» »

Kaj veste o Lizbonski pogodbi?

Kaj veste o Lizbonski pogodbi?

1 2
3
4

jype ::

cypena> Imaš na voljo samo dve odločitvi, da se ubijaš za druge ali pa da se probaš prigrebst med tadebele ne glede na žrtve, ki jih pustiš na svojem pohodu in jih potem še sproti ustvarjaš, če ti uspe seveda?

Pa ti res misliš, da jaz (kapitalist, kakršen sem) izkoriščam delavce in jih silim delat 16 ur na dan za 300 evrov na mesec?

Naj ti odgovorim z vprašanjem: Kdo bo pa delal za tak denar?

cypena> zraven imajo pa glave in tisti pri koritu bajne dohodke pridobljene na tisoč in en način in živijo kraljevsko.

Torej naj delavec poišče boljšega delodajalca! Saj delodajalcev ni malo, potreba po delavcih je pa velika.

cypena> tako kot sem že rekel, če je v podjetju res kriza, naj bo le ta za vse, ne samo za tiste, ki so "spodaj".

Za tiste, ki so "zgoraj" krize ni, dokler vsi tisti "spodaj" ne oddajo pisne odpovedi.

cypena> v bistvu, kapitalizem sam po sebi ni tako napačen, če je le tak, kot naj bi bil po definiciji, da si plačan kolikor narediš in toliko kolikor delaš.

To je socializem. V kapitalizmu si plačan toliko, za kolikor se lahko prodaš. Iskanje najboljšega ponudnika je del igre, ki ga ne smeš zanemariti.

cypena> so tudi firme kjer se obračajo ogromni in dobri posli pa tisti spodnji tudi nimajo nič kaj več

In zato naj dajo odpoved - v firmah se ne bodo več obračali ogromni in dobri posli in če bo šef toliko pritegnjen, da ne bo svojega kadra pošteno plačal, bo prej ali slej tudi sam ob biznis.

cypena> ker bi zgornji, splošni krizi navkljub, radi imeli evropske dohodke ali več, večjo jahto, hišo, karkoli

Se povsem strinjam, da je to nemoralno, vendar se mi zdi nemoralno tudi vztrajati v delovnem razmerju z delodajalcem, ki tako dela s svojimi zaposlenimi. Če so tako obupani, da ne morejo dat odpovedi, potem naj pač namesto da zvečer ležijo pred črnobelim TVjem raje vpišejo večerno poslovno šolo, se naučijo zlagat papirje in odprejo s.p. za tisto, kar znajo in po čemer je veliko povpraševanje. Če sami ne zmorejo - vedno je en kup podjetij, ki išče kader, ki zna polagat ploščice, ki zna vozit viličarja, ki zna hitro tipkat ali karkoli podobnega. Če si s.p. se komot prodaš trem hkrati in jim pošteno računaš, pa bodo z veseljem plačali, če le potrebujejo takega človeka.

suprpp ::

Sreča pomaga tistim, ki si pomagajo sami.

jype je (najbrž) veliko število ur svoje prostega časa vložil v igranje s stvarmi, od katerih živi. To pomeni, da je v svojo strokovno znanje investiral bistveno več časa kot nekdo, ki dela 'neaktualno' delo.

Kdor pa opravlja 'neaktualno' delo, se pa najbrz ni ravno pretegnil, da je osvojil tisto znanje. Takim je ponavadi tudi zelo vazno, da nekje prečepi tocno 8 ur dnevno, za to dobi placo 15.ega v mesecu, performanse so pa nekje na optimalnem minimumu.

Seveda obstajajo ljudje, ki so v nezavidljivem polozaju zaradi:
- bolezni,
- smole (random shit happens to random people),
- nerazumevajočega okolja,
ki se zato niso razvili tako kot bi se lahko pod idealnimi pogoji. Takim moramo pomagat.

Ampak na vsako osebo iz te skupine pride 10 lenuhov, nesposobnežev, naivnežev, podlasic in runkeljnov, ki samo jamrajo, kako jim je hudo. Zase bi pa naredili toliko, kot so že - nič oz. čim manj.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: suprpp ()

suprpp ::

Je pa res tudi naslednje:

trenutno je situacija taka, da nekdo mora biti za trakom oz. opravljati dela, ki se smatrajo za manj zahtevna, manj kreativna, itd.

