» »

ali bo pokojnina čez 40 let?

ali bo pokojnina čez 40 let?

Thomas ::

Problem je v tem, da je prevladujoča miselnost ta, da moraš nekomu vzeti, da imaš sam. Da ljudje mislijo, da se gremo igro z ničelno vsoto.

Vendar se ne gremo, vsota ekonomske igre je pozitivna!

Zato, čimveč dolarskih milijonarjev in milijarderjev, več je kruha za vse ljudi.

Ne, kot razmišljajo komunisti, da če razdelimo dolarje milijarderjev med rajo, bo vsak šel na kosilo, jutri bomo pa zaklali naslednjega milijarderja.

Ne gre tako, jutri bomo lačni vsi. Ali pa čez nekaj tednov.

Zato si nagrebte milijone $ (jebeš evro, IMHO) čimprej. To bo koristilo še klošarjem.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

opeter ::

Točno tako, kot je smetko napisal. Sicer pa je vlaganje v sklad itak nek potencionalni rizik. Reckiraš, da boš ali pridobil, ali pa izgubil. Zato pa ni smiselno dajati ne vem kako velike vsote samo v en sklad, ampak bolj razpršeno. Ker če na enem izgubiš, boš mogoče z drugim pridobil. Seveda pa ti nihče ne garantira, da bo sklad tudi čez 40 let deloval. Lahko pa se seveda motim.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

jype ::

Thomas> Zato si nagrebte milijone $ (jebeš evro, IMHO) čimprej. To bo koristilo še klošarjem.

Nak. Dolar je passé. Še v Mongoliji majo danes rajši Evre, pa je bil 10 let nazaj dolar univerzalno plačilno sredstvo.

Tako da, če ma kdo vse naloženo v dolar, naj le malo razprši. Najbolj pametno je imeti oboje.

Thomas ::

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

ZLOky ::

Mater....

Riziko, da boš zgubil ali dobil...
Kaj veš kaj bo čez 40 let...


Povejte mi koliko SKLADOV (svetovnih s tradicijo, ne mi tu metat ene muhe enodnevnice) je propadlo. Povem jaz? Nobeden. Sklad NE MORE propasti praktično. Teoretično pa takrat, ko bi vsa podjetja, v katera sklad vlaga (za en svetovni sklad je to okoli 200/300 svetovnih podjetij), propadla NAENKRAT, to je teorija. Bank je pa že kar nekaj propadlo. Skladi so bolj zaščiteni kot banke, so zaščiteni kot Kočevski kosmatinci. Varnost pri skaldih je večja.

Pri skladih ni riziko, da bo propadel ali pa ne. Ampak, če ima nek sklad X% pričakovan donost, potem je samo riziko ali bo tak donos dosegel ali pa PRESEGEL!

Kakor vidim kakšno je stanje, se ponudim za brezplačno 2 urno splošno izobraževanje na to temo.
http://www.google.com/ dela čudeže!!!

Thomas ::

Uja. Propadel je že kakšen, uja.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

smetko ::

Ko se zlomi borza se ponavadi zlomijo vsi skladi. Ko propade država z njo potonejo ponavadi tudi finančne inštitucije.
Kaj pa Enron ?

Vajenc ::

A mi kdo pove, kaj pomeni "Večna-mesečna-dedna-renta", pri zaključenem varčevanju. A to pomeni, da po moji smrti to dobiva moj potomec in koliko let če je tako oz., če jaz varčujem npr. 100EUR/m za dobo 10let pri skladih, ki pričakujejo 12% donos, to bi naneslo 22.193EUR ali 211EUR Večne-mesečne-dedne-rente, ali to pomeni, da imam dejansko doživljensko rento 211EUR ali le nek sorazmeren del, glede na mojo dobo vlaganja?

kekz ::

"Če to pridno vlaga, ima v 50 letih pri 5% letnem donosu malo več kot pol miljona evrov."

Če bo šlo tako naprej, bo pol milijona evrov kmalu enako enemu milijonu dolarjev >:D
Če samo pomislim, da je včasih evro bil manj vreden od dolarja, zdaj sta pa že 1 : 0,75 v dobro evra.

