» »

Predvajanje digitalnega signala na LCD-ju

Predvajanje digitalnega signala na LCD-ju

lav1 ::

Pred kratkim sem za mamo kupil televizor Samsung LE32C450 ( http://www.ceneje.si/avdio-video/televi... ).
Na njemu spremlja digitalne programe preko antene.
Problem tega televizorja je v tem, da televizor sliko vedno razširi čez cel ekran (v 16:9), tudi takrat, ko je na sporedu oddaja, ki je (bila) snemana v 4:3 formatu (potem so stvari na televiziji raztegnjene, kar zna biti moteče). Sicer lahko preklapljaš med formati vendar tam samo nastaviš, da so potem vsi programi ves čas v 4:3, kar pa spet ni dobro. Edina rešitev po mnenju serviserjev je nakup tunerja in povezava le tega preko HDMI kabla s televizorjem. Če tv zajame sliko iz HDMI-ja, potem zna prilagajati format.

Ker sedaj nameravam kupiti še en LCD tv za v spalnico (tudi 32') in se odločam med različnimi modeli, me zanima, kako vaši televizorji predvajajo digitalen signal, oz. če se kaj bolje odrežejo pri navedenem problemu (spremljanje digitalnega signala preko antene)?

Za odgovore se Vam že vnaprej lepo zahvljujem.

Lp, Klemen
  • spremenil: lav1 ()

lav1 ::

Kaj mi res nihče ne more povedati kako njegov tv predvaja digitalne programe? :)

Scorpia ::

To so učasih lcd-ji imeli težave ozirmoa da niso imeli funkcijo avto format. Novi lcd-ji itak imajo vsi funkcijo da ti avtomatsko prilagodi zaslon. Zunanje naprave ti ubistvu same prilagodijo zaslon, ker imajo že to funkcijo. Zanimivo da tvoj lcd tega nima. Ti pa priporočam, preden kupiš lcd, pogledaš na proizvajalčevi strani če omogoča avto format na bilo kakem vhodu.
////

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Plazma ali LCD televizor? (strani: 1 2 3 4151 152 153 154 )

Oddelek: Kaj kupiti
76961200868 (425239) antonija
»

Težava z Samsung LE32C450

Oddelek: Zvok in slika
10870 (639) kmetek
»

32" LCD TV

Oddelek: Kaj kupiti
194544 (3747) kmetek
»

Kateri LCD LED TV?? (strani: 1 2 3 )