Tukaj pa v bistvu ne vidim pametne resitve.

Ziga Dolhar ::

> me zanima, kako bi bilo, če bi kar naenkrat vsi postali neki vodje, le kaj bi potem lahko še vodili.

Oh well.

Dejmo mal pomislit, kaj bi na trgu pomenila zmanjšana ponudba dela za plače. In obratno, kaj za "vodje".
https://dolhar.si/

SmeskoSnezak ::

Mislim, ej. Kera sramotna poteza naše države. In pol pravite, da ta Lizbonska pogodba ne "ustanavla" neke skupne države EU in nam odvzema našo suverenost ter identiteto? :\

p.s.: direkt video link klik
@ Pusti soncu v srce... @

Zgodovina sprememb…

STASI ::

Mislim, ej. Kera sramotna poteza naše države. In pol pravite, da ta Lizbonska pogodba ne "ustanavla" neke skupne države EU in nam odvzema našo suverenost ter identiteto? :\


In kaj ima Lizbonska pogodba s tem?
"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"

abcčdefghijklmnoprsštuvzž

Daedalus ::

:\

Eni mate čist preveč časa, se meni zdi.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

SmeskoSnezak ::

Janša zavaja javnost?!?

Primerjava pogodbe in ustave

Samo VEST poročal o tej pobudi za referendum?
@ Pusti soncu v srce... @

SmeskoSnezak ::

Eni pa sploh nimate časa malce preverit stvari.

Zanimivo, kako se res nihče ni odzval na to. Sploh ne vem, kaj si naj mislim... ali mamo res tak lene politike, ki se jim jebe za nas državlane. :\
@ Pusti soncu v srce... @

Ziga Dolhar ::

stran na eur-lex.europa.eu

Lizbonska pogodba, ki spreminja Pogodbo o Evropski uniji in Pogodbo o ustanovitvi Evropske skupnosti, podpisana v Lizboni dne 13. decembra 2007

Aja - Hervardi se kregajo, ker še ni prečiščenega besedila.
https://dolhar.si/

Zgodovina sprememb…

jype ::

Ziga Dolhar> Aja - Hervardi se kregajo, ker še ni prečiščenega besedila.

Po pravici povedano gre to tudi meni na določene žleze.

SmeskoSnezak> ali mamo res tak lene politike, ki se jim jebe za nas državlane.

Na tako slabo ubeseden protest se tudi jaz ne bi odzval.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Ziga Dolhar ::

Mimogrede,

zakaj Hervardi sami ne pripravijo prečiščenega besedila?

(Bi jim to napisal na njihovi strani, pa žal nisem našel okenca za vpis komentarjev.)
https://dolhar.si/

PacificBlue ::

Zadnje čase se precej omenja Blair, kot predsednik Eu.. Vir1, Vir2, Vir3..Takšen mandat naj bi po besedah Sarkozya trajal 2 leti in pol..Če se bo to zgodilo, kar se zelo verjetno bo, oziroma je to cilj Eu-ja..potem Eu ne bo nič drugega, kot federativna država z predsednikom države, zunanjim in notranjim ministrom in ostalimi..(zelo podobno kot Zda ali bivša Jugoslavija)..potem Ustava Eu(lizbonska strategija, ki jo mora še ratificirati naš parlament) bo imela veliko večjo težo kot slovenska ustava(če je že ne bodo ukinili po mojih informacijah)..Zanimivo bo videti a bo tem razpisan referendum..če ne bo, bo Imho to zelo velika kršitev osnovnih človekovih pravic in mednarodnega prava, ker nekaj tako pomembnega sprejeti brez mnenja ljudstva je zame nekaj nepredstavljivega..če že živimo v svobodnem in pravičnem svetu.
Tale Hervardi pa Imho kr nazorno kažejo na morebitne posledice..že sama odstranitev zastav se mi zdi zelo sporna..še posebej ker nihče izmed politikov ali odgovornih za to še ni komentiral vzrokov za to početje...Slovenci smo koj čuden narod, če že ne smešen..tako dolgo smo si želeli izpod jarma Beograda..13 let smo bili potem srečni(zgleda da je to bila za nas srečna številka:) zdaj smo pa prišli v nekakšno evropo, kjer vsi obljublajo med in mleko(čeprav se vse draži..ampak naj bi bilo vredno)..na drugi strani imamo pa tako malo vpliva pri odločanju(samo 4 glasovi v parlamentu)..Zgleda, da so nas spet prelesičili...no pa bo vsaj zato še ena zgodba več o Butalcih.

