Forum » Zvok in slika » Strešna antena
Strešna antena
frenkyboy4 ::
Pozdravljeni,
zanima me katero strešno anteno bi mi predlagali za lovljenje MPEG-4 oz. digitalnega sprejema, ker js nism ekspert v tej stvari
gledal sem npr. tole:
http://antene-zupancic.si/trgovina/cata...
P.s.: hvala za odgovore
zanima me katero strešno anteno bi mi predlagali za lovljenje MPEG-4 oz. digitalnega sprejema, ker js nism ekspert v tej stvari
gledal sem npr. tole:
http://antene-zupancic.si/trgovina/cata...
P.s.: hvala za odgovore
fpbs ::
Nebi bilo slabo, če bi napisal, kja se od prilike nahaja ta tvoja streha. Morda se da poleg slovenskih programov dobiti še mogoče hrvaške, avstrijske...
pardon sm cist pozabu... to je okolica Krškega, se pravi da lovim hrvate in polek je Trdinov vrh za Slovence
ToniT ::
Za okolico Krškega bo dovolj taka antena. (Razen če si v kakšni luknji - dolini in ne vidiš Trdinovega vrha).
se pravi da tista ko sm jo zgoraj naveu bi bla luksus? :D k neki za 10e nebi deval gor...
Sam po mojem bi mogel dat vsaj 2 anteni (eno proti hrvatom, eno proti trdinovem vrhu), al ne?
Sam po mojem bi mogel dat vsaj 2 anteni (eno proti hrvatom, eno proti trdinovem vrhu), al ne?
Poskusi najprej eno anteno (malo boljšo) nastaviti na šibkejši signal (hrvaški?). Potem pa poskušaj s sprejemnikom ujeti vse signale naše in hrvaške. Če ne bo v redu boš pa moral montirati 2 anteni.
ja sem malo prej biu v evroelektronu, pa sm mu reku ka mi predlaga, da bi tud lovil HD programe... pa mi je nasteu robe za 85e, 2 anteni, kretnica, ojacevalnik, napajalnik, kabel.
bom se pogledal ce je kje cenejse za to kar bi jas hotel
bom se pogledal ce je kje cenejse za to kar bi jas hotel
neki4 ::
navadna antena za 10 eur je okey. hd programi tu nimajo veze, važno da je signala dovolj. Če vidiš oddajnik tam kjer bo antena ni problem, tudi že ni čisto v nulo viden oddajnik.
beeone ::
Za antene se res ni treba neki velik sekirat, ker pri digitalnem signalu je lahko signal dosti šibkejši kot pri analognem, pa je še vedno slika (slabe slike tak ni, al je al pa je ni ). Nevidljivost oddajnika res ni pogoj da bi si nabavljal neki hudo anteno in ojačevalnike, ker jst sem si SAM doma naredil anteno iz youtuba (malo žice in lesa ali plastike pa še celo impedančni trafo sem si naredu sam) in dela super, 80% pa včasih, če se malo špilam z njo, celo 100% signal, vse to iz odboja signala od nasproti ležečega hriba (oddajnik je na mojo smole za mičkenim hribčkom).
Če ste pa slučajno že prej sprejemali anologen signal potem pa samo pretvornik vmes, anteno pa pustit čist pr mir
Če ste pa slučajno že prej sprejemali anologen signal potem pa samo pretvornik vmes, anteno pa pustit čist pr mir
ja sj antena je 15EUR (sm 2 rabim), pol je ojacevalnik....pa to dost drazje, sj to sm sam sou do enga...ziher bom vse skup za 50EUR zrihtu :D
drgac sm pa probu lovit sam s anteno brez ojacevalnika (mislim stresno) in nazalost ni lovilo tako kot bi jaz hotel :S sploh slovence ne ampak je hrvate velik buls...
drgac sm pa probu lovit sam s anteno brez ojacevalnika (mislim stresno) in nazalost ni lovilo tako kot bi jaz hotel :S sploh slovence ne ampak je hrvate velik buls...
frenkyboy4: Žal zgornjega posta ne razumem dobro. Prosim, če pišeš pravilno Slovensko. Svetoval sem ti, da kupiš malo boljšo anteno, pa zgleda nisi.
Antena je v redu, potrebuje še ojačevalnik!
Mislim, da je bolje, če ima malo rezerve, da ni ravno na meji s signalom. Jasno je, da ojačevalec lahko še vedno doda.
Saj je najbolš da bi imelo nekaj rezerve:)
Koliko sem jaz to razumel oz. pogruntal potrebujem:
1. 2 anteni
2. kretnico
3. ojačevalnik
4. napajalnik
5.razdelilec (za 2 televiziji)
Je tako?
Koliko sem jaz to razumel oz. pogruntal potrebujem:
1. 2 anteni
2. kretnico
3. ojačevalnik
4. napajalnik
5.razdelilec (za 2 televiziji)
Je tako?
Če ti z eno anteno ne dela dobro, potem potrebuješ dve. Ojačevalec bi bil boljši z dvema vhodoma in bi potem kretnica odpadla in s tem tudi izgube, ki nastanejo na kretnici. Mogoče se dobi tudi ojačevalec, ki ima že dva izhoda.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Seznam DVB-T programov v SlovenijiOddelek: Zvok in slika | 11159 (10730) | Kamion |
» | Dve zunanji TV anteni - težava s signalomOddelek: Pomoč in nasveti | 3593 (3281) | Frenckie |
» | nova antena za sprejem digitalnega signalaOddelek: Zvok in slika | 2762 (2534) | bb007 |
» | Zunanja tv antena vprašanjeOddelek: Pomoč in nasveti | 7724 (7315) | alsl |
» | tv - antenaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3796 (3228) | Alexius Heristalski |