V mojih še pred-študentskih časih, ko še ni bilo kapitalskega trga, sem se (sicer samo z drobižem) igral z medvalutnimi tečaji. To je bilo takrat začuda tudi pri nas legalno (če si od nekod pač že imel devize). V času Reagana je bil $ vreden 3,5 DEM, kar bi danes bilo skoraj 2 €. In danes?
Buuu, dolar! Treba imeti funte ali mogoče celo juane :D (enkrat bodo morali tudi poševnookci sprostiti tečaje mar ne?).

ZLOky ::

Thomas, navedi!!!


Od leta 1929, ko so se brokerji metali iz visokih zgradb, ker je bil zlom borze, je bilo po tem do sedaj še 2× zlom borze, leta 1987 in pa 2001!!! Pa so vsi skladi preživeli!!! Banke, ne bi reku.

ENRON - eno podjetje pač! Kakor tudi nam bližje PARMALAT! Kljik na oboje.

Če pri skladu, ki vlaga v 200 svetovnih podjetij, PROPADETA čez noč 2 podjetji, je to SAMO 1% IZGUBE. Sicer ne bi o temu, da je sklad AKTIVNO upravljan, da je "management" sklada prodal delnice takih podjetij in vložil v boljše, še preden je nastala kriza, je bila realno izguba še veliko manj kot 1%.

Vajenc: Če imaš samo v skladu in ni preko zavarovanja, potem imaš večno dedno rento za vse večne čase, tudi za tvoje potomce, če bodo črpali SAMO rento oz. LETNI DONOS. V kolikor si pa boš dal izplačat več, kot je povprečna letna donosnost skladov, potem bo vse manj in manj v skladu.
http://www.google.com/ dela čudeže!!!

smetko ::

Enron ni bil samo podjetje temveč je bil med drugim tudi privatni pokojninski sklad za zaposlene.
No comment

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: smetko ()

ZLOky ::

Pravilno si povedal: privatni pokojninski sklad za zaposlene.
Temu se pa reče stava na enega konja. Je8at ga, konj si je nogo zlomil in ni bil spoh za zrezke dober, samo še za v smeti.

To je kot, da bi Krka ustanovila privatni pokojninski sklad za zaposlene. in bi čez noč šla rakom žvižgat, evo, i opet ništa.
http://www.google.com/ dela čudeže!!!

MEDENA ::

Zakaj ste vsi trmasti kar vam Zloky govori...dejte si v vaše GLUPE glave zabiti, da SKLAD ne more propasti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MEDENA ()

marvin42 ::

vsaka stvar lahko propade, če ni dobro organizirana
Mostly Harmless

ZLOky ::

vsaka stvar lahko propade, če ni dobro organizirana
OK, eni o teoriji, mi o praksi. Teoretično bi tudi morali vsi biti zdravi, pa imeti lepe plače, pa dobre avte, pa dobro penzijo, AMPAK praksa/realnost je drugačna.

Še vedno nisem dobil odgovora za SKLAD, ki je propadel (enron ni sklad). GOVORIM O KONZERVATIVNEM DELNIŠKEM SVETOVNEM SKLADU, ki vlaga globalno po celem svetu v gospodarstvo, se pravi v svetovna podjetja. Ne govrimo o mešanih skaldih, kateri vlagajo skoraj povsem drugam kot v delnice, recimo v žlahtne kovine, nepremičnine, opcije...!!!

Še enkrat ponovim:
Kakor vidim kakšno je stanje, se ponudim za brezplačno 2 urno splošno izobraževanje na to temo.
http://www.google.com/ dela čudeže!!!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ZLOky ()

Thomas ::

Vaja:

Najdi vzajemni sklad, ki je propadu, Zloky.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Vajenc ::

Si imel v mislih Sadarjev Dadas? Ta je nek poseben primer.

kekz ::

"SKLAD, ki je propadel"

Dadas je primer! Jaz osebno sem sicer izgubil samo dobrih 100 DEM (sem se pravočasno znebil večine zadev). Poznam pa ljudi, kjer so bile številke velikokrat višje.