Lp

Zgodovina sprememb…

jype ::

PacificBlue> lizbonska strategija, ki jo mora še ratificirati naš parlament

Pogodba. Strategija je nekaj drugega.

PacificBlue> bo imela veliko večjo težo kot slovenska ustava(če je že ne bodo ukinili po mojih informacijah)

Saj smo v tej temi menda že slišali, kakšen je odnos med "ustavama". Ena drugo nadomesti za čas obstoja EU.

PacificBlue> ker nekaj tako pomembnega sprejeti brez mnenja ljudstva je zame nekaj nepredstavljivega..če že živimo v svobodnem in pravičnem svetu.

Začni zbirat podpise!

PacificBlue> Tale Hervardi pa Imho kr nazorno kažejo na morebitne posledice..že sama odstranitev zastav se mi zdi zelo sporna..

No, meni se oni ne zdijo preveč kredibilni.

PacificBlue> zdaj smo pa prišli v nekakšno evropo, kjer vsi obljublajo med in mleko

Neto situacija je zagotovo boljša zdaj, kot je bila pred vstopom v EU.

PacificBlue ::

@jype
Pogodba. Strategija je nekaj drugega.

Eh..seveda.moja napaka..ravnokar študiram ekonomsko geografijo in sem zamešal;)

PacificBlue> Tale Hervardi pa Imho kr nazorno kažejo na morebitne posledice..že sama odstranitev zastav se mi zdi zelo sporna.. No, meni se oni ne zdijo preveč kredibilni.

Seveda, samo kaj je zate sploh še kredibilno? Mislim zraven na igrice v ozadju, ko javnost nima popolne slike? Potem je lahko takšna stran(društvo) lahko zelo dobrodošlo, da opozarja na neke probleme, ki se "možno" da dogajo oziroma naj bi se zgodile? Imam potem raje to, kot pa zavajanje in laganje..že sam primer dogovarjanja slovenskih diplomatov z ameriškimi v zvezi z vodenjem Eu je lahko tak primer..javnost tukaj nikoli ne bo izvedela točne slike oziroma resnice..takih primerov je še ogromno in če vse združiš v nekakšno celoto dobiš to-->politiki govorijo eno, delajo pa drugo..delajo veliko bolj za osebne interese oziroma interese politične opcije ali bolje rečeno politične elite..na nas pa namenoma pozabljajo oziroma se spomnijo na nas ko je čas volitev..pač smo blago, ki ga je potrebno izkoristit..

Začni zbirat podpise!

A bi mi podpisal?


Neto situacija je zagotovo boljša zdaj, kot je bila pred vstopom v EU.

Ja vsekakor, ampak dvig cen in nizke plače, ki vsekakor niso na ravni evropskim pa tega ne morejo potrditi..zadnjič sem gledal prispevek na Rtv, kako se raziskovalci in mladi znanstveniki veliko raje odločajo za delo v tujini kot v Sloveniji, ker so pri nas zelo slabe plače..700-800 evrov za začetnika..proti 2000 evrov v drugih državah..zdaj pa če gledaš kako dolgo traja izobraževanje in še posebno kako zahteven je faks..se mi zdi potem to resnično zelo malo..

jype ::

PacificBlue> Seveda, samo kaj je zate sploh še kredibilno?

Nacionalisti zagotovo ne.

PacificBlue> Potem je lahko takšna stran(društvo) lahko zelo dobrodošlo, da opozarja na neke probleme, ki se "možno" da dogajo oziroma naj bi se zgodile?

Seveda. Vendar morajo svoje strahove sporočati na način, ki v meni ne bo izzval odpora že po prvem prebranem odstavku.

PacificBlue> A bi mi podpisal?

Seveda. Vendar bi od tebe v zameno za podpis terjal to, da se zavzemaš za evropsko integracijo, ne proti njej. Seveda ne v vsakršni obliki, temveč zgolj v obliki, ki bo ugodna za nas. Kompromise je sicer treba sprejemati, ne pomeni pa to, da si lahko privoščimo, da se sploh ne pogajamo. Želel bi, da referendum ne govori o zavrnitvi lizbonske pogodbe, temveč o spremembah, ki so potrebne, da reč sprejmemo.

