» »

Diplomati

Diplomati

Thomas ::

Tuerk, Žbogar in ostali teli naši zdej jokajo, kako nimamo nobenih diplomatov od EU.

LOL!

Ma ne moreš mislit, da boš vedno pri vsakem koritu. Ne budalite, gospoda!
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Yohan del Sud ::

Nekaj gledam od daleč na tv ja. Neko kalimerjenje. Kakšna bolj insiderska informacija, kje so tle problemi?
www.strancar.com

Double_J ::

Pahorček je nekaj soliral na Brdu spomladi, če se spomnite. Neuspešno poizkušal delati novo Jugoslavijo. Potem pa še okaral EU, ker ga ni dovolj podprla. No sedaj je prišla zaušnica.

Sicer pa, če bi kakega diplomata dobili, bi bila pa druga pesem. EU se zaveda pomembnosti lala... kekci.
Dve šivanki...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Double_J ()

luli ::

Zgleda, da se bodo mogli sprijazniti, da Ruplu ne sežejo niti do kolen. Čeprav niti slednjega ne bi rad gledal na poziciji zunanjega ministra.

Zeberdee ::

Kitajska je logično padla Nemčiji, Japonska Avstriji (velik uspeh avstrijske dip.), Brazilija in USA sta tudi rezervirani za velike države, Italija je itak dobila Šiptarje, razočaranje je predvsem danec v Skopju (na to smo resno računali). Poljaki so dobili Korejo.

Mi pa nič :).

Okapi ::

Smo pač premajhni, da bi bili vedno in povsod zraven. Poleg tega menda na zunanjem ministrstvu sploh niso predlagali najboljših diplomatov, ker naj bi te potrebovali za lastna veleposlaništva.

O.

luli ::

Smo pač premajhni, da bi bili vedno in povsod zraven.

Lej ga, pravi slovenac.

kivi113 ::

Sam gledam na ta "evropski svet" kot na nezakonito tvorbo, ki je nastala na podlagi Lizbonske pogodbe, ta pa v osnovi ni zakonita, saj je bila sprejeta kljub referendumom proti ali brez referenduma in vsebuje protiustavne elemente.

http://www.youtube.com/results?search_q...

EU, za katero smo se mi odločili je drugačna od EU po Lizbonski pogodbi. Ampak politiki pa jasno nič. Raje "laberirajo". No zdaj so pa izviseli še na enem področju :)

Thomas ::

Smo pač premajhni, da bi bili vedno in povsod zraven.


To tako je. EU ima 200+ krat več prebivalcev od Slovenije in če bi Slovencem vedno pripadel "enak kos EU torte", bi bili ostali močno podhranjeni. Saj imamo svoje predstavnike v organih EU, da je pa pri vsaki stvari poleg enega Poljaka, zraven še en Slovenec, je pa otročarija misliti.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Karaya 52 ::

Ob toliksnih uspehih slovenske diplomacije (druzenje z Gadafijem in srbskimi radikalci, fiasko s Kosovom in arbitrazo, polom neojugoslavske konference) je aktualni poraz (in poraz je, ocitno so si nasi prizadevali za mesto ali dve) pljunek v balkansi pasulj. Pahor naj za blagor drzave opravlja samo se piar funkcijo, operativo naj zaradi mene prepusti Kucanu, vsekakor bolje kot da maneken, solan za mednarodne odnose, sedi za zeleno mizo in kreira nekaj kar od dalec deluje kot diplomacija. Razumem njegovo dilemo, vcasih nosi slovensko, drugic ablansko, srbsko in ostalo nadnacionalno majico, tako da revez ne ve koga zastopa.

lurker ::

Bedast odziv Turka in Zbogarja. Tako kot pravi Thomas, cisto logicno stvar sta spremenila v poraz.

Avtogol.

kopernik ::

Sicer evropski komisije nič ne zamerim, da našim diplomatom ne zaupa ob vseh založenih depešah, leaku zaupnih informacij, pozabljivih uslužbencih, ki slučajno ne udarijo žiga 'zaupno' na nek dokument in podobno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kopernik ()

lexios ::

Bedast odziv Turka in Zbogarja. Tako kot pravi Thomas, cisto logicno stvar sta spremenila v poraz.


Jep! Nov PR kiks? ...Golobič to zna! GG for president!;((

kivi113 ::

Ma kaj vam je čisto vseeno, če neizvoljena "visoka predstavnica EU" komandira diplomate?

A ona je sposobna diplomatinja, glede na to, da v življenju še ni bila izvoljena na nobeno funkcijo, to funckijo pa je dobila preko vez, saj je njen mož nek Blairov svetovalec ali nekaj podobnega.

Sicer si pa preberite njegov intervju v sobotni prilogi Dnevnika. Njega smo vsaj izvolili. :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kivi113 ()

durrenmatt ::

ZAKAJ se je Evropska unija odločila, da Slovenceljni niso dovolj primerni za diplomatske predstavnike evropskih interesov, lahko posredno rezberemo iz TEGA ČLANKA, ki ga je dal resnični evropski politik visokega ranga JEAN-DOMINIQUE GIULIANI, PREDSEDNIK FUNDACIJE ROBERTA SCHUMANA.