ZLOky ::

He, he, tisti Dadasov sklad je danes KD Gallileo, ki je potem kar dobro deloval. Malo je tu politike vmes, propadel pa ni.
Morda bi še kdo probal ugibat?

Kekz, daj mi povej, ko je nastopil problem pri dadasu, si vse pobral ven, ja? In to si takrat dobil 100DEM, ja?
http://www.google.com/ dela čudeže!!!

ZLOky ::

Kekz: A te lahko prosim za točen datum prodaje tvojih točk sklada?
http://www.google.com/ dela čudeže!!!

kekz ::

Ne! Imal sem srečo in sem pobral prej, predno je izbruhnila afera. Točnega datuma res nimam več, ker je že dolgo tega.

Notri mi je ostalo samo še 100 DEM po takratni knjižni vrednosti. Potem je šlo vse v maloro. Niti se ni točno vedelo kaj in kako. Dali so nam več opcij, za katere si se moral odločati. Ena je bila, da si vse po precej nižji ceni prenesel v upravljanje na Kmečko družbo (mislim, da se je tako imenovalo, je to danes KD? Nihče več ne omenja kmetov :D ?).

Druga opcija, da ostaneš pri Dadasu in se bo potem dokazalo državi (agenciji za trg vrednostnih papirjev), da je neupravičeno (namerno?) vse skupaj kreširala. Meni je bilo za tisti drobiž dokaj vseeno. Potem je nekajkrat prišla pošta odvetnikov za pooblastilo za zastopanje. Stroški pa so bili višji od moje izgube in pač nisem podpisal.

V glavnem, kolikor sem pred tem zaslužil z Dadasom, rastkom, infinom, primafinom itd. (sami Dadasovi skladi), je bilo 100 DEM nič. So pa tudi eni moji znanci ostali brez nekaj tisoč DEM. Če bi jih prenesli na Kmečko, bi dobili menda taskrat okoli 1/4. Propaganda, da bodo z vstrajanjem pri Dadasu dobili več, je bila kar močna in tudi pretekle izkušnje so bile dobre. Na koncu niso dobili nič, vse je propadlo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: kekz ()

singular ::

Barakuda1 ::

Jaaa, kwa se pa tolk usajate za penzijo čez 40 let.

Vprašte Thomasa

Čez 40 let bo PROTOKOL že polno laufal in v njem penzija sploh ne pride v poštev.

Torej...pozabte na penzijo ...o.k.

V-i-p ::

Ne morem bit tiho, da ne bi zinil. Nekdo zgoraj je lepo povedal, s polno ritjo je lahko srat. A da naj šparam? Ok. Plače imam približno 240 tisoč na mesec, včasih tudi manj pa so stroški s stanovanjem - živim v Ljubljani (najemnina, elektrika, plin, voda, kabelska, internet, parking,...) kje so še vse ostale položnice, mobitel, zavarovanje, itd... treba je kupovat hrano (pazi tole! Če SAMO vsak drug dan kupiš liter mleka in kilogram kruha si vsak mesec ob 15 dodatnih tisočakov, ker pa seveda ne ješ samo to, gre pri meni za hrano recimo 40 tisoč sit. Kje so čistila, ki so fajn draga, imaš majhnega otroka, mu verjetno ne boš ponudil pisker mleka in kos kruha, spet kupuješ drugo vrsto hrane zanj, kje so obleke, obutev, bognedaj da hodiš na kavo, se družiš s kolegi in kdaj spiješ Hajnikena ali pa dva, jaz kadim, moram še cigarete kupit, zato ker mi tako paše in na koncu vidiš da šparat le ni tako enostavno. Pa avto, pa servis, pa bencin,... Da pa ne omenjamo nepredvidljivih stroškov. Seveda se lahko gremo tudi tako, da bi mi kdo rekel, pojej kak šnicel manj na mesec, ne rabiš vedno jest najdražjo pašteto, kupuj najcenejšo, ne rabiš kadit, ne rabiš hodit toliko ven na pijačo. Jaz pač tako gledam na stvar. Hodim v službo zato, da bom užival zdaj, kaj bo čez desetletja me prav malo briga. Ne bom cele dneve v službi, da si bom od ust trgal, pa nekaj šparal. Vsak ima svoj način, ampak jaz bom zapravljal danes, ko imam možnost, v grob namreč ne bo šlo nič z menoj... Če bi pa malček "zategnil" bi pa tudi lahko kaj prišparal, ne rečem da ne, ampak ne bom. Živim za danes. Če se mi bo sprdnilo it v 300 metrov oddaljeno gostilno na pivo z avtom, bom pač šel. Priznam, meni so vedno vsi, z mamo na čelu govorili da ne znam z denarjem, da trošim po nepotrebnem, da to in ono. Prav, ampak bom pa vsaj nekaj imel od tega življenja, ne pa recimo ekstremi kot moj stric iz švice, oba z ženo vsak svojo bajno plačo, za dopust pa vsako leto mojo mamo fehta, če gresta lahko zraven na Hrvaško (v jugi smo hodili še v prikolico, pa sta tudi takrat rinila zraven). Fuj...
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