PacificBlue> Ja vsekakor, ampak dvig cen in nizke plače, ki vsekakor niso na ravni evropskim pa tega ne morejo potrditi..

Seveda lahko potrdijo. Brez dviga plač tudi dviga cen ne bi bilo. Očitno si velik del Slovencev lahko privošči ta dvig, jasno pa je, da naša država ni preveč ukrenila, da bi omilila nerodno situacijo tistih, ki se jim plače niso dvignile.

PacificBlue> kako se raziskovalci in mladi znanstveniki veliko raje odločajo za delo v tujini kot v Sloveniji, ker so pri nas zelo slabe plače

Zagrizel si v zelo kislo jabolko. Za plačo bi mi bilo vseeno, dokler me normalno preživlja, ampak problemov slovenske znanosti je še cel kup - od pretežno cankarjanskega vzdušja v raziskovalnih inštitucijah (ki pa se pravzaprav počasi popravlja - še vedno pa prepočasi) do pretežno prisotnega prepada med industrijo in znanostjo, ki hromi možnosti za uspeh obojih.

PacificBlue ::

No in zgodilo se je kar sem predvideval.. KLIK

jype ::

PacificBlue> No in zgodilo se je kar sem predvideval.

In? Si že kaj ukrenil? Se boš pridružil nacionalistom?

(Če ja, potem na mojo podporo ne moreš računati - menda vendar razumeš, zakaj.)

SmeskoSnezak ::

Ja, ker si izdajalec naroda in svojih ljudi... :D >:D Mislim, kere buče... ne verjame nacionalistom. Ja, komu pa boš verjel drugemu, kot pa tistim, ki jim je mar za Slovenijo in Slovence v takih primerih? :\ pa napisal si, da ne boš podpisal, zaradi prvega odstavka... kaj pri slovenščini tudi nisi prebral knjige, če ti ni bil všeč prvi odstavek in zatem nisi napisal obnove?

Pa sn mislo, da so tu gor brihtne buče. Očitno sn se moto. Pri eni novici, so bili takoj za to, da se stopi do ministrstva, da se jim pove, kaj treba spremenit, itd. A zdaj ko pa se gre za vse državljane, pa vas boli k****. Čudn folk, zares čudn. Precej dvolični ste.
@ Pusti soncu v srce... @

Matek ::

Naj se enkrat spomnim, da je 89% ljudi na referendumu glasovalo za nas vstop v EU, katere cela ideja je povezovanje. Ta odstotek je, zanimivo, celo vecji kot 88% na plebiscitu o osamosvojitvi. Zakaj bi, ob tako velikem odobravanju EU, za vsako odlocitev morali zapravljati davkoplacevalski denar za referendume?

Naj nacionalisti sami zberejo podpise -- ce imajo res tako zelo prav, kot trdijo, bojo itak dobili ogromno podpore!
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matek ()

PacificBlue ::

@jype

Nacionalisti niso moja opcija, niti katerikoli druga stranka..

Ja nč pobi bo treba začet zbirat podpise za referendum..

STASI ::

Pa bo šlo zopet ne vem koliko denarja v zrak zato, ker se nekateri niso informirali pred prejšnjim referendumom (vstop v EU).
"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"

abcčdefghijklmnoprsštuvzž

PacificBlue ::

Ja ampak vsaj 50% ljudi je šlo volit samo zato za, ker je bila k temu naklonjeno javno mnenje..kdo pa ustvarja javno mnenje pa tako ali tako veš..

STASI ::

Potem je bila tudi odločitev za Slovenijo leta 1990 tudi napaka, ker 50% ljudi obkroži tisto čemur je naklonjeno javno mnenje?
"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"

abcčdefghijklmnoprsštuvzž

PacificBlue ::

S tem se pa ne bi strinjal, takrat smo že imeli dobre izkušje in smo nekako vedeli, da slabše že skoraj ne more biti..Glede Eu pa nismo imeli nobenih izkušenj..samo javno mnenje..

STASI ::

Glede Eu pa nismo imeli nobenih izkušenj..samo javno mnenje..