Iz povedanega lahko povzamemo, da je Turčija s svojo zunanjo politiko nekompatibilna s tisto od Evrospke unija, pa če po drugi strani še ne vem kako izpostavljaš gospodarske kazalce. Zaradi te NEKOMPATIBILNOSTI, ki je odločilnim ljudem v Bruslju povsem jasna, je treba biti do Turčije in vprašanja njenega pristopa v EU skrajno previden. Naši vrli diplomati z Žbogarjem in Türkom na čelu pa so se nedavno šli 'visoko politiko' in se slinili turškemu predsedniku ter mu izražali "vso podporo" pri vstopanju v EU.
No, to je bila kapitalna napaka! Slovenska diplomacija se je v tem primeru obnašala kot slon v trgovini s porcelanom! IN NI ČUDNO, DA POTEM NEKO SLOVENSKO DIPLOMACIJO, KI NIMA TREH ČISTIH O SKUPNI EVROPSKI ZUNANJI POLITIKI OZ. JE S SVOJIM (DOMIŠLJAVIM) SOLIRANJEM NE ŠLJIVI, BRUSELJ PRI IZBIRI KADROV PREPROSTO IGNORIRA.

Pri vsem pa je najbolj zabavno stališče predsednika Türka o Evropski uniji, ki ob zgoraj povedanem vse preveč spominja na basen o LISICI IN KISLEM GROZDJU >:D


P.S.
Sicer pa imamo za temo Turčija res idealnega predsednika. Ko sem bil v Grazu in se menil z nekim turškim študentom, mi je rekel, da je sijajno, da se naš predsednik imenuje Türk. V turščini to dobesedno pomeni Turek. Mogoče ima zato naš 'ljubljeni vodja' (beloved leader) takšno afiniteto do Turkov.:|
Pozor, branje ogroža neumnost!

Zgodovina sprememb…

kivi113 ::

Ja Turčija vodi bolj realno zunanjo politiko od EU.

Skupna evropska zunanja politika je pa neustavno nezakonito sprejet "pojem". In sicer iz razloga nezakonitosti Lizbonske pogodbe.

USS Liberty ::

Koga so pa naši sploh predlagali za EU diplomata? Najbrž kakšnega od 571 zaslužnih za podtikanje afer, ki so ga hoteli nagraditi z odlično plačano službo v EU birokraciji, tako kot so nagradili Cvikla in Ropa...

Sicer pa je bil ta fijasko z neizborom Slovencev v EU diplomacijo pričakovan, saj jugonostalgičar Samuel Žbogar svojo zunanjo politiko še vedno vodi tako, kot da smo tam nekje leta 65 in smo v ekstatičnem pričakovanju naslednjega vrha Neuvrščenih v bratskem in prijateljskem nam Zimbabveju, kjer bo našo delegacijo z Danilom Turkom na čelu sprejel Robert Mugabe....
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

Zgodovina sprememb…

Thomas ::

Se strinjam. Naj ne pričakujejo sploh nič, če so stalno v opoziciji z EU.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Double_J ::

Dve šivanki...

username ::

durrenmatt je izjavil:

ZAKAJ se je Evropska unija odločila, da Slovenceljni niso dovolj primerni za diplomatske predstavnike evropskih interesov, lahko posredno rezberemo iz TEGA ČLANKA, ki ga je dal resnični evropski politik visokega ranga JEAN-DOMINIQUE GIULIANI, PREDSEDNIK FUNDACIJE ROBERTA SCHUMANA.:|
Hvala za ta link.

Notri je en zanimiv stavek, s katerim se sicer že od nekdaj strinjam, pa je bilo doslej (žal) redko moč kaj takega zaslediti s strani pomembnejših shakerjev in moverjev:
"Že sama zamisel o vključitvi Turčije v EU je tako nenavadna, da bolj ne bi mogla biti"

Prevod za tiste, ki morda niso vešči diplomatske govorice, ki ponavadi prevladuje tudi na ravni EU:
- "nenavadna" pomeni le zelo olepšan izraz za "totalna neumnost"
- dodatek "da bolj ne bi mogla biti", pomeni iz ust takega kerlca nekaj takega kot če Mujo na gradbišču reče kolegu "pa a maš ti drek namesto možganov ali šta?"
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

Double_J ::

EU si bo zapomnila nediplomatske besede užaljenega Turka, tudi pri določanju arbitrov glede arbitraže. Sedaj nas pomojem res nič več ne reši pred debaklom.
Dve šivanki...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Diplomatska (ne)sposobnost predsednika države RS

Oddelek: Loža
473857 (2879) Ales
»

Kaj veste o Lizbonski pogodbi? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
16910731 (6920) Ziga Dolhar
»

Bo Ruplu vendarle uspelo ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
544461 (3105) koyotee
»

Kdo podpira Rupla? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15410260 (7054) Double_J
»

Rupel bi "uravnotežil" Hrvaško (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
14110732 (7664) abeceda

Več podobnih tem