nicjasno ::

Ce imas otroka, pa sploh: nehaj kadit, mas takoj ene 30k na mesec vec v zepu.
www.nicjasno.com | www.vsejasno.com

ssitcm ::

ZLOky:
He, he, tisti Dadasov sklad je danes KD Gallileo .......
Razloži to svojo izjavo. Prvič slišim !!!

Thomas ::

Long Term Capital Management - LTCM.

To je bil legendarni vzajemni sklad, podprt s strani dveh Nobelovcev, oziroma njune metode določanja cene opcij.

Black in Scholes, se pišeta.

Propadel z 2500 milijard dolarjev vred, ako me spomin ne vara. Enkrat v 90. letih prejšnjega stoletja.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

ZLOky ::

Moja napaka. Očitno gre za Rastkota od KDja-Kmečke Družbe in ne za Galileo od Kemčke Družbe-KD.
23. avgust 1996
Kmečka družba d.d. del sredstev 4 Dadasovih vzajemnih skladov združi v en vzajemni sklad in ga isti dan razdruži na 2 vzajemna sklada Rastko in KD Bond. Družba je 21. avgust 1996 dobila s strani ATVP dovoljenje za združitev prevzetega dela premoženja vseh štirih Dadasovih vzajemnih skladov v en sklad in sočasnega oblikovanja dveh novih.
Vir: KD Group

Kekz: Imel si nesrečo. Če gre to res za kasnejšega Rastkota, ki je od takrat iz 1.000,00 enot do danes narasel na 7.213,86 enot, bi imel do danes 721,39% donos.

V-i-p: Očitno nisi prebral vseh (vsaj mojih) člankov.
http://www.google.com/ dela čudeže!!!

ZLOky ::

Thomas: eeee - WRONG. He, he. To ni svetovni konzervativni delniški sklad, ki vlaga izključno in samo v gospodarstvo. To je HEDGE sklad. Hedge skladi, so pa MEŠANI skladi, ki vlagajo/kupujejo vse možno... Beri => LTC in pa HEDGE1, HEDGE2 skladi .
http://www.google.com/ dela čudeže!!!

jype ::

V-i-p> Če se mi bo sprdnilo it v 300 metrov oddaljeno gostilno na pivo z avtom, bom pač šel.

In zato naj bi mi plačevali več kot minimum za tvojo penzijo? Ne seri klanf, no.

Če ne znaš stroškov optimizirat ne moremo bit za to odgovorni mi. Ja, vem, da je enostavno srat s polno ritjo. Povedal sem tudi, da preživim s 50.000 tolarji na mesec (ker nisem podnajemnik). To vključuje elektriko, vodo, komunalo, ogrevanje in telekomunikacije. Za hrano porabim za dve osebi manj kot 20.000 mesečno. Jabolka mamo doma, rdečo peso in kisle kumarice vlagamo sami. Nimam avtomobila in se v službo vozim z biciklom. Ne jebem mode, kajenja, pitja alkohola, barov ali česarkoli podobnega.