Se ne morem strinjati s teboj. EU ni od včeraj. Prva skupnost ECSC je bila ustanovljena že 1952 od takrat je bilo nekaj širitev skupnosti kot tudi en "izstop" iz skupnosti (1973 - Danska, Irska, Združeno kraljestvo, 1981 - Grčija, 1985 - Grenlandija izstopi po podelitvi samouprave od Danske, 1986 - Portugalska, Španija, 1990 Nemška demokratična republika pristane kot del združene Nemčije v Evropski skupnosti, 1995 - Avstrija, Finska, Švedska).
Na teh primerih smo lahko videli in se potem odločili za EU ali proti.
"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"

abcčdefghijklmnoprsštuvzž

SmeskoSnezak ::

Stasi, zakaj mešaš jabke in hruške. Takrat je večina ljudi zares hotela svojo državo in blažen mir. Zdaj pa večina ljudi piska, kakor jih mediji pumpajo. Le redki so tisti, ki se informirajo o takih zadevah zares. Mogoče so ravno to tisti ljudje, ki so bili proti vstopu v EU in Nato. I only think aloud.
@ Pusti soncu v srce... @

PacificBlue ::

@STASI

Neumnosti klatiš..saj takrat eu še tudi ni bila takšna tvorba,kot je danes(z vsemi reformnimi pogodbami)..predvsem pa pravim ,da sami nismo imeli izkušnje z eu,kot tudi z evrom ne..nekaj drugega je kar si ljudje želijo oziroma jim je obljubljeno..potem se pa stvari ne izkažejo točno tako..ampak to je v bistvu tako ali tako rak rana politike..

Edit: pa misliš, da so vsi ljudje se odločali na podlagi teh primerov iz drugih eu držav? Ne vem, če..po mojem jih je bolj prepričalo javno mnenje..

Zgodovina sprememb…

Matek ::

Stasi, zakaj mešaš jabke in hruške. Takrat je večina ljudi zares hotela svojo državo in blažen mir. Zdaj pa večina ljudi piska, kakor jih mediji pumpajo. Le redki so tisti, ki se informirajo o takih zadevah zares. Mogoče so ravno to tisti ljudje, ki so bili proti vstopu v EU in Nato. I only think aloud.

Brez zamere, ampak zdaj si pa res malce prirejate argumente. Zato, ker je tebi vsec, da smo se osamosvojili in ti ni vsec, da smo sli v EU, lahko reces, da smo v enem primeru to naredili z velikim veseljem in iz lastne volje, v drugem pa so vse skupaj zmanipulirali mediji (odlicno, 89% in se mnozicna udelezba! se cudim, zakaj se je sploh menjala oblast, ce lahko vlada z mediji preprica toliko volivcev...).

Pravis, da z evrom in eu nismo meli izkusenj -- kdo jih je pa imel, preden se je pridruzil? Nemci, Francozi, Belgijci in vsi ostali, ki so bili prvi v EU in prvi z evrom so dobili pa 15-day money back guarantee al kaj? Sicer pa po enakih kriterijih mi nismo imeli izkusenj z lastno drzavo. Aja, tu je pa ocitno dovolj argument, da "smo vedeli, da ne more biti huje".

Nocem reci, da sem proti osamosvojitvi ali kaj podobnega, samo malce bolj objektivne argumente bi lahko uporabljali.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

jype ::

SmeskoSnezak> Takrat je večina ljudi zares hotela svojo državo in blažen mir.

A v EU so pa želeli zgolj za hec?

Matek> Nemci, Francozi, Belgijci in vsi ostali, ki so bili prvi v EU in prvi z evrom so dobili pa 15-day money back guarantee al kaj?

Garancija ni časovno omejena. Vedno lahko izstopimo, če se tako odločimo.

edit: sorry PacificBlue

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

PacificBlue ::

@jype

Ni bil to moj komentar:) čeprav sem mislil podobno..Ja zgleda, da je tisti hec minil..

@Matek

Ja če te neka država napade, to vsekakor ne more biti razlog za veselje, čeprav res, da je bil vzrok tega plebiscit..ampak že od začetka 80 oziroma po Titovi smrti se je vedelo, da SFRJ ne bo dolgo več obstajala..
Se ja spomniš kakšna medijska gonja je bila za vstop v Eu in Nato? Pa ja ni minil, dan da ne bi tega obravnavali pri poročilih na tv..

