» »

kako najhitreje do penziona!!!

kako najhitreje do penziona!!!

bobby ::

men se ne da več delat!!!
kako najhitrej do penziona???
any idea??

Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

yabadak ::

Jah, najboljš bo, če se kr ustreliš. Ta bo najhitrejša in ne boš le v pokoju temveč boš:D tudi pokojen.

City ::

Imaš tri možnosti:

1.Prosiš Roberta Škulja za zasebne inštrukcije in vdreš v bazo na ministrstvu in si spremeniš letnico. Potem si na glavo streseš moko, da izgledaš kot da si z eno nogo že pri krtih in greš na občino težit, da si zaradi problemov s sklerozo šele sedaj opazil, da ne dobivaš italjanske penzije in da boš tožil vse po spisku, če ti je takoj ne dajo.

2.Zapneš staro senilno bakico ji pihaš na dušo in…:'( .. kmalu boš začel z njenim pooblastilom hoditi na banko in (poleg drugega >:D ) dvigovati njeno penzijo, potem pa jo pomotoma dregneš po stopnicah in zabetoniraš v kleti. Po določenih letih postopek ponoviš pri sosedi, če jo ima seveda, še bolj pa da se preseliš v drug kraj, da ne bo postalo vse skupaj sumljivo. ;)

3.Se prijaviš na avdicijo za kakšen nizkoproračunski SLO film in probaš zapeti maskerko. Ko te nauči vseh svojih veščin se lahko potem mirne volje preseliš v dom upokojencev in se probaš čim prej privaditi na novi vonj svoje sobe. Od vseh nedelnih ugodnosti boš z izkušnjami, ki si jih boš pridobil med igranjem, imel mogoče srečo, da bo vsako jutro prišla kakšna luštna negovalka, ki te bo s krpico malo podrgnila, ker boš mojster igranja v spuščanju vode in blata.

Več pa na žalost ne morem pomagat

Mr.B ::

Kandidiraj za predsednika. Zdrži mandat , pa se bom prištelo saj minus dvajset let do opokojitve.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Tomi ::

Ti to resno misliš?
Ker načeloma obstaja možnost, ki se imenuje pokojninsko varčevanje. Plačaš pač svojo anuiteto, in potem dobivaš, ko si upokojen, rento.
Poleg tega pa morasp biti zaposlen, in tvoj delodajalec ti mora omogočiti plačilo let. Tako da si doplačaš tistih 40 let do upokojitve in si upokojenec.
Menda si kaj takega privoščijo bogati japiji po 35. letu.
metrodusa.blogspot.com

LoneWolf ::

Bobby: da se, lahko ti povem iz prve roke. Niti ni taksna strasna stvar, ampak ce si zacel o tem sele zdaj razmisljat, ko ze delas, si ze malo pozen.

Samo v premislek: ce hoces v penzijo pri 30-ih, za zacetek pozabi na ustaljene socialne tirnice - faks, diploma, pa sluzba od sedmih od treh in prebijanje po sluzbeni lestvici navzgor. Tako pocne vecina, in vecina gre v penzijo pri 60-ih. Z razlogom, tako pac deluje sistem. Ce bi ti rad drugace, moras vsaj delno, ce ne v vecji meri, nase prevzet odgovornost in tveganje, ki ti ga sicer kompenzira socialna ureditev druzbe, in to ni majhna stvar. O bliznjicah v stilu bogatih tet, loterije in goljufijah/kriminalu ne bi, se ne splaca niti razmisljat v to smer.

Idealen cas za zacet resen samostojen business je nekje v drugem delu srednje sole in v casu faksa, ce imas ze prej malo podlage na svojem podrocju, v teku 20-ih let zivljenja pa lahko nadgradis delo tudi v resne zasluzke. Ce te po 30. delo vec ne veseli ali bi rad poskusil kaj drugega, gres pac v "penzijo".

Vprasaj Billa Gatesa. 8-) College dropout, ampak z razlogom.

Ce koga zanima, kaksnen kapital potrebuje za samostojno "penzijo", lahko naredi informativni izracun za financni nacrt. Reces lahko, da si "v penziji", ko z (dovolj varnim!) obracanjem obstojecega kapitala generiras dovolj prihodka, da glavnica ohranja realno vrednost (inflacija), od preostanka pa lahko normalno zivis. Niti ni tako vrtoglava stevilka.

Govorimo seveda o financni penziji oz. financni neodvisnosti. Delat mora clovek se vedno nekaj tudi pozneje, ampak takrat lahko samo se za svojo duso in z vec svobode.

Tomi: Kdor si lahko doplaca 40 let delovne dobe, ima precej boljse nalozbene zmoznosti za taksnen kapital, kot da ga vrze v drzavno malho in kasira drzavno penzijo. Vsaj pri nas. Drzavne penzije so ze danes majhne in bodo se manjse, prednost taksne upokojitve je samo varnost, ki jo garantira drzava, na racun donosnosti.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako v pokoj s prihranki? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
10818103 (11882) Mato989
»

Prihaja prvi večji test za zasebni pokojninski sistem (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
9418914 (16025) MrStein
»

Državna pokojnina-netrajnostni sistem (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
12319998 (17636) lexios
»

Predlog pokojninske reforme

Oddelek: Problemi človeštva
273514 (2881) UNIVERZUM
»

ali bo pokojnina čez 40 let? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
26119993 (15844) ZLOky

Več podobnih tem