Ampak ker moja plača znaša dvakrat več kot tvoja, V-i-p, lahko kljub temu, da si privoščim odlične gojzarje, psa, dva dobra bicikla (cestnega in gorskega) in imam vrsto dragih hobijev, mi ostane vsaj 1000 EUR na mesec za v moj "pokojninski sklad". No, v bistvu upam, da bo to dovolj za preživljat dva, mene in mojo deklico. Na kraj pameti mi ne pade, da bi ta denar stlačil v udobje, ki ga ne potrebujem.

Totalno mi gre na jetra ko si ljudje, ki si očitno ne morejo privoščit stvari, te stvari vseeno kar privoščijo, potem pa jamrajo. Nehajte metat dnar skozi okno, ali pa vsaj najprej poskrbite za to da ga boste imeli dovolj za tako početje.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Thomas ::

Razlika med obema vrstama skladov je vse manjša. Tako da vzajemni skladi delujejo tudi po tadrugem principu.

Nisem nasprotnik vlaganja v sklade. Hočem reči samo, da brez rizika niso. Risk je, zadeva ni 100%.

Plus seveda, da tudi država ni 100%.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

ZLOky ::

Thomas: Ne razumem, "Razlika med obema vrstama skladov je vse manjša." Pojasni. OK, bom jaz. Razlika je bila, je in bo vedno ista. Svetovni konzervativni delniški skladi kupujejo IZKLJUČNO delnice svetovnih podjetij. HEDGE skladi so pa MEŠANI skladi in bodo taki tudi ostali.

Še to. A veš kaj je 100%................. da bomo vsi umrli. Nič drugo. Če boš čakal finančne inštrumente, ki so 100%, boš zelooooooooooooooo dolgo čakal, žal. Današnja, pa recimo, slovenska zakonodaja s področja skladov (Zakon o investicijskih skladih in družbah za upravljanje (ZISDU)) je že kar dovršena. Tako da, raznih DADASOV glih ne moremo pričakovat. Da ne govorimo o Luxemburški zuakonodaji s področja investiijskih skladov -> "No.: 1"

V-i-p: Ti je jype naredil en zelo kratek povzetek.

Nadaljujem po malici....
http://www.google.com/ dela čudeže!!!

ZLOky ::

Evo, nartabulj zadnjejši veljaven zakon o inv. skladih: ZISDU-1-UPB1

Je pa res, da se spreminja skoraj vsako leto.
http://www.google.com/ dela čudeže!!!

nicjasno ::

ZLOky: daj razlozi se kaj tocno so hedge skladi. Ker nekateri ne locijo med delnicami in opcijami in ne vedo zakaj so hedge skladi precej bolj rizicni.
www.nicjasno.com | www.vsejasno.com

ZLOky ::

Hedge Sklad
Hedge sklad je kolektivna oblika nalaganja sredstev, namenjena predvsem bolj premožnim posameznikom, saj je najmanjši znesek vlaganj praviloma precej velik. Upravljavec hedge sklada uporablja tvegane trgovalne tehnike in lahko vlaga v številne izvedene finančne instrumente, v katere vzajemni skladi ne morejo. Poslovanje hedge sklada je nepregledno, saj upravljavec svojih vlagateljev večinoma ne obvešča o tem, kako so njihova sredstva naložena. Gibanje takega sklada pogosto ni v korelaciji z gibanji delniških trgov. Hedge skladov večinoma ne registrirajo in nadzorujejo nadzorne agencije, kot je pri nas agencija za trg vrednostnih papirjev w(ATVP). Zato so javno ponujanje, oglaševanje in pristopanje k takemu skladu omejeni, upravljavci pa vlagateljem zaračunavajo precej višje stroške kot za vzajemne sklade.


Vir: Finance-on.net
Pa TUKAJ in TUKAJ.

Dr'gač pa MOJ PODPIS!!!
http://www.google.com/ dela čudeže!!!

ZLOky ::

Vidim, da sem spet premalo poudaril.

Govora je o svetovnih delniških konzervativnih skladih, ki so zelo primerni s svojo politiko in strategijo vlaganja za dolgoročne, varne, donosne naložbe, kot je recimo tudi pokojnina, nepremičnina, avto...

Aja, next (propadel svetovni delniški sklad)?:____________________
http://www.google.com/ dela čudeže!!!