Matek ::

PacificBlue, saj sem na koncu povedal, da nikakor nisem proti osamosvojitvi, moti me zgolj to, da bi radi pokazali na tak ogromen kontrast.

Se spomnim, da se je pred vstopom v EU vsak dan porocalo o tem. Samo ne vem, zakaj bi moral biti to znak, da mediji nategujejo ljudi. Meni se zdi dosti manj paranoicna razlaga to, da je bil vstop v EU najpomembnejsa stvar, ki se je Sloveniji zgodila od osamosvojitve in si je zato se kako zasluzila medijsko pozornost.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

PacificBlue ::

@Matek

Mene tudi moti tak velik kontrast med tistim, kar nam je bilo obljubljeno in kar sedaj imamo..predvsem mislim, na našo nesposobno vlado in njen boj z inflacijo..upam, da se bojo stvari tu uredile..ne bi rad plačeval za liter mleka 2 evra.
Mogoče je res, da se je pred vstopom pričakovalo nekaj prelepega,da se bojo stvari končno uredile, tako kot bi morale biti. ..zato je bila medijsko ta stvar tako obglodana..ampak jaz se sprašujem, kaj je pa bilo tako slabega v tistih 13 letih?Rad sem imel tolar, vem da sem si lahko z njim veliko več privoščil kot danes z evrom..potem tisti pasož mi že ni bilo težko pokazati na meji..švercal tko ali tako nisem kdaj kaj..pa tudi menjati denar ni bilo tako težko..

jype ::

PacificBlue> kaj je pa bilo tako slabega v tistih 13 letih

Nisi se mogu zategnt v Beljak po cenejše mleko, ne da bi moral jit čez državno mejo.

PacificBlue ::

Nisi se mogu zategnt v Beljak po cenejše mleko, ne da bi moral jit čez državno mejo.

Saj pri najboljšem sosedu, sem ga lahko dobil po zelo konkurenčni ceni..pa še domače je bilo.

Pasož pa mi tako ali tako ni blo težko nikol pokazati..

jype ::

PacificBlue> Saj pri najboljšem sosedu, sem ga lahko dobil po zelo konkurenčni ceni..pa še domače je bilo.

Zdaj ga pa ne moreš, ker je najboljši sosed dvignil ceno.

PacificBlue ::

Točno..jebemtiš spet bom mogel pri jodlarjih kupovati.>:D

PacificBlue ::

Evo.. KLik

Matek ::

Slovenija bo imela v skladu z novo pogodbo v Evropskem parlamentu osem poslancev namesto sedem.
Pa ne, da bomo imeli dejansko kako korist??
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

PacificBlue ::

Hja..eni pravijo, da vsak glas šteje..samo eno je pa jasno, da večine nikoli ne bomo mogli imeti..kar me pa "zelo" veseli.

Ziga Dolhar ::

Pacific,

če ne bi vstopili v EU/Evro,

kakšne cene bi imeli danes?
https://dolhar.si/

Karaya 52 ::

Seveda referendum o tako pomembnih stvareh, ki imajo pomembno dolgoročno vizijo, (to je evropske zvezne države) ne sme biti. Narod je v osnovi butast zato je bolje če s tem opravijo voditelji "naskrivaj". Napoleonove sanje bodo postale resničnost. To je isto kot če bi imeli referendum o vstopu Hrvaške v EU.

SmeskoSnezak ::

Zanimivo, kako se večina strinja, da iz strani medijev ni blo o Lizbonski pogodbi nič rečenega. Ja, zdaj pa so naenkrat mediji krivi, da ni blo o pogodbi nič govora. Prav tako je bilo samo okol (verjetno manj) 20 poslancev od 90 v dvorani DZ. 8-O

Kar se tiče pogodbe, pa sem ravno včeraj al predvčerajšnjim zvečer videl eno oddajo, v kateri je novinar spraševal človeka o tej Lizbonski pogodbi. No, očitno je le izgled drugačen, vsebina pa ista kot pri prejšnji. Saj so to pisali vrhunski politiki in strokovnjaki.

Mnja, ne vem, zakaj me to tak moti.

