnih tem