Thomas ::

> Apex Mid Cap lost 76% but passed on 22% in capital gains – investors owed taxes on $220 of every $1,000 they had in the fund before the big loss!

Tole je približno isto, kot če bi propadel.

Ni 100% zadeve v temle biznisu. Kot v nobenem drugem.

Bodimo realni.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

ZLOky ::

Thomas: A to si TUKAJ pobral. Preberi še malo višje .

MUTUAL - MEŠANI

To zopet NI svetovni delniški konzervativni sklad.

NEXT:__________________________
http://www.google.com/ dela čudeže!!!

Thomas ::

Nekateri od teh skladov so prinesli manj kot banka, ali celo izgubo.

Next?
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

ZLOky ::

O čemu govoriš. Prosim podatke.
http://www.google.com/ dela čudeže!!!

Thomas ::

Zakaj le?

Jih ne znaš sam poiskat?
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

ZLOky ::

Nekateri od teh skladov so prinesli manj kot banka, ali celo izgubo.
O katerih skladih govoriš, pa o kakšni dobi se pogovarjamo?
http://www.google.com/ dela čudeže!!!

Thomas ::

ACIVX je prinašal v 7 letih svojega obstoja po 2,5% na leto.

A temu rečeš dobr?

A jest nej iščem še naprej?

Ne, hvala.

-------------

Sem za vlaganja v sklade, sem. Ampak treba je vedet, da "stvar ni 100%".

Ne da boš kaj dobil, ne da ne boš vsega izgubil.

Glavo v roke!
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

ZLOky ::

To bi že moralo biti pod rubriko "malo za šalo, malo za res."
To je INDEXNI SKLAD, spet zelooooooooooo daleč.


Next:______________________
http://www.google.com/ dela čudeže!!!

Thomas ::

Hja, nisi zadovoljen z nobenim.

Predlagam, da ti našteješ taprave in poveš kakšni so bili njihovi donosi doslej.

Navsezadnje, ti jih propagiraš, give us some numbers!
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Thomas ::

http://www.lipperweb.com/index.asp

Mau počakte, da vam link začne rolat.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

jeti51 ::

Thomas, 7 let ni dolgi rok. Ne pri delnicah. Za pokojnino se ne varčuje 7 let temveč par deset.
Podobno, kot če bi pri globalnem ogrevanju zemlje gledal podatke samo za zadnjih 100 let. Daleč premalo.

jeti51 ::

Mimogrede, na dolgi rok se še najbolje obnesejo prav indeksni skladi. Sploh zaradi zelo nizke upravljalske provizije, ki je dolgoročno največji strup za donos vlagatelja. ;)

Barakuda1 ::

Na dolgi rok se obnese varčevanje v dragih kovinah.

Ni sicer velikega donosa, sam tudi izgube ne

edit: tipkarska napaka

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Barakuda1 ()

V-i-p ::

Nimam avtomobila in se v službo vozim z biciklom. Ne jebem mode, kajenja, pitja alkohola, barov ali česarkoli podobnega.

jype, plačo imaš okoli 500 tisočakov, pa pozimi zmrzuješ in hodiš na šiht z biciklom in nimaš avta, ven pa tudi (kaj preveč) ne hodiš? Vsaka ti čast. No vidiš, meni gre pa tak način življenja na živce. Jaz ne bi bil nikoli tvoja punca ;) ampak jebiga, ljudje smo pač različni. Pa še to. Trenutno živim sam, punca še ne živi pri meni, logično, da ko/če bo otrok, delaš drugače.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vlaganje denarja na srednji in dolgi rok (skladi, pokojninsko zavarovanje,...)?

Oddelek: Loža
305838 (4781) jakanov
»

Kje varčevati za pokojnino

Oddelek: Loža
328710 (7116) harmony
»

Prihaja prvi večji test za zasebni pokojninski sistem (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
9418859 (15970) MrStein
»

Premalo let delovne dobe - kaj se zgodi?

Oddelek: Problemi človeštva
4918899 (17706) amigo_no1
»

življensko zavarovanje... (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5326851 (24019) rh^

Več podobnih tem