» »

težave z local area network

težave z local area network

oemdzi ::

Imam t-2 in mi večkrat dnevno za kakšno minuto vrže povezavo in do sedaj je bilo vedno tako da pač čez nekaj minut se je internetna povezava sama vspostavla.
Uporabljam win7 in imam nastavitve taksne da internet dela skos in ga ni potrebno vspostavit roćno. Sedaj pred nekaj dnevi sem pa opazil da ko mi internet dol pade,moram povezavo "ročno" tako da kliknem na troubleshoot problems.

To niti ne bi bila težava, če ne bi ponoči deloval utorrent in tako prekine downloadanje, ima mogoče kdo kakšno idejo zakaj se povazava sama ne vspostavi ?
  • spremenil: oemdzi ()

s1m0n ::

Kater router uporabljaš/če ga ?

oemdzi ::

Ne uporabljam nobenega routerja, ker imam vse računalnike direkt v modemu. Spreminjal nisem ničesar razen če je kakšen program mogoče kaj spremenil nastavitve, vednar se ne morem spomnit da bi nameščal kaj takega. Formatiral pa tudi ne bi rad samo zaradi te napake, ker windows je na računalniku slab mesec.

ttommy ::

Koliko računalnikov pa imaš priklopljenih v modem?Hkrati sta lahko povezana samo dva računalnika.Nabavi router,pa bo.
Gamer

oemdzi ::

2 pcja imam ja, pa tako imam ze vsaj 5 let in ni bilo nic narobe, sej problem je samo v temu, da moram zmeraj ko pade vn kliknit rocno na troubleshoot problems, na XP se ja pa to imenovalo repair connection in je samo motece ponoci ko me ni pri racunalniku in se vsi downloadi ustavijo

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: oemdzi ()

gokky ::

T-2 ima zadnje čase kar nekaj težav z zanesljivostjo svojega omrežja. Pa mu ne padajo uporabniški dostopi, ampak nekje za tem (backbone?). Dokler sem imel na usmerjevalniku nastavljeno, da link testira tako, da kontaktira prvi usmerjevalnik na T-2jevi strani optike, je vedno kazalo, da je link pokonci, komunicirati pa se ni dalo.

Windowsi po mojem vedenju zaznajo izgubo povezave (in reinicirajo DHCP req) samo, če izgubijo fizično povezavo (izklop kabla).

Na tvojem mestu bi si pred računalnike namestil usmerjevalnik (to bi že davno moral imeti), ki bi ga nastavil tako, da preverja povezljivost z recimo www.t-2.net in ponovno vzpostavi povezavo, če jo vmes izgubi.

FTP/CIFS dolvleke pa se znajo prekiniti tudi v tem primeru.

oemdzi ::

Se ne spoznam na routerje, vednar zakaj točno bi ga potreboval ? Do sedaj je na 2 računalnikih delal brez problema in sedaj to nagaja samo pri mojem računalniku, medtem na drugem ni težav. Odgovore oziroma rešitve sem pa pričakoval v obliki kako naj nastavim v nastavitvah, morda kakšen program, ker sem prepričan da če formatiram računalnik bo normalno delalo tako kot je prej, samo je izguba časa pa sem prej rajši vprašal tukaj če se komu mogoče sanja za kaj gre. Tko pa zgleda da grem jutri formatirat ;((

Spajky ::

Če bi mel varnostno kopijo sistema od frišne nastavitve, bi samo povozil instalacijo in bi tako videl, al so al niso winsi, al pa je port v modemu poškodovan zaradi kake prenapetosti bil kdaj, zdej pa crkuje ali pa crkuje tvoja mrežna v kompu Prednapetostne zaščite seveda nimaš?. Zamenjaj kabla med računalnikoma, pa boš videl, če se bo napaka pojavila na onem drugem. iGraj se s kabli etc., da ugotoviš kje je težava ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Omrežja in internet
1793565180 (2009) c23po
»

ne dela internet

Oddelek: Pomoč in nasveti
405124 (3530) seba-beba
»

Težave z Amisovim modemom

Oddelek: Pomoč in nasveti
245280 (4862) 111111111111
»

Internetna povezava (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
575746 (4717) BK5
»

Novi SIOL-ovi "komunikacijski prehodi" (gateway-i) SAGEM F@st™3344 (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Omrežja in internet
15543927 (19467) imallears

Več podobnih tem