Kar pa se tiče referenduma za hrvaški vstop v eu, pa je bedarija na kvadrat. Oni se z EU pogajajo, da pridejo not, ampak težko bo država kaj spogajala, če pa ima EU "zakone", ki jih je treba sprejet. Kot je nekdo dejal: To je isto, kot če se hočeš včlanit v klub. Ti moraš sprejet klubske "zakone", sicer te ne sprejmejo. Čist simpl primerjava.
@ Pusti soncu v srce... @

Karaya 52 ::

Žalosten dan za EU, vesel za Kitajsko, Rusijo, Indijo...

Napoleon ob začetku 19. stoletja: prihodnost evrope je v združeni evropi.

jype ::

Karaya 52> Napoleon ob začetku 19. stoletja: prihodnost evrope je v združeni evropi.

Seveda, ampak ne za vsako ceno.

Dobra pogodba pač nekaj stane in če se ljudje odločajo o nečem, česar sploh ne poznajo, je toliko bolje, da se odločijo proti.

Naj se EU kar potrudi in naredi jasno in kvalitetno pogodbo, ki bo omogočala ne le izvajanje skupnih ciljev, ampak tudi nadzor nad vsem, kar EU je.

Karaya 52 ::

jype> Dobra pogodba pač nekaj stane in če se ljudje odločajo o nečem, česar sploh ne poznajo, je toliko bolje, da se odločijo proti.

Če ljudje odločajo o stvari na katero se ne bodo NIKOLI spoznali, potem sploh naj ne odločajo. Ljudje so butasti, ne vidijo dlje od hišnega praga. Žal!

kow ::

Irci so samo jezni, ker jim pada vrednost nepremičnin.

Ziga Dolhar ::

Sem se ze razveselil, da to pomeni, da me na blizajocem se izpitu pac ne bo moglo pricakati kako taksnole vprasanje:

'Pristojnosti evropskega parlamenta. Kaksne bodo spremembe po uveljavitvi reformne pogodbe?'

Pa sem se hitro zresnil. Sedaj me bo cakalo neki takega:

'Pristojnosti evropskega parlamenta. Kaksne bi bile spremembe po reformni pogodbi, kaksne po Ustavni?'

:-)
https://dolhar.si/

SmeskoSnezak ::

Kak fajn... prvo se ni hotelo ama nič govorit o Lizbonski zgodbi, zdaj pa bodo naenkrat se lahk zjasnili, kaj so zapisali in kaj točno želijo z njo. ("Assholes!" =)

Mi, ljudje, smo evropa. Mi jo ustvarjamo in mi lahko želje politikov tudi uničimo. To je spet ena zmaga ljudi. Da vsi ljudje pa le niso ovce in ne mislijo nečesa podpisat, o čemer nič ne vejo. Če ne gre zlepa, pa gre zgrda, kajne? :D

I told you so, but you just didn't listen... :P
@ Pusti soncu v srce... @

jype ::

Karaya 52> Če ljudje odločajo o stvari na katero se ne bodo NIKOLI spoznali, potem sploh naj ne odločajo. Ljudje so butasti, ne vidijo dlje od hišnega praga. Žal!

S tem bi se strinjal, če bi verjel v benevolenco evropskih uradnikov in komisarjev - pa iz povsem praktičnih izkušenj žal ne morem.

Tako da naj se gospoda kar temeljito potrudijo z jasno in smiselno pogodbo, ali pa naj se nehajo umikat neposrednemu demokratičnemu nadzoru. EU je pač prevelika, da bi jim lahko kar pustili, da počnejo kar želijo, ker da so izobraženi in torej zagotovo vedo kaj delajo.

Jaz bi zelo rad videl tesnejšo evropsko integracijo, ampak kot že rečeno - ne za vsako ceno. Poleg tega taka integracija ni vredna počenega groša, če prebivalci EU vanjo ne verjamejo in njenih prednosti ne znajo uporabiti v praksi.
1 2
3
4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Weather modifications and Haarp (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15911676 (5955) krneki0001
»

Nova gripa in farmacevtske družbe (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1189960 (7146) nejcpirc
»

Sorodstvene vezi predsednikov ZDA (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
23314598 (9379) Gandalfar
»

[FORK] Duhovi, voodoo and things (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
675624 (4664) R33D3M33R
»

nočne more (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
627193 (6059) Keyser Soze

Več podobnih tem